Koeman: Musíte něco vyhrát, až pak vás budou moci lidé porovnávat s týmem z roku 1988

02.07., 22:07
Aktuality
Ronald Koeman (© AFP)

Trenérovi Ronaldu Koemanovi se velmi zamlouval výkon nizozemských hráčů v úterním vítězném osmifinále mistrovství Evropy s Rumunskem. Na tiskové konferenci po zápase v Mnichově řekl, že v něm "Oranje" musejí pokračovat, jinak se do finále nedostanou. Jedinou výtku měl k tomu, že jeho svěřencům dlouho trvalo, než vstřelili pojišťující branku.

"Konečný výsledek je vždycky ze všeho nejdůležitější. Jsme Nizozemci, takže musíme hrát dobře. Celkově byl náš výkon byl vynikající. Přesně to potřebujeme, abychom měli šanci na turnaji pokračovat. Pokud z našeho výkonu slevíme, do finále se nedostaneme," prohlásil jednašedesátiletý Koeman, jehož výběr se v sobotním čtvrtfinále v Berlíně utká s Rakouskem, nebo Tureckem.

Nizozemci odčinili porážku s Rakouskem z posledního utkání skupinové fáze. Proti Rumunům vedli od 20. minuty, druhou branku ale přidali až v 83. minutě. "Někdy se těžko vysvětluje, proč hrajete špatně a jindy skvěle. Teď jsme prožili těžký začátek, nakonec jsme ale našli svůj způsob hry a dělali jsme Rumunům problémy. Co bych možná vytkl, je to, že nám dlouho trvalo, než jsme dali druhý gól. Naše ofenziva činila Rumunsku velké potíže," uvedl Koeman.

Vítězným gólem se na výhře podílel útočník Cody Gakpo, které poté asistoval u jedné ze dvou branek střídajícího Donyella Malena. "Byl znovu ohromně důležitý. Je fyzicky silný, rychlý a má mimořádnou kvalitu," mínil bývalý hráč a kouč Ajaxu Amsterdam, PSV Eindhoven či Barcelony.

Nizozemci jsou ve čtvrtfinále Eura po 16 letech. Kontinentální šampionát dosud ovládli jen v roce 1988, shodou okolností v Německu. Koeman u toho byl jako obránce. "V kádru máme velké talenty. Samozřejmě ale musíte něco vyhrát, protože teprve pak vás budou moci lidé porovnávat s týmem z roku 1988. Fotbal se od té doby změnil. V předchozích zápasech jste viděli, že všechny týmy se s pokračováním na turnaji natrápily," řekl Koeman.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele