LaLiga - preview 2. kola: Sevilla favoritem na půdě Getafe

20.08.2021, 09:08, aktualizováno 23.08.2021, 08:42
Previews
Youssef En Nesyri (© AFP)
Potvrdit výhru z prvního kola bude chtít Sevilla, která se představí na hřišti Getafe. Čerstvá posila Jakub Jankto si na premiéru v madridském klubu nejspíše ještě počká. Celta Vigo pomýšlí na první body v Pamploně...
Getafe CF - Sevilla FC  (pondělí 20:00)
Čtyřikrát v řadě odešlo Getafe ze zápasu se Sevillou poraženo a vylepšit chmurnou bilanci se pokusí v pondělní dohrávce. Madridský celek v prvním utkání nebodoval a o to větší motivaci bude mít před vlastními diváky na Coliseum Alfonsa Péreze.

Getafe nastoupilo k prvnímu duelu na půdě Valencie, kterou vede bývalý lodivod Azulones José Bordalás a měření sil nedopadlo podle představ. Z Mestally se vrátilo Getafe bez bodu, po nejtěsnější porážce.

Radost tak alespoň udělala nová posila Jakub Jankto, který šokoval fanoušky klubu dobře zvládnutým rozhovorem ve španělštině. Český záložník přestoupil z italské Sampdorie Janov, ale do pondělního utkání asi ještě nezasáhne.

Je velká škoda, že v Seville už nepůsobí Tomáš Vaclík. Potenciální český souboj v LaLize by byl v očích mnoha fanoušků jistě zajímavý. Sevilla obhajuje čtvrté místo z loňské sezony a v prvním kole si bez problému poradila s Vallecanem 3:0.

"Očekávám složitý zápas proti dobrému týmu, který si zachoval svojí tvář z minulých let. Žádný z důležitých hráčů neodešel a naopak dokázal velmi zajímavým způsobem posílit o hráče vysoké úrovně a zlepšit tým," prohlásil na adresu Getafe Julen Lopetegui. Podle trenéra Sevilly je herní tvář soupeře stejná jako pod bývalým koučem Bordalásem.

Na tiskové konferenci také odpovídal na dotazy ohledně předsezonních cílů. "Zkusit zopakovat cíle z předchozích dvou let je velmi obtížné. V tuhle chvíli bojujeme za to, abychom proti Getafe odehráli dobré utkání a ničemu jinému," pokračoval Lopetegui.

Domácí hlásí pouze jednu absenci, kvůli zraněnému kolenu nenastoupí Abdulaie. To znamená, že k dispozici už budou Cabaco a Nyom. Co se týče Cucurelly, o jeho odchodu z Madridu se vedou jednání. Seville zase budou scházet Ocampos, Torres a kvůli koronaviru zřejmě i Bono, Suso a Rakitić.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damian, Dakonam, Cabaco, Olivera - Vitolo, Maksimović, Arambarri, Alena - Sandro, Unal
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Navas, Kounde, Carlos, Acuna - Jordan, Fernando - Rodriguez, Gomez, Lamela - En-Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.06 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Celta Vigo  (pondělí 22:00)
Na Estadio El Sadar už je vše připraveno k zápasu domácí Osasuny proti Celtě Vigo. Celek z Pamplony získal v minulém kole bod, zatímco Celestes vyšli naprázdno. Utkání nemá výrazného favorita, přesto je to už sedm let, co Celta na hřišti Osasuny brala vítězství.

Osasuna zahájila nový ročník bezgólovou remízou s Espanyolem a určitě byla zklamaná, že se jí nepodařilo ani jednou skórovat. Utkání bylo hodně vyrovnané a také důrazné, o čemž svědčí šest žlutých karet. Také ve druhém kole se Osasuna představí doma a čeká jí ofenzivně laděná Celta Vigo.

Celestes měli před týdnem těžkého soupeře - obhájce titulu Atlético Madrid. Ačkoliv se Celta držela, nakonec na Balaídos padla, když její defenzivu dvakrát pokořil Ángel Correa. Alespoň čestný gól zaznamenala největší hvězda Iago Aspas. Zejména na jeho služby bude trenér Eduardo Coudet sázet i ve druhém kole.

Osasuna doma se Celtou Vigo často neprohrává. V loňské i předloňské sezoně zůstaly všechny body v Pamploně a to budou chtít hosté pochopitelně změnit.

Jagob Arraste postrádá pouze zraněného Roberta Ibaňéze a dá se předpokládat, že k nějakým změnám v sestavě dojde. Ani Celta Vigo nebude úplně kompletní. Červenou kartu před týdnem vyfasoval Hugo Mallo, naštěstí pro hosty jde o jedinou ztrátu.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, D Garcia, Hernandez, Sanchez - Brašanać, Moncayola, Torro - Barja, Budimir, R Garcia
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Vazquez, Araujo, Fontan, Galan - Tapia - Mendez, Suarez, Nolito - Aspas, Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.21 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Rayo Vallecano  (neděle 17:00)
Honem rychle zapomenout na nepovedené utkání na Camp Nou bude chtít Real Sociedad. Baskové navzdory dvěma gólům nepředvedli dobrý výkon a doma proti Rayu Vallecano to budou chtít odčinit. "La Real" je favoritem, přestože poslední dva vzájemné duely skončily remízou.

Real Sociedad hrál v 1. kole na Camp Nou proti Barceloně, kde to bývá vždycky velmi složité. Porážka by možná nemrzela tolik, jako předvedená hra. Barca si s baskickým celkem pohrávala a nebýt slabší chvilky deset minut před koncem, vyhrála by výraznějším rozdílem, než tomu nakonec bylo (4:2). Nemá cenu se v týden starém utkání příliš babrat, jasné je, že Real Sociedad musí proti Vallecanu výrazně přidat.

Rayo si svůj návrat mezi španělskou elitu také představovalo jinak. Seville vůbec nestačilo a prohrálo 0:3. Trenéra Iraolu mrzelo, že se jeho tým nedokázal v Andalusii ani jednou prosadit. Na druhou stranu ve Vallecanu dobře vědí, že důležitější zápasy teprve přijdou a koneckonců podobné je to i na straně San Sebastianu.

Co se týče vzájemných zápasů, ten poslední se odehrál v lednu 2019 a skončil remízou 2:2. V této sezoně 2018/2019 se Baskům nepodařilo nad Rayem ani jednou vyhrát. Abychom pak našli výhru Vallecana na Anoetě, musíme do roku 2015. Už tehdy šlo bezpochyby o překvapivý výsledek.

Marodka San Sebastianu se již částečně vyprázdnila, ale pořád na ní zůstávají Monreal, Fernandez a Rico. Trenér Imanol Alguacil už bude moci využít švédského útočníka Isaka, což je jistě vítaná záležitost. Co se týče Raya, tak k dispozici nebude brankář Zidane a určité pochybnosti panují nad starty Saveljicha s Pozem.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Normand, Munoz - Zubimendi - Oyarzabal, Merino, Silva, Portu - Isak
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Saveljich, Catena, F Garcia - Valentin, Comesana; Palazon, Trejo, A Garcia - Nteka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.46 - 7.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Elche CF  (neděle 19:30)
Poprvé od března 2020 se příznivci Atlética Madrid mohou vrátit na domácí stadion Wanda Metropolitano a sledovat hru aktuálních šampionů. Obhájci prvenství přivítají papírového outsidera Elche CF, se kterým už neprohráli přes dlouhých dvacet let!

Atlético Madrid před týdnem zvládlo těžký duel na Celtě Vigo a hned v prvním venkovním zápase získalo důležité tři body. Obě branky při vítězství 2:1 přitom obstaral Ángel Correa, jenž by neměl chybět v základní jedenáctce ani tentokrát. Každopádně výhru trochu pokazil vyostřený konec zápasu, během kterého byl zbytečně vyloučen Mario Hermoso.

Svěřenci Diega Simeoneho teď mají před sebou Elche CF, které v Madridu nemá co ztratit. Atlético s ním neprohrálo dvacet let! Během této dlouhé doby se oba celky potkaly osmkrát a sedmkrát se z vítězství radovali Colchoneros. Pouze v jednom případě se dělily body za remízu 1:1 a to ještě bylo v rámci Copa del Rey. Simeone v neděli nic jiného, než vítězství neočekává. Elche může překvapit. Koneckonců remíza 0:0 s Athleticem Bilbao není špatným počinem. Co se týče cíle, Elche se chce jednoznačně zachránit a každý bod může mít velkou váhu, i ten doma proti Baskům.

Atletům bude kvůli zranění chybět Portugalec Félix a minimálně nejisté jsou starty u Herrery, Paula a Ariase. Proti Celtě Vigo byl vyloučen Hermoso, takže i jeho se nedělní utkání netýká.

Protože přestupové období nadále trvá, je potřeba zmínit i odchod náhradního brankáře Grbiće do francouzského Lille. Na jeho místo pak přišel z Monaka Benjamin Lecomte. Krýt záda bude pochopitelně jedničce Oblakovi. Dobrou zprávou je i prodloužení smlouvy do roku 2027 s Marcosem Llorentem.

Na straně hostujícího celku budou v neděli scházet Piatti s Alamem a také tady nejde nezmínit zajímavé posily. Především z Olympique Marseille se podařilo na hostování získat Daria Benedetta. Argentinský útočník by měl pomoci zvýšit produktivitu, která v prvním zápase s Bilbaem tolik chyběla.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Gimenez, Felipe - Trippier, Koke, De Paul, Llorente, Carrasco - Correa, Suarez
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Casilla - Verdu, Bigas, Roco - Josan, Guti, Marcone, Mojica - Milla, Fidel - Boye
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.61 - 12.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Real Madrid  (neděle 22:00)
Real Madrid v prvním venkovním utkání sezony přesvědčil a protože práce na zrekonstruovaném Santiago Bernabéu ještě neskončily, představí se i podruhé venku. Na Ciutat de Valéncia bral loni dvougólovou výhru, ale v domácím zápase s Levante překvapivě prohrál. Bílý balet se před nedělním zápasem musí mít na pozoru.

Carlo Ancelotti se vrátil do svého bývalého působiště a začal nejlépe, jak mohl, totiž vítězstvím. Real Madrid v prvním poločase ještě neúřadoval, ale po změně stran spustil kanonádu a síť soupeře rozvlnil čtyřikrát. Rovnou polovinu gólů pak nastřílel Karim Benzema.

"Myslím si, že musíme zopakovat výkon proti Alavésu, protože jsme hráli dobře, zároveň ale musíme zlepšit hru v prvním poločase. Hrát s větší intenzitou i rychlostí na balónu. Pracujeme dobře a vidím tým, který může proti Levante odehrát dobrý zápas," rozpovídal se před zápasem Carlo Ancelotti.

Bílý balet nebyl na přestupovém trhu zatím aktivní, což znepokojuje především fanoušky. Dlouho očekávaný příchod Kyliana Mbappého se stále nedařilo zrealizovat a i na tohle téma stručně (ne)odpověděl kouč Ancelotti. "Opravdu je mi jedno, co se stane v příštích deseti dnech, protože mám velmi dobrý a silný tým. Chci trénovat, to mi přináší štěstí."

Levante začalo nový ročník LaLigy remízou v Cádizu a zřejmě by bylo spokojeno, kdyby nepřišlo o vítězství v sedmé minutě nastavení. Valencijský celek by chtěl hrát v klidném středu tabulky a tříbodový zisk na startu nové sezony by se jistě hodil. Takhle bude muset o první vítězství usilovat proti Realu.

O favoritovi zápasu nemůže být pochyb, nicméně Real mívá s Levante celkem pravidelně velké problémy. V minulé sezoně prohrál domácí zápas 1:2 a porážky se stejným soupeřem zaznamenal i v předchozích dvou sezonách.

Postigo, Blesa, Gómez a Soldado, to je výčet hráčů, kteří Levante v nedělním utkání proti Realu nepomohou. Problémy mají i hosté z Madridu a Carlo Ancelotti nebude moci využít služeb Mendyho, Ceballose, Kroose a Carvajala.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Coke, Rober, Duarte - Son, Campana, Melero, Clerc - De Frutos, Marti, Morales
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Nacho, Militao, Alaba - Valverde, Casemiro, Isco - Bale, Benzema, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.47 - 4.30 - 1.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - RCD Mallorca  (sobota 17:00)
Deportivo Alavés se ve druhém kole znovu představí doma a tentokrát má o poznání hratelnějšího soupeře z Mallorcy. Oba celky usilují o záchranu v nejvyšší soutěži, takže jejich vzájemný duel může na konci soutěže sehrát nemalou roli.

Alavés se v prvním zápase s Realem Madrid držel jen poločas, než Bílý balet spustil svojí kanonádu a zvítězil přesvědčivě 4:1. Pro Alavés není porážka s favoritem žádnou katastrofou, důležitější zápasy teprve přijdou a jeden z nich se uskuteční už v sobotu na Mendizorrotze.

Jak Deportivo, tak i Mallorca si za prvořadý cíl zvolily záchranu a nyní je velká příležitost ukořistit první tři body, navíc na úkor podobně naladěného soupeře.

Zatímco domácí jsou po prvním kole bez bodu, Mallorce se podařilo jeden získat. V duelu s Betisem sice vedla, ale po vyrovnávací brance Juanmiho byla ráda za bod. Béticos měli ve druhém poločase celou řadu šancí, jenže vítězný gól nedali.

Oba týmy se potkaly v sezoně 2019/2020, tedy před sestupem Mallorcy do nižší soutěže. Naposledy paradoxně zvítězili ostrované 1:0, ale na hřišti Alavésu zase brali tři body El Glorioso.

Domácí trenér Javier Calleja má k dispozici kompletní kádr a to by mohl být rozhodující faktor. Mallorce bude určitě chybět nová posila Jaume Costa, jenž laboruji se zraněním a také potrestaný Antonio Sánchez.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Lejeune, Laguardia, Duarte - Pina, Moya - Rioja, Garcia, Mendez - Joselu
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Maffeo, Valjent, Raillo, Olivan - Baba, Sevilla, Galarreta - Mboula, A Rodriguez, D Rodriguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.12 - 3.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Valencia CF  (sobota 19:30)
Na Estadio Nuovo Los Cármenes se utkají Granada s Valencií a v minulých dvou sezonách platilo, že domácí tým neprohrál. Nazaríes před týdnem přivezli bod z Villarrealu a před vlastním publikem by to rádi potvrdili vítězstvím. V dobré náladě je i Valencia, která naplno bodovala v souboji s Getafe.

Vítěznou premiéru si tak na hostující straně odbyl trenér José Bordalás. Valencia se chce vrátit do bojů o přední příčky a i z tohoto důvodu angažovala sedmapadesátiletého rodáka z Alicante. Průměrné Getafe dokázal dostat do pohárové Evropy, tak proč by se to nemohlo podařit s Valencií?

Úvodní výhra nad Bordalásovým bývalým zaměstnavatelem se však nerodila lehce. V 11. minutě vstřelil jediný gól zápasu z pokutového kopu Carlos Soler. Hrdinou byl ale někdo jiný - mladičký brankář Mamardašvili, který se nejen v nastaveném čase blýskl skvělými zákroky. "Vyhráli jsme první zápas LaLigy, ale to už je teď historie. Zítra musíme nastoupit s maximální koncentrací. Zítřek je nejdůležitější, máme před sebou těžkého soupeře a vítězství nám může dodat sebevědomí," řekl Bordalás.

Valencii čeká těžký zápas v Granadě, kde se jí tolik nedaří. "Tým pracoval s velkým nasazením a na zápas jsme se dobře připravili. Teď je potřeba, abychom to na hřišti předvedli. Vidím dobrého ducha i sebevědomí, víme, že musíme tvrdě pracovat, abychom nad Granadou vyhráli," nechal se slyšet kouč José Bordalás.

Nazaríes začali nový ročník slušnou remízou 0:0 ve Villarrealu. Bod ze hřiště posledního vítěze Evropské ligy má váhu a na něm chce domácí mužstvo dál stavět. Trenér Diego Martínez ale očekává lepší produktivitu.

Granadě na delší dobu nepomůže Neyder Lozano a nejistý je start Etekiho. Také tábor hostí registruje některé absence. Hugo Guillamón obdržel v souboji s Getafe červenou kartu a do hry tak nezasáhne. V brance Los Che by se měl opět objevit Mamardašvili, už jen proto, že Cillessen i Doménech jsou zranění.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Escandell - Foulquier, Duarte, Sanchez, Neva - Gonalons, Monchu, Milla - Puertas, Suarez, Machis
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Gabriel, Alderete, Gaya - Cheryshev, Račić, Wass, Soler - Gomez, Guedes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.18 - 2.94
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Villarreal CF  (sobota 19:30)
Espanyol ani Villarreal se v úvodních zápasech střelecky neprosadily a zapsaly bezbrankovou remízu. Stejný výsledek by zřejmě bral Espanyol, ale poslední vítěz Evropské ligy chce jednoznačně z Barcelony tři body.

Villarreal na první vítězství v sezoně stále čeká a to už má za sebou dva duely. Evropský Superpohár proti Chelsea a ligové utkání s Granadou. Remíza 0:0 na vlastním stadionu Emeryho zklamala a na Espanyolu čeká lepší produktivitu. "Letos chceme věci posunout o krok dále. V LaLize chceme zlepšit loňské postavení, v Evropě už tak činíme tím, že hrajeme Ligu mistrů a i v poháru (Copa del Rey) chceme dojít dál, než loni," mluvil o cílech trenér Emery.

V sobotu jeho svěřence čeká těžká zkouška, byť papírově je Villarreal favoritem. "Espanyol je prvoligový tým, který obvykle hrával i v Evropě. Když sestoupili, hodně investovali do kádru a rychle se vrátili. Navíc ve Vicentu Morenovi mají skvělého trenéra," pochválil domácí tým Unai Emery.

Espanyol se vrátil do nejvyšší soutěže remízou 0:0 na Osasuně a s bodem zvenčí byl spokojen. Po roční pauze se Periquitos mohou v rámci LaLigy zase představit doma a případná výhra nad Villarrealem by u fanoušků způsobila velké nadšení.

Katalánský celek má se Žlutou ponorkou vyrovnanou vzájemnou bilanci. Zajímavé je, že v sezoně 2019/2020 vyhrál vždy hostující celek o gól.

Trenér Vicente Moreno má k dispozici kompletní kádr, jediným otazníkem je start Manua Morlanese, který hostuje právě z Villarrealu. Co se týče Emeryho týmu, tak nejcitelnější ztrátou je absence Daniho Pareja a křídelníka Samuela Chukwuezeho. Do hry by ještě neměl zasáhnout ani olympijský reprezentant Pau López.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego Lopez - V Gomez, Cabrera, S Gomez, Pedrosa - Darder, David Lopez; Embarba, Dimata, Puado - De Tomas
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Mandi, Albiol, Pedraza - Pino, Trigueros, Capoue, A Moreno - Dia, G Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.17 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - FC Barcelona  (sobota 22:00)
Čtyři měsíce uplynuly od posledního vzájemného zápasu ve finále Copa del Rey, které skončilo drtivou výhrou Barcelony a jejím celkovým triumfem. Baskové se budou chtít revanšovat, ale Barcelona v prvním zápase ukázala, že i bez Messiho je schopná na hřišti dominovat. Podaří se Kataláncům uspět i na horké půdě stadionu San Mamés?

A pak že to nepůjde. Barcelona i bez Messiho přejela v prvním kole jiný baskický celek Real Sociedad 4:2. Skvělý výkon podalo celé útočné trio Depay, Griezmann, Braithwaite, přičemž třetí jmenovaný zaznamenal rovnou dva góly. Podobně suverénní jízda se navzdory věhlasu Barcelony přeci jenom neočekávala, ale Koemanova družina byla připravená umlčet veškeré kritiky, kteří říkají, že bez argentinského fenoménu to nepůjde.

Každopádně Barcelona dál musí přemýšlet, jak ulevit vlastní pokladně a v tomto směru jí čekají perné dny. Ronald Koeman na tiskové konferenci prozradil, že situace ohledně odchodů Pjaniće a Umtitiho je složitá. Velkou pozornost na sebe upoutal i mladý Ilaix Moriba, jenž měl údajně zažádat o zvýšení platu, čemuž Blaugranas nejsou schopni vyhovět. Nizozemský stratég však počítá s Coutinhem i Martinem Braithwaitem. Zdá se, že výkon dánského fotbalisty v minulém kole Koemana přesvědčil.

Bilbao odstartovalo novou sezonu remízou 0:0 na půdě Elche a vlastně tím začalo tam, kde v minulé sezoně skončilo. Závěr uplynulého ročníku se Baskům vůbec nepovedl, klub nevyhrál ve čtyřech zápasech v řadě a nyní tuto sérii natáhl už na pět ligových zápasů.

Domácí obhajují deváté místo z loňska a určitě by chtěli promluvit do bojů o evropské poháry. Byla to právě Barcelona, která Baskům tento vytoužený cíl překazila, když ve finále Copa del Rey zvítězila 4:0. Polovinu branek tehdy vstřelil Lionel Messi, po jedné trefě pak zaznamenali Frenkie de Jong a Antoine Griezmann.

Oba celky na sebe mají celkem štěstí. Potkaly se nejen ve zmiňovaném finále Copa del Rey, ale letos v lednu i ve finále španělského Superpoháru. Tady už byl úspěšnější Athletic, který vyhrál v prodloužení 3:2. Na ligové scéně je historie vzájemných zápasů bohatá a více navrch má Barcelona. Při poslední návštěvě San Mamés si odvezla vítězství 3:2, ale rozhodně to nebylo nic jednoduchého.

Athleticu budou chybět Yuri Berchiche, Peru Nolaskoain, Kenan Kodro, Iňigo Cordoba, Alex Petxa a zřejmě i Ander Capa. To už je slušná řádka starostí, na druhou stranu Marcelino už bude mít k dispozici veterána Raúla Garcíu.

Barcelona je na tom vlastně podobně. Moussa Wague, Ansu Fati, Oscar Mingueza, Sergio Agüero, Ousmane Dembélé a Marc-André ter Stegen zůstávají na marodce.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - De Marcos, Alvarez, Martinez, Balenziaga - Berenguer, D Garcia, Vencedor, Muniain - Sancet, Williams
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Neto - Dest, Pique, E Garcia, Alba - Pedri, Busquets, De Jong - Braithwaite, Memphis, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.47 - 3.99 - 1.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Cádiz CF  (pátek 21:00)
Oba páteční soupeři odstartovali nový ročník LaLigy remízou. V případě Betisu se tak událo na hřišti nováčka, Cádiz pak doma nedokázal porazit Levante. V minulé sezoně se ve vzájemných zápasech pokaždé radovali Verdiblancos a vždy na to stačila jediná trefa.

Betis je favoritem zápasu, ale nečeká ho snadná práce. V loňské sezoně to byla pokaždé vyrovnaná partie, kterou Sevillští urvali až v závěru utkání. Verdiblancos před sezonou vyhlásili útok na evropské poháry, což není žádnou novinkou, nicméně vstup do nového ročníku se nevydařil podle představ. Remíza na Mallorce je pro Pellegriniho tým prostě málo, přestože ostrované po prvním poločase vedli.

Plichtil také Cádiz a ani on nemohl být se svým výkonem spokojen. Bod mu totiž zajistila až branka v sedmé minutě nastavení. "Los Piratas" se minulá sezona povedla. Klub se s předstihem zachránil a navíc obsadil konečné jedenácté místo. Stejný scénář by hostující fanoušci brali i tentokrát a případný bodový zisk v metropoli Andalusie by byl skvělým povzbuzením.

V novodobé historii se Cádizu v rámci LaLigy nikdy nepodařilo na Betisu zvítězit. Povedlo se to pouze v roce 2017 v Copa del Rey. Tehdy šlo o parádní dvojzápas a Cádiz zvítězil na stadionu Benita Villamarína divokým výsledkem 5:3 a postoupil do dalšího kola.

Betisu budou chybět Marc Bartra, Youssouf Sabaly, Diego Lainez i Alex Moreno. Manuela Pellegriniho může alespoň těšit návrat Cristiana Tella, který v prvním zápase kvůli trestu chyběl. Ani Cádiz nebude kompletní a s velkou pravděpodobností do zápasu nezasáhnou Santiago Arzamendia, Jose Mari a Jon Ander Garrido.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Montoya, Gonzalez, Ruiz, Calderon - Akouokou, Canales - Rodri, Fekir, Ruibal - Iglesias
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Haroyan, Jimenez, Espino - Jonsson, Alarcon - Salvi, Alex, Lozano - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.17 - 7.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid11004:13
2.Sevilla FC11003:03
3.FC Barcelona11004:23
4.Atlético Madrid11002:13
5.Valencia CF11001:03
6.RCD Mallorca10101:11
 Real Betis10101:11
 Cádiz CF10101:11
 Levante UD10101:11
10.Athletic Bilbao10100:01
 Elche CF10100:01
 Granada CF10100:01
 Villarreal CF10100:01
 CA Osasuna10100:01
 Espanyol Barcelona10100:01
16.Celta Vigo10011:20
17.Getafe CF10010:10
18.Real Sociedad10012:40
19.Deportivo Alavés10011:40
20.Rayo Vallecano10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (342)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele