Kvalita občerstvení na českých stadionech? Za zmínku stojí sekaná na Bohemce či burger v Ostravě

Podcast Livesport Daily je s vámi takřka dva roky a už příští týden vám nabídneme 500. epizodu. Pro její přípravu jsme oslovili profesionálního kuchaře a velkého sportovního fanouška Martina Škodu, který spolu s námi objel devět českých fotbalových a hokejových stadionů a zhodnotil, jaké jídlo kluby nabízejí svým fanouškům. Někde ho občerstvení nadchlo, jinde odcházel značně rozčarovaný.
Už dnes vám nabízíme první ze dvou videí z naší Food Tour po českých stadionech - spolu s námi můžete zavítat na Bohemku, Žižkov, Baník, do Pardubic na Dynamo a do O2 Areny na hokejovou Spartu. Kde zkušenému kuchaři chutnalo nejvíc?
Bohemians
U Klokanů Škodu nadchla foodzóna na náměstíčku u stadionu. Ochutnal dobře vychucenou klobásu, grilované prasátko i sekanou. O ní dokonce zjistil, že tu samou si do kabiny po zápasech objednávají fotbalisté Slavie. "Když jím tuhle sekanou, cítím se jako u babičky na nedělním obědě. Je to fakt dobrý, poměr masa a housky je skvělý," hodnotil nadšený kuchař.
Baník Ostrava
Baník pro své fanoušky už delší dobu před každým zápasem připravuje foodzónu plnou různorodého občerstvení. My jsme ochutnali cheesecake, hamburger, pivo z beerjetu a samozřejmě klobásku, která Martina bez nadsázky nadchla. Dostal k ní navíc na grilu rozpečený chléb, který celý gurmánský zážitek vystřelil ještě o patro výš. "Kdyby se trenér Baníku nejmenoval Hapal ale Papal, tak by se tu určitě napapal. Velký výběr, dobré jídlo. Celkově spokojenost," hodnotí kuchař.
Viktoria Žižkov
Fanoušci žižkovského klubu jsou zvyklí na své nedělní brunche na stadionu a právě jeden takový jsme vyzkoušeli. Zelňačka nebo cigáro v bagetě jsou sice po ránu pro netrénovaného strávníka docela náročné dietní výzvy, ale Martin to zvládl a občerstvení na Žižkově kvitoval: "Žižkov doručil kvalitu, bylo to moc fajn. Něco bych udělal jinak, ale celkově je to skvělý zážitek."
Druhou epizodu naší Livesport Daily Food Tour vám nabídneme za týden a podíváme se mimo jiné na fotbalovou Slavii, Spartu i do Plzně.
Komentáře (135)
Přidat komentářBrunch
jedinej brunch je čerstvá plzeň po prochlastaný noci
Nemyslím si, brunch není špatný. Když máš dobrou společnost i místo
nebud fajnovka
já si taky rád zajdu na benedikty za 300 o víkendu, ale nechtěl jsem to psát
Nejsem, kolikrát raději tu Plzeň…
Nejde mi o jidlo, ale o ten pojem
Dalsi dementni a zbytecnej anglicismus
a jak bys to prosimte rekl v cestine? Jazyk se neustale vyviji, tak se s tim smir, Zmikunde.
snídaňoběd
Treba brunch mi prijde v pohode. Ale jinak pojem pozdní snídaně na to podle sedí presne
Svačina
Svačina je v českém prostředí banán nebo klasickej lepeňák, tohle v našem kontextu brunchi neodpovídá.
To prave ne
Čeština je založená na přejímání cizích slov.
Ano ale ne na sílu vkládat anglická slova do českých vět, jak to dělají někteří tady. To mi uplně pije krev
To ale není případ brunch.
Je
Je to spíš takovej snobismus. Když řekneš, že jdeš na brunch, tak tomu dáváš punc určitě výjimečnosti...zní to prostě líp než jít na snídani
Osobně s tím slovem problém nemám, ale nepoužívám ho.
ses z toho lowkey nasranej?
Bro je z toho legit mad
Brunch mi úplně nevadí, ale úplně nejvíc mě vytáčí random, teda random...random v každé větě a kámo ve 30 slovech ze 42
ngl docela random duvod k nasranosti
Já si to musel googlit... naštěstí okolo není tak pohlcená doba, že pořád můžu zajít na snídani někam i po 10h ...a neschovávají to pod názvem Brunch
Já si dávám normálně svačinu
kamo svacina fakt neni brunch lol
jakože tu nepotkávám ty tabule před restaurací ve stylu Přijďte na dnešní brunch.
Do Globusu na sekanou!
fuj... nemám rád, blivajs
No je fakt že si raději koupím krkovici. Ale už jsem tam nebyl přes dva roky.
Ty tu svou oblíbenou značku piva propaguješ, kudy chodíš.
Tvl ja kdyz fakt jedu do rana a v poledne si dam 3, tak jsem zpet jak svine
v poledne je pozde
Zpět? Nestihnu ani vypadnout.
Si vylezl z jeskyne ne
brunch je v cestine dobrych 10-15 let
Za zmínku stojí sekaná z Bohemky... mrd fotku klobásy z Bohemky pod to
Klobása v Ostravě je naprosto TOP
Akorát v Ostravě teda pokaždé studená
Lepší studená klobása než teplé pivo
Teplé pivo je horší než studená Němka
Lepší pivo v žaludku, než-li voda na plicích
A lepší teplé pivo, než studená němka...
Lepší něco, než-li nic.
Jo? Pak to vysvětluj.
Nevysvětlovat. Zatloukat! Zatloukat a zase zatloukat!
Tak polské klobásy jsou špičkové.
Tak, jelikož chodím tady do polského shopu 3krat do týdne tak musím uznat, že Poláci v tomhle jsou špička!
Amíci jsou úplní kreteni.
Od nich co se týče klobás nebo párků nekupuju Nic!!!!!!
já snad ještě neviděl klobásu z USA
V sektoru hostí to ale není
doNny fmseries legenda
Zkus Litvinov i hokejovou Plzen
Co je dobrého na hokeji v Plzni? KFC?
To by mě taky zajímalo
Měl jsem klobnu i sekačku v housce a nic moc. Na fotbale ale bývala vynikající sekačka
Tam je rozdíl, jestli klobása venku nebo vevnitř.
Měl jsem naposledy voldušskou a ač jsem jejich fanoušek tak mě to teda z bot nevystřelilo
Sere mě, že tam letos ani jednou nebyli s čertíky v lokši
Aha, já letos na hokej prcal no, tak ani nevím
V Litvínově Maxi Rodrigéz ...jestli tam furt je
Teda ono to bylo něják maxi klobása v rohlíku nebo jak se to jmenovalo... já už lehce nachcanej to objednával jako jednoho Maxi Rodrigéze díky... od té doby tomu už tomu jinak neřeknu
Majitel už není mezi námi, ne?
Každopádně to bylo top!
A tvoje "Maxi Rodriguez" mi připomíná první návštěvu Kuby.
Nějakej Kanaďan se mě ptal jaký mají vyhlášený drink.
"[Vete pala pinga]," jsem poradil. Barman se netvářil nadšeně, když mu frajer řekl "vykuř mi ho".
Nejlepší je jablonecký kapřík...
Pelta approves
"Kdyby se trenér Baníku nejmenoval Hapal ale Papal, tak by se tu určitě napapal."
Tohle si schovám na horší časy a až mi bude v životě nejhůř, vzpomenu si a teprve tehdy se budu plácat do kolen a řvát smíchy.
Bolí mě oči. A rozhodně ne smíchy...
Ale kdybychom nečetli články, jsme v cajku
tak bacha abys u toho nehapal
No hlavně že Baník netrénuje třeba nějakej Prospal...
Pořád lepší než Posral.
na to asi narážel právě
Žižkov top občerstvení. K tomu navíc pivo z minipivovaru a žádný sračky jako na většině stadionů.
co tam ted maji?
Kousek Piva, pivovar z Liberce.
Takže taky sračka, jenom z minipivovaru
co maj na Dukle? zitra tam jdu na spionaz a konecne se taky budu moct vyjadrit k vykonu Baniku
Neomezenej kečup s hořčicí k dobrý klobase.
Pivo slabý jako jako Vaše obrana.
no horsi pivo nez Sparte to nebude at uz tam bude cokoliv
Nejlepsi je, jak na Letny zavedli moznost nacepovani piva do tuplaku a nekteri si to fakt i kupuji
Je to hlavne pro cizince podle me
Tak to je docela praktický, já si musím vždycky přes zápasem kupovat dvě piva najednou, takže tohle by se mi na Slovanu docela hodilo
cigáro bylo dobrý, Vinohradský pivovar tam má limonádu 8°
Velky cigaro v rohliku s cibulkou, dost dobry, kdyz neni studeny.
Klobasa dobra, neurazi, ale nejlepsi v lize taky neni.
Na dukle mivaji ruzny akce, kdysi tam byla zabijacka, nebylo to spatny
Kdysi byl na Žižkově vyhlášené nejhorší jídlo i pití v lize.
Cca roky 2003-2008
To byl humus co tam bylo
Tak to nevím, ale pamatuju si, že po zbourání hospody na stadionu a změně majitele občerstvení (pokud vím, tak se jmenoval Mára a odešel do Příbrami) byla na Viktorce jednu dobu v tomhle ohledu velká krize. Úplně nejhorší to bylo asi na jaře 2018, kdy jsem na Viktorku chodil často a ty klobásy fakt nestály za nic. Pak ale po kritice fanoušků od další sezony změnili dodavatele občerstvení a zlepšilo se to. Teď je to hodně v topu, až si trochu vyčítám, že jsem v téhle sezoně na Viktorce ještě nebyl.
znami legit chodia v sobotu rano na viktorku prave kvoli tomu aby si tam mohli hned z rana dat klobasu
Spíš v neděli, ne?
mal som za to ze v sobotu ale je to mozne
pre mna je to moc brzo takze nerozlisujem dni
Od toku 2015 jsem nebyl nikde, takže beru ty roky co sem psal.
Plzen fotbal nejvetsi peklo, vzdy se snazim jist a pit pred zapasem nebo po
V Plzni jsem si dával ve fanzóně burger a dali mi úplně studený bulky. Strašný
Souhlas, ten jejich "burger" to byla jízda, bulka tvrdá, že bych někomu tím rozbil hlavu..
V Boleslavi mají klobásu s medvědím česnekem, vyzkoušeno za vás
ale celkově je za mě asi nejvýš Žižkov a Bohemka
fér
ové gustýrování
Já jsem ještě nenavštívil žádný stadion, kde bych si mohl dát cokoliv k jídlu. Ale jen díky tomu, že mám vzácnou metabolickou nemoc. Ale musím říct, že když to všude kolem voní a já si nemůžu dát vůbec nic, tak mě to strašně štve
. Ale na domácí zápasy si normálně nosím svoje speciální jídlo. Mám to domluvené s klubem, že mi to nevyhazují.
Největší prasarna je stejně bůček v housce na Komete
Fujtajbl
Na komete tak nejak obecne nechces travit cas
*v Brně
Na Líšni výborná dančí klobása - nestěžuji si, NAOPAK. Na Zbrojovce nejím.
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.
Registrace nového uživatele