Kane hájil výkon proti Slovinsku. Hráli jsme mnohem lépe než v ostatních zápasech, tvrdí

26.06., 10:30
Aktuality
Harry Kane (© AFP)

Harry Kane (30) trvá na tom, že Anglie splnila svou misi, když na letošním fotbalovém mistrovství Evropy skončila na prvním místě skupiny C, přestože v úterý se Slovinskem uhrála jen remízu 0:0. Do vyřazovací části navíc svěřenci Garetha Southgatea vstupují s hubeným skóre 2:1.

Anglie - Slovinsko 0:0

25.06.2024 21:00

Góly: -

Více informací k zápasu

Anglický výběr byl po závěrečném hvizdu v úterý večer na stadionu v Kolíně nad Rýnem vypískán vlastními fanoušky poté, co předvedl mdlou podívanou a s papírově slabším Slovinskem uhrál jen bezbrankovou remízu.

Ani třetí nevýrazný výkon v řadě ovšem nezabránil Anglii v tom, aby obsadila první místo ve skupině C, které by jí mohlo nabídnout potenciálně snazší cestu do finále.

Kapitán Anglie Kane prohlásil, že jeho spoluhráči navíc předvedli lepší výkon než při remíze 1:1 s Dánskem i výhře 1:0 proti Srbsku, které předcházely utkání se Slovinskem.

"Obsadit první příčku ve skupině byl náš cíl už před začátkem turnaje. Chtěli jsme mít možnot řídit svůj osud. Myslím, že jsme hráli mnohem lépe než v ostatních zápasech," řekl Kane.

"Jen jsme to nedokázali korunovat lepší finální fází. Na další zápasy se ale těšíme a jsme pozitivní. Vytvořili jsme si několik pološancí a byly tam i takové, které jsme možná mohli zvládnout lépe," dodal kanonýr ve službách Bayernu Mnichov.

Anglii pomohly i tahy trenéra Southgatea ve druhé půli. Náhradníci Kobbie Mainoo a Cole Palmer hru oživili a vlili do skomírajícího týmu chybějící energii.

"Myslím, že kluci, kteří nastoupili, si vedli opravdu dobře a udrželi úroveň hry. To je to, co potřebujeme. Potřebujeme, aby se všichni zapojili," uvedl Kane. Zkušený útočník nepochybuje o šancích Anglie na zisk první velké trofeje po 58 letech. Tři lvi se podle něj vydávají správným směrem.

"Všechny zápasy jsou těžké. Už jsme v minulosti byli v podobné situaci a dokázali jsme se ještě zlepšit, když jsme se dostali do vyřazovacích bojů," dodal.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (22)

Přidat komentář
pobody's nerfect

Logické vyjádření do médií. Asi nemůže říct, hrajeme jak čuráci, sice se snažíme, ale nejde to, protože ten kokot na lavičce trvá na svém systému, který ale ve hře žádný není. Na osmifinále ho zamkneme ve sklepě a ono to půjde.

Reagovat
Seydou Doumbia

to že něco řekneš do blbých médii ještě neznamená že to tak fakt myslíš a že říkáš pravdu

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Já bych to tak řekl

Reagovat
Pablos

Nemůže to říct, protože hrajou jako kokoti systém nesystém ...skvělý hráči mají na to snad přihrát a né ty jejich trapnosti ve vápně, kdy to pošlou klidně 10 metrů od spoluhráče.

Reagovat
Jolly Roger

Má pravdu. Oni opravdu nulovou úroveň hry udrželi.

Reagovat
Vrubozubec

Tak je fajn, že anglánům už stačí vypracovat si pološance proti Slovinsku

Reagovat
LyEX

55 vs 2 milióny, v pohode keď im to stačí, tak kritika na nich je opodstatnená. Angláni sú dobrým doplnkom k ostatným hráčom na klubovej úrovni, ale zas na druhej strane skončili v skupine 1. zvyšok je nepodstatné. Dúfam, že sa nedostanú hlavne do finále (to platí aj pre francúzov), rád by som si pozrel futbal.

Reagovat
FuckT

Citam vase nazory, a beriem ich, ale co ak to je naozaj tak, ze na Euro sampionate su proste timy, ktore nehraju spolu ako v klube, a kazdy ma sancu na kazdeho? Stretnu sa tu ludia, ktori maju v hlave milion veci, ale trening skoro ziadny. Vacsinu zapasov, zda sa, rozhoduju malickosti. Preto je aj na tomto turnaji tolko prekvapeni. Vidim tu zatial iba zopar timov, ktore si uz historicky idu za svojim, ako napriklad Spanielsko, alebo teraz kvalitou Portugalsko. Okrem vyssie spominanych dvoch timov ma nikto nejak nezaujal, ani to Nemecko, ci Francuzsko, alebo Holandsko. Skor sa ukazuje, ze kazdy zapas je tazky a nikto nema nejak extremne navrch...

Reagovat
BBystr

Zožerte ma, ale ja si myslím, že oni to vyhrajú.

Reagovat
fenixLFC

na to bohuzial nemaju obranu. to je ten zasadny rozdiel oproti frantikom, ti tiez hraju totalne hovno ale maju obranu na uplne inej urovni

Reagovat
BBystr

Uvidíme, môže sa to stať. Ja som tým len chcel povedať, že to, že hrali zle v základnej skupine ešte nemusí nič znamenať.

Reagovat
Wazz Wazz

Obranu maj náhodou ideální,...Harry zůstal doma, tak ten průser nebude na koho hodit a vyžerou si to pěkně hlavní aktéři, ale třeba se mýlím a fakt to vyhrají.. každopádně vyřazovací fáze bude trochu jinačí fotbal

Reagovat
icka

Harry hrál v repre skoro vždy dobře.

Reagovat
Wazz Wazz

I v United před Eurem hrál velmi dobře...líbil se mi vlastně skoro každý jeho zápas co letos hrál..jezdil po prdeli a nedělal ty jeho fatality...a hlavně byl pokorný a poctivě makal ...tomu klukovi fakt přeju návrat do repre ..v tomhle mě Šoustgejt pěkně nasral a proto jim možná letos nefandím jako obvykle..Osobně to přeju Německu kvůli už jen krz Kroose

Reagovat
icka

Tak prej u něj hrálo roli nějaké zranění. Myslím, že by ho jen tak Southgate nevynechal.

Reagovat
Zephyr

Viděl jsem nějaké předběžné nástřely vyřazovací části a vypadalo to, že Angláni budou mít opět štěstí na výrazně lehčí stranu pavouka, takže je možné, že se i s bídnou hrou proserou daleko.

Reagovat
Talker

Anglie je klasicky nekoukatelná, na to jsme si zvykli. Ve chvíli, kdy tam jsou mizerní trenéři, tak se nic jiného čekat nedá, zvlášť když to soupeři netrestají.

Southgate prostě splňuje to, co se po něm chce. První místo ve skupině, teď nejspíš slabší soupeř v osmifinále, postup o jeden gol, pak Itálie/Švýcarsko, což by taky mohli zvládnout a pak semifinále nejspíš Portugalci.

Za mě je ale to, že Southgate zůstává absence nějakých ambic. Bude z toho postup do čtvrtfinále/semifinále, ale proti absolutní špičce to naráží na tuhle nekvalitu trenéra. Anglie by se měla fakt zamyslet a prostě nasypat raketu nějakému špičkovému taktikovi, protože jinak z toho trofej fakt nikdy nebude.

Reagovat
fenixLFC

v semifinale pravdepodobne belgicania/turci/rakusania. portugalci su na opacnej strane pavuka

Reagovat
Man__United

Kobbie Mainoo has completed more passes (20/20) in 20 minutes against Slovenia than Conor Gallagher managed in the entirety of the 1st half. @StatmanDave

Reagovat
Freedo

Vždyť ho střídal o poločase

Reagovat
mimi_united

Bellingham je bežec ktorý je už zjavne unavený, včera úplne zbytočný hráč. Aspoň toto euro ukončí ten hype okolo neho

Pickford

Walker - Stones - Guehi - Shaw

Rice - Mainoo

Palmer - Foden - Gordon

Kane

Reagovat
Nizzie

Klasická mentalita kurníku no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele