Karviná zahájila přípravu bez několika opor, končí Budínský nebo Holec

24.06., 15:52
Aktuality
Lukáš Budínský (© MFK Karviná)

Karvinští úvodním tréninkem pod vedením nového kouče Martina Hyského zahájili přípravu na prvoligovou sezonu. V týmu chybělo několik opor, kterým skončily smlouvy nebo mají svolení hledat si angažmá.

V klubu nepočítají s dosavadním kapitánem Lukášem Budínským, brankářem Dominikem Holcem, jeho slovenským krajanem Alexem Ivánem nebo zkušeným útočníkem se šesti reprezentačními starty Martinem Doležalem. Slezané o tom informovali na webu.

Holec byl v průběhu ročníku klíčovým hráčem Karviné, o závěr sezony ho připravilo zranění. Bývalému brankáři pražské Sparty podle serveru Transfermarkt.com vyprší k 30. červnu smlouva. Ještě větším překvapením je konec Budínského, jenž ve slezském klubu působil už mezi lety 2014 až 2019. Dvaatřicetiletý ofenzivní záložník loni pomohl Karviné k návratu mezi elitu a v uplynulé sezoně si během 29 zápasů včetně barážového dvojutkání s Vyškovem připsal šest gólů a pět asistencí.

V týmu končí také obránci Jiří Bederka s Matějem Čurmou, kapverdský křídelník Papalélé a autor čtyř ligových branek Adeleke Akinyemi z Nigérie. Novou tváří je osmnáctiletý záložník David Planka, o jehož angažmá klub jedná se Slavií. Mládežnický reprezentant nastupoval pod Hyským minulou sezonu v druholigové Vlašimi.

Karvinou čeká už ve středu první přípravný duel proti polskému celku Termalica Nieciecza.

Program letní přípravy Karviné

26. června: Termalica Nieciecza - Karviná (11:00, Wodzislaw Slaski),

29. června: Karviná - Tychy (Stonava),

4. července: Piast Gliwice - Karviná (Gliwice),

10. července: Podbeskidzie - Karviná (Rybnik),

13. července: Skalica - Karviná (Rohatec).

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Figi

Nekonci nikdo o kom by se nevedelo predem. Nektere mozna zaskocil jen ten Budinsky. Hysky ma o kadru asi jinou predstavu a tam se s nim nepocita. To ze konci Holec se vedelo uz v pulce sezony. U nej byla na prnim miste cizina. Ostatni odchody jsou neduleziti hraci. Na hostovani by mel snad jeste dorazit mlady Bužek co hral za Zlin. Kazdopadne to chce privest alespon 5 hracu urcite.

Reagovat
Chamezjunior

Nechápu vedení. Jestli pustili Budu, tak s kým chtějí ligu hrát. Zase s dvacetiletými hráči? Vidím to špatně.

Reagovat
Ross Geller

Ti chtějí asi sestoupit...

Reagovat
Figi

Jeste jsou tam Budejky, Dukla. Mozna i Pardubice.. Tam to taky zadna slava nebude.

Reagovat
KnoxXx

s Hyskym sa nic lepsie dosiahnut ani neda

Reagovat
STR

Ten Budinský byl celkem platný ne ?

Reagovat
Chamezjunior

Náš nejlepší hráč....

Reagovat
Chamezjunior

Bez brankáře a našich dvou nejlepších hráčů můžu napsat jenom jedno. Sestup.

Budo, díky za vše, bez tebe by nebyla nikdy 1. liga. Pro Karvinou obrovská ztráta.

Reagovat
kilobyte

Tak pořád je tam ještě favorit z Budějovic.

Reagovat
Figi

Vidis to moc cerne. Uvidime koho privedou. Budinsky ale mohl aspon na lavicku zustat. Porad je to hrac, ktery muze jednou strelou rozhodnout zapas. On uz byl takova karvinska legenda.

Reagovat
Chamezjunior

Snad se pletu, ale nemám z toho vůbec dobrý pocit. Trochu mne fascinuje, jak si Hyský fandí v tom,že má zájem o 2 hráče, kteří budou tipove jako Buda, navíc jsou mladší. Však se dlouhodobě řeší, že tu nikdo nechce přijít. Přijde Hyský a všichni se tu pozenou? Nesmysl. Já to vidím tak, že reálně tu přijdou mladí slavisti (béčko Slavie plus Vlašim). Aby to na ligu stačilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele