La Liga - souhrn 1. kola: Překvapení na úkor mistra

15.08., 21:04, aktualizováno 19.08., 23:37
Komentáře a souhrny
Robert Lewandowski (© AFP)

Barcelona to ve Valencii podle očekávání neměla snadné, tři body ale nakonec má. Na inkasovanou branku ze závěru první půle dokázala rychle zareagovat a krátce po změně stran už vedla, dvakrát se trefil Robert Lewandowski. Zaváhal naopak Real Madrid.

Villarreal CF - Atlético Madrid 2:2

19.08.2024 21:30

Góly: 18. Arnaut Danjuma, 37. Koke (vl.) - 20. Marcos Llorente, 45+5. Alexander Sørloth

Čtyři góly v prvním poločase rozhodly o tom, že bitva Villarrealu s Atlétikem Madrid v prvním kole La Ligy nabídla remízu 2:2. Zajímavé je, že toto skóre na výsledkové tabuli svítilo potřetí z předešlých čtyř vzájemných duelů na půdě Žluté ponorky.

Pomalu se rozjíždějící zápas nabídl první vzrušení po necelé čtvrthodině, ale ani jedna z akcí Diega Llorenteho ke gólu nevedla. Po té první se k hlavičce dostal Samuel Lino, ale debutujícího brankáře Villarrealu Diega Condeho nepřekonal. Brzy poté dostal míč do sítě po pasu Llorenteho Reinildo Mandava, ale radost mu zkazil odmávaný a odpískaný ofsajd.

Úvodní trefy se tak dočkali domácí. Postaral se o ni Arnaut Danjuma, který si poradil s bránícím Axelem Witselm a z dálky napálil míč do šibenice. Vedení domácím však vydrželo velmi krátce. Llorente vzal tentokráte věci do vlastních rukou a po kombinaci s Antoinem Griezmannem hned po rozehrávce upravil na 1:1.

Utkání mělo spád a další brance byl blízko Lino, ale po Kokeho přihrávce ve 35. minutě orazítkoval jen tyč. Po známém nedáš dostaneš, udeřilo Atlético. Po rohu Villarrealu chyboval Jan Oblak, který špatně odhadl centr a míč vyrazil jen do Kokeho, od něhož se odrazil do branky. Ve Villarrealu moc dobře ví, čeho je Alexander Sörloth schopen, a po většinu první půle ho při jeho návratu na Estadio de la Cerámica domácí precizně hlídali. V poslední minutě prvního poločasu se jim to ale nepovedlo. Zkušený útočník se prosadil hlavou po přihrávce Pabla Barriose a vyrovnal.

Diego Simeone se o přestávce rozhodl pro střídání, ale přesto to byli domácí, kdo měl první šanci druhého poločasu. Avšak Baena po hodině hry rozvlnil jen boční síť. V 78. minutě si odbyl debut v červenobílém dresu Julián Álvarez a krátce poté se na hřišti v dresu Villarrealu objevil i Ayoze Pérez. Ani jeden z nich však nedokázal s výsledkem nic udělat. Nejblíže brance měl nakonec další debutant v dresu Žluté ponorky Nicolas Pépé, jehož trestnému kopu z 82. minuty moc nechybělo.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Espanyol Barcelona 1:0

19.08.2024 19:00

Góly: 23. Raúl Moro

Přímou konfrontaci dvou nováčků hned v prvním kole viděli fanoušci La Ligy, když si to rozdal Real Valladolid s Espanyolem. Spokojenější byli po závěrečném hvizdu domácí, kteří díky trefě Raúla Mora uspěli 1:0 a prodloužili sérii vzájemných soubojů na Estadio José Zorrilla bez porážky na 12 střetnutí.

První velkou šanci zápasu si ve 14. minutě vypracovali domácí. Na centr Selima Amallaha od rohového praporku si naskočil Javi Sánchez, ten vrátil míč do ohně na Eraye Cömerta, ale jeho pokus na brankové čáře zastavil Alejo Véliz.

V polovině prvního poločasu se Valladolid zaslouženě ujal vedení. Po akci z levého křídla se ke střele z hranice vápna dostal Moro, jehož pokus nešťastně tečoval mimo dosah brankáře Joana Garcíi Sergi Gómez. Espanyol v prvním poločase hrozil jen zřídka a nechybělo moc a do šaten šel s dvougólovým mankem. Hlavička Amatha Ndiayea v nastaveném čase ale skončila na brankové konstrukci.

Vítězové baráže druhé ligy zažili nervózní okamžik i na začátku druhého dějství. Morův centr se snesl na ruku Carlose Romera, ale sudí penaltu neodpískal. Hosté poprvé pořádně zahrozili až skoro po hodině hry, ale nebezpečný protiútok Irvina Cardony skončil pouze zablokovanou střelou střídajícího Alexe Krále.

Cardona byl i poté v dresu Los Periquitos vidět. Čtvrt hodinu před koncem se dostal ke střele z 20 metrů, ale mířil těsně vedle. V závěru si svěřenci Paula Pezzolana výsledek pohlídali. Poté, co v loňské sezoně nedokázali Espanyol ani jednou porazit, tak konečně uspěli.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Madrid 1:1

18.08.2024 21:30

Góly: 53. Vedat Muriqi - 13. Rodrygo

Přestože Real Madrid prodloužil svou sérii neporazitelnosti ve všech soutěžích na 28 zápasů, nedokázal zahájit ročník 2024/25 La Ligy vítězstvím, když na Estadi Mallorca San Moix pouze remizoval s Mallorcou 1:1.

Jsme teprve v srpnu, a přesto už má Real Madrid v tomto ročníku na kontě jednu trofej. V Superpoháru UEFA porazil po fantastickém výkonu ve druhém poločase italskou Atalantu, přičemž první gól za svůj nový klub vstřelila hvězdná letní posila Kylian Mbappé. Není překvapením, že Francouz byl nasazen do základní sestavy i proti Mallorce.

Sok Realu Madrid - finalista Copa Del Rey z minulé sezony - však zažil vydařenou předsezonní přípravu a vstoupil i do nedělního utkání aktivně. Hrozbu představoval především Samú Costa, který se pokusil o střelu a poté donutil Thibauta Courtoise k pohotovému zákroku. Real se však málokdy nechá vyvést z míry a byl to on, kdo před úvodní čtvrthodinou prolomil stav. Vinícius Júnior se postaral o chytrý zpětný pas, kterým uvolnil Rodryga, jenž překonal Dominika Greifa a poslal Real do vedení.

V polovině prvního poločasu chtěl madridský celek navýšit svůj náskok, avšak Mbappé mířil pouze do boční sítě. Krátce před přestávkou na druhé straně málem přišlo vyrovnání. Střela Takumy Asana se nezdála být nebezpečná, ale jednička Realu Madrid dokázala vyrazit jeho pokus pouze před sebe, kde se k míči dostal Vedat Muriqi a Belgičan tak musel předvést pohotový zákrok. Krátce po začátku druhé půle však Muriqi v souboji s brankářem Realu uspěl a po rohu Daniho Rodrígueze přesně umístěnou hlavičkou vyrovnal.

Ve vzduchu nebezpečný Muriqi po chvíli zahrozil a mohl dostat Mallorcu do překvapivého vedení, tentokrát však neuspěl. Úvodní hodina zápasu byla z pohledu Mbappého klidná. Dal o sobě nicméně vědět přesnou střelou, se kterou měl domácí brankář Greif spoustu práce.

Zdálo se, že bývalý útočník Paris Saint-Germain se dostal do tempa, když Greif musel zneškodnit další jeho pokus. Hosté se i nadále tlačili dopředu, ale kromě pokusu Luky Modriće, si nedokázali vytvořit žádnou vážnější příležitost. Místo toho měl v závěrečné fázi největší příležitost Antonio Sánchez, který dvakrát netrefil branku z dobré pozice. Vítězný gól sice nepadl, ale ještě jeden moment se odehrál, když Ferland Mendy dostal červenou kartu za nebezpečný zákrok na Muriqiho. Mallorca bude s výsledkem spokojenější než Real a Ancelotti bude doufat, že tento výsledek je jen výkyvem.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Rayo Vallecano 1:2

18.08.2024 19:00

Góly: 90+8. Martín Zubimendi - 67. Jorge de Frutos, 84. Sergio Camello

V Reale Areně v jednom z největších zvratů úvodního víkendu La Ligy pomohl Jorge de Frutos k výhře Vallecana 2:1 nad Realem Sociedad. Rayo tak svého soka poráží ve vzájemném zápase vůbec poprvé od ledna 2015.

Hostující Rayo Vallecano, které si napříč ročníkem 2024/25 připomíná stoleté výročí založení klubu, málem dokonale odstartovalo novou sezonu. Obránce Andrei Rațiu svojí šancí málem zaskočil favorita zápasu, když překonal brankáře Realu Sociedad Álexe Remira, ale jeho gólový pokus bravurně zastavil ustupující a dobře pozičně postavený Jon Pacheco. V reakci na to, že domácí během úvodních 30 vteřin málem prohrávali, byl Brais Méndez blízko úvodní brance zápasu, když hlavičkoval po přesné přihrávce Sheralda Beckera jen centrimetry vedle branky soupeře.

Po chvíli musel brankář Vallecana Daniel Cárdenas předvést akrobatický zákrok po tvrdém projektilu Beñata Turrientese, jehož dobře umístěnou střelu vytlačil nad břevno vlastní branky. Do konce prvního dějství měli diváci možnost vidět ještě jednu velkou příležitost domácího obránce Aritze Elustonda, který však ve velké šanci selhal. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Krátce po poločasové přestávce promarnil obrovskou příležitost domácího Realu Sociedad útočník Becker, když v souboji jeden na jednoho s Cárdenasem umístil svou střelu vysoko na tribunu. Zahozená tutovka mrzela domácí o to víc v 67. minutě, kdy se prudkou střelou prosadil de Frutos a poslal hostující celek do vedení.

Přestože se ve druhém dějství dostal na hřiště Martín Zubimendi, Vallecano se nezdálo být touto stálicí záložní řady domácího celku zaskočeno. Šest minut před koncem řádné hrací doby rozhodl o vítězství střídající Sergio Camello, který překonal Alexe Remira a zajistil hostům tři body. Zubimendi v závěru utkání prakticky z posledního kopu sice skóroval, ale na vyrovnání již domácím žádný čas nezbýval. Nedělní vítězství Vallecana ukončilo devítiletou nadvládu Sociedadu ve vzájemných zápasech.

Více informací k zápasu

Valencia CF - FC Barcelona 1:2

17.08.2024 21:30

Góly: 44. Hugo Duro - 45+5. Robert Lewandowski, 49. Robert Lewandowski (pen.)

Barcelona zahájila La Ligu vítězstvím, když během tří minut vstřelila dva góly a na Estadio de Mestalla zvítězila 2:1 nad Valencií. Obě trefy, které rozdělila poločasová pauza, zaznamenal Robert Lewandowski.

Hostující Barcelona začala aktivně a Lamine Yamal, vítěz mistrovství Evropy 2024, se odhodlal ke střele z dálky, jejíž trajektorii změnila teč Alejandra Baldeho, Giorgi Mamardašvili ale balon zvládl vyrazit. Gruzínský hráč nastoupil navzdory silnému vábení Liverpoolu a byl pro svůj celek znovu oporou.

Na druhé straně se začala prosazovat dvojice Rafa Mir a Hugo Duro, pokus druhého jmenovaného z 15. minuty ale zamířil vedle. Krátce před poločasem se ale již Duro prosadil, když hlavou překonal Marca-Andrého Ter Stegena.

Zdálo se, že domácí půjdou do přestávky ve vedení, ale pět nastavených minut způsobilo své. Lewandowski využil přidaného času, když posledním kopem poločasu vyrovnal po Yamalově centru. Svěřenci Hansiho Flicka dokonali obrat tři minuty po přestávce, když Christhian Mosquera fauloval Raphinhu v pokutovém území. K penaltě se postavil Lewandowski a klinickou střelou překonal Mamardašviliho.

Mosquera si později napravil reputaci, jelikož zablokoval pokus Lewandovského, čímž odmítl jeho hattrick. Pedri byl blízko gólu pět minut před koncem, když jeho dalekonosný pokus prosvištěl těsně vedle. Los Che, povzbuzováni vášnivou domácí podporou, se sice snažili o vyrovnání, ale Blaugranas si vítězství v úvodním kole pohlídali.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - CD Leganés 1:1

17.08.2024 19:00

Góly: 79. Juan Soriano (vl.) - 22. Juan Cruz

Nováček španělské La Ligy z Leganés sahal po výhře na trávníku Osasuny, ale vzájemná bitva v prvním kole nakonec skončila dělbou bodů. Domácí celek tak alespoň prodloužil vlastní neporazitelnost proti nově postoupivším týmům na sedm duelů.

Pro Leganés byl souboj na stadionu Osasuny, která se stále vyrovnává s odchodem kouče Jagoby Arrasateho, skvělou příležitostí k dobrému startu. A podle toho do utkání vstoupil. Od úvodního hvizdu hosté naznačovali, že netrpí nervozitou a rychle skórovali, když míč do sítě dostal Miguel de la Fuente. Radost mu ale záhy zkazil asistent sudího, který signalizoval ofsajdové postavení. Brzy poté se De la Fuente dostal do další šance, ale jeho hlavičku dokázal brankář Sergio Herrera zneškodnit.

Leganés se dočkalo v polovině úvodního dějství, když se po centru Javiho Hernándeze prosadil Juan Cruz. V prvním soutěžním zápase Vicenta Morena v roli trenéra rostla mezi domácími fanoušky nespokojenost, což bylo vzhledem k průběhu pochopitelné. Přeci jen Osasuna nedokázala vyhrát ani jeden ze 13 ligových střetů, v nichž v minulém ročníku prohrávala po prvních 45 minutách! Naděje na ukončení této mizérie málem dostaly další ránu po změně stran, ale zákrok Herrery udržel borce z Pamplony ve hře.

Osasuna zahrozila až po hodině hry, když její hráči donutili Juana Soriana ke dvěma zákrokům. Nejprve zkusil štěstí z otočky Ante Budimir a neujala se ani hlavička Alejandra Cateny po následném rohovém kopu. Překvapivý tříbodový zisk ovšem hosté neurvali. V 79. minutě totiž Soriano nešťastně nasměroval za svá záda pokus Aimara Oroze, který se odrazil od tyčky. V závěru měli navrch domácí a hnali se za vítězstvím. To ale nedovolil Soriano, jenž konečky prstů zlikvidoval střelu Bryana Zaragozy.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Sevilla FC 2:2

16.08.2024 21:30

Góly: 42. Tanguy Nianzou (vl.), 71. Sandro Ramírez - 25. Álex Suárez (vl.), 61. Juanlu Sánchez

Sevilla si po téměř ostudném 14. místě z předchozí sezony představovala dozajista jiný start. Las Palmas dokázalo dvakrát vyrovnat proti týmu z hlavního města Andalusie a do nového ročníku vstoupilo nadějnou remízou s favoritem.

Ačkoli se Las Palmas ve své první sezóně v nejvyšší soutěži vyhnulo sestupu, jeho tažení španělskou ligou skončilo propadem a čtrnáctizápasová série bez vítězství nakonec znamenala konec trenéra Garcíi Pimienty. Právě Pimienta se ujal hostujícího celku, a tak byl zápas o něco pikantnější. Pimientův nový tým se dostal do vedení jako první poté, co obránce domácích Álex Suárez vlastní nohou nešťastně srazil míč za záda bezmocného Jaspera Cillessena.

Ještě do poločasu však domácí stihli odpovědět. Napoprvé Oliver McBurnie gólmana Sevilly Örjana Nylanda neprostřelil, napodruhé už ano s přispěním dalšího smolaře Tanguye Nianzoua, který si McBurnieho pokus o přihrávku poslal do vlastní brány.

Ve druhém poločase už diváci vlastní gól neviděli, o góly jako takové ovšem ochuzeni nebyli. Isaac Romero milimetrově přesnou přihrávkou našel Juanla Sancheze, a ten z bezprostřední blízkosti znovu dostal do vedení hostující celek. Tentokrát se z něj Sevillští těšili ještě kratší dobu, jelikož už po deseti minutách si střídající Sandro Ramírez naběhl na průnikový míč Javiera Muňoze a domácí opět srovnali krok.

V závěru pak brankář Cillessen domácí několikrát podržel a utkání skončilo remízou. Las Palmas tak ukončilo sedmizápasovou sérii porážek se svým soupeřem.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Deportivo Alavés 2:1

16.08.2024 19:00

Góly: 66. Williot Swedberg, 84. Iago Aspas - 17. Kike

Alavés nenavázal na poslední vzájemný duel a z Viga odjíždí s prázdnou. Domácímu trenérovi vyšlo trojité střídání v úvodu druhé části, především pak Williot Swedberg, který zrežíroval otočku domácích.

Celta Vigo zvítězila v prvním ligovém utkání před domácími fanoušky nad Alavés a vstoupila do nového ročníku úspěšnou otočkou. Kouč Celty Claudio Giráldez zahajoval svou první kompletní sezonu s cílem proniknout alespoň do první desítky. Spoléhal například i na ostřílenou klubovou legendu Iaga Aspase, který ale už v deváté minutě viděl červenou kartu. Katastrofě zabránil videorozhodčí, který po intervenci zmírnil trest pouze na žlutou.

I přes to však začátek domácím nevyšel. V 17. minutě poslal průnikovou přihrávku za obranu Antonio Blanco, našel zkušeného 34letého forvarda Kike Garcíu a ten neomylně uklidil balon do sítě. Hosté se po vstřelené brance mírně stáhli a trestat mohl hlavní protagonista zápasu Aspas. Jeho radost překazil znovu VAR.

Trenér Giráldez byl evidentně s výkonem svých svěřenců nespokojený a do druhého poločasu udělal rovnou tři změny. Změna stylu hry hostům nevoněla a domácí se tlačili více a více dopředu. V 66. minutě dokázal brankář Alavés Antonio Siveira vytěsnit přímý kop krásným zákrokem, na následnou akci a střelu Williota Swederga z hranice pokutového území byl ovšem krátký. Domácí pokračovali v aktivitě i nadále. Úspěšný druhý poločas domácích završil několikrát zmiňovaný Aspas. V 85. minutě se prosadil z protiútoku a levačkou vystřelil tři body domácímu celku.

Po čtyřech výhrách, jedné remíze v předsezónní přípravě a přivedení několika posil, sklidila ovoce Celta Vigo i na ligové scéně. Domácí ikona Iago Aspas navíc dokázal, že má týmu stále co nabídnout a rozhodně nepatří do starého železa.

Více informací k zápasu

Real Betis - Girona FC 1:1

15.08.2024 21:30

Góly: 6. Marc Bartra - 72. Gabriel Misehouy

Hráči Realu Betis se v prvním kole LaLigy nedočkali vítězství. S Gironou pouze remizovali 1:1. Díky tomuto výsledku alespoň prodloužili svou neporazitelnost proti červenobílým na domácím Estadio Benito Villamarín na osm zápasů.

Betis neztrácel čas a otevřel svůj gólový účet v letošní LaLize již po šesti minutách, když roh Nabila Fekira přesně našel hlavu Marca Bartry a ten míč uklidil do sítě Girony. Zelenobílí pokračovali v obléhání branky hostů, kteří v posledních dvou přípravných zápasech inkasovali hned sedm gólů. Do další velké šance se dostal domácí Aitor Ruibal, ale Paulo Gazzaniga byl ve střehu.

Když se Girona konečně odhodlala zaútočit, byla s lehkostí odražena pevnou defenzívou Betisu. Domácí měli první půli pod naprostou kontrolou, nikdo však nedokázal zdvojnásobit náskok a do šaten se šlo za nejtěsnějšího možného vedení týmu ze Sevilly.

Girona však na začátku druhého poločasu našla rytmus, když se Bryan Gil prokličkoval obranou Betisu a donutil Ruie Silvu k prvnímu zákroku večera. Tato šance dodala hostům sebevědomí a nedlouho poté Abel Ruíz málem vstřelil svůj debutový gól, když po přihrávce od Yangela Herrery trefil tyč. Tlak se nakonec vyplatil až po 20 minutách, kdy střídající Gabriel Misehouy doklepl zpětnou přihrávku Ikera Almena do domácí branky.

Nakonec se i přes tlak domácích v posledních minutách nedokázal ani jeden tým znovu prosadit, což znamená, že si každý bere pouze bod. Remíza pro Gironu znamená, že účastník letošního ročníku Ligy mistrů v posledních pěti úvodních zápasech LaLigy nedokázal vyhrát.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Getafe CF 1:1

15.08.2024 19:00

Góly: 27. Oihan Sancet - 64. Chrisantus Uche

Athletic Club i po páté v řadě na začátek La Ligy nezvítězilo. O body je tentokrát v úvodu připravilo Getafe, které i s českým brankářem Jiřím Letáčkem na lavičce ubojovalo na San Mamés cennou remízu.

Domácí vstoupili do nové sezony v dobré náladě, když poprvé po 40 letech získali trofej Copa Del Rey a zaznamenali nejlepší ligový výsledek od sezony 2015/2016. První gól však málem vstřelil hostující Carles Pérez, jehož pokus ale pouze prosvištěl vedle pravé tyče. Poté, co se Athletic v úvodu utkání nemohl dostat do svého tempa, našel nakonec svůj rytmus prostřednictvím Oihana Sanceta, který ve 27. minutě skvěle zakroutil svůj pokus zpoza šestnáctky do rohu branky a otevřel skóre. Getafe však v minulé sezóně bylo jedním z pěti týmů, který donutil Basky ztratit body i přes vedení v zápase, a tak první poločas zakončilo sebevědomě.

Los Azulones si přenesli svůj náboj i do druhého poločasu a během prvních šesti minut byli dvakrát velmi blízko k vyrovnání. Nejprve Peter González ztroskotal na levé tyči a poté domácí brankář Álex Padilla vytáhl skvělý zákrok v souboji jeden na jednoho a připravil Carlese Aleñu o chvíli slávy. Chrisantus Uche se poté dostal do středu pozornosti, když dokázal prolomil obranu Bilbaa svou skvěle usměrněnou hlavičkou. Stav utkání tak byl znovu remízový a schylovalo se k dramatickému závěru.

Největší šancí poslední patnáctiminutovky byl dalekonosný pokus mistra Evropy Nica Williamse, který však David Soria mistrovsky zneškodnil. K většímu ohrožení branek nedošlo a tak se popáté z posledních šesti utkání celky dělí o body. Svěřenci Ernesta Valverdeho jsou nyní poprvé od roku 1984 neporaženi v 19 domácích ligových zápasech po sobě, ale také již pátou sezonu v řadě nevyhráli v úvodním utkání sezony La Ligy. Na druhou stranu svěřenci Josého Bordaláse prodlužují neschopnost porazit Bilbao už na devět vzájemných utkání.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Celta Vigo
1
1
0
0
2 : 1
3
Rayo Vallecano
1
1
0
0
2 : 1
3
FC Barcelona
1
1
0
0
2 : 1
3
4
Real Valladolid
1
1
0
0
1 : 0
3
5
Villarreal CF
1
0
1
0
2 : 2
1
Atlético Madrid
1
0
1
0
2 : 2
1
Sevilla FC
1
0
1
0
2 : 2
1
UD Las Palmas
1
0
1
0
2 : 2
1
9
CD Leganés
1
0
1
0
1 : 1
1
Real Betis
1
0
1
0
1 : 1
1
Girona FC
1
0
1
0
1 : 1
1
CA Osasuna
1
0
1
0
1 : 1
1
Getafe CF
1
0
1
0
1 : 1
1
RCD Mallorca
1
0
1
0
1 : 1
1
Athletic Bilbao
1
0
1
0
1 : 1
1
Real Madrid
1
0
1
0
1 : 1
1
17
Valencia CF
1
0
0
1
1 : 2
0
Deportivo Alavés
1
0
0
1
1 : 2
0
Real Sociedad
1
0
0
1
1 : 2
0
20
Espanyol Barcelona
1
0
0
1
0 : 1
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (200)

Přidat komentář
Jordi Alba

Uvidí se, jak to bude chtít Míchel hrát, pokud by přešel na tu hru jenom s 2 stoperama po odchodu Erica, tak to Láďa bude mít docela těžký. Davidovi i Blindovi je sice oboum 34, ale rozhodně svojí kvalitu mají.

Reagovat
Pablos

Kde je ten debíleček co tu vypisoval, že Krejčí má zranění kolena a že bude rád, že stihne příští sezónu ...tihle insiders jsou nejlepší

Reagovat
Axelrose

Proto je potřeba informace ověřovat.

Po Pcich se vyprávělo že Mandát chlastá a rozvázali s ním smlouvu a ono prd.

Nakonec to byl jenom nějaký kustod a Mandy v přípravě sbírá body.

To jsou prostě ty klepy a jejich šíření dal a dál.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Mateo16

Pre Betis celkom zbytocne body doma proti tragickej Girone

Ale bliizi sa prestup

Youssoufa Moukoko je blizsko hostovania v Betise Plan B je Kevin Denkey

Reagovat
Luka3enko

jako já se na ten zápas díval a betis se mi líbil víc jak hrál hezky fotbalově, ale myslím že to mohlo dopadnout na obě strany, i když betis měl asi větší šance.

Reagovat
Messiáš

Klobouk dolu před Bordalasem a Getafe. Mají 14 hráčů, na hrotu hrál Uche koupenej z třetí ligy za 800 euro (ano, ne 800k, nebo 8 mega, proste 800 eur za 80% práv). Borec navíc je DM a v debutu skoruje. Každopadne je potřeba za Mayorala někdo a aspon další 3 hráči.

Girona asi očekávaně zažije oproti lonsku trochu sešup, ale nemuselo by to být tak zlé. Gil si myslím, že bude dobrá posila. Misehouy to dost oživil, ale to bude spíše slušný nahradník a talent do budoucna. V průběhu roku by mohl dostat šanci Hamony, který přišel do béčka, jehož scoutovala i Barcelona dlouho. Na křídlo má přijít ještě jedna posila. Mluví se o Asprillovi z Watfordu, ale je tam ještě nekajej kiddo z Gremia v záloze. Zkrátka ale hráč, za kterého se vysype 15 mega a kterej pomůže v tom náročném programu.

Dneska se mi líbila jak Sevilla, tak Las Palmas. Jsem rád, že je Cillessen zpět, v závěru dost držel, byť tam měl i dost nejistot. Naprosto klíčovej pro Sevillu se už ted jeví Juanlu, snad jej udrží.

Reagovat
EaP

Určite je na mieste pochváliť , že tie kluby vedia niečo upliesť z úplného hovna. Na druhej strane , veľa o kvalite ligy napovedá fakt , že klub z La Ligy je nútený kupovať hráča za 800 EUR a k tomu chalan hrá pozíciu DM aby v prvom zápase musel hrať na hrote. To je už doména volajúce , že tá liga zaživa neuveriteľný zostup. V PL si kde aké mužstvo môže dovoliť minút 100 a viac mega, Aston Villa ma na prestupy viac ako Real s Barcelonou. Toto je pre mňa tragédia ak sa človek pozrie na to, že Španielske mužstvá v Európe dlhodobo vyhrávajú a ten magor Tebas z toho nedokáže absolútne nič vytiahnuť . Pritom priemerne mužstvá z PL až na West Ham z pred dvoch rokov sú v Európe trápne . A aj ten West Ham uspel len vďaka tretej súťaži . To mi hlava prosto neberie

Reagovat
Mateo16

Vysvetliť fanúšikom Barcelony ako funguje PL je celkom ťažké a bohužiaľ Tebas za to nemôže že PL je lakavejsia a konkurencieschopnejsia

Za to TEBAS nemôže, môže za to Barcelona a RM a Atletico ktoré sa nechcú zbaviť svojich penazi

TV práva

PL 4 miliardy

Laliga 2 miliardy

Bundesliga 1 miliarda

V PL sú o mnoho spravodlivejšie rozdelovane peniaze za TV práva, kde aj posledný klub dostane 100 mega v Laliga je podľa tabuľky, kde posledný ledva 10 mega

Co robí Tebas dobre aj keď je to hanba ale čaká to všetky sútaže. Snaží sa predať Laligu do USA, kde môžu vyťažiť za TV práva o mnoho viac ako 4 miliardy

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl je v tom, že PL je atraktivní jako celkový produkt, tomu odpovídá i výše TV práv a je proto spravedlivé je rozdělit více rovnoměrně. LaLiga je závislá na Realu a Barceloně, bez nich by TV práva byly někde na úrovni Bundesligy, nebo možná ještě níž, a je proto logické, že si chtějí nechat větší podíly.

Reagovat
Mateo16

To ze je FCB a RM tak dominantný je skor horsie pretoze pre divaka je skor zabavne ked sa o titul bojuje do posledneho kola a velke mena a hviezdy aj v timoch od 5-10 miesta

Toto je proste nevyhoda aj Bundesligy, nemoze rast pretoze nikto nie je na to zvedavy ze zase vyhra titul Bayern

RM a FCB by mala sa vzdať na zaciatok svojich penazi s vidinou buducnosti ze sa to zlepši

Reagovat
darktemplar9999

Musím nesúhlasiť mateo, v la lige máš od prvého miesta po 6te bodovo za minulú sezonu: 95.85.81.76.68,60 v PL to bolo: 91,89,82,68,66. Keď si porovnáme sezónu predtym, la liga: 88,78,77,71,64,60. PL: 89,84,75,71,67,62. Keď si vezmeme historiu 11 rokov, tak v la lige víťazy: 4xreal, 5x barca, 2xATM. Víťazy v PL posledných 11 rokov: 7x city, 2x Chelsea, 1x leicester a 1 x liverpool. Takže ten "boj do posledného kola" je v podstate skoro rovnaký a pravdepodobnosť, že vyhrá jeden z dvoch tímov čo vyhrávajú stále je rovnaká, alebo by som povedal, že viac dominuje jeden tím v PL ako v la lige :) PL ťaží z historie a veľkosti miest klubov, v španielsku sú menšie takže aj tých divákov menej a napriek tomu obrovskému rozdielu vo financiách vie spodok tabuľky každý rok urobiť prekvapenie proti realu a barce. Keby pozrieš tie obyčajné zápasy v la lige proti realu a barcelone tak moc neutekajú kvalitou a polovicu tých zápasov to zvykne byť napínavé až do konca. Keby zájdeme do dávnejšej minulosti ešte tak tam vyhral v 70% prípadoch man. united. Takže tá bájka o dominancii a prekvapeniach je len jeden z najväčších futbalových hoaxov, aký bol dopustený na futbalových fanúšikov

Reagovat
Xavi

Reagovat
Unique

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Gazdo

Lenze to je efekt snehovej gule. Oni rozdeluju rovnomerne peniaze dlhodobo, tym padom tie timy viac utracaju, liga je tym padom zaujimavejsia a laka viac divakov a tym padom drahsie tv prava, tym padom mozu viac rozdelit a tym padom viac minut atd. Toto keby zaviedla laliga uz davnejsie a vyuzila ze mala dvoch najlepsich hracov sveta (dokonca tam ma jedneho aj teraz) tak uz mohla byt inde. Nehovorim ze uplne na urovni PL ale minimalne velmi blizko

Reagovat
Messiáš

Nemyslím, že množství utracených peněz je nejlepším měřítkem kvality ligy. Tady navíc je to spíše kombinace špatného plánování Getafe, kdy největší prachy šly za Letacka, který není zrovna úplně urgentně potřeba, a velice striktního finančního fair play. Villarreal každoročně prodá tak dobře,ze je hrubě v černých číslech, hraje často i Evropu, ale je nucen prodávat třeba i do Chelsea, která i když poháry nehraje už druhou sezónu po sobě, tak stále se může chovat jak vyšinutá.

Chápu argument s televizními právy, sponzoringem a příjmy obecně. Na druhou stranu bude ale i obrovský rozdíl v nakladech, kdy platova zátěž bude jen zlomkovou položkou oproti klubech v PL

Chápu, že Tebas nechce vidět případy jako Malaga, Santander, kde kluby byly závislé na příslibu nějakého horentního jmění. Trochu mě sere, že k Valencii a Limovi je neuvěřitelně smirmy, ale to je jiný příběh. Myslím, že ta obrovská regulace, zvlášť pokud je to takhle přísné jen ve Španělsku, představuje značný handicap

Reagovat
Visca el barca

Tebas zbytečně ty kluby dusí. Z pohledu podnikatele tomu absolutně nerozumím.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Mateo16

https://x.com/elchiringuitotv/status/1824893048884531281

Ty picooo

To ešte na ceste Valles, 1 ofenzivny zaloznik ( Lo Celso / James ) + obranca

Reagovat
LAM

Druhej poločas nakonec docela v klidu, ale tam byla naše klasická neefektivita. Už aby byla ta záloha zpět a na to LW nutně někoho potřebujeme. Jinak to budeme lepit celou sezónu.

Reagovat
dextroza_m

Klidné, pokud by šlo střelit Ferrana, I.M., nechat Raphu, tak by to snad nějak šlo... Na Real asi uplně ne (i když čert nikdy nespí), v lm třeba semi, když bude štěstí na los...

Reagovat
dextroza_m

Za mě tedy... MOTM Kounde, Casado a Lewa. Na prodej Ferran, Martinez, ti na to proste mit nebudou, i když bude mít přezdívku žralok. Hansi to velel velmi slušné, ty problémy obrany řešil, jak asi měl.. on je odborník, já ne.

Reagovat
whatever

Valencia v druhym poločase úplně odpadla, nakonec zasloužená výhra. Radost vidět tolik odchovanců a celkově mlaďochů. Cubarsí nám zachránil zápas, gól na 2:0 a oba góly do šatny, to už by se těžko vracelo do hry. Jsem rád, že tým vstoupil do sezóny vítězně i přes spoustu absencí.

Koundé, Lewa, Baldé super výkony. Bernala jsem si celou dobu nevšimnul, Casadó na můj vkus ultra alibistický přihrávky a zahozený šance. Ferran ani Iňigo na Barcu nemají. Iňigo může bejt dobrej squad player pokud bude 4.-5. stoper, ale víc nic. Rozehrávka tragická a ten gól jde za ním. A Ferran na to nemá vůbec, ten kluk by měl jít pryč. To ale není nic novýho pod sluncem.

Potřebujeme teď lazaret vrátit zpátky do hry, zaregistrovat Olma a nutně posílit LW. Kéž bychom přivedli i DM a krajního obránce, ale to je spíš wishful thinking než realita. Za LW budeme rádi.

Visca el Barca!

Reagovat
dextroza_m

Nemůžeš chtít všechno, DM dle mě máme, dejme mu čas. Za mě největší problém prodej Ferranů a spol.a teda LWF.. máme pár dní, ale než toho lazara z Bayernu, raděj na svých.

Reagovat
Gazdo

Zbavit sa Ferrana, Fatiho tak sme zrazu o niekolko milionov lahsi aj na platoch

Reagovat
Kejza

Reagovat
PG34

Vzdyt Bernal byl skvelej, hral jednoduse, ale jiste. Az se ohraje a zvysi se mu sebevedomi, tak by mohl konecne vyresit toho pivota.

Casado neni ultratalent, ale snazi se a je uplne vsude, maka do konce zapasu. Takovy mini-Gavi. Za me hrozne sympaticky hrac.

Reagovat
whatever

Vsak ja jsem psal, ze jsem si ho nevsimnul - a ne, ze hral spatne. Jako muze to vyjit - loni se takhle objevili Yamal, Cubarsi a Fermin. Rok pred tim Balde. Rok pred nim Gavi, Pedri a Araujo. Takze pravdepodobnost, ze letos bude dalsi objev z La Masia je pomerne vysoka.

Nicmene jit do sezony s tim, ze rovnou sazis na 17-ti letyho Bernala do zakladu, a jako back-up mas stopera Christensena, to je fakt ulet. U tech vyse jmenovanych odchovancu to tak nebylo - na ne nikdo nesazel a uz vubec ne do zakladu.

Reagovat
Kejza

a Balde se zas zranil, nebo jak?

Reagovat
whatever

Musel dolu po faulu, ale nic mu neni.

Reagovat
Kejza

tak dobrý

Reagovat
Visca el barca

Jinak Gundo zůstává. Potvrdil to Flick. Tento týden prosím

pryč dvojice Fati a Lenglet.

Reagovat
Kongo

Tak jsem zvědavý, co letos chce Baraja s tímto týmem uhrát, protože ten tým se hravě může přejmenovat na Valencia Kids CF. Nastoupil vůbec někdy mladší tým v LaLize? Nejstarší hráč v základní sestavě měl 27 a pak díra, a pak už jen 24 a méně. Pozitivní na tom je, že jsou to odchovanci, ale v naší situaci to bude tak, že pokud vyletí, tak se stejně prodá.

Reagovat
sensei25

Vcera Barca 21:30,dnes Real 21:30.Co za debila urcuje taketo casy?

Reagovat
Visca el barca

Jiný životní styl. Je tam v létě velký horko. Je to každej rok stejný a vy vždy pláčete.

Reagovat
Jordi Alba

Ignorujou českej trh.

Reagovat
Visca el barca

Mně to třeba nevadí. Mám

na to klid. Ty časy PL mi třeba vůbec nevyhovují.

Reagovat
Kejza

já to teda nedávám tyhle večerní časy. pravidelně usnu a nedokoukám

Reagovat
Gazdo

Amen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Já to chápu, ale furt bych to radši zapl v 20:00 a pak vstal v 5 ráno, než pozdějš a vstávat až někdy kolem 8.-9.

Reagovat
Visca el barca

Tak v 8-9 u mě nehrozí. V tento čas vstane malej jednou za 14 dní

Reagovat
Jordi Alba

Tady se rozmohl nějakej nešvar s těma dětma.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Gazdo

Tiez uz ti taha na 30 za chvilu uz je cas lebo potom uz nebudes vobec vladat

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
drussbarb

Skoro bych řekl, že děti jsou zlo, ale to přejde, mladší má 4 roky a o víkendu se už dá vyspat

Reagovat
Gazdo

To sa mi este nestalo ze by mi niektore z deti vstalo o osmej

Reagovat
Rssa

V 8 se dětem chce spát jen přes školní rok. Jakmile jsou prázdniny, tak pravidelně v 6...

Reagovat
Gazdo

Neviem ja aj cez skolsky rok nespavam ani do 6

Reagovat
smazaný uživatel

Reálně uvažuju nad tím, že si to dám ráno ze záznamu k cyklotrenažéru.

Reagovat
Jordi Alba

To bych nedal, zpětněna to nekoukám. Jenom Livesport a pak kouknu na góly.

Reagovat
sergi

Reagovat
Cracker10

Idealni casy. Pres den je clovek pryc a vecer se muzu v klidu koukat. Vsechno bych daval 20:00+

Reagovat
Kluivert9

Léto, počasí?

Reagovat
ACSeRw!n

co na tom nechapes?

Reagovat
mistr129

Však ideal, aspoň se to nekryje s PL Bundesligu bych si pustil spíš než LaLigu, ale díky casum LL sleduju mnohem častěji

Reagovat
Kejza

Viděl jsem jen první poločas a pak highlighty. Každopádně v ty první půli teda nic moc, Valencia byla nebezpečnější. Lewa tu penaltu solidně vymet

Reagovat
whatever

Jeste 2 tydny do konce prestipaku, stat se muze ledacos… ale IMO ten kadr neni o nic lepsi nez byl loni. Dokonce bych rekl, ze je slabsi.

Na devitku mame 36-ti letyho Lewu a zadnej back-up (nebo pocitame s Pau Victorem na 9?)

LW nemame vyreseno vubec - Ferran i Fati jsou oba hraci na odpis. A nikoho jinyho tam ted nemame.

DM jdeme all in s Bernalem? Casado neni DM, on profilove vypada jak Gavi - agresivni box-to-box. Christensen jako back-up? Barce fandim od roku 2003, kdy Laporta dotahl z PSG Ronaldinha, a za tech 21 let jsem ani jednou nezazil, ze bychom do zakladu pocitali s hracem, kteryho jsme zrovna vytahli z akademie. Nebylo to tak ani u Messiho, ani u Busquetse, ani u Yamala, Gaviho, Arauja. U nikoho. A ted to jdeme tedy zkouset poprve s Bernalem, za kteryho nemame poradnej back-up? Chudak kluk, snad mu tim neznicime vyvoj a karieru…

Krajni obranci - sazime tady na jednu kartu - napravo Kounde, nalevo Balde. Back-up? Fort a dalsi kluci z akademie? Oh, come on…

Odesel Guiu, J.Araujo, speluluje se o odchodu Fayeho, Lengleta , Roqueho a Fatiho. Za me by meli jit pryc i Ferran (na co cekame?) a Inigo. A mame to vycisteny.

Prichody ale zatim ticho po pesine… nemam z toho dobrej pocit. Deco to zatim moc dobre nevede - loni to zachranil za 5 minut 12 hostovackami Felixe a Cancela, povedl se prichod Gundogana, vedle toho totalni nepochopitelnej fuck-up s Roquem. Letos jsme udelali jeden populistickej panic buy na misto, ktery mame celkem dobre vyreseny. Nerikam, ze je to spatnej prestup, ale potrebovali jsme vyresit mnohem vic urgentni a dulezity posty. Jak jsem mel Laportu rad behem jeho prvniho funkcniho obdobi, tak si rikam, ze uz je cas, aby sel pryc a nahradil ho nekdo vic kompetentni.

Reagovat
alcantara

Podobne ocakavam aj tento rok, lacne hostovacky ku koncu prestupaku, na ine nie su peniaze. Iniga a Ferrana nevezme nikto, pokial nepojde o hostovacku, to uz mozu zostat ako alternativy do slabsich zapasov.

Reagovat
patas92

Ferran pochopitelně nikam nepůjde, protože svoje minuty v Barceloně dostane a kdekoliv jinde by si pohoršil po všech stránkách. Důvody proč Barcelona není schopna se nikoho zbavit jsou furt stejné.

V lize může Barcelona Real potrápit i s tímhle kádrem a na velké posily stejně nejsou peníze. Radši ať se nekupuje nikdo než zas nějaký nesmysl.

Reagovat
Gazdo

Tiez nechapem preco sa vsetci stazuju ze nedokazeme predat deadwood ako Lenglet, Fati atd.. ti hraci maju proste kralovske platy ktore im nikto nikde neda a ziju v jednom z najkrajsich miest v europe v uplne paradnej slnecnej krajine pri mori. Ja by som sa tiez ani nepohol odtial keby som nemusel

Reagovat
Keboto

Reagovat
sergi

Akože ten kto nasolil Fatimu 260k týždenne (aj napriek tomu, že to na začiatku s nim vyzeralo možno super) si zaslúži kreslo. Najlepší hráči v PL majú okolo 300k+- a to majú výsledky. A to neni len Fati.

Reagovat
Visca el barca

Otázka je, jestli je s tímto přísným stropem možné vůbec něco dělat. Olmo je strategický podpis. Zahraje ti na víc pozicích. Přijde ještě Cancelo. LW je problém, ale tam bych si radši rok počkal na Nica. Stejně na trhu nikdo není. Bernal je ok. Stejně se počítá do pivotu s Frenkiem a Gavim.

Reagovat
blaugrana

Na LW sa aktualne spekuluje o Comanovi. Co sa tyka DM, tak jeho prichod sa zabil prichodom Olma, ktory teda nemal byt ziadnou prioritou, ale bohuzial sa zasa kupil hrac na zaklade vystupenie na ME a toho, ze ma barcelonske DNA a hlavne toho, ze sa bude platit na viacej casti a nie naraz. S Pauom sa asi fakt pocita na ST. A co sa tyja odchodov Ferrana, Fatiho a pod. Maju vysoky plat a ziju v Barcelone. Navyse Fati a Inigo su vecni marodi, takze nikto o nich ani len neuvazuje. Cital som vcera, ze Fatiho chce Moutinho vo Fenerbachce. Mozno sa k nemu prida aj Gundo.

Reagovat
Bakary3

Nevím, že Barca místo Olma nekoupila 3 mladý bubaky z Francie, třeba bek, DZ, křídlo / hrot, hotovo, tam někoho musí najít, nebo v jiný lize, kde ti hráči ještě nestojí takový randal a nejdou na vrcholu hypu jako Olmo po ME

Reagovat
Messiáš

To si můžeme vychovat už spíše, ale princip chápu a souhlasím s ním. Loňskou sezónu se mi líbilo, že když nevyšel Arda Guler, tak v tichosti přivedli Noaha Darviche. Tento typ přestupů by se mi líbil. Ostatně Desire Doue měl třeba blízko prestupu do becka za pár šupů, tak 2 -3 roky zpět.

Na druhou stranu to není neprůstřelná strategie a máme i u sebe dost příkladů, kdy tohle nevyšlo (hlavně Brazilci), ale třeba Trincao, Demir a podobně.

DM určitě zvládneme pokrýt z vlastních zdrojů, na trhu žádná levná a lepší varianta stejně není. A LW bude často pro Raphinhu a i Olma. Ano, Olmova ideální pozice to není, ale vzhledem k přetlaku na jeho ideální pozici, tak věřím, že casto ho tam Flick opravdu zaparkuje

Reagovat
Bakary3

Tak něco si Barca vychová, ale těžko čekat, že si výchova na každý post 1-2 hráče kvalit, jaké by měla Barca mít.

Barča teď těžko může provádět top hráče v ideálním věku, už teď Olmo čumím... A vyloženě mladý super talenty, taky složitý, jednak je tam příplatek za potenciál a přitom je tam velky riziko, že to nevyjde.

Takže ta zlata střední cesta mi přijde nejlepší a říkám si, že třeba zrovna v tý Francii by nalovili pěkně.

Reagovat
blaugrana

Ferran Torres zaznamenal proti Betisu hetrik a asistenciu.

O 15 zápasov neskôr v Barcelone:

0 gólov

0 asistencií

Reagovat
Salfovic

Barca v základu se třemi sedmnáctiletými fotbalisty

Reagovat
guzman

Mendy dobrej zmrd

Reagovat
misinho7

Tam je ešte velmi veľa práce. Prechod z fungujúceho systemu na niečo nove s cielom zaclenit Mbappeho. No to bude este. Ale stratiť hned na začiatku

A Mendy

A Rudiger dnes hroza. Vini rovnako.

Reagovat
MystycMac

Real na smiech celému svetu Barcelona bez zálohy vyhrá na Valencii a Real Full zostava X na Mallorke Červena zbytočne daval to potom mal dat aj Maffeovi.

Reagovat
kaja900

Jojo po prvním zápase na smích celému světu uvidíme na konci sezóny..

Reagovat
MystycMac

Takým tempom bude koniec sezóny veľmi rýchlo.

Reagovat
kaja900

Spíš až Real začne vyhrávat, tak velmi rychle zmizí tvoje komenty z diskuzí..

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Salfovic

To se povedlo

Reagovat
hornito

Reagovat
Well

Reagovat
messi80

Nezmizi.... véd to je trol ,nadáva tu niekedy na real ,niekedy na barcu,netreba si ho všímať, je to chudak

Reagovat
king23

Reagovat
kaja900

První zápas ligy teda hrůza děs ale dalo se čekat že chvíli bude trvat než si to sedne a než se všichni dostanou do nějaký formy no.. jinak na co Carlo čekal s tím střídáním, to fakt nechápu..

Reagovat
Aldeano

Reagovat
oli9

Ale hovno já měl poslední zápas na tiketu Real a vsadil jsem si po dlouhé době..

Tak přece mi to nemohlo vyjít

Reagovat
darktemplar9999

Len zopakujem: v la lige máte od prvého miesta po 6te bodovo za minulú sezonu: 95.85.81.76.68,60 v PL to bolo: 91,89,82,68,66. Keď si porovnáme sezónu predtym, la liga: 88,78,77,71,64,60. PL: 89,84,75,71,67,62. Keď si vezmeme historiu 11 rokov, tak v la lige víťazy: 4xreal, 5x barca, 2xATM. Víťazy v PL posledných 11 rokov: 7x city, 2x Chelsea, 1x leicester a 1 x liverpool. Takže ten "boj do posledného kola" je v podstate skoro rovnaký a pravdepodobnosť, že vyhrá jeden z dvoch tímov čo vyhrávajú stále je rovnaká, alebo by som povedal, že viac dominuje jeden tím v PL ako v la lige :) PL ťaží z historie a veľkosti miest klubov, v španielsku sú menšie takže aj tých divákov menej a napriek tomu obrovskému rozdielu vo financiách vie spodok tabuľky každý rok urobiť prekvapenie proti realu a barce. Keby pozrieš tie obyčajné zápasy v la lige proti realu a barcelone tak moc neutekajú kvalitou a polovicu tých zápasov to zvykne byť napínavé až do konca. Keby zájdeme do dávnejšej minulosti ešte tak tam vyhral v 70% prípadoch man. united. Takže tá bájka o dominancii a prekvapeniach je len jeden z najväčších futbalových hoaxov, aký bol dopustený na futbalových fanúšikov. A remizka mallorci rozpočtom menším jak slovan asi ktorá dá sa povedať bola vyrovnaným súperom realu len podčiarkuje aké je to v la lige nie až tak kvalitatívne rozdielové medzi tímami ako by niektorí chceli tvrdiť :) Samozrejme rozdiely tam sú, ale nie až tak veľké ako sa obhajcovia kvality PL snažia nahovoriť :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nečetl jsem to celé, ale tohle mě zaujalo.

> PL ťaží z historie a veľkosti miest klubov, v španielsku sú menšie takže aj tých divákov menej

Když pominu Londýn, kde je asi 8 PL klubů, která města jsou podle tebe větší? Spíš bych řekl, že to je právě naopak.

Reagovat
darktemplar9999

Po spočítaní v súčte takto :) takmer dvakrát viac. Bral som len kluby v prvej lige za minulú sezónu. https://prnt.sc/3rci7zQZFgbg

Reagovat
darktemplar9999

A tady máš jednotlivé mesta veľkosti, vidíš, že väčšina v PL sú väčšie :) https://prnt.sc/q-rMznxJhg5S

Reagovat
insane

Mallorca že má menší rozpočet jak Slovan? Jako určitě jde v rámci LL o finančně slabší celek, ale furt jsou schopný dát za hráče X milónů eur, platově to bude taky minimálně o level výš.

Reagovat
darktemplar9999

Keď si pozrieš tie čiastky aké rozpočty tak určite nie miliony eur :) https://prnt.sc/tgT65IXW07hk slovan som nenasiel tak skratenu historiu ale tak aspoň nejaka sezona napr. https://prnt.sc/UbzLi2w9wpw2 ale je pravda, že teraz majú posledné roky slabšie obraty nákupov, ale tak predaje väčšinou idú aj nad 4 mega, len tie príchody sú skuptoši

Reagovat
insane

https://www.transfermarkt.com/rcd-mallorca/transferrekorde/verein/237

BTW jenom za televizní práva utrží i menší týmy ve Španělsku klidně kolem 40-50 miliónů euro, to se absolutně nedá srovnat s tím, co má k dispozici Slovan. Kdyby to tak nebylo, týmy z našich končin by neměly takový problémy udržet klíčový hráče. Jenže ta propast je tam prostě obrovská – a to i v případě našich nejbohatších klubů (Sparta, Slavia či u vás Slovan), který jsou na naše poměry bohatý, ale v pohodě je přeplatí i (pod)průměr zahraničních top lig.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Mateo16

Spominas financie a argumentujes menšimi mestami na tom absolutne nezalezi

https://www.youtube.com/watch?v=xw9uNeNQJLE&list=PLo0qHIWsZ_ruTiZn2eOVey1gUvECB_yPM&index=3

V tomto podcaste TV prava krasne vysvetluju a prečo je PL niekde inde ako LaLiga

Reagovat
darktemplar9999

Tak logicky, že jeden z dôvodov bude aj menší počet fanúšikov klubu, kde primárny základ tvoria domáci, hlavne u menších klubov. Tak ako slovan bude mať asi viac fanúšikov ako medzilaborce a z popularity aj viac sponzorov a prachy od nich. TV práva nie sú jediný príjem klubu. Navyše, kvalitný skauting vie urobiť viac ako miliony na hlúpe prestupy, čo je bežné hlavne v PL a francúzskej lige. Také atletico si postup do vyššej ligy a viac peňazí vydrelo z priemerného klubu na vrchol aj bez rovnomerného rozdeľovania TV práv. Novší príklad Girona, za málo peňazí dokázala vyprodukovať veľa muziky. Síce teraz rozpredala hráčov, ale 20 rokov dozadu hrala tretiu, štvrtu ligu, 10 rokov dozadu bola stale len v druhej a teraz sa zastabilizuje v prvej a bude ďalej postupne rásť a neskôr si už vybuduje také meno, že jej nebudú hráči po dobrej sezóne utekať do iných klubov. Tým všetkým som chcel povedať, že 10 mega na prestupy a 100 mega na prestupy neznamená automaticky, že klub so 100 mega na prestupy je kvalitnejší a tým pádom ani samotná kvalita ligy. Postup do prvej 5ky je v la lige rovnako napínavý ako v PL. Peniaze sú fajn, na druhú stranu, menej financii tlačí v španielsku na kluby, vychovať si vlastné mladé talenty a tým vlastnú produkciu kvalitných hráčov. Keby mali každý rok 300M na rozhadzovanie na prestupy, tak si len kupujú hráčov na trhovisku a o mládež sa tak nestará

Reagovat
sergi

Aj keď by som si to veľmi želal, prečo si takýto optimistický pri Girone?

Reagovat
insane

Kdyby tahle logika fungovala stoprocentně, světu by vévodila Bundesliga, která má největší návštěvnost (a nejvíc velkých měst i metropolitních oblastí). Samozřejmě by se asi těžko dělala největší liga světa v zemi jako ČR nebo třeba Srbsko, ale od jistýho levelu už velikost měst a celkový objem obyvatelstva nehrajou až takovou roli (jinak by byla čínská liga fakt špičková). Zkrátka a dobře, co dělá PL tak výjimečnou (sám ji rád nemam, ale tohle jsou objektivní fakta), tak je to fakt, že se z toho povedla udělat doslova globální značka, která má ze všech fotbalových lig zdaleka největší jméno. Před vznikem PL se jeli marketéři podívat, jak dělají sport v USA (zapomíná se na to, že ještě do začátku 90. let byl ten sportovní "entertainment" v Evropě hrozně daleko za Amerikou, kde se velký miliony točily už mnohem dřív) a jak se dělá špičkovej sportovní produkt, což se jim povedlo a mají v tom teď tedy obrovský know-how. A pak se taky narozdíl od takový Bundesligy rozhodli tam ve velkym pustit miliardáře, který z těch klubů (a zároveň pak i ze značky PL) udělali ještě exkluzivnější a penězi nasosanější značku. U LL je třeba problém, že je víc vnímaná jenom jako liga, kde hraje Real s Barcelonou (a ještě možná Atléticem), ale ta značka jako taková prostě takovou sílu nemá. A určitě PL neškodí ani fakt, že je zasazená v anglicky mluvící zemi, což ji dělá ještě přístupnější, vzhledem k rozšířenosti AJ i jako druhého jazyka velký části světový populace. Španělština je v tomhle samozřejmě taky ještě docela dobrá (díky Latinský Americe a třeba Filipínám), ale na univerzálnost a rozšířenost angličtiny prostě nestačí. A taková Bundesliga je v tomhle extrémně znevýhodněná, protože i přes svou nespornou atraktivitu je tak trochu „uvězněná“ uvnitř tý poměrně malý německo-jazyčný bubliny.

Reagovat
Unique

Reagovat
mistr129

Rozdíly mezi 1. a 2. v PL: 2, 5, 1, 12, 18, 1, 19,

Rozdíly mezi 1. a 2. v LL: 10, 10, 13, 2, 5, 11, 14.

Takže v PL se reálně bojovalo o titul 4x ze sedmi let, v LL 2x.

Za těch 7 let také byla jen loni jiná nejlepší trojka než RM, Barca a Atletico, kteří se pokaždé dostali do LM. Do LM se kromě nich z ligy dostala 3x Sevilla, 2x Valencia, 1x Sociedad a 1x Girona.

V PL mezitím měly LM pokaždé jen City. K tomu 6x Liverpool, 4x United, 4x Chelsea, 3x Tottenham, 2x Arsenal, 1x Aston Villa a 1x Newcastle.

Reagovat
ACSeRw!n

proc si to zopakoval ?

Reagovat
Aldeano

Herně bída...

Reagovat
Jordi Alba

Jordi Alba

14.08.2024

21:28

S tímhle nemá Real proti Valladolidům, Espanyolům a Mallorcám žádnou šanci, dejte nám ten titul rovnou.

1/3

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
Gazdo

Reagovat
ratusek

Reagovat
hornito

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Manik...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
imp.

To, ze nastane urcity adaptacni obdobi po odchodu Kroose se dalo cekat. Dekadu nam kontroloval hru, ted tu neni a Carlo bude muset vymyslet jak hrat bez nej. Kazdopadne se nebojim, ze by na to neprisel. Cim driv, tim lip ale.

Reagovat
smazaný uživatel

Joselu ale strašně chybí, ten útok za mě takhle dlouhodobě být složený nemůže, moc se mi to nelíbí.

Reagovat
Israha

Rád budu v průběhu sezony vyveden z omylu, ale zatím si neumím představit systém, ve kterém hrají Vincek, Rodrygo i Mbappé základ, jsou všichni schopni maximálně využít své herní přednosti a zároveň být funkční součástí týmové hry.

Reagovat
Mateo16

Na toto sa najviac tesim ako sa bude ukazovat na Mbappeho, Rodryga a Vinicia ako nemozu hrat spolu

Ale to ze Bellingham tam poslal len 2 lopty za obranu , Valverde 0 , Tchuameni 0 to uz sa nespomenie

Problem absencia kreativity zalohy

Reagovat
Israha

Bellingham je kreativní dost, na lavičce je případně Güler a do závěrů zápasů rovněž Modrić, s kterým už ale nelze počítat do základu. Co chybět bude, je diktování a rychlé měnění tempa hry, takové hráče, kteří by toto dělali, tam nemáme, nejblíž je tomu asi Camavinga (a ten v tom kdovíjak skvělý není). Chápeme-li tedy kreativitu stejně, tedy jako schopnost vytvářet šance.

Hrát spolu tři tahové hráče s tendencí řešit ofenzivní situace individuálně, a jejichž nejsilnějším postem je LW, a na lávce ani nemít klasický hrot, mi ZATÍM (a říkám, rád se budu plést) přijde jako problém sám o sobě, záloha nezáloha.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
zasranej malíř

No, nedělal bych z toho tragédii, je to furt první kolo, potřebují se borci více sehrát...ono to půjde

Reagovat
MarcoBanco

Absolútny súhlas každý sa z toho ide posrať.. Je to blbá stráta ale zároveň prvé kolo.. Zatial by som z toho nerobil velku vedu

Reagovat
Moshe Dajan

Fiffa zostava by měla Mallorku porazit Já bych spíš řekl, že takové venkovní remízky budou častým jevem u fifa zostavy

Reagovat
MarcoBanco

By mala poraziť Mallorku x zápasov by MALO skončiť inak ako reálne skončilo. Ešte že sa zápasy nehrajú len na papieroch

Reagovat
O.Giroud

Tak nie každý má FIFA zostavu

Reagovat
MarcoBanco

Tak zrovna PSG a City tých Fifa zostáv malo.. City aj s patričným úspechom, pri PSG škoda slov

Reagovat
Mateo16

Ancelotti: "The substitutions were late? I don't want to comment. Everyone has an opinion."

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Raul=Real

Šancí minimum, a všetko nasilu cez ľavú stranu...striedania 4min pred koncom na facku ... Vini slabota, zbytočne bude zaberať celu sezonu Kylianovi miesto na lavom kridle

Reagovat
Salfovic

Když máš v útoku tři levá křídla, tak kudy jinudy by se mělo útočit.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Manik...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Laliga

Mallorca bránila neskutočne, normálne som rátal či ich na ihrisku 11. Keď prebral Kylian na krídle loptu, väčšinou mal pred sebou tak 4 hráčov . Prišlo mi že sme mali často nedostatočnú podporu v útoku, čo ale nechápem, že ešte horšie to vyzerá v defenzíve. Oba zápasy sme neskutočne horeli vzadu. Čo sa týka herného prejavu, celkom som to očakával keď som videl to ťažké ihrisko. Šprintovať s loptou bolo dosť náročné, a to je teraz naša najväčšia(zatiaľ skôr jediná) zbraň. Absencia útočníka bude takisto citeľná v každom takomto zápase kde súper bude zalezený pred pokutovým územím. Keď to zhrniem, okrem zjavnej absencie Toniho, o nič menej v týchto " ľahkých zápasoch" nebude chýbať Joselu, čo v kombinácii s tým, že sa Jude pohybe oveľa nižšie, je naozaj citeľná absencia najmä vo vzduchu. Carlo musel rozbiť niečo čo fungovalo. A zatiaľ to vyzerá, že to ešte prehĺbi ten rozdiel v zápasoch v LM a LL. Za mňa, ak naozaj nepríde žiadna posila, tak Real nie je môj favorit na titul v LL, kde bude takýchto zápasov drvivá väčšina. Poháre, tam by som to videl podstatne ružovejšie, ale liga bude des Myslím že trojuhoľník vpredu sa čoskoro bude musieť rozpadnúť, a Jude sa vráti na "svoje".

Samozrejme je jasné že nám chýba predsezónna príprava, pri takýchto zmenách, a ono si to ešte možno sadne, no v takomto zložení sa nám do plných bude hrať extrémne ťažko.

Reagovat
Laliga

*žiadna posila, alebo návrat k rozostaveniu z minulej sezóny

Reagovat
technecium

Přesně tohle tu psalo vícero lidi před sezónou a fans Realu v čele s Misinhem se jim smáli. Faktem je, že proti zalezlemu soupeři ve vapne je potřeba buď záloha nebo kladivo vpředu. A v lize bude takto většina zápasu.

Reagovat
Laliga

No bude to zaujímavé. Rád by som videl nejakého "Joselua" v kádri, ale vzhľadom nato, že si bohvie prečo nechali Endricka, tak pochybujem že niekto taký príde. Minulý rok to navyše ako som spomenul s časti suploval nábehmi Jude, ktorý si ten priestor vedel nájsť. Teraz je ďaleko od brány a pokutové územie zíva prázdnotou. Bude to boj, ako na ihrisku, tak u obrazovky

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Moshe Dajan

Real fifa sestava válec, teď už je nic nezastaví

Reagovat
Profesor Ikebara

Spíše Real Afrika ne?

Reagovat
celeb

Nechapem, ze si Real nenechal Joselu, aby mal aspon 1 typickeho hrotoveho hraca na zavery zapasov, v ktorych to neslo podla predstav a ocakavani ... ale nestazujem sa.

Reagovat
Laliga

Tam by som povedal, že to bolo najmä o tom Endrickovi. Perez asi dúfa že sa ho podarí zapracovať, no už takto minút dostane minimum, keby tam bol ďalší útočník, tak sa na ihrisko pozrie tak v prvom zápase CdR. Môj názor je taký, že okolo tohto chlapca je humbuk nevídaných rozmerov, ktorý ho dostal až do repre, kde minimálne zatiaľ nemá čo hľadať. Naozaj si nepamätám, že by som videl čo si podobné, pri hráčovi ktorý mi príde tuctový. Nevidím na ňom nič čo by stálo za zmienku. Typický príklad kedy vďaka svojej muskulatúre hviezdil medzi Juniormi, ale to je tak všetko. Pozeral som veľa videí z jeho zápasov, a je to strata za stratou. Na CA to zaklincoval azda rekordnou štatistikou proti Uruguayu, keď za 90 minút mal jedinú dobrú prihrávku, a to bolo keď rozohrával zo stredového kruhu. Že ho kúpil Real v 16 rokoch to by som chápal, ale ako prišiel k nominácii do repre, tomu ozaj nerozumiem.

Reagovat
celeb

ako nieco v nom rozhodne je, ale ci sa to podari rozvinut, alebo nie je otazkou. Kazdopadne je dost nizky a je vela situacii, kedy by Joselu bol pre Real uzitocnejsi. Nehovoriac o dolezitosti jeho golov v zaveroch zapasu v minulej sezone. Bez neho by LM na 99% nedali.

Reagovat
Kluivert9

FIFA sestava nenastoupila?

Reagovat
Jordi Alba

Jaký týmy by jste takhle na začátku sezóny, dokud to není ovlivněný hrou a počtem bodů chtěli aby spadnuly do druhé ligy a naopak postoupily ?

Reagovat
Well

Nahoru asi Levante, Malaga, Zaragoza. Dolů Vallecano, Palmas a Mallorka.

Reagovat
Jordi Alba

Chceš mít vedlejší klub v 2. lize?

Reagovat
Well

Já je poslední roky sledoval hlavně skrz mládež a ten projev v LL se mi u nich moc nelíbí, takže radši hrát druhou ligu a hrát více ofenzivní fotbal, ať se můžou více ukázat. V LL mám radši ty tradičnější týmy s tím, že se tam občas protočí a oživí to další týmy.

Reagovat
celeb

Mallorku?? A to uz akoze preco? Za mna hraju pekny fotbal.

Reagovat
Well

Nebaví mě zapasy s nimi, skoro každý zápas proti nim je v podání Realu hra do hlubokého bloku a výsledkem strašně často bývají výsledky o jednom gólu a nedá se na to moc dívat. Není to třeba tak dávno, co za 90 minut to bylo střely na bránu 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Dolů Alavés, Getafe, Leganés, nahoru La Coruňa, Gijón, Zaragoza.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kluivert9

Sestup: Espanyol, Getafe, Vallecano

Postup: Zaragoza, La Coruňa, Malaga

Reagovat
Messiáš

Dolů:

Leganes, Valladolid, Alaves

Nahoru:

Almeria, Gijón, Zaragoza (byť ta je dobrá vždy jen z kraje sezóny a na konci budou rádi za střed tabulky)

Nereálné sny: kdokoliv z trojice Santander, Málaga a Depor nahoru

Reagovat
MarcoBanco

Hore určite La Coruna, Malaga (ak by neživorili) a buď Santander alebo Levante - bolo by pekné keby si Morales zahrá la ligu s Levante

Dole Leganes, Valladolid a Rayo alebo Las Palmas

Reagovat
MarcoBanco

Btw ešte ku Coruni, taktiež by to bol pekný príbeh pre Péreza, ktorý sa vyplatil zo zmluvy v Cadize aby išiel pomocť La Coruni do 3. ligy aby nezostupili

Reagovat
Visca el barca

Já si pořád myslí, že s tímto Realem se v klidu hrát dá. Ba naopak kolem toho roku 2017 mi přišel o parník lepší než teď. Paradoxně se mi líbí, že oba kluby mají své slabiny a je otázka, jak se s nimi každý popasuje.

Reagovat
blaugrana

Priatelsky by som Realu ponukol Raphinhu za Rodryga. Potrebuju niekoho, komu sa paci praca strana a my zasa niekoho vľavo.

Reagovat
Laliga

Radšej Viniho za Yamala

Reagovat
Well

Reagovat
blaugrana

keby dali arabi miliardu, tak by ste ho mali pustit a aspon by mali viac priestoru Guler s Endrickom

Reagovat
Laliga

Keby dali miliardu, pribalil by som im pokojne aj Endricka s Rodrygom

Reagovat
blaugrana

Nn, Rodrygo k nam za Raphinhu. A pribalime aj megatalenta Ferrana Kapra Torresa

Reagovat
Gazdo

Za miliardu by som pustil hocikoho hocikedy

Reagovat
alcantara

Podstatne ako samotna miliarda je to, kto s nou naraba. Takze Perez kludne, ale napriklad nasim neschopnym zmrdom by som ju v zivote nezveril.

Reagovat
Gazdo

Pravda ti by to boli schopni otrieskat za dvoch hracov ktorych vobec nepotrebujeme

Reagovat
celeb

zas keby sa to naviazalo cisto na splatenie dlhov ...

Reagovat
blaugrana

tomu sam neveris, ze by to pouzili na umorenie dlhov

Reagovat
celeb

ale chcel by som

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Jordi Alba

Ban

Reagovat
el Principito

Reagovat
Manik...

Reagovat
unk

Ja tomu hejtu na Viniho nerozumiem...ako fajn, casto sa sprava ako tupe dieta, ale zaroven je to najatraktivnejsi hrac na sledovanie Yamal bude pravdepodobne skvely, ale zatial sa vobec nechyta

Reagovat
Manik...

.. Ani kdybyste přidali 100 mega tak bych to nevzal.

Reagovat
king23

Ten článek Villareal - Atletico psal někdo pod vlivem ne?

Místo Marcose Llorenteho se tam zmiňuje Diego Llorente, až jste mě donutili sčeknout, jestli se fakt do španělské ligy vrátil Pak jsem si musel zjišťovat jestli Axel Witselm je ve skutečnosti Axel Witsel a na závěr jsem si přečetl tohle:

"Utkání mělo spád a další brance byl blízko Lino, ale po Kokeho přihrávce ve 35. minutě orazítkoval jen tyč. Po známém nedáš dostaneš, udeřilo Atlético. Po rohu Villarrealu chyboval Jan Oblak, který špatně odhadl centr a míč vyrazil jen do Kokeho, od něhož se odrazil do branky."

Takže udeřilo Atlético, ale ve skutečnosti dal gól Villareal

Ale jako jo, pobavili jste

Reagovat
Jordi Alba

On to fakt asi četl.

Reagovat
Visca el barca

Barceloně se nepovedlo získat Nica Williamse a nové křídlo tak shání jinde. Překvapivě se zaměřila na Apeninský poloostrov, katalánský klub zvažuje nabídku za tahouna ofenzívy AC Milán Rafaela Leãa.

Reagovat
krisa

takže nejdou do Williamse, kterého můžou mít za výkupku 57Mega Eur(?) ale pujdou po Leaovi, který bude jako levnější?

Reagovat
Kluivert9

Tak asi nemůžou, když Williams nechce letos přestoupit. To je jedinej důvod, proč nepřišel.

Reagovat
PG34

Jedinej duvod je, ze ho nemuzem registrovat... Vyhazuje se Gundo, aby se vubec dal zapsat Olmo. Takze jako jo, Nico nechtel prijit, protoze nemel jistotu, ze ho stihne klub registrovat, a nakonec mel pravdu.

Reagovat
Salfovic

A jak byste mohli zaregistrovat Leaa, kterej by za míň nebyl ?

Reagovat
patas92

Samozřejmě že nemohli

Reagovat
PG34

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Kluivert9

Mohl se vzít Williams místo Olma... kdyby chtěl.

Reagovat
PG34

No nemohl, protoze by se nezaregistroval . Kdyby se prodal napr. Araujo nebo se vyresil Nike deal, tak mozna jo, ale to se nestalo. Olmo furt neni zapsanej... Jak jsem psal, Nico se mohl "rozhodnout" prijit s velkou sanci, ze by nebyl registrovanej. Coz beru jako logicky vysvetleni, spis nez neochotu prestoupit.

Reagovat
Visca el barca

Levnější určitě nebude. Ale neplatil by se naráz. Takže dle FFP je to jednodušší přestup. Otázka je, jestli to je reálné. Je to nejlepší hráč Milána. Na druhou stranu bere tam kolem 5 mil. Takže plat po odchodu Gunda a spol by neměl být problém.

Reagovat
PG34

Ono jde fakt asi o ten plat spis. Protoze vykupka se sice plati cash naraz, ale to neni problem FFP, tam se to pry rozklada na roky stejne jak normalni prestup. Akorat Nico ma obri plat, takze pro SCL to je zahul. Coz neznamena, ze prijde Leao, to je blbost . Jen je zajimavy si uvedomit, jak ty financni pravidla fungujou.

Reagovat
Visca el barca

Proč vlastně La liga zavelda takhle přísné stropy? A od jaké sezony to takhle vlastně funguje?

Reagovat
PG34

Tebas rika, ze PL mod je neudrzitelny a riskantni. Coz o to, neco na tom je, ale v realite to absolutne nemuze fungovat. Kdyz si PL kluby kupujou navzajem uplne random hrace za 50 m a spanelsky kluby ani nemuzou registovat free hrace a musi prodavat vlastni, tak je neco spatne.

Reagovat
blaugrana

AC odkazalo na vykupku 175 mega, takze by sa naraz zaplatit musel. :D

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mateo16

Oficialna Ponuka Betisu pre Roqueho , ty takú na kkt by som sa hanbil aj prezentovať

https://x.com/GxlDeFekir/status/1825538958677413917?t=_yEKV4MvR3cXNPT4qPNomg&s=19

Jediná výhoda Betisu že tam chce ísť Roque

Reagovat
Phillipinho

Ty meme s Joaquinem co nabizi za Roqueho jsou bozi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele