LaLiga - preview 13. kola: Neděli uzavře sevillské derby

05.11.2021, 10:31, aktualizováno 07.11.2021, 09:06
Previews
Estadio Benito Villamarín (© AFP)
Magnetem nedělních zápasů LaLigy je večerní sevillské derby, v němž se Betis může na Sevilla FC bodově dotáhnout. Real Sociedad bude chtít uspět v Pamploně, aby se vrátil do čela soutěže. Atlético Madrid se představí na Mestalle, zatímco Villarreal si může vylepšit postavení proti Granadě...
Villarreal CF - Getafe CF  (neděle 14:00)
Nedělní program 13. kola LaLigy zahájí duel dvou týmů, které rozhodně nemohou být spokojené se svou situací. Villarreal se nachází dost daleko od pohárových příček a Getafe dost daleko od záchrany.

Žlutá ponorka se mohla nedávno těšit z rozhodnutí hlavního trenéra Unaie Emeryho, který oficiálně odmítl Newcastle a hodlá setrvat ve Villarrealu co možná nejdéle. Symbolicky to oznámil na tiskové konferenci před duelem Ligy mistrů s Young Boys, kde se jeho týmu daří. Což Villarreal potvrdil i nyní, když si se švýcarským týmem poradil 2:0. Zůstává tak na čele tabulky i před Manchesterem United a italskou Atalantou.

Když by to Emery prohlásil na tiskovce před ligovým střetem, fanoušci by asi tolik nejásali. Minimálně ne v kontextu s tabulkou, protože Villarreal opět působí jako den a noc. Jeho skvělé výsledky v Lize mistrů jsou v ostrém protikladu s výkony ligovými. Žlutá ponorka vyhrála za 11 odehraných duelů pouhé dva a je až na 13. místě!

V LaLize vyhrála naposledy v osmém kole a duelu s Realem Betis, ale od té doby si připsala jen jednu remízu a hned tři porážky. V minulém kole si s ní poradila Valencia, Villarreal se střelecky opět neprosadil. V zápasech s Getafe mu to ale obecně nedělá potíže, Villarreal mu za pět posledních duelů dal deset branek.

A teď by v tom mohl vesele pokračovat, protože z Getafe se stal jeden z hlavních uchazečů o sestup do Segundy. Naposledy se Getafe sice dočkalo první výhry nad Espanyolem, ale jinak je to bída. A ono se není čemu divit, když za 11 zápasů dáte jen 6 branek.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Aurier, Albiol, Torres, Pedraza - Parejo, Coquelin, Capoué - Pino, Dia, Danjuma
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Nyom, Mitrović, Dakonam, Akurugu - Iglesias, Arambarri, Maksimović, Aleñá - Poveda, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.17 - 7.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Atlético Madrid  (neděle 16:15)
Fotbalisté Valencie zastavili v minulém kole pád tabulkou a potvrdit vzrůstající formu se pokusí v domácím souboji se silným Atléticem Madrid. Je to až neuvěřitelné, ale Los Che naposledy dokázali Colchoneros porazit v roce 2014.

Valencia začala sezonu 2021/2022 velice slibně a pod novým trenérem Josém Bordalásem neprohrála v prvních čtyřech kolech. Zisk deseti bodů fanoušky navnadil, jenomže pak přišlo tvrdé vystřízlivění. Los Che nevyhráli v sedmi kolech v řadě a černou sérii se podařilo utnout teprve před týdnem v "Derbi de la Comunitat" proti Villarrealu. Pod důležitou výhru 2:0 se brankami podepsali Hugo Guillamón a Carlos Soler.

Trenér "Pepe" Bordalás věří, že výhra nad Žlutou ponorkou jeho tým znovu nastartuje a že se Valencia bude opět ucházet o evropské příčky. Konfrontace s Atléticem Madrid je v tomto směru vítanou příležitostí se ukázat. Nehledě na to, že má Valencia s Atléticem spoustu nevyřízených účtů, vždyť porazit ho dokázala naposledy před sedmi lety. "Jsem přesvědčen, že s pomocí fanoušků odehrajeme proti Atléticu fantastické utkání. Atlético je tým, kterému se už několik let daří. Roste co do síly, tak i kádru a je jedním z velikánů. Jsou mistrem ligy a skvělým týmem," vysekl soupeři poklonu Bordalás.

Atlético cestuje na Mestallu v roli favorita, ale s velkým respektem. Dobře si uvědomuje, že síla Valencie je větší, než je současné jedenácté místo. Otázkou ale je, jak se povede Atléticu zregenerovat síly po náročném zápase Ligy mistrů na Anfield Road. Atlético anglickému Liverpoolu znovu podlehlo a o postup do osmifinále ještě musí bojovat. A nebude to mít jednoduché, protože se střetne s Portem a AC Milán.

Před týdnem Atlético bez problému přehrálo Real Betis 3:0 a upevnilo si postavení v první čtyřce. Madridský celek zároveň od začátku října v LaLize neprohrál a v tomto trendu hodlá pokračovat i na Mestalle. "Je to důležitý zápas. Na Mestalle je vždycky těžké hrát, ale my musíme dělat svojí práci a hrát dobře. Chceme se vrátit s vítězstvím," prohlásil na stránkách klubu útočník Félix.

V minulé sezoně se ze dvou výher radovali Atleti. Nejtěsnější výhru 1:0 zařídil na Mestalle vlastní gól Toniho Lata, zatímco na Wanda Metropolitano rozvlnili síť Félix, Suárez a Correa. Valencia má s Atléticem dlouhodobě negativní bilanci, kterou by v nedělním zápase ráda ukončila.

Bez Gabriela Paulisty, Maxiho Góméze, Denise Cherysheva a Toniho Lata se bude muset obejít Valencia. Ani Atlético není v plné síle, tím spíše, že mu scházejí Marcos Llorente a Thomas Lemar.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Foulquier, Diakhaby, Alderete, Gaya - Soler, Wass, Guillamon, Costa - Guedes, Andre
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Gimenez, Hermoso - Trippier, Koke, De Paul, Carrasco - Félix, Suárez, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.57 - 3.48 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - Elche CF  (neděle 18:30)
Na Estadio Iberostar se spolu utkají RCD Mallorca a Elche. Oba celky v tuto chvíli čekají už čtyři kola na vítězství a rády by nelichotivou sérii utnuly. Rozdíl mezi oběma týmy činí čtyři body.

Mallorca se s Elche potkala naposledy v sezoně 2018/2019. Tehdy společně hrály druhou nejvyšší soutěž a oba zápasy skončily remízou 1:1. Také v této sezoně nemá duel hlavního favorita. Lépe si sice vedou hráči Mallorcy, kteří jsou dvanáctí, Elche však není bodově příliš vzdálené.

Domácí před týdnem zapsali bod za remízu 1:1 s Cádizem, ale byli z konečného výsledku hodně zklamaní. Ještě v nastaveném čase totiž vedli, než z pokutového kopu vyrovnal Álvaro Negredo.

Zklamané bylo i Elche, která mělo o poznání složitějšího soupeře. Slavný Real Madrid dlouho trápilo, ale nakonec mu podlehlo 1:2. Alespoň čestný úspěch zaznamenal v 86. minutě Pere Milla. Elche patří v tabulce až sedmnácté místo, tedy těsně nad sestupovou propastí.

Mallorce stále chybí talentovaný Takefusa Kubo stejně jako Antonio Raillo. V minulém kole byl vyloučen Aleksandar Sedlar a i jeho se zápas s Elche nebude týkat. Na druhé straně se kouč Fran Escríba bude muset obejít bez služeb Pabla Piattiho a potrestaného Raula Gutiho.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Maffeo, Valjent, Russo, Olivan - Galarreta, Baba - Kang-In, Sanchez, Rodriguez - Angel
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Casilla - Palacios, Bigas, Roco, Mojica - Gumbau, Mascarell - Perez, Pastore, Fidel - Boye
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.15 - 4.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Real Sociedad  (neděle 18:30)
Trenér Jagoba Arrasate nepatří zrovna k těm největším jménům ve Španělsku, ale minimálně v této sezoně úspěšně pracuje na tom, aby se to změnilo. S Osasunou totiž předvádí jak zajímavý fotbal, tak i zisk dobrých výsledků. Ty ale budou čelit výzvě v podobě lídra tabulky.

Celek z Pamplony se zatím překvapivě nedrží nad pásmem sestupu, nýbrž hodně blízko pohárům! Osasuna je známá jako tým, který se převážnou část sezony zachraňuje. V lepším případě se jí to povede, v horším se podívá do Segundy. Letos je to zatím jiné. Osasuna nasbírala už 19 bodů, takže na Ligu mistrů ztrácí v tuhle chvíli jen tři body!

Poslední dobou jí ale přeci jen trochu dochází pára. Od půlky října Osasuna nevyhrála a postupně si rozdělila body s Granadou i Realem Madrid. Minulé kolo se jí nevyvedlo vůbec, protože Los Rojillos prohráli se Sevillou. Znovu nepodali špatný výkon, ale na tak kvalitního soupeře tentokrát prostě neměli.

Nicméně trenér Arrasate je přesvědčen, že proti lídrovi tabulky se jeho hráči jak se patří vytáhnou. "Zatím se nám daří hrát lépe, než jsme čekali. Je to díky společnému úsilí všech zúčastněných. Hrajeme velmi dobře, ale pokud chceme uspět, musíme to tempo udržet co nejdéle. To znamená, že každý, kdo jde na hřiště, tam musí nechat duši. Jedině díky společné práci a jasnému hernímu stylu můžeme získávat trvale dobré výsledky."

Tentokrát ho ale vyzkouší samotný La Real. Tým, který i díky nekompletnímu programu všech týmů vede španělskou ligu. A to přesto, že v sezoně už pětkrát ztratil body a čtyřikrát z toho remizoval. V Evropské lize si Alguacilův tým připsal remízu 1:1, tedy stejný výsledek jako naposledy v baskickém derby.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Pérez - Vidal, U. Garcia, D. García, Cote - Torro, Brašanac, Oier - Ávila, Kike, R. García
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Ryan - Zaldua, Elustondo, Le Normand, Rico - D. Silva, Merino, Zubimendi - Januzaj, Isak, Portu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.31 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Sevilla FC  (neděle 21:00)
Nedělní večer je ve Španělsku vymezen prestižnímu sevillskému derby. Real Betis prahne po přerušení nelichotivé série vzájemných zápasů, vždyť v derby naposledy vyhrál před více než třemi roky! Letos jsou Verdiblancos ve slušné formě, ale totéž platí i o Seville.

"El Gran Derbi" je zejména v Andalusii významnou sportovní událostí, kdy se do sebe pustí dva ambiciózní týmy z jednoho města. V posledních letech mívají navrch hráči FC Sevilla, kteří také ovládli březnové derby nejtěsnějším výsledkem. O tom, že město Sevilla zůstane nadále červenobílá rozhodl jedinou brankou Youssef En-Nesyri.

Betisu patřilo derby naposledy v roce 2018. Tehdy zvítězil také nejtěsnějším výsledkem a vůbec by se nezlobil, kdyby ho v neděli večer zopakoval. Betisu se letos daří, i když minulé kolo proti Atléticu Madrid nedopadlo podle představ. Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho prohráli 0:3 a přišli o sérii tří výher v řadě. Ještě hůře si pak vedli na evropské scéně v souboji s Leverkusenem. Německý klub zvítězil vysoko 4:0. Před derby to není potěšující zpráva, na druhou stranu Pellegrini věří, že to na výkon jeho svěřenců nebude mít vliv.

V Evropě prohrála i FC Sevilla, která nestačila v Lize mistrů na francouzského šampiona Lille. Porážka byla o to nepříjemnější, že odsunula Rojiblancos na poslední místo ve skupině. V LaLize je situace výrazně příznivější a Sevilla v tuto chvíli bojuje o nejvyšší umístění. Velké ambice může znovu potvrdit v derby na stadionu Benita Villamarína. "Emoční náboj v derby je, ale pořád je to zápas a příprava na něj je obvyklá. Myslím, že to bude velmi vyrovnaný duel, ve kterém budou rozhodovat detaily a bezpochyby i emoce. Bude to dobré utkání," nechal se slyšet na tiskové konferenci Julen Lopetegui.

Betis je poměrně v dobré kondici a scházet mu budou jen Víctor Camarasa a Youssouf Sabaly. Co se týče městského rivala, tomu do konce roku nepomůže Jesús Navas a nedělní derby vynechá i Alejandro Gómez.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerin, Pezzella, Ruiz, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Rodri, Canales, Fékir - Iglesias
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Kounde, Carlos, Acuňa - Delaney, Fernando, Jordan - Suso, Mir, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.06 - 3.26 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Granada CF  (sobota 14:00)
Granada zatím úspěšně odolává porážkám a její šňůra neporazitelnosti se rozrostla už na čtyři zápasy. Tuhle sérii by ráda ještě rozšířila v duelu s domácím Espanyolem, který minule pro změnu poprvé po čtyřech utkáních na svého soka nestačil.

Espanyol táhl sérii čtyř utkání bez porážky až do minulého kola, v němž mu ale štěstí došlo. Barcelonský celek zvládl náročné duely s Realem Madrid nebo s Athleticem, ale minule narazil. A bylo to hodně nepříjemné překvapení, protože Espanyol nechal všechny tři body poslednímu Getafe! Není divu, že takový výpadek už trenér Vicente Moreno nechce zažít.

"Nedokážu přesně říct, co se stalo a co se pokazilo. Možná jsme nastoupili do utkání laxně nebo s pocitem, že když se nám daří, zvládneme tohle utkání i bez větší námahy. Přestali jsme se soustředit a byli jsme za to potrestáni. Z toho si všichni musíme vzít ponaučení, protože se to nesmí opakovat. Do každého duelu musíme jít naplno od prvních minut."

Vzájemné zápasy s Granadou hovořily dlouhou dobu ve prospěch katalánského týmu, ale poslední dva duely ovládla Granada, která nyní cílí na vítězný hattrick.

A má k tomu velmi dobrou výchozí pozici. Granada zvládla minulé kolo o poznání lépe než Espanyol, když si poradila s Levante. A to ve velkém stylu, neboť Levante nastřílela tři branky, tedy stejné číslo jako v předchozích třech duelech dohromady. A protože v těchto třech zápasech neprohrála ani jednou, posouvá se tabulkou vzhůru.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Vidal, Gómez, Cabrera, Pedrosa - Morlanes, Darder - Embarba, Melendo, Melamed - Dimata
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Diaz, Sánchez, Neva - Rochina, Milla, Montoro, Soro - Molina, Suarez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.56 - 4.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - FC Barcelona  (sobota 16:15)
Barcelona se dál trápí a v lize zaujímá až nedůstojné deváté místo. Ve dnech, kdy média rozebírají budoucí angažmá Xaviho v roli hlavního trenéra, se ten současný, Sergi Barjuan, soustředí jen na další duel. A ten odehrají Blaugranas ve Vigu proti domácí Celtě.

Celta by moc ráda zopakovala poslední vzájemný duel, který ji sice stál hodně sil a zvýšený tep nejednoho fanouška, ale vyhrála ho. Konečně porazila slavnou Barcelonu na její půdě! Asi byste to nečekali, ale když jede Barcelona do Viga, tak to nebývá zas tak příjemná cesta. Barcelona totiž ve Vigu poslední dobou nevyhrává tak často, jak by si její fandové přáli. Za posledních pět let si připsala jen jedinou výhru!

Potíž je v tom, že i když se Barceloně teď nedaří, tak ani Celta nemůže dosavadní průběh sezony označit za úspěšný. Tým trenéra Eduarda Coudeta se nachází až na patnáctém místě a na sestupové pásmo si udržuje náskok pouhých dvou bodů! Trápí se především střelecky, protože jen tři týmy v lize daly méně branek než Celta, která se zmohla jen na deset přesných zásahů.

Už čtyřikrát z posledních pěti duelů vyšla Celta střelecky naprázdno a jedna náhlá změna v podobě vítězství 3:0 nad posledním Getafe na tom nic nezmění. Minulé kolo taky nebylo pro Celtu ničím příjemným, protože Celta se bez branek rozešla s Rayem Vallecano a její ofenziva utrpěla další šrám.

Tentokrát se domácí celek připravuje na utkání s Barcelonou, která se jeví jako nejslabší tým za poslední roky. Katalánskému gigantu nepomohlo ani odvolání trenéra Ronalda Koemana, kterého nahradil Sergi Barjuan. Ten možná na lavičce Celty zůstane déle, než plánoval, protože jednání mezi barcelonským gigantem a katarským klubem zaměstnávajícím vysněného trenéra Xaviho se zatím zadrhla.

Mužem, který má vylepšit výsledky Barcelony, je proto stále téměř nezkušený Sergi Barjuan. Jeho premiéra nedopadla přesně podle představ, protože Barcelona doma remizovala s Deportivem Alavés, ale utkání Ligy mistrů si nový trenér už musel užít trochu víc. Katalánský celek si dokázal z Ukrajiny přivézt těsnou výhru nad Dynamem Kyjev a ta ho udržuje ve hře o postup. Jedinou kaňkou na tomto výsledku tak zůstává zranění obránce Sergiña Desta, které je nakonec vážnější. Americký univerzál by mohl chybět i několik týdnů.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Murillo, N. Araujo, Galán - Tapia - Suárez, Beltrán, Nolito - Solari, Aspas
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Mingueza, R. Araujo, García, Alba - F. de Jong, Busquets, Gavi - Coutinho, Memphis, Fati
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.82 - 3.55 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Levante UD  (sobota 18:30)
Sobotní podvečer dá Deportivu Alavés další šanci postupovat tabulkou vzhůru. Poslední dobou se Deporu daří nad očekávání, což se nyní pokusí trochu zmírnit Levante. V případě hostů jsou ale tři body spíš zbožným přáním.

Deportivo se chytilo a v poslední době předvádí perfektní výkony. Tým trenéra Javiera Callejy si připsal tři body s Cádizem, od nějž nedostal ani jednu branku, a stejně tak se mu to povedlo i proti Elche. V minulém kole sice Depor získal jen bod, ale i za ten bude extrémně rád. Remizoval totiž se slavnou Barcelonou, čímž opět překvapil.

Deportivu se navíc skvěle daří i proti Levante. Celek z Valencie se totiž dočkal výhry naposledy v roce 2018 a od té doby Depor třikrát vyhrál a dvakrát se body dělily.

Alavésu budou scházet brankář Pacheco a čerstvě zraněný obránce Navarro, zatímco hostující Levante přijede bez vykartovaného Robera Piera a zraněných Martího, Melera nebo Mustafiho. Levante je dosud jediným týmem v celé lize, který ještě ani jednou nevyhrál. Může za to především jeho děravá obrana, která je s 23 inkasovanými góly nejhorší v celé lize.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Miazga, Laguardia, Lejeune, Duarte - Loum, Moya - Méndez, Pons, Rioja - Joselu
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Vezo, Duarte, Clerc - Masla, Franquesa, Martinez, De Frutos, Bardhi - Soldado, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.23 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Rayo Vallecano  (sobota 21:00)
Sobotní program 13. kola LaLigy uzavřel duel s parametry derby. Domácí Real Madrid totiž přivítá soupeře z předměstí, Rayo Vallecano. A měl by si dávat pozor na podcenění, protože Rayo se letos ukazuje ve skvělém světle a naposledy se mu povedlo nad Realem vyhrát.

Real Madrid stále sídlí až na druhém místě, což je ve vnímání jeho fanoušků pořád nedostatečné. V lize se mu ale daří ustálit svoje výkony a sebevědomí si navíc zvedl výhrou v Lize mistrů. Tým trenéra Carla Ancelottiho se postaral o tři body se Šachtarem Doněck a byl z toho navíc rekordní zápis do historie. Vstřelil totiž svůj jubilejní tisící gól v evropských pohárech.

A kdo jiný by se o něj mohl postarat než střelec Karim Benzema. Ten opět zažívá skvělou sezonu, svými góly i svou prací táhne Real a i díky němu je z Realu opět mašina na góly. Nikdo ve Španělsku jich zatím nedal víc, Real jich nastřádal už 26 jen v lize a nikdo další se k němu ani neblíží. Přesto trenér Ancelotti vnímá, že má jeho ofenziva na čem pracovat.

"Real byl vždycky známý tím, že to je hodně ofenzivní tým, který baví diváky především množstvím akcí a gólů. Do téhle definice ale máme ještě daleko. Ano, daří se nám, jsme nejlepší útok v lize, ale nesmíme se s tím spokojit. V každém zápase máme několik šancí, které bychom měli proměňovat, ale nejde nám to. Musíme být před bránou víc hladoví," nabádá protřelý stratég.

Real má pořád několik hráčů na marodce (Mariano, Valverde nebo Ceballos), ale dobrou zprávou je, že aspoň na lavičce by se mohl objevit Gareth Bale. Hostům schází Martin Marquelanz, ale do kupy se dal Saveljich.

Rayo letos rozhodně nepůsobí tradičním dojmem otloukánka, na kterém si větší týmy s chutí smlsnou. Celek z předměstí Madridu se usadil na skvělé šesté příčce, prohrál jen čtyřikrát a už si připsal třeba skalpy Barcelony nebo Athleticu. V minulém kole ale jen bez branek remizoval s Celtou.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrić - Vazquez, Benzema, Vinícius
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Saveljich, Catena, F. Garcia - Ciss, Comesaña - Palazón, Trejo, A. García - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.99 - 8.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Cádiz CF  (pátek 21:00)
Athleticu se zatím úvod do nového ročníku celkem daří a svěřenci trenéra Marcelina by v tom moc rádi pokračovali i v páteční předehrávce 13. kola. To se na stadionu San Mamés představí Cádiz, který takovou formou rozhodně neoplývá.

Baskický Athletic se prozatím úspěšně snaží kvalifikovat se v příštím roce do pohárové Evropy, kterou má i po 12. kole na dosah. Aktuálně je na solidním osmém místě tabulky se ztrátou pouhých dvou bodů na šesté Rayo, přičemž jen o jeden bod víc mu schází k pátému fleku. Celek z Bilbaa má k dispozici ještě jedno utkání navíc, i když očekávat tři body z duelu proti Realu Madrid bychom mohli klasifikovat jako přinejlepším překvapivé.

Vedle mimo jiné Villarrealu je to právě Athletic, který se stává přeborníkem ve sběru jednoho bodu, protože nikdo v LaLize neremizoval víckrát (6). Remízovým výsledkem skončil mač celku z Bilbaa proti Espanyolu a body se dělily také minule, když LaLigu zachvátilo baskické derby. Za tuhle remízu bude ale Marcelinův tým hodně vděčný, protože bod mu zajistila trefa Ikera Muniaína až v nastavení.

Problémem baskického celku jsou především absence. V tuto chvíli nemohou nastoupit zranění Daniel Vivian, Oier Zarraga, Asier Villalibre, Aitor Paredes a Peru Nolaskoain, přičemž Iñigo Martínez pyká za karty. Hostům schází José Mari a Salvi Sánchez.

Žehrat ale mohou především na špatné výsledky. Cádiz už sice odehrál všech 12 kol, avšak posbíral v nich jen jednu výhru! Od pátého kola, kdy přemohl Celtu, se mu bodový zisk vyhýbá a Cádiz celkově vybojoval jen devět bodů. Vděčit za to může jen remízám, kterých uhrál už šest. Druhá nejhorší obrana ligy (už 19 inkasovaných branek) posunula Cádiz do pásma sestupu.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Yeray, Núñez, Lekue - Berenguer, Vencedor, D Garcia, Muniaín - R. Garcia, Williams
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Harojan, Cala, Chust, Espino - Sobrino, Jonsson, Alex, Perea - Negredo, Lozano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.64 - 9.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad1274117:1025
2.Real Madrid1173126:1224
3.Sevilla FC1173119:724
4.Atlético Madrid1164118:1022
5.Real Betis1263319:1521
6.Rayo Vallecano1262418:1220
7.CA Osasuna1254314:1519
8.Athletic Bilbao1146111:718
9.FC Barcelona1144316:1216
10.Valencia CF1244418:1716
11.Espanyol Barcelona1235412:1314
12.RCD Mallorca1235411:1714
13.Villarreal CF1126313:1212
14.Granada CF1125411:1411
15.Celta Vigo1232710:1411
16.Elche CF122469:1510
17.Deportivo Alavés113176:1410
18.Cádiz CF1216511:199
19.Levante UD1206611:236
20.Getafe CF121386:186

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (174)

Přidat komentář
Tromas

Dnes se asi podívám na první zápas LaLigy, kromě zápasů Atlética (ty jsem viděl všechny kromě 1. kola proti Celtě) a to Real proti Rayu, jako malé madridské derby, kde by se Rayo mohlo hecnout a s Realem klidně uhrát body s jejich dobrou formou (forma Rayo) mám pocit, že by to mohl být super zápas. Hlavně mě zajímá, co na to CHONG ten na ten zápas musí být prostě natěšenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraje konečně Levante nebo opět ztratí body i s Alavésem?

Reagovat
santini

Tak to bude typický súboj kopáčov, to Levante je ale v takej mizérií, že pokial dnes Alaves nevyhrá, tak to nech rovno spadne

Reagovat
santini

Keď sme doma zvykli rozbiť Barcelonu, nabitú hviezdami, pevne verím, že dnes tiež zabodujeme

Reagovat
valloire

Reagovat
Rattlesnake

ter stegen, mingueza, eric, lenglet, alba, sergio, f. de jong, nico, gavi, memphis, ansu fati

Reagovat
smazaný uživatel

Lenglete, nespi kua

Reagovat
Jordi Alba

To Fatiho zakončování je parádní, pomalu co střela to gól.

Reagovat
smazaný uživatel

krásně Fati!

Reagovat
drussbarb

Paráda!

Reagovat
alcantara

Stream poprosim,,vdaka.

Reagovat
patas92

Reagovat
alcantara

Co sa smejes?

Reagovat
patas92

Jak každý zápas chceš stream a málokdy ti ho někdo pošle

Reagovat
valloire

Reagovat
Rattlesnake
Reagovat
alcantara

Reagovat
blaugrana

footybite.cc, pripadne napis do goodle reddir soccer streams a hned prvy link, tam du vzdy streamy

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem skoro zapomněl, co je to rychlý gól, tohle se nestalo snad rok

Reagovat
Jordi Alba

Depay proti Levante otevíral skóre v 6. minutě, ale ok.

Reagovat
Rattlesnake

ten čárovej je nalitej nebo co?

Reagovat
Jordi Alba

lol Buse na starý kolena naučí ještě střílet

Reagovat
smazaný uživatel

WOOOOW BUS MRDÁÁ

Reagovat
drussbarb

No spíš se mi zdálo, že to nedoletí do brány

Reagovat
drussbarb

Bus gól, teď už jsem fakt viděl všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Nico to udělal taky luxusně

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ten se zlepšuje fakt raketovým tempem, celkově je radost sledovat mladíky, jak se postupně zlepšují.

Reagovat
smazaný uživatel

Nico mi tím rychlým zapadnutím do hry připomíná Pedriho začátek

Reagovat
patas92

Na tu svoji mohutnou postavu je na tom skvěle rychlostně a technicky. Hodně zajímavý hráč.

Reagovat
blaugrana

taky nas Leon Goretzka

Reagovat
patas92

Rychlejší a s lepší technikou

Reagovat
Jordi Alba

Je ještě čas toho Xaviho odmítnout ?

Reagovat
sylarko

skor si myslim, ze ti hraci hraju tak dobre prave kvoli xavimu. citia jeho pritomnost

Reagovat
smazaný uživatel

dneska jsou ty akce fakt lahodné

Reagovat
smazaný uživatel

Alba maže hejtry na chleba dvěma asistencemi

Reagovat
ttopi

Reagovat
Majk91

Nico je perfektný

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
patas92

Reagovat
Xavi

Reagovat
Gazdo

Reagovat
dextroza_m

běháme víc než Celta

Reagovat
blaugrana

tak boha toto dnes asi necakal nikto...totalne sa tento zapas vymyká tomu, co na Balearoch zvycajne hrame

Reagovat
dextroza_m

o jéé... Ansu off

Reagovat
2miguel1

Tento tím má dobrych hračov. Fakt má

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

lazaret pokračuje

Reagovat
blaugrana

boze môj, Fati asi na tom bude ako som pisal...

Reagovat
Rattlesnake

naštěstí to vypadá, že jde o stehno a ne o koleno.

Reagovat
blaugrana

snad je to len preto, aby mohol drtir fortnite a nemusel na repre

Reagovat
alcantara

Tyvole, ako tam trenuju, neni to normalne. Vyhadzat vsetko po poslednu upratovacku. Co chceme s tymto invalidnym kadrom robit.

Reagovat
Kluivert9

Aguero, Dembele, Fati out... už to zase máme komplet.

Reagovat
blaugrana

ja mam pocit, ze ten nas fyzio tim by odstrelil aj Inakiho Williamsa

Reagovat
LAM

Proto ho chce Xavi vyměnit

Reagovat
Gazdo

Zdroj? Ja dufam ze mas teda pravdu

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

S obrovským náskokem nejlepší poločas sezony. Ani nevím, kdy naposledy mě náš zápas tak bavil, konečně běháme, je tam rychlejší přechod do útoku a ofenzivní nápady.

Reagovat
Psy_cho

Druhý poločal klasická Barca

Reagovat
sylarko

tie treningy musia byt fakt slabe, ked kazdu chvilu ma niekto svalove zranenie

Reagovat
Antalab

Xavi out!

Reagovat
LAM

3:0 v poločase na Cestě? A Sergio gól z dálky? Co se to děje Xavi přijde a Barjuan přitom šel na treble

Hrozná škoda toho Fati ho na konci, ale svalový zranění před tím ještě neměl, tak snad to budou jen dva týdny a bude zpátky. Jinak Nico parádní.

Xavi tam má do zálohy De jonga,Nica,Gaviho a Pedriho,takže parádní materiál do budoucna.

Reagovat
2miguel1

Fakt by mi bolo teraz kokotno byt clenom fyzio timu v Barce

Reagovat
Murena

Reagovat
blaugrana

este sa budeme klepat

Reagovat
smazaný uživatel

v pořádku, aspoň budeme hrát...Stegen každopádně divný zákrok

Reagovat
smazaný uživatel

to už se ani nedá komentovat

Reagovat
blaugrana

ta Barcelona je v pici po kazdej stranke

Reagovat
blaugrana

este Araujo nech sa odstreli..mam pocit, ze mam fyzio z cias Arsenela, ked tam bol Rosa

Reagovat
sylarko

Nico sa rozohraje do top vykonov, dnes MVP, a hned sa zrani. cely fyzio team by som po dnesku vyhodil. sak to nieje normalne...

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Hristo Stoichkov

Měli skončit už dávno, ale hodně by mě zajímalo, s jakou intenzitou se tam trénuje.

Reagovat
sylarko

tam uz poriadny trening nemali roky. mne pride ako keby hrali cely cas len bago...

Reagovat
Kokesh

Aguero to popsal dobře.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nejenom, už jich bylo víc. V tomhle Xavimu dost věřím, že to dokáže změnit.

Reagovat
Gazdo

Co povedal? To mi nejako uniklo ale asi zase nieco na ten styl ze sa u nas chodi na trening pokecat so spoluhracmi namiesto makania

Reagovat
smazaný uživatel

žádná penalta, dal si tam tělo

Reagovat
Jordi Alba

Pískej konec

Reagovat
Kluivert9

Už to poznávám

Reagovat
smazaný uživatel

hrajte kurva...tak se nechat uspokojit prvním dobrým poločasem po x měsících

Reagovat
LAM

Si dali trávu o poločase? Tohle ještě prohrajeme

Reagovat
drussbarb

Boha jeho

Reagovat
blaugrana

toto minimalne vyrovnaju

Reagovat
Jordi Alba

Riqui taky na co šáhnul, tak zkurvil.

Reagovat
dextroza_m

Lenglet má zase svůj den..

Reagovat
dextroza_m

trefuj zařízení!!

Reagovat
blaugrana

ako to asi vyzeralo v satni cez polcas...Dobre chlapci, vyhravame 3:0, nejako to dobehajte, moc sa uz nedrite, pohodka ,klidek, tabacek

Reagovat
dextroza_m

kdo si dá cigárko???

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

škoda

Reagovat
dextroza_m

Alba vole taková ztráta

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ty Albovy neustálý zbytečný ztráty jsou u tak zkušenýho hráče neuvěřitelný .

Reagovat
dextroza_m

Poslat do pryč už, jakmile se vyprázdní marodka, už jen jako záskok.

Reagovat
sylarko

sorry, ale balde este na zaklad nema. koho tam chces hrat?

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Musi se vyhrat, ti je jasne. Jsme devati, takze horsi to nebude.

Reagovat
dextroza_m

Za tím stadionem je nějaký kamenolom, ne? Pokud nevyhrajeme, nechat přesunout ty hromady z leva doprava

Reagovat
Murena

Reagovat
blaugrana

vyborne, Xavimu ste sa krasne predstavili chlapci

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
zasranej malíř

Vigoooo

Reagovat
dextroza_m

zasloužili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
roman1978

No ty pico

Reagovat
smazaný uživatel

tohle se prostě muselo stát, typická Celta

Reagovat
drussbarb

Klidně to mohlo byt 5:3

Reagovat
roman1978

Nemělo se nastavovat 5 minut?

Reagovat
smazaný uživatel

Malo, ale rozhodca predĺžil nadstavený čas za Ter Stegenove zdržovanie a De Jongove odkopnutie lopty.

Reagovat
DreamTeam

Kvůli tomuhle musel chudák Koeman odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

Araujo uhýbající před střelou my ass

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
santini

V suchom triku

Reagovat
Mishko

Reagovat
Kejza

Reagovat
Antalab

Xavi in!

Reagovat
Hristo Stoichkov

Klasika, nic nečekanýho. Vypráskat z těch hráčů tuto loserskou mentalitu dá Xavimu spoustu práce. Tomu kádru naprosto chybí střední generace a aby toho nebylo málo, tak mezi zkušenými hráči nemá žádnýho lídra. A Stegenovu úspěšnost zákroků bych nechtěl vidět, ten už musí být na úplným dnu celý ligy .

Reagovat
Visca el barca

Tak bez peněz se skláda tým těžko. Dokud nebudou, jiný to nebude.

Reagovat
Messiáš

To nastaveni bylo takoveUntil we score, ale budiz. Tohle si stejne musime pohlidat a Celta by bez bodu byla urcite nezaslouzene. Xavi ma co delat. Docela me mrzi ignorace Demira, myslim si, ze by predvedl vice nez Abde, ale obecne nikdo z tech stridajicich tu hru zrovna nevylepsil

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen zdržoval, De Jong odkopol loptu a navyše 3 hráči dostali v nadstavenom čase kartu. Vážne si čakal, že rozhodca nenechá hru aj po nadstavených 5 minutách ?

Reagovat
Messiáš

Naprosto bezne se nedava nic navic, karty v nastaveni nic nezdrzely. Abde filmoval penaltu, rozhodci ukazal zlutou a hotovo. Je to hlavne strasny kontrast proti Alavesu, kde dal rozhodci 3 minuty a ani sekundu navic a pritom muzu rict uplne to same. Nechci si stezovat na protahnute nastaveni, o tom to neni. Mame si to pohlidat, ale standardni to rozhodne nebylo.

Reagovat
sylarko

proti realu padli v nadstaveni 2 goly a rozhodca nepridal ani sekundu naviac...

Reagovat
misinho7

No tak dneska by sme nemuseli robit dramy a vyhrat to a spravit si este vacsi naskok. Ale ako nas poznam tak dnes podporime Barcu

Reagovat
zasranej malíř

Thibo-Carvajal-Militao-Alaba-Mendy-Casemiro-Kroos-Camavinga-Vini-Benz-Asensio

Reagovat
misinho7

ten Eden je naozaj uz totalne odpisany..ked na kridlo radsej dava Lucasa alebo Marca ktory na tom kridle tak maximalne nahrava dozadu

Reagovat
Kokesh

Je to prostě flákač a vždy bude. Předtím ho zachraňovala forma, momentálně na něm není světovýho vůbec nic. Taky bych místo něj raději stavěl poctivce.

V zimním přestuopáku prodat, jinak se z něj stane pijavice jako Bale...

Reagovat
misinho7

tak teraz formu nebude mat ked nebude hravat...akoze to ze je to flakac bude asi pravda, teda vsetci hovorili ze ma proste talent ale nemaka..ale zas neverim ze za 3 roky moze byt z jedneho z najlepsich hracov zrazu nahradnik Lucasa...to proste takto padnut snad nejde

Reagovat
Kokesh

Však Bale jim byl a je taky. Nikdo nemá křišťálovou kouli, ale je extrémně špatně, že tihle dva mekáčogolfo lenoši jsou o parník nejlépe placení hráči. Stálo nás to několik titulů a promarněných příležitostí.

Stejný příběh za chvíli čeká i Neymara..

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar hrál dobře naposledy někdy ve finále CA, takže je to možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Netvrdil bych, že nic. V tom prostoru pro desítku pořád kvalitu má, dokáže se tam otočit, podržet míč nebo narážečkou zrychlit hru, jeho problém je tam ale v tom, že všichni radši nahrávají do šířky jak za Zidana, na tom se nic nezměnilo, takže balonů za zápas moc nedostane. V čem má mimochodem větší přínos Asensio? Podle mě v ničem.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kokesh

Jenže desítku hraje roky Karim.

No Marco je momentálně pro Carla alternativa i do zálohy, takže má více moznosti se sestavou. Vincek je jasný a pravá strana byla vždy více systémová a běhavá, já pro něj fakt nevidím místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni si spolu s Karimem umí v těch kombinacích dobře vyhovět. Já pro něj vidím místo akorát s Valverdem za ním, aby tu pravou stranu někdo jistil, Carlo asi taky. Prostě podobná sestava jak proti Celtě. Kdyby zezadu chodilo víc vertikálních přihrávek mezi linie, Hazard by najednou mohl být důležitější než teď, týmu by to taky určitě pomohlo, jelikož by ten přechod do útoku byl komplexnější, rychlejší a míň předvídatelný (i s Hazardem na lávce) ale to by Eden nesměl být tak neuvěřitelně neproduktivní, když už na hřišti neudělá ani krok navíc.

Reagovat
Kokesh

Může být. Ale to už radši Bale.

Reagovat
Kyrill

Ad Asensio - byť to není hitparáda, tak v produktivitě jednoznačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasicky se mu povedl jeden zápas za sezonu, ale ok.

Reagovat
dextroza_m

Top4 se vzdaluje, jsem zvedav, zda se Xavimu podari dohnat manko. Ale pri nasem stesti se zrani i Xavi...

Reagovat
misinho7

Paradicka

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, par vterin se pohybuje na levym beku a vykouzli tohle.

Reagovat
misinho7

strasna skoda ze nemame este dalsieho top stopera, on by na tom lavom bekovi kuzlil, vzdy ked tam trosku zahraje tak je to naozaj parada

Reagovat
misinho7

Uz davno tam malo byt zo 5 golov z nasej strany..miesto toho inkasujeme a budeme sa bat. Tieto zahadzovania nas budu mrziet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ancelotti sa nepoučil zo svojho prvého angažmá v RM, keďže nestrieda ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už definitivně zakrněl.

Reagovat
Rothbard

OT z PL sekce: 08:47 Chong se vrací do Manchesteru United

Reagovat
zasranej malíř

Panebože co tam vymýšlíme Toni

Reagovat
Jackmaker1989

Digi komentator nerozozba hazarda od vazqueza

Reagovat
Jackmaker1989

On fakt striedal pri obrannej standardke?

Reagovat
Rothbard

Falcao gól Barce, gól Realu. Falcao je bůh.

Reagovat
Messiáš

Proč se Var nepodíval na to podtrhnutí Valentina Camavingou? Nebo se to brala jako vyhoda kvuli tomu, ze to Kroos odehraval z cary? Naprosto absurdni rozhodnuti

Reagovat
Rothbard

Pokud jsem dobře rozuměl, tak komentátor řekl, že ke kontaktu došlo až po odehrání míče.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Messiáš

Co to na situaci mění? Ke kontaktu došlo při střele hráče Raya a beru, že to nemuselo mít na tu jeho střelu vliv, byť o tom lze jen polemizovat. Ale v rovině teorie, díky zákroku Camavingy ten hráč nemohl tu situaci dohrávat.. Pískají se penalty za zákroky hráčů, kde balon vůbec nefiguruje...

Tohle je jasný Camavingův faul..

Reagovat
smazaný uživatel

No a?

Reagovat
smazaný uživatel

Coz neznamena, ze to nebyl faul

Reagovat
Raul=Real

To akoze vazne kkti z NovaSport davaju vecer radsej Fürth-Frankfurt a Rennes-Lyon namiesto sevillskeho derby?

Reagovat
Mass

Atletico má postavenej autobus i proti Valencii

Reagovat
Mass

Jo ale asi dobrá taktika, když daj gól z prvního brejku

Reagovat
smazaný uživatel

..čo tliapeš, atletico o triedu lepšie..strely 6-12, na bránu 2-6, polčas takmer 60% držanie lopty pre atletico..

Reagovat
Mass

Sleduju až druhej poločas

Reagovat
smazaný uživatel

..ok beriem potom

Reagovat
Mass

A z druhýho brejku další, twl. To je efektivita.

Reagovat
Mass

Golazzo v 96. potěší

Reagovat
smazaný uživatel

..zaslúžene, nech ide simeone už do pi.e

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
zasranej malíř

Netopýři

Reagovat
zasranej malíř

Sevillské derby a nikde to nedávají?

Reagovat
Phillipinho

Docela zajimavy, jak sevillske derby nema mimo Spanelsko moc velky zvuk. Pritom vetsina lidi ve Spanelsku ho povazuje za jednoznacne nejvetsi.

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele