Jurásek zůstane v Hoffenheimu, obránci bude prodlouženo hostování

28.06., 11:30
Aktuality
David Jurásek (© AFP)

Návrat do Benfiky ani odchod do jiné zahraniční ligy, o čemž se spekulovalo v minulých měsících, se nekoná. Obránce David Jurásek (23) zůstává v Hoffenheimu. S bundesligovým klubem se podle informací Livesport Zpráv dohodl na prodloužení hostování o další rok.

Sotva pro něj a český národní tým skončilo Euro v Německu, o své budoucnosti má David Jurásek jasno. V uplynulých dnech bylo dotaženo jeho setrvání v Hoffenheimu, kam odešel v zimě a odehrál 497 minut ve 13 zápasech. Klub ze Sinsheimu se dohodl s Benfikou na prodloužení ročního hostování.

Statistiky Davida Juráska v posledních sezonách (©Livesport)

Podle zdrojů Livesport Zpráv měl německý celek o prodloužení Juráska velký zájem. Během jara se řešila budoucnost jednoho z konkurentů na levém kraji Roberta Skova, jemuž končila smlouva, ale interes o českého beka byl jasně daný. Klub s ním počítá do příští sezony, kdy bude hrát hned tři soutěže, jelikož si vybojoval účast v Evropské lize.

Hoffenheim má i nadále s Benfikou, které Jurásek stále patří, vyjednanou opci k trvalému přestupu. Ta se však oproti původním 11 milionům eur (cca 274 milionů korun) lehce snížila. V případě jejího uplatnění a dalších bonusů by však portugalský klub měl být za českého obránce na nule.

Ze Slavie jej Benfica loni v létě kupovala za 14 milionů eur.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
jitrnica

Hrozné hráč, na něj úplně sedí definice kopni si a běž. A jakmile mu to situace nedovolí, je kompletne ztracené

Reagovat
PalibrkUros

Člověk zodpovědnej za přestup tohodle umělce do Benficy si musí hodně oddechnout, že na tom nakonec tolik netratí. Vedle Di Márii musel na tréninku vypadat jak pepík odněkud z Bělý nad Radbuzou

Reagovat
PL28

Jako prodat ho za takový prachy, to se bude těžko překonávat. Horší by bylo ho koupili zpět jak Zimu

Reagovat
PalibrkUros

Nestraš

Reagovat
Salfovic

To že Hoff za rok tu opci využije není vůbec jisté.

Reagovat
Simas92

Pokud nezacne hrat 3x lepe tak tu opci neuplatni ani omylem. Pokud nezacne hrat nejak normalne tak bude Benfica rada kdyz se ho zbavi za 3m nekam do Belgie

Reagovat
Me2win

Reagovat
St. Pauli

To mu odeslo sebevedomi, nebo byl porad tak v hajzlu?

Reagovat
PalibrkUros

Nevim, ale neskutečně mi sral

Reagovat
oli9

Mně se líbil akorát proti Polsku v kvaldě. To jsem si říkal jak je top

Reagovat
Simas92

To bylo jeste pred prestupem

Reagovat
Greny

To si nemyslím když jel euro vyhrát

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Kucka

Reagovat
Me2win

Reagovat
BaggioRoberto

Uz ma na lavicce vysezeny svoje mistecko, tak proc ne.

Reagovat
Losinho

Úžasnej prodej tehdy, Oscar byl na tom beku mnohem jistější a my prodáme tohle dřevo za 300+.

A ano, je mi jasný, že ho Trpiš bude chtít v zimě zpátky za 100 mega

Reagovat
Remt

Tyhle řeči mi přijdou hloupý. Nebyl to druhý nejlépe hodnocený obránce po Bahovi? Však měl skvělá čísla tak jaký dřevo?

Reagovat
Me2win

Reagovat
Selänne

Klasika. Lidi mají obecně tendenci zapomínat.

Reagovat
Losinho

Coufal byl taky výrazně lepší.

Reagovat
Remt

A pak Cuf odešel do Anglie kde pravidelně hraje / hrál, tak co je to za argument? Jurasek byl na českou ligu velmi velmi nadprůměrný. Nazývat ho dřevem mi přijde fakt hodně neuctivý.

Reagovat
Losinho

Jen reaguju na tvůj koment, kde jsi Coufala neměl. A dřevo to často bylo i ve Slavii. Byť neporovnatelně schopnější než je poslední rok.

Reagovat
Nuno čomes

To jsou šílenci

Reagovat
Benfica

inak Rui Costa hovoril, že sa vôbec neadaptoval a jeho anagažmá neišlo dobre už od prvého dňa.. na otázku, že kde sa stala chyba, že kúpili takého hráča odpovedal, že to sa stáva, a že takých Juráskov bolo a bude ešte veľa

Reagovat
ratusek

Obecně takových Jurásků je mraky, ale konkrétně u Benfiky se to moc neděje ne?

Reagovat
Benfica

ajaj, stáva sa stále.. Weigl, Gabigol, Everton Cebolinha, Darwin prvú sezónu vyzerál, že bude strašný flop, Waldschmidt.. z aktuálneho kádra ešte Arthur Cabral veľmi nepresvedčil.. nie každý prestup výjde..

Reagovat
oli9

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nadržený šimpanz

Stačí jeden Felix a můžou si koupit 4 Jurásky....ale i v Hoffenheimu s reprezentaci ukazuje, že stojí za hovno, tak na tom asi něco bude

Reagovat
Benfica

potrebujeme však hráčov, ktorý budú mať aj prínos.. za posledné 2 sezóny sa minulo na hráčov cca 200 miliónov a väčšinou z toho nič nebolo.. teraz má prísť Pavlidis čo je možno ok, hovorí sa niečo o Gosensovi, čo už je za mňa wtf..

Reagovat
oli9

Třeba se v Německu chytí na dýl... Ono takové přestupy jsou a budou...

Reagovat
Selänne

Potřebuje získat zpátky sebedůvěru, protože jeho hra je založená hlavně na sebedůvěře a dravosti. Já to na jednu stranu chápu. Jdeš do obrovského klubu s jednou největších fanouškovských obcí v Evropě, ale co čert nechtěl, z tebe se během chvilky stane meme. Takže ti tisíce lidí píšou hovna na sociální sítě, smějou se ti za zády a dostanou tě během chvilky pod takovej tlak, že se nám o tom ani nezdá. Rok zpátky motal Poláky jak opičky na provázku, letos měl problém zpracovat jednoduchý balony a častokrát na něm bylo vidět, že balon ani nechce.

Reagovat
Odborný diskutér

Vlastně jsem ho neviděl nikdy nic zahrát. Krom toho zápasu s Polskem, kde párkrát utekl chudákovi, kterej tam šel nerozcvičenej ve 4. minutě. To by ale možná zvládl i Hanousek.

Reagovat
Selänne

On měl smůlu, že vylétl zrovna v sezoně, která byla z pohledu Slavie velkým utrpením co se týče evropských pohárů. Ačkoli v těch 5 zápasech proti Balkani, Kluži a Sivassporu patřil mezi nejlepší slávisty, tak mu ty zápasy vlastně ani moc dát nemohly.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ale on se uplne vysral na svoji hru, tuknout si to s nekym a mazat po lajne dopredu, vsechno hral v podstate jednoduse, ale bylo to efektivni. V Benfice na nej asi meli vyssi naroky a chteli po nem neco, co mu neni vlastni a dopadlo to takhle, ze uz nezvladne ani ten svuj standard.

Reagovat
Selänne

Šel tam jako nejdražší krajní obránce v historii Benfiky, jestli se nepletu.

A pokud jdeš za takovou raketu a ještě jako náhrada za Grimalda, tak máš před sebou dost vysokou horu, kterou musíš přelézt.

No právě, to byla ta dravost, která byla jedna z jeho největších zbraní, za každou cenu se hnal dopředu. To teď za dva zápasy udělal jednou. Třeba do kličky se snad ani nepustil, přitom techniku rozhodně nemá špatnou. Je to škoda, protože varianty za něj moc nemáme.

Reagovat
Kang & Kodos

Ryneš teda neni žádnej prime Marcelo, ale na Euro měl jet určitě. Nebo klidně i Zmrzlý, když už přijel ze Slavie pomalu každej s českym pasem. Celkově hodně povedená nominace. Jeli tři stopeři jako back-up, a nezvedli se z lavičky (což na jednu stranu značí, že obrana dobrý), a na levou stranu přijel akorát Jurásek, kterej po týhle sezoně musí bejt psychicky úplně v prdeli.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Csaplárova past

Proti Turecku to byl nejslabší článek sestavy. Doufám, že to vnímá stejně a zamaká na sobě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele