Král je spokojený v Espaňolu. Španělská liga mi sedí, dokážu týmu přinést větší intenzitu, prohlásil

Dnes, 15:04
Aktuality
Alex Král si pochvaluje angažmá v Espaňolu Barcelona. (© Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Alex Král si pochvaluje dosavadní působení v Espaňolu Barcelona, kam v srpnu odešel z Unionu Berlín na roční hostování. Má radost, že v kádru nováčka španělské ligy pravidelně nastupuje, zároveň si myslí, že mu La Liga sedí. Řekl to novinářům na srazu národního mužstva v Praze před zápasy Ligy národů s Albánií a proti Ukrajině.

"Jsem nadšený, život ve Španělsku je jiný, než co jsem znal doteď, hezké počasí, dobré jídlo, lidi jsou hrozně milí. Hlavně ze začátku mi v klubu všichni extrémně pomáhali, protože není jednoduché změnit angažmá, přijít do nové země a učit se nový jazyk. To mi dopomohlo k dobrému startu," uvedl šestadvacetiletý záložník.

Ve španělské lize odehrál všech úvodních devět kol. "S tím jsem do Espaňolu šel, že chci hrát, a když jsem mluvil s lidmi z klubu, bylo mi to slíbeno. Myslím si, že jsem tu šanci využil, a věřím, že budu nastupovat pravidelně i do dalších zápasů," prohlásil Král.

Španělská liga pro něj představuje čtvrtou zahraniční soutěž v kariéře. Dříve působil ve Spartaku Moskva, West Hamu, Schalke a Unionu. "Určitě mi to sedí. Jestli víc, nebo míň, uvidíme po nějaké delší době, pořád jsme odehráli jenom devět zápasu," uvedl bývalý hráč Teplic a Slavie.

Klubové porovnání Krále se Součkem. (©Opta by Stats Perform)

"Určitě mi to sedí v tom smyslu, že dokážu přinést větší intenzitu, která v našem týmu trochu chybí, co se týče náběhů, protože španělský fotbal obecně je hodně o krátkých přihrávkách. V dnešní době je třeba najít mix mezi běháním, náběhy a fotbalem. I díky tomu, že intenzitu můžu donést, tak mi španělská liga právě v Espaňolu sedí," podotkl Král.

Na své výkony má pozitivní odezvu. "Jsem za to rád, je vždycky příjemné slyšet takovou zpětnou vazbu k mým výkonům. Mít dobrý vztah s trenéry a lidmi z klubu a potažmo s fanoušky je hrozně důležité. Jsem rád, že jejich podporu mám," řekl rodák z Košic.

Mrzelo ho, že chyběl v nominaci trenéra Ivana Haška na letní mistrovství Evropy v Německu. "Každý hráč chce být na Euru, protože je to obrovský turnaj a krásná vzpomínka, když se na to podíváte zpětně na konci kariéry. Z tohohle pohledu mě to mrzelo. Návrat do reprezentace jsem bral velice pozitivně, těšil jsem se na sraz, protože jsem tady rád," uvedl Král, který se do národního týmu vrátil v září.

Po úvodní porážce 1:4 v Gruzii a vítězství 3:2 nad Ukrajinou čeká reprezentanty v dalším utkání Ligy národů v pátek na Letné Albánie, proti níž uhráli v kvalifikaci na letošní mistrovství Evropy ze dvou zápasů jen bod. "Je to nepříjemný soupeř. Hrají rychle nahoru, mají rychlé přechody. To jsme viděli i v jejich zápase s Ukrajinou (2:1), tohle je potřeba si pohlídat. Věřím, že jsou rozhodně porazitelní," prohlásil Král.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
9
8
0
1
28 : 9
24
2
Real Madrid
9
6
3
0
19 : 6
21
3
Atlético Madrid
9
4
5
0
13 : 5
17
4
Villarreal CF
9
5
2
2
17 : 17
17
5
CA Osasuna
9
4
3
2
13 : 14
15
6
Athletic Bilbao
9
4
2
3
13 : 10
14
7
RCD Mallorca
9
4
2
3
9 : 8
14
8
Rayo Vallecano
9
3
4
2
11 : 9
13
9
Celta Vigo
9
4
1
4
16 : 15
13
10
Real Betis
9
3
3
3
8 : 8
12
11
Girona FC
9
3
3
3
11 : 12
12
12
Sevilla FC
9
3
3
3
9 : 10
12
13
Deportivo Alavés
9
3
1
5
11 : 15
10
14
Espanyol Barcelona
9
3
1
5
9 : 13
10
15
Real Sociedad
9
2
3
4
7 : 8
9
16
Getafe CF
9
1
5
3
6 : 7
8
17
CD Leganés
9
1
5
3
5 : 9
8
18
Valencia CF
9
1
3
5
5 : 13
6
19
Real Valladolid
9
1
2
6
5 : 19
5
20
UD Las Palmas
9
0
3
6
9 : 17
3

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
Pablos

Královo Barcelona

Reagovat
$$CaptainKokotko

Stejně je to prdel jak hraje super a Krejčí zatím nic moc. To jsem fakt nečekaľ král je sympaťak jak byl v tom podcastu v repre tak to bylo super. Snad to půjde i líp Krejčímu ( přecejen byl zraněný tak snad se do toho dostane)

Reagovat
7kaka7

Tak poslední zápasy už byl v základu, teď už se tam udržet. Navíc Girona hraje LM a už teď mají problémy s marodkou, těch šancí dostane dost, když se udrží zdravej. Jinak to samozřejmě paradoxní je, Král přícházel tak jako "mimochodem" a LK s velkou slávou, nicméně je rozdíl jít do týmu co postoupil z 2. ligy a bude hrát zase o sestup a nebo jít do klubu co hraje LM a chce se minimálně do pohárů dostat znova.

Reagovat
Luka3enko

Tak Krejda teď hrál docela obstojně co jsem letmo viděl, dokonce po faulu na něj byla rozhodující penalta. Jako u toho Krejčího je to složité, protože ve Spartě hrál ve trojce vzadu s tím, že se dost vytahoval a pracoval na velkém prostoru. V Gironě mi přijde, že hrajou spíše ve 4ce, což je pro něj absolutně nové, protože tam hrál ve Spartě tak do 10 zápasů a moc se dopředu nevytahuje, kdy dokonce často bývá poslední.

Reagovat
Jordi Alba

Hodně zápasů + Blind je teď zraněnej.

Reagovat
oli9

No v tom Španělsku se mu daří a přesně tato pozice se musí využívat i pro repre. Ne že bude tvořit atd.. nebo se od něj čekat góly.

Reagovat
DieFohlenBMG

Proč to srovnání se Součkem? Vůbec to nedává smysl

Reagovat
Pablos

jedinej smysl by dávalo Král vs Podaný

Reagovat
Pankrac

Nejspíš si myslel Poddaný?

Reagovat
Pablos

Ne nemyslel, tak se nejmenuje... samozřejmě jsem tím, ale mířil na slovo poddaný.

Reagovat
Pankrac

tak jo

Reagovat
Salfovic

Proč ne ?

Reagovat
DieFohlenBMG

Souček vůbec nedribluje a Král dal jeden gól v životě, tak si to pojďme porovnat Ti dva mají společného jenom to, že hrají někde v záloze

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Králův Souček

Reagovat
Sigma Olomouc

Králův Messi

Reagovat
Pankrac

Messiho Král

Reagovat
fantomas10

Soucek uspesne driblinky: 0, to je za celou karieru ne

Reagovat
PBLead

Reagovat
doocetung

jo a aji ze zapasů se synátorem na zahrade

Reagovat
pobody's nerfect

Aspoň že není basketbalista.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
JFT97

Reagovat
Pablos

Reagovat
FC-RUBRIKA

Since Tomáš Souček's arrival in the Premier League with West Ham in 2020, he has not excelled in dribbling. Over his time at West Ham, his successful dribbles remain quite low, averaging less than 0.5 successful dribbles per each season.In the 2023/24 Premier League season, Tomáš Souček has not completed any successful dribbles. He has attempted just one dribble, and none of them have been successful, resulting in a 0% dribble success rate.

Reagovat
FC-RUBRIKA

Zajimalo by me jestli to hostovani v Espanolu je s opci nebo bez opce? Byla by skoda kdyby zase menil tym po sezone.

Reagovat
Pablos

Jo aha to je hostovačka... no tvl, já myslel, že tam je aspoň na přestup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele