Klose koučem v Norimberku. Podám klukům nejen jednu, ale obě ruce, pronesl po jmenování

11.06., 10:56
Aktuality
Miroslav Klose (© SC Rheindorf Altach)

Bývalý útočník Miroslav Klose se stal trenérem druholigového Norimberka. Historicky nejlepší střelec světových šampionátů uzavřel s klubem dvouletou smlouvu. Norimberk o tom informoval na svém webu.

Pro Kloseho je to návrat na trenérskou lavičku po více než roční pauze. Bývalý reprezentační útočník naposledy trénoval rakouský SCR Altach, který ho však v březnu 2023 propustil. Dříve působil v různých funkcích v Bayernu a u německé reprezentace.

"Setkali jsme se asi před týdnem a okamžitě jsme si padli do oka. Hodnoty, které klub zastává, odpovídají i mým představám. Okamžitě jsem měl z té práce dobrý pocit," řekl Klose na tiskové konferenci. "Popsal bych se jako pozitivní člověk. Chci klukům předat, že tady mohou udělat další krok. Na oplátku jim podám nejen jednu, ale obě ruce."

Sportovní ředitel Joti Chatzialexiou mezitím potvrdil, že smlouva bude zpočátku platit na dva roky. "S Mirem se znám už dlouho. Vážil jsem si ho jako hráče, byl to vůdce a vzor. Znám ho ale také jako trenéra a viděl jsem, s jakou vášní a smyslem pro detail hráče rozvíjí."

První trénink Kloseho čeká 24. června, kdy Norimberk zahájí předsezonní přípravu. Zatím není jasné, jak bude vypadat zbytek trenérského týmu. "Pro novou sezonu chceme sestavit realizační tým, ve kterém bude moci Miro a jeho trenérští kolegové plně rozvinout své kvality," cituje Chatzialexioua klubový web.

Autor: Livesport.cz, ČTK / Claas Becker

Komentáře (5)

Přidat komentář
Sosi

Bodejť, jeden si utírá prdel levou, druhý pravou, tak smázne rozdíly

Reagovat
Pablos

On hlavičkář… úplně vidím tu scénu s Beanem a královnou, ruka hlava čus

Reagovat
Moshe Dajan

Podej jim raději nohy Miro. Všechny tři.

Reagovat
Rudnevs

Som rád, že mu niekto tú šancu dal; narozdiel napríklad od Lothara. Nemyslím si, že je to vyslovene trénerský supertalent, ale určite je to pracovitý týpek, nejake šance tomu dávam a som veľmi zvedavý.

Reagovat
Martin9719

Já jsem zvědav jak se s tím popere hlavně z psychologického hlediska viz jeho tvrzení o morálce dnešních fotbalistů kteří nedávají regeneraci a fotbalu 100% a nemají fotbal na 1. místě. I proto vlastně ukončil hráčskou kariéru než aby ještě někde chvíli pokračoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele