Každý přestup musí dávat smysl všem stranám, upozorňuje Rosický. Krejčí podle něho potřebuje impuls

01.06., 12:49
Aktuality
Tomáš Rosický (© AC Sparta Praha)

Radost ze druhého mistrovského titulu v řadě střídá ve Spartě velké očekávání. Jak se letenský tým během léta promění. Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický ve velkém rozhovoru pro deník Sport uklidňuje příznivce mistra, že každý pohyb v kádru mistra je rozebrán do nejmenšího detailu a nehrozí, že by se Sparta dostala do problémů. "Každý přestup musí dávat smysl všem stranám," uvedl Rosický. Připustil ale, že k pohybu v kádru určitě během léta dojde.

Fanoušci jsou nadšení z herního progresu, který borci v rudých dresech udělali. Na každém domácím utkání je nabito, ve velkém jezdí podporovat i na stadiony soupeřů. Je jasné, že by byli nejraději, kdyby Sparta jela dál ve stejném složení.

"Máme ambiciózní, hladové hráče, protože tady takové chceme mít, aby se nějakým způsobem posouvali. Přál bych si, aby tady vydrželi pět, šest let. Jenže to se u některých nestane," přiznává Rosický, že se dají čekat během léta změny.

Akutní potřebu prodloužení smlouvy některé z opor sice letenské vedení netrápí. Potřebná hostování klub proměnil v přestup už v uplynulých měsících. Na druhou stranu vnímá jako pochopitelně, že při dobrých výkonech je o sparťany zájem v zahraničních soutěžích. Jenže ani Rosický si nedovede představit, že by na Letné už v létě dohrály největší hvězdy. Třeba opěvovaný ofenzivní trojzubec Veljko Birmančevič, Lukáš Haraslín a Jan Kuchta.

"Tým se nám rozpadnout nemůže. Já chápu Birmu nebo i další kluky, že se chtějí posunout, je to potřebné. Ale my máme titul a teď chceme do Ligy mistrů. Není to tak, že někde přijde, řekne, že chce odejít, a odejde. Takhle to nefunguje, musí to být v souladu se všemi stranami," uvádí pro deník Sport Rosický.

V kolonce odchodů bude v létě svítit jméno kapitána Ladislava Krejčího, jenž má namířeno do španělské Girony. "Je jasné, že tady nebude věčně, pro svůj vývoj potřebuje impuls. Týmy, které tam byly v zimě, jsou tam i nadále, ale jak jsem říkal, všichni musí být spokojeni," konstatuje sportovní ředitel mistra ohledně odchodu lídra týmu.

I Rosickému je jasné, že odchod ústřední postavy mužstva bude znamenat obrovský zásah do letenského herního soukolí. "Kdyby odešel, víme, že ho nenahradíme. Není prostě šance najít takhle charakterního kluka zvenku nebo z naší ligy, proto nekoukáme po někom stejném. Ale my to zvládneme, protože máme jasně dané základy týmu," dodává s tím, že pravděpodobné jsou odchody hvězdiček Adama Karabce a Michala Ševčíka. "Někteří musí jít, musí hrát, to se stane," uvedl.

V souvislosti s Karabcem se podle zdrojů eFotbal.cz mluvilo nejprve o zájmu z německé nejvyšší soutěže, kdy byl ve hře odchod do Stuttgartu. Následně se řešil roční kontrakt v arabském světě a v poslední době vše vypadá na přesun do belgické nejvyšší soutěže. Otázkou je další působení talentovaného Ševčíka, který pod Priskem nedostává potřebnou minutáž a zjevně nezapadá do jeho herního konceptu. Rosický ale žádné konkrétní jméno hráče, kterého by se měl odchod z Letné týkat, neprozradil, proto až následující týdny ukážou, kdo bude opravdu ve Spartě balit.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (72)

Přidat komentář
ratusek

Nechat si utéct Karabce a Ševčíka to jsou jediné kaňky. Navíc na ukor třeba Tuciho

Reagovat
Uwe háže buly

Tuci by se měl max zkoušet na hrotu no.

Reagovat
Uwe háže buly

Ale jsem zvědav, jestli se někde Karabec prosadí.

Reagovat
Luka3enko

Já jsem byl vždycky velký fanoušek Karabce a chtěl jsem aby se prosadil, ale on prostě asi fakt potřebuje změnu. On jeden zápas zahraje skvělě, jindy má pár skvělých momentů, ale je tam hrozně moc výkonů, kdy si řekneš co tam vlastně dělá a odehraje to bez zájmu.

Každý tak nějak tuší, že Karabec je neuvěřitelně talentovaný. Ve 20 letech už naskočil do víc jak 100 zápasů v lize za Spartu, ale nemá takový progress jaký se čeká. Právě je možné, že když odejde třeba do Holandska a už nebude zlaté dítě českého fotbalu, tak mu to může dost pomoct.

Mno Ševčík, ten teda nezáří ani v béčku a to jeho nasazení taky prostě není ono.

Reagovat
ratusek

tak oba a hlavně Ševčík mají přístup "proč se snažit, když na mě trenér sere" což jim samozřejmě dojde mnohem později, že to byl přístup uplně na hovno. Ale teď jim to nikdo nevysvětlí

Reagovat
icka

Reagovat
doshcz

Reagovat
kilobyte

Mě u Karabce nejvíce serou ty jeho pomalé přihrávky. Kdy je schopný dát přihrávku třeba na 5 metrů tak pomalou, že by to skoro ani ke spoluhráči nedošlo.

Reagovat
Luka3enko

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kang & Kodos

Karabec se do Priskeho systému nemá kam vejít. Křídlo to neni a do tý záložní dvojky jít nemůže. Jestli Priske odejde a budeme hrát jinym stylem, tak by mohl rozkvést, ale teď pro něj prostě neni místo. Navíc se od debutu v 16 zrovna neposunul.

Reagovat
Kily

Daněk další hostování?

Reagovat
81Tomas

Tak zrovna ten by mohl hrat pod tim jedinym hrotem ve Sparte ne? samozrejme pokud zustane Priske, bude se hrat stejne atd....

Reagovat
Kang & Kodos

Nedivil bych se, kdyby šel na přestup

Reagovat
Kily

právě narážím na to, jak moc se s ním vlastně počítá. Co jsem slyšel, tak ho Rosa do Pardubic loni posílal i s tím, aby se Kováč pokusil ho převychovat, což se nepovedlo. Pro nás super, že si měl Hlavatý s kým dát míč, měl obrovský podíl na produktivitě a v sestřizích vypadal jako jako jeden z nejlepších hráčů v lize, o to větší utrpění kolikrát bylo sledovat ho bez míče, dozadu se mu chtělo jen v prvních zápasech a pak proti Plzni, kdy se mohl ukázat, už vůbec to pak nefungovalo v kabině. Jsme malý klub, Pardubice mu byly malé a svou nadřazenost nad ostatní prý dával často najevo

Reagovat
Kang & Kodos

Přitom ze začátku působil jako skromnej kluk, když přestupoval. Priske ho úplně odstavil, což u něj není obvyklý, když si tam dva roky drží Wiesnera a letos po zranění i Peška. Takže bych se nedivil, kdyby nebyl dobrej do kabiny. Což je škoda, fotbalově na to má

Reagovat
mayday

Až takovej je kokot jo

Reagovat
icka

Škoda, že to těm frajerům dojde až je pozdě, že se chovají jak kokoti a nikam je to neposune.

Reagovat
Luka3enko

To si jak třeba nemyslím, podle mě na tu pravou desítku, když bude trochu staženější tak hrát klidně může, tam je to spíše o přístupu a o hlavě.

Častokrát na něm vidíš, že se mu nechce a to žádný systém neovlivní. Když se mu chce tak dokáže být nejlepší na hrišti, si vzpomínám na podzimní zápas s Karvinou, kde to rozdával balóny dělal průniky s míčem a říkal jsem si wow, on na to má,....pak dostal úplně stupidní redku.

Reagovat
Kang & Kodos

Doma s Karvinou by měli bejt dobrý všichni V tomhle souhlasim se všema těma pisálkama, podle kterejch je na Letný jako ve zlatý kleci, nějak to odkope, ale nemusí se kousnout, protože prostě je top talent a přece tomu nemusí dávat něco navíc

Reagovat
mayday

Je to na něm vidět každej zápas, fotbalista to prostě je, ale makat na krev ho člověk neuvidí.

Reagovat
Me2win

Nevim jestli je zrovna Krejčí "charakterní kluk", ale asi chápu jak to myslel. Něco jako Costa v Chelsea. Každopádně Girona je pro něj hodně dobrej klub, teď jsou hodně na očích, tak snad tam neudělá ostudu, když šel jako hvězda ligy.

Reagovat
Uwe háže buly

Spíš něco jako Costa u nás.

Reagovat
Nieuwendyk

Krejčí je bezvadnej kluk, ale je hezké, že z něj mají sešívky opačné pocity

Vy takového hráče nemáte.

My teda už taky ne no, ale v Gironě mu to půjde

Reagovat
Me2win

Tak oni ten pocit nemaj jen "sešívky". Ty budeš zarytej fanda Sparta, tam bude diskuze na téma Krejčí asi marná, ale vadí mi jeho simulace, kdy chytne hráče, spadne, a faul je na něj. Nevim proč se mu dostává tolik protekce, asi mi něco uniká. Každopádně doufám, že tam aspoň bude hrát, levonohých stoperů je málo, bude se hodit do repre. A mohl by se v tom Španělsku i opálit, je bledej jak mrtvola.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
icka

Reagovat
Bakary3

No, to slovo charakterní mi k němu vyloženě taky nesedí.

Nesedí mi k někomu, kdo už jako mladej sopel řval po rozhodčích jak hovado, po protihráčích to samý, sral se do každý postrkovacky.

Plus jeho praseciny.

Myslím si, že to o charakteru taky cosi svědčí.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Bakary3

Tak hale... Kdybys nevěděl, že je to o krejčím, přidal bys k tomu popisu slovo charakterní?

Jo, mimo hřiště může být přesně takový, ale nedivím se, že to někomu vzhledem k tomu, jak se chová na hřišti, přijde nepatřičný.

Reagovat
doshcz

Tak Rosicky to mysli hlavne mimo hriste, tam je proste nenahraditelnej a tady se lidi hned chytaj nakyho slovicka

Reagovat
Bakary3

Ze se chytají tohohle slova vzhledem k jeho chování na hřišti je úplně pochopitelný.

A že to myslí hlavně mimo hřiště z toho nijak nevyplývá, spíš bych řekl naopak, protože řeší, jak ho nahradí jako hráče.

Charakterních hráčů mu můžu poslat plnou prdel z našeho béčka ve čtvrtý třídě.

Reagovat
doshcz

ty vole

Reagovat
Bakary3

Aha, tak ne, na hřišti je to vzor Mirka Dušína.

Pomalu český Maldini.

Tyvole

Reagovat
C-M@ster

Píše se někde, kam by Ševčík mohl jít?

Reagovat
meno

Ono to asi není reálný bez nějakýho mezi klubu, ale chtěl bych ho k nám do sks

Reagovat
Luka3enko

Tak z něho by Houštěckému praskla cévka

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ševčik, kterej skoro pořád vypadá, že má všechno Úno déle versus plešatej idiot, to by nedělalo asi dobrotu

Reagovat
meno

Tak by Houšteckýho před Ševčíkem zamykali do klece a staral by se o něj Kerbr no

Reagovat
C-M@ster

Tak mně by se třeba líbil v Plzni a je to ten typ hráče, co Adolf obvykle kupuje - talent s potenciálem, kterej je aktuálně pod cenou, nicméně jsem si říkal, že Sparta ho tam neprodá.

Reagovat
meno

Zeman style Ten byl taky fotbalově na špičce ligy, ale ta hlava

Reagovat
C-M@ster

Tak já nevím, jakou má Ševčík hlavu.

Že ho semlelo, že i když měl super přípravu, v áčku si ani nečuchnul, to by sebralo vítr z plachet každýmu. Snad ho to posílí do další kariéry, ale chce to dobrou štaci.

Reagovat
romeo351

To jsou zase přeháňky. Zeman byl fotbalově top v lize (Ševčík toho vážně nedosahuje) + to byl průserář, na kterýho se zas a jenom chytali pouze Plzeňáci

Reagovat
meno

Ševčík by byl nejfotbalovější hráč u nás

Reagovat
icka

Co z toho jak to má úplně na párku.

Reagovat
romeo351

Takže Birma zůstává

Reagovat
Kang & Kodos

Spíš bych teda ocenil novinky o Priskem, než povídání o tom, koho chceme a nechceme pustit

Reagovat
zorz767

Ale to se přece Priskeho týká taky.

Reagovat
ACSeRw!n

Birma zustava

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Impuls? Kopačku do hlavy?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Vindahl - Vitík( po předkole odchod ciziny, pak místo něj Asger), Panák, novej levej bek - Preciado, Kairinen(do zranění místo něj novej střeďák, s kterým bude alternovat), Solbakken( forma jak hovado bude), Ryneš - Birma(půl roku ještě zůstane), Kuchta, nový levý křídlo místo Šula

Reagovat
ACSeRw!n

misto Sula bude ten Krasniqi nebo jak se to pise

Reagovat
ACSeRw!n

a misto Krejdy chceme Pojeznyho z Baniku

Reagovat
Nadržený šimpanz

Pojezný by nebyl špatnej, škoda že se neudělal dřív Zmrzlý...

Reagovat
wjillm

A má na to?

Reagovat
ACSeRw!n

absolutne netusim

Reagovat
r.mrazik

misto kairinena urcite nikdo neprijde, protoze prisel v zime solbaken

Reagovat
Luka3enko

Tak pokud skončí Pavelka, tak by někdo měl přijít. Spíš jsem zvědavý co Vydra. Jestli s ním počítají spíš dostředu než na stopera a jestli dostane šanci nebo bude hostovat.

Reagovat
r.mrazik

pavelka uz vubec nehral

na dve pozice tam je Laci, Kairinen, Solbaken a Sadilek...plus teoreticky jeste Vydra

to ti uplne staci a posilit bude potreba spise jinde

Reagovat
romeo351

Pokud chceš hrát o LM, tak je to málo

Reagovat
r.mrazik

Pět hráčů na dvě pozice málo není

Reagovat
romeo351

Sadílek na tuto úroveň nemá (možná jsem na něj přísnější, možná šel dolů) a nejlíp mu jde házet auty. Solbakken umí perfektně nahrát tak akorát do šířky. Nakonec nejlíp mi příjde obsazenej post č.5: Vydra

Reagovat
kilobyte

U Sadílka se říkalo, že už si na jaře nekopne a nakonec toho odehrál hodně a i hrál dobře. Řekl bych, že jaro měl lepší bez Laci.

Reagovat
romeo351

Laci je super náhradník, ale nemůžeš ho hrát jako neotřesitelnej základ (asi Albánec no). Bavíme se o Evropě, na naši ligu to třeba ještě možná stačí..

Ještě by mě zajímalo co Tuci?? Protože ten až na ten gól Gala se jeví už i jen fyzicky strašně

Reagovat
r.mrazik

sadilek je uplne v pohode. na ceskou ligu rozhodne

diky nemu mame prvni titul a letosni sezonu na jare hral taky hodne dobre

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSeRw!n

neni to zadnej zazrak, goly davat neumi, ale pruser to taky neni

Reagovat
r.mrazik

kdyby byl zazrak,tak hraje v zahranici

Reagovat
r.mrazik

karabce je skoda,protoze ten mel dostavat vice minut na ukor Tuciho

Reagovat
letitfly

A předtím místo Mincheva

Reagovat
r.mrazik

Ano. To taky. Ale letos na jaře by si to přístupem zasloužil více. Tehdy se mu nechtělo

Reagovat
Mr.Mike

Kara na Spartu ted nema..ja bych ho prodal hned

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele