Krejčí mi bude chybět jako kamarád. Odchod Priskeho by nás neměl zastavit, řekl Panák

20.06., 16:20
Aktuality
Ladislav Krejčí předává kapitánskou pásku Filipu Panákovi. (© Profimedia)

Filip Panák ze Sparty přiznal, že ho odchod kapitána Ladislava Krejčího do Girony mrzí po lidské stránce. Chybět mu bude především jako kamarád. Přestup do třetího týmu uplynulé sezony španělské ligy mu ale přál i proto, že si Krejčí zahraje Ligu mistrů a také proti gigantům jako Real Madrid a Barcelona. Osmadvacetiletý stoper to řekl v rozhovoru s novináři před tréninkem Pražanů.

Pětadvacetiletý reprezentant a stoper Krejčí odešel do katalánského klubu minulý týden před začátkem mistrovství Evropy v Německu. Podle médií za něj Girona zaplatila 12 milionů eur (téměř 300 milionů korun), čímž z něj učinila nejdražšího hráče v klubové historii.

"S Krejdou jsme byli pořád v kontaktu, jak to (jednání o přestupu) probíhalo. Spíš mě to mrzí po lidské stránce, protože mi Krejda bude hodně chybět jako kamarád. Nejen na hřišti, ale i mimo něj, hodně jsme se potkávali. V tom mi to chybí už teď," uvedl Panák.

Přestup mu přál. "Zasloužil si to. Udělal dobrý krok v kariéře a bude hrát Ligu mistrů, s Realem, Barcelonou. Pro něj jedině dobře," prohlásil někdejší hráč Karviné a reprezentant do 21 let.

Pražané, kteří dvakrát za sebou ovládli ligu a v uplynulém ročníku i domácí pohár, aktuálně vybírají Krejčího nástupce v roli kapitána. Při jeho občasné absenci v minulé sezoně tuto funkci několikrát zastal Panák.

"Nemyslím si, že je to jenom o jednom hráči. Krejda byl samozřejmě výrazný, bude se nahrazovat těžko, ale myslím si, že jsme to měli nastavené mezi více kluků, mezi pět šest starších, kteří do toho vždycky mluvili. Krejda měl poslední slovo. Teď to nebude jiné. Ať bude kapitánem kdokoli, vždycky to bude rozhodnutí starších hráčů v kabině," podotkl Panák.

Těsně před Krejčím opustil letenský klub i dánský trenér Brian Priske, jenž odešel do Feyenoordu Rotterdam. Pozici hlavního kouče převzal dosavadní asistent a Priskeho krajan Lars Friis.

"Jak říkal pan (sportovní ředitel Tomáš) Rosický, byla to věc, která se objevovala každý půlrok. Nějak jsme to vnímali, že by možná mohl odejít. Přišla pro něj dobrá nabídka. Máme tady Larse, doplněný realizační tým. Není to nic, co by nás mělo zastavit. Naopak máme novou krev a některé věci potřebujeme trochu oživit. Pro nás jedině dobře," řekl Panák.

Sleduje i mistrovství Evropy, na němž startuje několik jeho spoluhráčů. "Když hrajou kluci ze Sparty, chci se dívat, i když mám nějaké povinnosti s malou. Když můžu, dívám se a klukům samozřejmě fandím. Mám tam spoustu kamarádů, přeju jim, aby se jim dařilo. Včera dal Laci gól (za Albánii), takže máme radost," konstatoval rodák z Příboru.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

Hele Filipe dej tomu cas, pak se ukaze, ted je brzy hodnotit tyto cerstve udalosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele