Konferenční liga - preview prvních zápasů osmifinále

10.03.2022, 09:03, aktualizováno 10.03.2022, 09:03
Previews
Do osmifinálové fáze vstupuje rovněž Konferenční liga a dnes jde do akce všech šestnáct klubů. Leicester bude měřit síly s Rennes, Partizan hostí Feyenoord a AS Řím cestuje do Arnhemu, Marseille nastoupí proti Basileji...
PAOK Soluň - KAA Gent  (čtvrtek 18:45)
Vyřazovací boje Konferenční ligy proti sobě postavily PAOK Soluň a KAA Gent. Řecký celek zvládl penaltový rozstřel s Midtjyllandem a tuhou bitvu očekává i s belgickým soupeřem. PAOK začne doma na Toumba Stadium, kde ale není nezranitelný.

PAOK se zatím nemůže tolik spolehnout na domácí podporu, jak by si asi představoval. Letos v Konferenční lize nastoupil k šesti zápasům a v normální hrací době zvítězil jen v polovině případů. Nejprve porazil v předkole irské Bohemians, ve skupině pak gibraltarský Lincoln a naposledy Midtjylland. Dvojzápas s dánským soupeřem nakonec došel do penaltového rozstřelu a v něm byl PAOK šťastnější.

Postup do této fáze soutěže je pro řecký celek velkým úspěchem a rumunský trenér Răzvan Lucescu doufá v další postup. V domácí Super League je od poloviny prosince loňského roku neporažen a na druhém místě tabulky už má na třetí AEK Athény solidní náskok. O víkendu si PAOK přivezl výhru 2:0 z Lamie.

Ve formě je i Gent, který nad Waregemem dosáhl páté ligové výhry v řadě. Indiáni si tak pojistili pátou příčku v tabulce a stále se mohou dostat do bojů o přední příčky. Gent v základní skupině Konferenční ligy prohrál na Kypru a v Soluni ho čeká velmi podobná atmosféra. Zároveň je potřeba dodat, že to byla jediná porážka v šesti zápasech a po ovládnutí skupiny si zajistil přímý postup do osmifinále EK.

Souboj PAOKu s Gentem se odehraje poprvé v novodobé historii a dá se očekávat vyrovnaný duel. Oba celky mají dobrou formu a je těžké odhadovat, kdo se bude radovat z postupu do čtvrtfinále.

Trenér Lucescu se musí obejít bez útočníka Nelsona Oliveiry i Alexandrua Mitrity. Jednu absenci hlásí i Gent a se svalovými problémy laboruje Gianni Bruno.
PAOK Soluň - pravděpodobná sestava:
Paschalakis - Lyratzis, Ingason, Crespo, Vieirnha - Tsiggaras, Kurtić - A. Živkovič, Augusto, Biseswar - Akpom
KAA Gent - pravděpodobná sestava:
Bolat - Hanche-Olsen, Ngadeu, Okumu - Samoise, De Sart, Kums, Fortuna - Odjidja-Ofoe - Tissoudali, Depoitre
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.03 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Partizan - Feyenoord Rotterdam  (čtvrtek 18:45)
Přemožitel pražské Sparty z play-off o osmifinále nově vzniklé Konferenční ligy se určitě nebude chtít zaseknout mezi šestnáctkou nejlepších, ovšem v duelu s nizozemským Feyenoordem nebude považován za favorita. Hostující výběr se v základní skupině této sezóny potkal s jiným pražským zástupcem Slavií a nakonec před ní skončil na první pozici, proto se úvodnímu vyřazovacímu kolu celkem pohodlně vyhnul.

Partizan by se v srbské lize po sedmi letech rád vrátil na trůn, poslední jeho zisk mistrovského titulu se datuje do sezóny 2014/2015. Od té doby skončil hned pětkrát druhý a jednou dokonce třetí, ve všech případech zaostal za současným srbským suverénem a zároveň obrovským městským rivalem Crvenou Zvezdou. V tuto chvíli má po delší době šanci ho konečně porazit, jelikož je v tabulce na vedoucí příčce s jednasedmdesáti body s náskokem dvou bodů.

Jeho konkurent by v nizozemské Eredivisii také rád sesadil téměř bezkonkurenční Ajax, avšak poslední dobou se mu příliš nedaří a na amsterdamského giganta ztrácí z třetího místa osm bodů, za druhým PSV zaostává o bodů šest. Naposledy nedokázal vyzrát na Groningen a pouze s ním remizoval 1:1, o týden dříve podlehl konkurenčnímu Alkmaaru (1:2). Bělehradský klub v generálce na tento zápas těsně zdolal Suboticu (1:0).

Oba dva soupeři se spolu na evropské scéně ještě neutkali a čeká je proto vzájemná premiéra, za většího kandidáta na postup je považován rotterdamský výběr. Jeho konkurent se bude muset obejít bez svého střeleckého krále Ricarda Gomese, jenž v odvetě pomohl vyřadit právě Spartu dvěma góly v úvodních čtyřiadvaceti minutách, ale pak svému týmu pořádně zavařil vyloučením po dvou žlutých kartách.

Ani hostující stratég Arne Slot nebude mít k dispozici kompletní tým, neboť za vyloučení v Praze ve skupinové fázi se Slavií (2:2) stále pyká Til, do hry nezasáhne ani mladičký švédský forvard Walemark a vinou zranění stehna není připraven Sandler. Bělehradský výběr má na marodce Pantiče (poraněné koleno). Speciální náboj bude mít toto střetnutí především pro ofenzivně laděného hráče Partizanu Meniga, který v Nizozemsku působil v Alkmaaru, Zwolle i dlouhé roky v Enschede (Twente) a tamní prostředí tedy velmi dobře zná.

"Do Bělehradu samozřejmě jedeme s cílem zvítězit, ale všem je nám jasné, že Partizan na domácí půdě prohrává jen zřídka. Má skvěle složený kádr a momentálně dává hodně gólů, což pro nás musí být obrovské varování. Pevně však věřím, že si do Rotterdamu přivezeme solidní náskok," řekl Slot odhodlaně pro klubové stránky.
FK Partizan - pravděpodobná sestava:
Popovič - Miletič, Vujačič, Sanicanin - Uroševič - Jojič, Zdjelar - Markovič, Natcho, Menig - Terzič
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Bijlow - Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia - Kokcü, Aursnes - Jahanbakhsh, Sinisterra - Dessers, Linssen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.70 - 3.14 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Slavia Praha - LASK Linz  (čtvrtek 18:45)
Slávisté ve čtvrtek rozehrají osmifinále Evropské konferenční ligy. Český šampion přivítá v Edenu LASK Linec a zkusí si vytvořit náskok do venkovní odvety, která je na programu za týden. Červenobílí jsou coby ligový lídr favoritem, aktuálně osmý celek rakouské nejvyšší soutěže ale v této sezoně v evropských pohárech ještě neprohrál. Dres Lince od ledna obléká český obránce Filip Twardzik.

Zatímco slávisté v úvodním kole vyřazovací fáze po dvou výhrách 3:2 postoupili přes Fenerbahce, Linec se coby vítěz skupiny kvalifikoval přímo do osmifinále. Z 10 zápasů této pohárové sezony osmkrát zvítězil a dvakrát remizoval a venku ve všech pěti duelech vyhrál, navíc bez inkasovaného gólu.

V domácí soutěži se ale LASK trápí, po základní části skončil až osmý a překvapivě ho čeká nadstavbová skupina o udržení. To poslední český zástupce v pohárové sezoně se na osmifinále naladil nedělní výhrou 2:0 v derby nad Spartou, připsal si šesté soutěžní vítězství po sobě a drží se v čele ligové tabulky o skóre před Plzní.

"Rozhodně soupeře nepodceňujeme. Jsme ve vyřazovací fázi, každý tým je už hodně dobrý a musíme ho respektovat. Musíme dál hrát náš styl. Nálada v týmu je skvělá. Máme dobrou šňůru vyhraných zápasů, musíme to tak udržet," řekl pro klubovou televizi slávistický obránce Aiham Ousou.

Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský očekává odlišný zápas než s Fenerbahce. "Typologicky je to úplně jiný tým. Je hodně soubojový, důrazný a pracovitý. Mají nového trenéra, který u týmu dělal asistenta. Snaží se o rychlé protiútoky, napadají a vysouvají obranu. Nemají možná takovou technickou kvalitu směrem dopředu jako Fenerbahce, ale jsou velice pracovití a nepříjemní," upozornil Trpišovský.

Z Lince před sezonou přišel do Slavie dánský záložník Mads Emil Madsen, který by si hodně přál proti bývalému klubu nastoupit. "Pro mě je to nejzajímavější tým, proti kterému můžeme hrát. Možná jsme papírovým favoritem, ale je to vyřazovací souboj. Budou to dva vyrovnané zápasy," přemítal Madsen.

Do Lince v lednu přestoupil český obránce Twardzik. Devětadvacetiletý zadák byl v roce 2016 dokonce na testech ve Slavii, ale angažmá v Edenu si nevysloužil. "Favoritem bude bezpochyby Slavia. I díky tomu, co dokázala v minulých sezonách v evropských pohárech. Výrazně se prosadila na mezinárodní scéně, ale přesvědčili i jednotlivci," řekl pro CNN Prima News Twardzik.

"Kluci se mě ptali, co je Slavia za tým, jestli je takzvaně hratelný. Vědí, že je to delší dobu nejlepší klub v Česku. Všichni víme, že jde o těžkého soupeře. Oba týmy hrají podobným stylem - napadání, rychlost, snaha o útok. Je dobré, že s námi mohou cestovat fanoušci, protože Praha je blízko. I když je Slavia favoritem, dvojzápas zůstává otevřený. Můžeme jen překvapit," dodal bývalý hráč Celticu Glasgow či Karviné.

Slávističtí trenéři řeší složení obrany. Kvůli trestu za žluté karty totiž vypadli Oscar Dorley s Tarasem Kačarabou a Davidové Hovorka s Juráskem zase nejsou na pohárové soupisce. "Je to velký zásah. Budeme do toho muset sahat, ale všichni hráči prokazují dobrou formu. Představu máme jasnou, řešíme jeden post ve středu zálohy," uvedl Trpišovský.

Zápas začne v Edenu ve čtvrtek v 18:45 a po rozvolnění opatření proti koronaviru může být stejně jako při derby vyprodáno. LASK kvůli výstavbě stadionu odehraje odvetu mimo Linec v azylu v St. Pöltenu.

Slávisté vloni a v roce 2019 prošli až do čtvrtfinále Evropské ligy, jejich maximem na evropské scéně je semifinále Poháru UEFA z roku 1996.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Bah, Ousou, Talovjerov, Plavšić - Traoré, Holeš - Schranz, Lingr, Olayinka - Tecl.
LASK Linz - pravděpodobná sestava:
Schlager - Potzmann, Boller, Wiesinger, Twardzik - Holland, Hong Hjon-sok - Flecker, Michorl, Goiginger - Balič.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.85 - 5.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - AS Řím  (čtvrtek 18:45)
Vitesse v posledních týdnech trochu poškodilo svůj obraz a jméno tohoto nizozemského klubu bylo vláčeno médii spíš kvůli negativním momentům z minulého utkání. Už ve čtvrtek se ale pokusí napravit reputaci solidním výsledkem v Konferenční lize. Navštíví ho ambiciózní AS Řím.

Jméno klubu z Arnhemu je momentálně poškozeno chováním jeho vlastních fanoušků. Ti se v minulém kole nevybíravě utrhli ze řetězu a v duelu se Spartou Rotterdam ukázali svou horší stránku. Sudí kvůli jejich agresi vůči hostujícímu gólmanovi musel dokonce předčasně ukončit utkání, protože se hosté odmítali vrátit na hřiště.

Už ve čtvrtek se ale Vitesse pokusí ukázat svou fotbalovější tvář. Ideálně takovou, jakou ukazovalo v duelech před Spartou. Dva zápasy totiž vyhrálo a dohromady v nich nastřílel šest branek. Do utkání s AS Řím však jde momentálně sedmý celek Eredivisie jako jasný outsider. Což si uvědomuje i trenér Thomas Letsch.

"Pro klub jako je Vitesse je tohle úžasná událost. Vždyť jsme se mezi 16 nejlepších týmů v nějakém evropském poháru dostali úplně poprvé v naší historii! A zrovna je to AS Řím. Tým, který má skvělou reputaci, fantastické fanoušky i hráče a pro mě osobně jednoho z nejlepších trenérů historie. Jdeme do utkání jako jasný outsider, ale přesto chceme ukázat, že jsme si zasloužili své místo. Věříme si."

Když José Mourinho komentoval v sezoně 2018/2019 kapitulaci Ajaxu z rukou Tottenhamu, řekl, že nizozemský klub k utkání přistoupil, jako "kdyby hrál proti nějakému Vitesse." A Římané budou doufat, že se tentokrát nechytí do podobné pasti jako Ajax. Tentokrát mu budou chybět jen Spinazzola a možná mladíček Zalewski.

S římským fotbalem má Vitesse už zkušenosti, protože se v ročníku 2017/2018 Evropské ligy potkalo s Laziem. Doma s ním prohrálo 2:3 a v Římě remizovalo 1:1.

Římané své poslední dva ligové duely vyhráli, pokaždé 1:0. Což je pro trenéra Mourinha jakožto vyznavače defenzivní taktiky příjemná zpráva. Především pak minulá výhra v Serii A proti Atalantě dodala mužstvu potřebný elán a sebevědomí, které by "Vlci" nyní rádi zúročili v Konferenční lize. Díky tomu jsou Giallorossi stále jen šest bodů od vysněné Ligy mistrů. K tomu se ale musí poučit z předchozích nezdarů proti outsiderům. Mluvím samozřejmě o výprasku 1:6 od skromného Bodø/Glimt.
SBV Vitesse - pravděpodobná sestava:
Houwen - Oroz, Bazoer, Rasmussen - Dasa, Bero, Tronstad, Domgjoni, Wittek - Grbić, Openda
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Maitland-Niles, Kumbulla, Ibañez, Viña - Veretout, S. Oliveira - Zaniolo, Mchitarjan, El Shaarawy - Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.96 - 3.77 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Bodø/Glimt - AZ Alkmaar  (čtvrtek 21:00)
Překvapivou dvojici v osmifinále Konferenční ligy tvoří Bodø/Glimt a AZ Alkmaar. Papírovým favoritem je nizozemský celek, ovšem Bodø/Glimt ukázalo postupem přes Celtic velkou sílu. Alkmaar rozhodně nečeká na severu Norska snadná práce.

Norská liga odstartuje až v dubnu, ale soutěžní premiéru už má Bodø/Glimt za sebou. Jde o tolik slavné vítězství nad Celticem v předchozím kole soutěže. Bodø/Glimt zvítězilo jak ve Skotsku, tak i doma a sebevědomí mu před Alkmaarem rozhodně nechybí.

Pochopitelně pro domácí by bylo lepší, kdyby se o víkendu hrála ligová soutěž. Ironií osudu je, že Bodø/Glimt neodehrálo ani pohárové utkání s Aalesundem, které bylo ve prospěch "blesků" kontumováno. Domácí příznivci si jsou jistí, že to na výkon ve čtvrtečním zápase nebude mít vliv.

Alkmaar je rozehranější a o víkendu se dokonce naladil výhrou nad Nijmegenem. Na třetí místo ztrácí jen jeden bod a bez šance není ani Liga mistrů, byť tam je ztráta na druhý PSV Eindhoven sedmibodová. V Konferenční lize stejně jako Bodø/Glimt nenašel přemožitele a svojí skupinu ovládl i na úkor českého Jablonce.

V tuto chvíli ani jedna strana netrpí žádnými rozsáhlými absencemi. Dá se očekávat, že sestavy obou celků nedoznají od posledních zápasů žádné změny. Koneckonců nejsou k tomu důvody. Zápas na stadionu Aspmyra povedou makedonští sudí na čele s Nikolou Dabanovićem.
FK Bodø/Glimt - pravděpodobná sestava:
Smits - Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo - Vetlesen, Hagen, Saltnes - Solbakken, Pellegrino, Espejord
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Vindahl-Jensen - Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Fonn Witry - De Wit, Reijnders, Clasie, Evjen - Karlsson, Pavlidis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.59 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Stade Rennes  (čtvrtek 21:00)
Je možná škoda, že los svedl zrovna tyhle dva týmy dohromady už pro osmifinále. Oba jsou v Konferenční lize pasovány do úzké skupiny velkých favoritů na prvenství, ale pro jednoho z nich zkrátka skončí pouť už před branami osmičky nejlepších. V téhle soutěži půjde o jeden z nejsledovanějších duelů. A Leicester i Rennes jsou před prvním utkáním ve slušné pohodě.

Na ligové scéně je spíše vzdálený svým cílům anglický výběr, který se v Premier League nachází jen ve středu tabulky a o příčky zajišťující pohárovou Evropu pro příští ročník bude bojovat dost stěží. Rennes naopak v Ligue 1 okupuje ty pozice, o které usiluje dlouhodobě, avšak poměry v popředí jsou tak napjaté, že sebekratší série horších výsledků může jejich snahy okamžitě zničit. Vlastně tak Konferenční liga nabízí oběma druhou cestu, jak si účast na evropské scéně zajistit i pro následující sezónu. A ta vede jedině přes triumf na této frontě.

Domácí bek Luke Thomas nebyl příliš nadšený z faktu, že se už v téhle fázi bude muset se svými spoluhráči prát s bretaňským protivníkem. "Máme pocit, že jsme vyfasovali nejtěžšího možného soupeře," konstatoval. "Moc dobře víme, jak si vede ve francouzské lize, vždyť je průběžně čtvrtý. Očekáváme tak složitou výzvu, víme však o svých kvalitách, které máme, a pevně doufáme, že je také v kontextu obou těch zápasů využijeme v náš prospěch," burcoval.

Lišky od půlky února sehrály celkem šest utkání, včetně úvodního kola jarního play-off této soutěže proti Randers, a pouze v jednom případě prohrály. Aktuálně mají na svém kontě tři výhry v řadě, a to nad dánským sokem, Burnley a Leedsem. I hosté každopádně vykazovali v poslední době solidní výkonnost, skolili postupně Troyes, Montpellier i Angers. "Vzhledem k současnému stavu, jak se pro nás situace v Premier League vyvíjí, je pro nás Konferenční liga možná ještě důležitější," přiznal Thomas. "Chceme si totiž zahrát aspoň v Evropské lize i na podzim a jen vítězství nás tam posune. Hrát na mezinárodní úrovni je ten nejlepší pocit."
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Choudhury, Amartey, Söyüncü, Thomas - Tielemans, Ndidi, Dewsbury-Hall - Lookman, Daka, Barnes
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - Traoré, Omari, Aguerd, Truffert - Bourigeaud, Majer, Santamaría, Terrier - Laborde, Guirassy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.63 - 3.13
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Marseille - FC Basilej  (čtvrtek 21:00)
V posledních týdnech se Marseille prezentuje poněkud zvláštním způsobem. Jestliže v prvním kole play-off Konferenční ligy dokázala vyřadit Karabach, pak v Ligue 1 začala dost strádat, nevyhrála totiž třikrát v řadě. Je zkrátka velkou otázkou, v jakém rozpoložení OM bude před tímto osmifinálovým duelem s Basilejí, která na jaře do evropských pohárů teprve vstupuje.

Zaznívají hlasy, že v kabině Les Phocéens nepanuje nejlepší atmosféra. Ne že by na domácí scéně zaostávali, perou se na ligové scéně o přední pozice, v současné chvíli jsou třetí, účast ve čtvrtfinále Coupe de France neurazí, ani nenadchne, pořád působí v pohárové Evropě. Je ovšem pravda, že herní projev mnohdy nevypadá na první pohled světoborně, mužstvo jako by se na hřišti trápilo. Působí jako den a noc. A viníkem možná může být i sám trenér Jorge Sampaoli. Ten totiž až příliš často míchá s taktickým rozestavením a samou strukturou hry.

Hned čtrnáct různých variant využil argentinský lodivod pro všech dosavadních třicet devět duelů v rámci této sezóny. Ten samý tým vběhl na plac ve dvou po sobě jdoucích utkáních jen čtyřikrát. A tohle harakiri se evidentně začíná některým hráčům nelíbit. Těžko si zvykají, těžko získávají potřebné automatismy. Třeba Dimitri Payet, jedna z klíčových postav celku z jihu Francie, lítá v sestavě z jedné pozice na druhou. Dokonce situace dospěla i do takového stavu, kdy se údajně měla konta schůzka mezi Sampaolim a samotnými svěřenci kvůli těmto záležitostem. Nakonec si však marseillští fotbalisté tohle nepříjemné rande zřejmě rozmysleli.

Možná že největší pře svádí Sampaoli s útočníkem Arkadiuszem Milikem. Ten se v minulosti nepřímo osočil vůči trenérově rozhodnutí třeba po klání v Métách. Nechápal, že nenastoupil hned od začátku. A oklikou si rýpl do svého šéfa lavička i po minulé prohře s Monacem. "Byl jsem rád, že jsem byl v akci od startu," řekl. "Ještě proti Clermontu jsme hráli v systému 4-3-3 a od té doby jsme nastaveni na 4-4-2. Pro mě je rytmus důležitý. Cítím se lépe, když hraji."

Hosté v dnech nedávných prošli zásadní změnou, Patrick Rahmen totiž skončil na střídačce a dočasně jej nahradil Guille Abascal, který družinu vedl zatím do třech ligových duelů. A až o minulém víkendu se mu povedlo urvat první výhru, a to na půdě Lugana. Basilej na domácí frontě nebojuje o titul, s Young Boys Bern svádí bitvu o druhou příčku. Obecně je švýcarský celek pasován v tomto dvojzápase do role outsidera i proto, že na konci ledna ho již opustil klíčový útočník Arthur Cabral, který za třicet zápasů napříč všemi soutěžemi vsítil parádních sedmadvacet branek. V Konferenční lize mimochodem Bebbi na podzim ani jednou nepadli.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Pol Lirola, Saliba, Čaleta-Car, Kolašinac - Guendouzi, Kamara - De La Fuente, Payet, Bakambu - Milik
FC Basilej - pravděpodobná sestava:
Lindner - Sergio López, Djiga, Burger, Katterbach - Kasami, Xhaka - Čalov, Stocker, Joelson Fernandes - Esposito
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.32 - 6.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - FC Kodaň  (čtvrtek 21:00)
Mezi nejlepší šestnáctku Konferenční ligy se probojovaly hned čtyři nizozemské týmy, jednu z největších šancí na postup do čtvrtfinále byl měl mít favorizovaný eindhovenský celek. Ten totiž přivítá dánskou Kodaň, která sice v novém roce na ligové scéně ještě ani jednou neinkasovala, na druhou stranu ji první pořádná zkouška teprve čeká. Domácí výběr naopak sehrál play-off o osmifinále s izraelským Maccabi a nakonec postoupil po výsledcích 1:1, 1:0.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta se momentálně potýkají s velmi náročným programem. Na ligové scéně jim patří druhé místo se ziskem osmapadesáti bodů a na nizozemského suveréna posledních let Ajax ztrácejí pouhopouhé dva body, díky týden starému vítězství v Deventeru nad Go Ahead (2:1) k tomu proklouzli do dubnového finále KNVB Bekeru a v něm se potkají právě s Ajaxem. O uplynulém víkendu přivítali zvedající se Heracles a zdolali ho 3:1.

Hosté začali v roce 2022 mnohem později, teprve krátce po polovině února zahájili jarní část. Nejprve si poradili s Odense i Viborgem (v obou případech 2:0), před pár dny hladce přehráli Randers (3:0). Základní skupinu F Konferenční ligy suverénně ovládli se ziskem patnácti bodů, na druhou stranu konkurence nebyla až tak veliká (PAOK, Slovan Bratislava a gibraltarský Lincoln Red Imps). Na PSV narazila pouze jednou a to v roce 2009, ve skupině K s ním vybojovala jediný bod (0:1 a 1:1).

Německý lodivod PSV Schmidt postrádá dlouhodobé marody Andrého Ramalha, Thomase a Romera, jistotu startu dále nemá Timan. "Stejně jako proti Maccabi vnímáme roli mírného favorita, Kodaň se ale dle mého názoru nachází v ještě lepší formě a překonat její výtečnou defenzívu nebude vůbec snadné. Musíme být trpěliví, k tomu je potřeba si dávat pozor na standardní situace," vyjádřil se s respektem čtyřiapadesátiletý Schmidt.

Jeho protějšek Jess Thorup nemůže využít služeb Lunda Jensena (poranění kyčle). "Vyřadit PSV je pro nás velká, ovšem zároveň i vzrušující výzva. Jestliže chceme projít až do čtvrtfinále, tak budeme muset odvést naše maximum, a ani to nemusí stačit. PSV disponuje obrovskou ofenzivní silou a k případnému úspěchu je nutné ji zastavit," pronesl Thorup s obrovským nadšením v hlase.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Drommel - Mwene, Teze, Max, Júnior - Gutiérrez, Sangaré - Gakpo, Götze, Doan - Zahavi
FC Kodaň - pravděpodobná sestava:
Grabara - Ankersen, Vavero, Boilesen, Kristiansen - Falk, Stage - Bardghji, Biel, Mukairu - Karamoko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.32 - 7.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Daje Roma!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele