LaLiga - preview 10. kola: Barcelona hostí Villarreal

18.10.2022, 08:43, aktualizováno 20.10.2022, 08:53
Previews
Camp Nou (© AFP)
Barcelona se potřebuje co nejrychleji oklepat a ve čtvrtek to nebude mít snadné, na jejím hřišti se představí Villarreal. Osasuna nastoupí proti Espanyolu, v souboji nováčků si to rozdají Almería a Girona...
UD Almería - Girona FC  (čtvrtek 19:00)
Ve čtvrtek v podvečer se na Estadio de los Juegos Mediterráneos potkají domácí Almería s Gironou. Oba celky potřebují body jako sůl, protože po devíti kolech jim patří až umístění ve spodku tabulky.

Hůře je na tom UD Almería, která dohromady získala jen sedm bodů a nachází se na sestupových pozicích. Rojiblancos sice v letošní sezoně senzačně porazili Sevillu a nedávno doma zametli i s Rayem, ale celkově to je bída. O víkendu domácí podlehli Betisu 1:3, čímž utrpěli už šestou porážku. To je společně s Elche nejvíc ze všech účastníků LaLigy.

Mizerná bilance staví Almeríi do pozice, kdy domácí zápas musejí zvládnout, aby se odrazili k lepším výkonům. V loňské sezoně dokázala v Gironě zvítězit, ovšem domácí střetnutí pokazila. Oba celky hrály druhou nejvyšší soutěž, což bude tentokrát jiné.

Mezi letošními nováčky je i Girona a ani ona si nemůže vyskakovat. Katalánský celek má jen o jeden bod více a už čtyři kola v řadě nezvítězil. O víkendu naposledy remizoval s Cádizem 1:1. Pozitivem je, že se Gironě daří střílet góly - dvanáct zásahů je v tomto ohledu nadprůměrný výsledek.

Almería bude bez několika hráčů, jmenovitě budou scházet Juanjo Nieto, Alex Centelles a Chumi. O jednoho hráče méně postrádá Girona. Do Almeríe neodcestoval Reinier a David Lopez.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Akieme, Babic, Ely, Pozo - De la Hoz, Melero - Ramazani, Robertone, Embarba - Toure
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Juan Carlos - Gutierrez, Juanpe, Espinosa, Bueno, Arnau - Garcia, Romeu, Herrera - Stuani, Castellanos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.19 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Espanyol Barcelona  (čtvrtek 20:00)
Osasuna ve čtvrtek přivítá na El Sadar Espanyol a po dvou prohraných zápasech by se chtěla konečně vrátit na vítěznou vlnu. Svěřenci Jagoby Arrasateho v pondělí padli s Villarrealem, zatímco hosté si v minulém kole konečně připsali první domácí vítězství v sezoně, když vyhráli 1:0 nad Realem Valladolid.

Po dobrém vstupu do sezóny se Osasuně v posledních týdnech přestává dařit a tři porážky a jedna remíza v posledních čtyřech zápasech daly lehce zapomenout na pozitivní výsledky ze začátku ročníku.

Přestože v sérii bez vítězství uhráli na Santiago Bernabéu působivou remízu 1:1, domácí porážky s Getafe a Valencií byly pro Los Rojillos obzvlášť velkým zklamáním, vzhledem k tomu, že před těmito zápasy měli na svém stadionu stoprocentní bilanci. Baskové byli ve Villarrealu organizovaní a dobře připravení, ale chyběla jim razance a důraz směrem dopředu, a tak prohráli 0:2.

Hostující Espanyol si v neděli připsal velmi důležité vítězství nad Realem Valladolid, když nezastavitelný Joselu vstřelil svůj sedmý gól v pouhých devíti vystoupeních v novém působišti. Bývalý útočník Newcastlu po přihrávce od Briana Olivana zpečetil druhou výhru svěřenců Diega Martíneze v sezoně.

Možná více potěšující pro Los Pericos bylo dlouho očekávané čisté konto, které bylo teprve jejich druhým v sezoně. Hlavních problémem jsou pro tento celek zatím obdržené góly, kterých už má na svém kontě šestnáct, což znamená, že má třetí nejhorší obranu v lize.

Za domácí nebude k dispozici Rubén Peña, a to kvůli karetnímu trestu, na straně Katalánců pravděpodobně nenastoupí opět Pedrosa.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera; Cruz, D. García, U. García, Vidal; Torró, Oroz, Moncayola; Ezzalzouli, Budimir, Ávila
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lecomte; Oliván, Cabrera, Calero, Gil; Darder, Souza, Expósito; Puado, Joselu, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.35 - 3.78
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Villarreal CF  (čtvrtek 21:00)
Sérii nešťastných výsledků má za sebou Barcelona a ve čtvrtečním zápase proti Villarrealu touží znovu nabrat herní pohodu. Katalánci mají Žluté ponorce co oplácet. V posledním kole loňské sezony totiž doma svému soupeři podlehli. Navíc Villarreal se v LaLize pomalu zvedá a z Camp Nou nechce odjíždět s prázdnou.

Fatální komplikace v Lize mistrů a porážka v El Clásicu. To je ve zkratce uplynulý týden Barcelony. Katalánský gigant tak vypadl z tempa, nicméně konec sezony to pro něj určitě neznamená, zvláště v LaLize, kde ztrácí na Real Madrid pořád jen tři body. Trenér Xavi pochopitelně víkendové porážky litoval, odmítl však tvrzení, že si ho Barca prohrála "v hlavě". "Nemyslím si, že šlo o mentální problém. Byli jsme v jejich vápně a měli jsme možnost vyrovnat na 2:2. Měli jsme šance i před přestávkou za stavu 1:1. Madrid je skvělý tým. Je to aktuální mistr a šampion Evropy. Tým ukázal tvář a hrál až do konce," mírnil prohru 1:3 na Santiago Bernabéu Xavi.

Barcelona může být zpátky ve své formě, bude však potřebovat naplno bodovat proti Villarrealu a to nebude jednoduchý úkol. Žlutá ponorka naposledy na Camp Nou vyhrála a navíc se aktuálně zvedá. "Výhra v minulé sezoně byla v jiném kontextu. Bylo to poslední kolo LaLigy, hráli jsme o evropské poháry a podali jsme výborný výkon. Nyní jsou po porážce v El Clásicu, jsou ranění, ale o to děsivěji budou hrát," varoval Unai Emery.

Villarreal naposledy porazil Osasunu 2:0 a v lize zvítězil poprvé od 4. září, kdy triumfoval s Elche. Přelom září a října nebyl pro Žlutou ponorku optimální, ale špatné výsledky v LaLize se dařilo kompenzovat skvělými výsledky v Evropské konferenční lize.

Barcelona představuje jiný šálek a znovu vyhrát na Camp Nou je pro celý Villarreal velkou výzvou. "Motivuje mě hrát další skvělý zápas proti Barceloně, abychom viděli, jak si můžeme vést v tabulce. Máme možnost získat vítězství, které nám může dát velkou motivaci. Chceme mít před sebou krásné a těžké výzvy, protože jenom ty nás mohou posunout," dodal hostující kouč. Villarreal je v tabulce sedmý a na šestý Athletic ztrácí tři body, na Barcu dokonce sedm bodů.

Ronald Araújo, Memphis Depay a Andreas Christensen, to jsou čtvrteční absence domácí Barcelony. Samozřejmě se dá očekávat, že Xavi po nepovedených výkonech z uplynulého týdne obmění sestavu, přičemž nejvíce jsou v ohrožení Ousmane Dembélé a Eric García. Villarreal již delší dobu postrádá trio Gerard Moreno, Francis Coquelin a Juan Foyth.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alba, Piqué, Koundé, Roberto - Pedri, Busquets, Gavi - Fati, Lewandowski, Torres
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Pedraza, Torres, Albiol, Femenia - Parejo, Capoue, Lo Celso - Morales, Danjuma, Baena
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.61 - 6.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cádiz CF - Real Betis  (středa 19:00)
Cádiz by moc rád zastavil sérii tří remíz v řadě, které mu zatím ven z pásma sestupu nepomohly. Jenže na nějaký odrazový můstek si nevybral toho nejlepšího soupeře - na Estadio Ramón de Carranza totiž ve středu navečer dorazí Real Betis.

Cádiz se pořád trápí u dna LaLigy, i když se jeho forma poměrně ustálila. Pořád ale má před sebou hodně dlouhou cestu a v tuto chvíli je až na předposledním místě. Přeci jen, dlouhá série pěti soutěžních porážek v řadě se bude napravovat ještě hodně dlouho. Zvlášť, když tým trenéra Sérgia vyhrál jen jediné utkání.

Poslední dobou se mu ale povedlo remizovat třikrát v řadě a především probudil svou ofenzivu. V minulých dvou kolech zvládl dát tři branky, přičemž za prvních sedm kol se zmohl jen na jeden přesný zásah! Pořád ale má se čtyřmi vstřelenými góly nejhorší útok v celé lize.

S Realem Betis navíc moc hrát neumí. Cádiz vyhrál nad svým soupeřem všehovšudy 3 soutěžní klání a doma ho porazil naposledy v den, kdy federální shromáždění odhlasovalo změnu Ústavy a vypuštění článku o vedoucí úloze KSČ ve společnosti.

Porazit současný Betis navíc nebude vůbec jednoduché. Pellegriniho tým působí svěže a dravě jak na poli Evropské ligy, kde si už zajistil postup, tak i v LaLize. Naposledy dokázal třemi góly rozhodnout duel s Almeríou a upevnil si čtvrté místo v tabulce.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Espino, Hernandez, Chust, Zaldúa - Fernandez, Alcaraz, San Emeterio, Alejo - Negredo, Sobrino
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Moreno, Felipe, Pezzella, Sabaly - Rodriguez, Carvalho - Henrique, Canales, Rodri - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.69 - 3.29 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Valladolid - Celta Vigo  (středa 19:00)
Real Valladolid se vznáší hodně těsně nad pásmem sestupu a zatím se mu vůbec nedaří ustálit svoji formu. Celta sice na první pohled vejde do souboje v lepším rozpoložení, ale faktem je, že mezi oběma týmy je jen dvoubodový rozdíl.

Valladolid zatím vstup do nového ročníku vůbec nezvládá a momentálně se nachází až na 16. místě. Tým trenéra Pachety si zatím připsal jen pouhé dvě výhry, když porazil Almeríi a Getafe. Pak se ale zase vrátil do starých zajetých kolejí a už ve dvou minulých kolech se střelecky neprosadil. Vybojoval z nich jen jeden bod a celkově jich má na kontě osm.

Mírnou útěchou by mu mohlo být domácí prostředí a to zvlášť, pokud se na něm představí Celta. Tým z Viga na Estadio José Zorrilla vyhrál naposledy v roce 2013 a v následujících čtyřech střetnutích v polovině remizoval a polovinu z nich prohrál. Ani v této sezoně se navíc Celtě venku nedaří.

Vyhrála mimo svůj stadion jen jedno utkání ze čtyř a to ve výsledku znamená, že jen tři týmy v celé lize mají horší venkovní bilanci. Doma se ale Celtě daří mnohem lépe a i proto se nachází na solidní jedenácté příčce. Ovšem z posledních pěti ligových duelů dokázal vyhrát jen jednou a čtyřikrát prohrála.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Escudero, Joaquin, Sanchez, Olaza - Monchu, Mesa, Pérez - Plano, Weissman, Sánchez
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesin - Galán, Núñez, Aidoo, Mallo - Beltrán - Cervi, Veiga, Oscar - Aspas, Larsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.23 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - RCD Mallorca  (středa 20:00)
Před Realem Sociedad se otevírá unikátní možnost. Pokud by dokázal nad Mallorcou vyhrát, jednalo by se o jeho osmé soutěžní vítězství v řadě a to baskický klub ještě nikdy nedokázal. Ve středu večer cítí velkou šanci, protože ostrovnímu celku se vůbec nedaří.

Doposud si tým trenéra Imanola Alguacila připsal sedm vítězství ve všech soutěžích za sebou. Tahle úspěšná série začala v Evropské lize v polovině září a od zápasu s Omonií Nikósie je Real Sociedad k nezastavení. Poradil si s Villarrealem, Espanyolem nebo dvakrát v pohárech se Šeriffem Tiraspol. Trochu nečekaně mu ale nejvíc potíží udělal soupeř v minulém kole.

To se La Real utkal s Celtou Vigo a tohle vítězství bylo hodně vydřené. Domácí Celta mu byla zdatným soupeřem a dlouho s ním hrála vyrovnané utkání. Nakonec byl ale La Real přeci jen o chlup šťastnější a díky druhému gólu z dílny Igora Zubeldíi se radoval ze tří bodů. I díky tomu se nyní nachází na skvělém pátém místě a na třetí Atlético mu chybí jen lepší skóre.

Alguacil nemůže počítat s kompletním kádrem, protože proti Celtě se mu zranil obránce Aihen Muñoz. Dále mu schází Cho, Oyarzabal a Sadiq, dlouhodobé absence. Hosté přijedou bez Costy a především bez vykartovaného Muriqiho, který si musí odkroutit ještě dva zápasy ze tří.

I kvůli němu se Mallorce nedaří. Trenér Aguirre sledoval, jak se v minulém kole jeho tým trápil se Sevillou a duel se Sampaolim nakonec prohrál. Mallorca ostatně doposud dala jen sedm branek a vyhrála pouhé dva duely.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Rico, Le Normand, Zubeldia, Gorosabel - Merino, Zubimendi - Kubo, Silva, Méndez - Sørloth
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Cufre, Copete, Raillo, Valjent, Maffeo - De Galarreta, Baba, Sanchez - Lee, Rodriguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 3.82 - 7.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Real Madrid  (středa 21:00)
Real Madrid se po vítězném El Clásicu představí na stadionu Manuela Martíneze Valera v utkání s Elche. O tom, kdo je favoritem zápasu, není pochyb. Real jako jediný v LaLize nenašel přemožitele a na prvním místě tabulky se vyhřívá s tříbodovým náskokem. Oproti tomu Elche jako jediný tým ještě nevyhrál a je poslední.

Lídr španělské soutěže cestuje k zápasu v Elche v době, kdy se čerstvým držitelem Zlatého míče za rok 2022 stal francouzský útočník Karim Benzema a nejlepším brankářem byl vyhlášen jeho klubový spoluhráč Thibault Courtois. "Všichni jsme hrdí na to, čeho Karim a Thibault dosáhli. Ale také na Modriće, Viníciuse a všech hráčů Realu Madrid , kteří byli také vysoko v anketě," reagoval na vyhlášení cen trenér Carlo Ancelotti.

Benzema měl fantastickou sezonu, ve které vyhrál vše, co se dalo. V té letošní toho ale vinou zranění příliš nenahrál, nicméně o víkendu přispěl jedním gólem k výhře v El Clásicu nad Barcelonou a trenér Ancelotti na něj bude spoléhat i proti Elche. Real tam cestuje jednoznačně pro tři body, cokoli jiného by bylo považováno za senzaci. > Elche se totiž vůbec nedaří a se třemi body je na posledním místě tabulky. O víkendu se sice nepodařilo výsledkovou krizi zažehnat, ale výsledek 2:2 z Valencie je úspěchem. Elche by měl bod na Mestalle dodat sebevědomí i proti obhájcům prvenství.

Los Franjiverdes už dokázali Bílý balet zaskočit v minulé sezoně, když remizovali na Santiago Bernabéu. Jinak Real Madrid ve vzájemné bilanci kraluje a to ještě víc zvýrazňuje jeho roli favorita.

Elche bude mít k dispozici Pedra Bigase, který kvůli otřesu mozku nedohrál utkání na Mestalle. S týmem však už trénuje a na Real Madrid je připraven. Chybět však bude Fidel Chaves. Real Madrid se musí i nadále obejít bez brankáře Courtoise, jemuž spolehlivě kryje záda Lunin. Další hvězdy má Ancelotti po ruce.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Clerc, Roco, Verdu, Bigas, Josan - Gumbau, Mascarell, Guti - Boye, Milla
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Mendy, Rudiger, Militao, Lucas - Kroos, Tchouameni, Camavinga - Asensio, Benzema, Rodry
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.10 - 6.44 - 1.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Valencia CF  (úterý 19:00)
V pondělí LaLiga dokončila deváté kolo, jen aby o pouhý den později uvrhla další kluby do programu vloženého kola. Desáté utkání v první lize rozehrají týmy Sevilly a Valencie, které fanouškům obyčejně nabízí skvělou atmosféru.

Sevilla konečně po dlouhé době znovu ochutnala slastný pocit vítězství. Trenér Jorge Sampaoli, který vystřídal odvolaného Julena Lopeteguie, se dočkal na třetí pokus. Po první remíze s Athleticem a pohárovém utkání s Borussií Dortmund zapsal první výhry v duelu s Mallorcou. I v tomhle případě udělali jeho svěřenci plno chyb a jejich výkon mohl být lepší, ale tři body jsou doma a to se počítá.

Sevilla se v zápase dost trápila a nakonec ji z ofenzivní bídy pomohla dělovka záložníka Gudelje, který jedinou trefou rozhodl o vítězství ambiciózního týmu. Sevilla díky tomu dosáhla na metu devíti bodů, což ji posunulo na současnou 14. příčku. Sampaoliho celek sice čeká ještě hodně práce, ale první náznaky zlepšení už byly jasně vidět. Třeba to, že se Seville poprvé po pěti utkáních povedlo udržet čisté konto.

A Sampaoli dobře ví, že je nutné jeho hráče motivovat i pochvalou. "Musím ocenit moje hráče, protože to v posledních týdnech neměli jednoduché. Přizpůsobit se novému hernímu stylu, novému trenérovi a jeho týmu, to je velmi náročné. Ale zvládají to skvěle a já vím, že v tom týmu je hodně potenciálu. Pevně věřím, že tohle byl první z mnoha úspěchů, které spolu ještě zažijeme," dodal zkušený argentinský kouč.

Alespoň mírnou oporou mu může být fakt, že Seville se proti Valencii dlouhodobě daří. Sevilla svého soka porazila v pěti z posledních šesti duelů a před vlastními fanoušky s Valencií prohrála jen dvakrát za posledních 15 let!

Sampaoli doufá, že bude mít co nejdřív k dispozici kompletní kádr, z něhož mu zatím chybí Corona s Rekikem a menší potíže svalového rázu měli také veteráni Fernando s Navasem. Valencia má nějaké dobré zprávy - minule si třeba karetní trest odpykali André s Diakhabym. Nicméně, Castillejo a Doménech jsou zranění, což se týká i kanonýra Cavaniho, jehož start je ve velkém ohrožení.

A Valencii by se někdo takový opravdu hodil. Pozitivní je, že tým trenéra Gattusa přestal prohrávat. Všechny tři body ztratil naposledy v pátém kole, čili před čtyřmi zápasy. Na druhou stranu, vyhrál z nich jen polovinu a to rozhodně neměl nehratelné soupeře. O bod ho obral Espanyol a naposledy i Elche.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Nianzou, Marcão - Carmona, Rakitić, Gudelj, Acuña - Torres, Lamela, Isco
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Correia, Paulista, Comert, Gayá - Musah, Nico, Almeida - Kluivert, Duro, Lino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.41 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Athletic Bilbao  (úterý 20:00)
Athletic by měl být papírově jasným favoritem, až se v úterý večer pustí do svého desátého soka tohoto ročníku. Jenže právě s Getafe se mu poslední dobou vůbec nedaří uhrát nějaký smysluplný výsledek. Dokáže ho tápající madridský klub opět překvapit?

Getafe má s Athleticem až překvapivě dobré výsledky a platí to zvlášť v poslední době. Za nedávných deset vzájemných duelů dokázalo baskické mužstvo vyhrát jen jednou! A ptáte-li se na poslední výhru na půdě Getafe, pak musíme zpátky do roku 2016. Od té doby Getafe poměrně pravidelně obírá svého soka o body a něco podobného by se mu náramně hodilo i v úterý večer.

Madridský tým totiž obecně v této sezoně opět propadá podzimní depresi a je skoro zralý na sestup. Momentálně se zuby nehty drží až na 16. místě, pouhý bod nad pásmem sestupu. Zatím totiž nashromáždil jen pouhé dvě výhry a k tomu přidal ještě stejný počet remíz. V minulém kole opět neskóroval a to by ho mohlo hodně mrzet, protože hrál s Rayem Vallecano a šancí měl určitě víc než soupeř.

Tým trenéra Quiqueho Sancheze Florese je skoro kompletní, schází mu jen Arambarri. V týmu soupeře se zranění týká Berchicheho, ale na druhou stranu se po odpykání karetního trestu může do hry zapojit Ander Herrera.

Hostující celek si zatím vede velmi dobře, ale čas od času si neodpustí zakopnutí. Po remíze s trápící se Sevillou v minulém kole evidoval svou teprve druhou porážku v sezoně, když nestačil na Atlético. Hrál s ním sice poměrně vyrovnanou partii, ale nakonec neuhlídal Antoinea Griezmanna, který se stal jediným úspěšným střelcem zápasu. Výsledek pro Athletic znamenal přenechání třetího místa právě Atléticu.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Dakonam, Mitrović, Duarte, Angileri - Maksimović, Milla, Aleñá - Mayoral, Ünal
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Yeray, I. Martinez, Lekue - Sancet, Vesga - N. Williams, Muniaín, Berenguer - I. Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.15 - 3.34 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Rayo Vallecano  (úterý 21:00)
Atlético Madrid se po víkendu posunulo už na třetí místo za dvojici Real Madrid, FC Barcelona a v úterním vloženém kole se může dotáhnout na druhého jmenovaného. Madridský celek hostí na Wanda Metropolitano nevyzpytatelného městského rivala Rayo, který o víkendu plichtil v jiném madridském derby s Getafe.

Los Colchoneros patří po devíti kolech třetí místo a s šestibodovou ztrátou na městského rivala Real Madrid jsou plnohodnotně zpět v boji o titul. Aktuálně Atlético vyhrálo tři zápasy v řadě a bylo by překvapením, kdyby nepřidalo čtvrté v derby proti Rayu.

"Derbi madrileño" sice nepatří mezi ta největší ve Španělsku, natož ve světě, ale svojí prestiž určitě má. Atlético většinou podobná střetnutí zvládá, v LaLize dokonce od roku 2015 od Vallecana neinkasovalo ani jeden gól a všechny vzájemné zápasy vyhrálo.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho jsou navíc v herní pohodě a o víkendu zvládli přetěžký zápas na San Mamés v Bilbau. Místní Athletic skolil jedinou brankou Antoine Griezmann. Francouzský útočník si po zápase sypal popel na hlavu a to především kvůli nezvládnutému zápasu Ligy mistrů proti Bruggám. Zatímco se Atléticu na poli domácí soutěže daří, v Lize mistrů bude mít co dělat, aby si zajistilo postup do vyřazovací fáze.

Na druhé straně Rayo o víkendu jen remizovalo s Getafe 0:0 a v úterý ho čeká druhé madridské derby v řadě. Tým trenéra Iraoly je s celkovým počtem jedenácti bodů na desátém místě tabulky. Od začátku nové sezony vyhráli hosté tři zápasy a dva zremizovali. Mimochodem v prvním kole se jim podařilo obrat o body Barcelonu.

Atlético bude i v úterý bez Marcose Llorenteho a Felipeho. S velkou pravděpodobností nebude ani brankář Jan Oblak, jenž v zápase s Athleticem utrpěl otřes mozku. "Jan si moc z toho, co se stalo, nepamatoval. Nemluvil jsem s ním, ale doktor mi to říkal. Byl otřesený a utrpěl také poranění pravého ramene," vyjádřil se ke stavu slovinského brankáře trenér Diego Simeone. Oblaka mezi tyčemi nahradí již ozkoušený Ivo Grbić.

Rayo je na tom podobně a v úterý budou určitě chybět Raúl de Tomás a Andrés Martín, mimo hru je i Óscar Trejo.

Na Wanda Metropolitano se očekává skvělá atmosféra a jako rozhodčí povede utkání Javier Iglesias Villanueva.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Grbić - Molina, Savić, Gimenez, Reinildo - Correa, Koke, Kondogbia, Lemar - Griezmann, Morata
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Valentin, U Lopez - Palazon, Bebé, A Garcia - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 3.82 - 6.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid981022:825
2.FC Barcelona971121:422
3.Atlético Madrid961215:719
4.Real Betis961213:619
5.Real Sociedad961215:1219
6.Athletic Bilbao952217:617
7.Villarreal CF943212:315
8.Valencia CF942316:1014
9.CA Osasuna94149:1013
10.Rayo Vallecano932410:1211
11.Celta Vigo931510:1610
12.RCD Mallorca92347:109
13.Espanyol Barcelona923412:169
14.Sevilla FC92349:149
15.Girona FC922512:158
16.Getafe CF92258:168
17.Real Valladolid92256:148
18.UD Almería92168:157
19.Cádiz CF91354:176
20.Elche CF90366:213

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (119)

Přidat komentář
mastakillah

Edi

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Sampaioli v 62 letech takovej sprint aby vynadal čárovýmu

Reagovat
Mass

Lol zápasy Valencie, to je zábava zaručená až do poslední minuty.

Reagovat
smazaný uživatel

To si robia srandu, proc ide kopat penaltu Gaya.. och proste 3 body zahodene do kosa...

Reagovat
Mass

Kdo měl jít kopat?

Reagovat
smazaný uživatel

Andre alebo mlady ,,Patrik K" , proste jak so staval loptu na 99 % sem vedel ze to neda

Reagovat
Registrujisejenproto

Sevilla Valencia dobry zaver

Reagovat
Mass

Valencia má něco podobnýho v každym zápase. A to se tam ještě Diakhaby předtim snažil vyvolat tim simulováním rvačku.

Reagovat
Mateo16

Masaker ,Lamela a Mir su najvacsi palici na svete , neskutocne co tam zahodili

Reagovat
REPLIKATOR

Proč zrušil tu první redku? Že akce pokračovala a potom odpískal penaltu by přece nemělo mít vliv na udělení červené karty?

Reagovat
janinho

tiez nerozumiem preco sa zrusila. ved normalne pustal vyhodu tak by sa mal brat do uvahy aj ten prvy zakrok.

Reagovat
blaugrana

kolko ma brat Griezmann po podpise novej zmluvy?

Reagovat
Phillipinho

4 mega euro rocne.

Reagovat
blaugrana

tak to je prudky zjazd, ale na zaklade jeho aktualnych a aj vykonov z poslednych rokov uplne adekvatne

Reagovat
smazaný uživatel

Za to hovno, co jsme v druhe puli predvedli (Valencia), jsme si vyhrat proste nezaslouzili..

Reagovat
Phillipinho

Jeste si nekdo dovoli kritizovat nakup Griezmann? V tehle forme je to proste TOP hrac

Reagovat
Visca el barca

Inter hól, Real gól. Kde do prdele byl Busquets? Měl stát na středu a pokaždý běžel svým super pohybem ztrojovat naše beky. Sorry, ale ten nemá v základu co dělat. Dva dtejný góly a mistr světa a evropy, vítěz lm se chová netakticky jsk někde v pralese.

Reagovat
Salfovic

Zajímavý titulek preview.

Reagovat
ACSeRw!n

a co teprve ten novy utocnik v predpokladane sestave Realu

Reagovat
LAM

Tak jestli fakt nastoupí v sestavě Asensio, Benzema, Rodry, tak to musím vidět

Reagovat
AlevsakNevadi

tak barca hra s villarealom, cize to zase bude porod a tipujem remizu. real ma elche tak to su 3 body.

Reagovat
Raul=Real

Nostradamus hadr

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Carvajal,Militao,Rudiger,Alaba,Kroos,Valverde,Modrič,Vini Jr,Benzema,Rodrygo

Reagovat
Rothbard

Aspas 2 neproměněné penalty během 2 minut.

Reagovat
zasranej malíř

škoda ofsajdu, pěkný golik

Reagovat
zasranej malíř

Fede mašina

Reagovat
Raul=Real

Fedeeee

Reagovat
CR7RONALDO

Takýto ofsajd Neviem, či by inak toto v Anglicku bol tiež ofsajd.

Reagovat
Raul=Real

Vsade by to bol ofsajd

Reagovat
CR7RONALDO

V Anglicku majú pri VAR hrubšiu čiaru. Ale áno, po tom ako to ukázali s tou čiarou, toto ofsajd fakt bol a bol by aj v Anglicku. Každopádne je to škoda.

Reagovat
r3

Presne pri takychto situaciach si spomeniem na Wengerov offside. Lebo taketo doslova centimetrove ofsajdy podla mna zabijaju hru (najma ked sa to riesi cez VAR).

Reagovat
smazaný uživatel

Z tohohle snad zešílím!

Reagovat
Raul=Real

Takze napriklad 5cm je ešte OK, ale 6cm uz by bol offside?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že to někdo vidí stejně.

Reagovat
r3

Ved samozrejme, ze hranica je jasna a plati. Nikde netvrdim nic ine, nerobte zo mna blbca Pri tom Wengerovom navrhu by ale padalo ovela viac golov a bolo by to zabavnejsie na pozeranie podla mna.

Reagovat
janinho

jj, pekna kktina a keby proti nim uznali 5cm ofsajd tak by plakal ze tento uz bol prilis velky

v tomto bol strasny pokrytec.

Reagovat
CR7RONALDO

Mňa ešte napadlo, že čo keby to bolo naopak? Že ak má hráč aspoň nejakú časť tela na línii s obrancom, tak by to ofsajd nebol?

Reagovat
DreamTeam

Samozřejmě. Tady ty špičky kopačky, vystrčené rameno, zapomenutá pata atd.. To jsou věci, které nemají žádný vliv na gól a žádnou výhodu tím útočící hráč nezískal.

Reagovat
Registrujisejenproto

Tyvoleee tohle mel uznat ofsajd neofsajd, gol krasny

Reagovat
Mateo16

Ty vole Alaba na lavej strane pri porovnani stym ciernym drevakom Zidane,

Reagovat
Raul=Real

Zase by neplatil ak by dal teraz Benzin hlavicku čo sú vemena s tými ofsajdami

Reagovat
smazaný uživatel

Elche do útoku!

Reagovat
Raul=Real

Kurva ale toto uz neni mozne

Reagovat
zasranej malíř

To už není možné toto

Reagovat
Raul=Real

Rodrygo je paraadny

Reagovat
Mishko

Lunin zatiaľ veľmi presvedčivá dvojka a Klokanohovnometov 374. skazený deň za posledné roky vďaka baletu, tak je to správne

Reagovat
dextroza_m

Tohle může být klidně průser, očekávám remízu... Snad se pletu, zvedneme se a začneme hrát krásný fotbal.

Reagovat
LAM

2xInter,EC a teď Villareal,Bilbao,Bayern a Valencie venku. Tohle hrozně chceš ve chvíli když nemáš formu

Tak kolik uděláme bodů z příštích 3 ligových kol?

Reagovat
Raul=Real

V lige to Barce ide, naopak spomínaní súperi stracaju pravidelne...kludne to moze byt 9...realne tipujem 7

Reagovat
Salfovic

Emery zatlačí Xavimu oči.

Reagovat
rominhoFCB

https://m.youtube.com/watch?time_continue=318&v=YKt7HtayPuA&feature=emb_logo

Barcelona sa usilovne snaží o tento 18 ročný talent z Brazílie. Zdá sa, že ho sledujeme uz pomerne dlhú dobu, tak snáď to bude trefa do čierneho.

Reagovat
ttopi

Já tam vidím jen to, jak se nějaký hráč pokouší udělat kličku a pak pokaždé akce končí

Reagovat
celeb

“Nyní jsou po porážce v El Clásicu, jsou ranění, ale o to děsivěji budou hrát," varoval Unai Emery.

toho sa obavame viaceri

Reagovat
2miguel1

Tešil som sa na ročný report Fc Barcelona, konečne ho dali na stránku. Za rok 21/22 sme dosiahli príjmy 1,017mld eur, len teda treba podotknúť, že 344 mil eur z neho tvoria predané TV práva. Výdavky sme mali 856 mil eur ( z čoho 516mil išlo na platy - minuly rok 617mil ) a teda ukončili sme rok 98 mil eur v zisku po zdanení. Dlh máme 1,4 mld eur ( z čoho skoro 700 mil su short-term, net equity je -353mil ( ale z -451mil, co je docela potešujúce ). Na rok 2023 máme naplánovaný budget 1,255mld ( ale zas okolo 650 mil eur výdaje na platy, cez 200 mil profit ) čo už ale teraz vieme, že je to nereálne kvoli vypadnutiu z Ligy Majstrov.

Reagovat
Jordi Alba

Tak s tímhle bráněním 2. liga volá.

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen, Sergi Roberto, Kounde, Marcos Alonso, Jordi Alba; De Jong, Gavi, Pedri, Ferran Torres, Lewandowski y Ansu Fati

Reagovat
LAM

Všechno dobrý až na to, že měl hrát na pravo Dembele.Pokuď totiž na tý svojí straně hraje, tak vždy hodně vytvoří. Je jasný že z levo bude nijakej.Takhle dle mě ztratíme s Ferranem na pravo celej poločas a pak stejně budeme střídat Dembeleho

Reagovat
Gazdo

Lenze pokial pride cerstvy Dembele do unavenej obrany tak ich bude trhat

Reagovat
Eichel

Keby tam nebol ten Alonso tak dobrá.

Reagovat
Rattlesnake

je tam místo Garcii, což je upgrade jako prase.

Reagovat
Salfovic

A on hrál někdy stopera ?

Reagovat
Rattlesnake

nedávno proti celtě byl na stoperovi,

tu i onde hrával i v anglii.

Reagovat
patas92

Ne

Reagovat
Rattlesnake

jako prase ne, to se zase uklídním, ano,

ale současný garcia je až groteskně špatný.

Reagovat
Eichel

Mne paradoxne neprišiel na začiatku tejto sezóny taký zlý. Real a Inter boli fakt jeho tragické zápasy ale okrem nich mi prišiel v úvode sezóny dosť zlepšený oproti minulej sezóne a teda nie som si úplne istý, že je upgrade 30+ ročný wingback bez rýchlosti, ktorého prednosti sú v útoku.

Reagovat
Rattlesnake

proti slabšímu losu ze začátku sezóny nebyl špatný (rozehrávku má ok), ale těch situací, kdy by měl být prověřen moc nebylo. bohužel proti silnějším mančaftům se ukázalo, jak na tom doopravdy je.

a s alonsem máš pravdu. kdovíjaký upgrade to není.

ale aspoň je to levák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Alonso keby vseobecne nebol v time tak je to super. Doteraz mi hlava neberie ako sme zrovna jeho mohli kupit ked uz si davame (resp davali sme si) pozor aj na to aky ma hrac charakter a pozrime sa tu kupime odchovanca Baletu a este aj vraha. Plus je to teda absolutne mizerny futbalista. Genialne

Reagovat
Eichel

Je španiel..... eeeh, končila mu zmluva... a na nič iné som bohužial neprišiel, ale tak nám to duo s tým psychicky odolným dánskym stopérom nedáva moc zmysel od začiatku.

Reagovat
Gazdo

Who cares. Dnes timy suspenduju hracov uz len na zaklade podozrenia zo znasilnenia alebo domaceho nasilia a my uplne v pohode privedieme niekoho komu tu vrazdu dokazali. To je proste nonsens ze ten hrac ma este miesto vo svetovom futbale a je milionar a nesedi niekde v chladku

Reagovat
Gazdo

Som zvedavy ako si povedie Fati a Torres. Ked naskakuju nasi kridelnici z lavicky tak vzdy zahraju super ale ked ich clovek da do zakladu tak hraju ako po obrne. Tak snad to uz zlomi niekto

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Gazdo

Krasna posledna minuta tvl

Reagovat
Gazdo

Tvl ten Villareal ani nejavi zaujem hrat futbal. Ti prisli vylozene stat v osmich pred branou s tym ze zvysni dvaja snad nejako ujdu nasej obrane a daju gol. To je normalne grc

Reagovat
smazaný uživatel

LEWAAAAAA

Reagovat
Gazdo

Lewa a Pedri

Reagovat
Rattlesnake

a jordi

Reagovat
smazaný uživatel

LEWA BŮŮŮŮŮH

Reagovat
Gazdo

Zatial ale Frenkie neskutocne bossuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ten míč vybojoval Gavi, ne?

Reagovat
Gazdo

To nejde len o tu jednu loptu. Frenkie hra dnes uplne skvele

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

krásná asistence tyčky

Reagovat
Cracker10

Konecne se bavim

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole Villareal je naprosto šialený. Čo to s nimi je?

Reagovat
smazaný uživatel

Budu hrať proti Realu a podajú nadpozemsky vykon ...

Reagovat
Salfovic

Plzeň tam oproti němu hrála skvěle.

Reagovat
Gazdo

Fati takto ukradnut Ferranovi acko

Reagovat
smazaný uživatel

Villarreal totálna hanba úbohejší team v La lige ani nie je ...Nechápem jak Barca stale da taky Debakel tímom ako Sevila Valencia Sociedat či arreal a Real tam ledva vyhrá o Gol a stále su to nervy...

Reagovat
smazaný uživatel

teď měl Ferrán skvělý náběh takhle by to mělo vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

Poločas v nejsušším možném triku proti nejlepší obraně ligy. To beru

Reagovat
EaP

Ale vieš prečo? Frenkie ubeha viac a preto si aj v predu toho viac môžu dovoliť. V podstate Villareal aj keď ma rýchly brejk, okamžite Frenki, Gavi, Pedri sú tam, kde majú byť a ponorka nemá priestor na prihrávku. Dnes to je pastva pre oči. Musím pochváliť aj Ferrana. Možno nemá taký talent jak Dembo ale futbalové IQ ma oproti nemu niekde úplne inde. Toľko miesta co urobil Lewowi za polčas neurobili Raphinha s Dembom za 8 zápasov.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Villareal měl rychlý brejk asi jednou za poločas. Ale Ferrán se mi dnes líbí, píšu to už dole.

Reagovat
dextroza_m

Jaktoze dnes jedeme jako vosy? Ani mm zadarmo???

Reagovat
smazaný uživatel

Emery Out...

Reagovat
2miguel1

Frenkie čo za porno predvádza!?

Reagovat
Gazdo

Dnes je totalne neskutocny

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
LAM

Skvělej výkon v prvním poločase

Jsou tam nějaký okénka v obraně,ale s Alonsem na Stoperu to asi jinak bejt nemůže.Už aby byl k Koundemu Araujo.

Jinak záloha velká paráda a Gavi tam zase lítá jak blázen

Lewa Top, akorát bejt místo Ferrana Dembele.

Tak teď jenom doufat, že druhej poločas nebude jako proti Celtě.

Reagovat
EaP

Nechápem. Práveže je fajn, že tam je dnes Ferran a nie Dembo. Od pressingu po finálne prihrávky je dnes fantasticky. A to nehovorím o taktickej vyspelosti Ferrana.

Reagovat
smazaný uživatel

Když zrovna Ferrán nepálí šance, tak je dobrej. On je prostě typ Griezmann, užitečný hráč, který nebude žádný Ronaldinho. Ale když hraje to, na co má, tak je týmu prospěšný.

Reagovat
EaP

Ale aj keď ich páli, ony tie šance si ho nájdu. To je tiež obrovská výsada. A je neustále v pohybe. Nestojí prikovany k čiare, pýta si loptu. Akurát mi chýba podpora zo strany Roberta.

Reagovat
smazaný uživatel

Před poločasem tam měl výborný chytrý náběh, kdy si pohybem říkal o přihrávku, ale zároveň skvěle několik sekund hlídal hranu, něž si ho spoluhráč všiml. Tohle je na něm dobré, když je soustředěný.

Reagovat
Visca el barca

Není Bus s hned to jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Lewa dokončí hattrick, aby utekl vyděračovi

Reagovat
smazaný uživatel

Odpovím si sám, neměl. Dvakrát 8, jedenkrát 9 Brutální Lewa.

Reagovat
Rattlesnake

a ještě nemá servis od Lea.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Lewa je zabijak. Tvrdím to odzačiatku, nebyť jeho, motáte sa okolo 4. miesta. Preto nechápem niektoré hejty z vašej strany, ale tak ok, už som od vás videl viac menej všetko

Reagovat
smazaný uživatel

Měl někdy Sua tolik gólů po deseti kolech?

Reagovat
EaP

Ak by mal Lewa za sebou Lea, tak dnes by mal asi o ďalších 10 viac. On z hocicoho dá gól. To je až neuveriteľné

Reagovat
Gazdo

Tak samozrejme Xavi to nevydrzal a toho Busquetsa tam musel narvat

Reagovat
smazaný uživatel

Chce nechat všem ochutnat vítězný zápas po těch zklamáních. Proto tam teď dal i Piquého. Logické.

Reagovat
patas92

Pokud to má znamenat, že Frenkie bude hrát proti Bilbau i proti Bayernu v základu místo Busquetse, tak v tom nevidím problém.

Reagovat
Eichel

Frankie povedal v pozápasovom rozhovore, že bol unavený tak uvidíme. Snáď ho nadobro vytlačí zo zostavy. Ale na dohrávanie v kludnom tempe mi ten Bus nevadí, problém je keď tam je 90 minút.

Reagovat
smazaný uživatel

Raphinho tyvole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele