Jurásek se nevrací do Benfiky, Hoffenheim oznámil prodloužení hostování

01.07., 14:46
Aktuality
David Jurásek (© AFP)

Hoffenheim se domluvil s Benfikou na prodloužení hostování Davida Juráska, který má s portugalským klubem smlouvu do roku 2028. Třiadvacetiletý obránce zůstane v TSG do konce nadcházející sezony, součástí dohody zůstává opce ve výši 11 milionů eur.

Rodák z Dolního Němčí přišel do Hoffenheimu v lednu po nevydařeném půlroce z Benfiky a během zmíněného období nastoupil do 13 ligových zápasů, v nichž zapsal jednu asistenci. Bývalý hráč pražské Slavie však byl převážně náhradníkem, přesto nakonec v Kraichgau zůstává.

"David přišel do Hoffenheimu po osobně náročném období v Benfice Lisabon a po několika týdnech seznamování ukázal, že může být důležitým faktorem naší hry. David je dynamický a ofenzivně silný obránce, který umí také spolehlivě bránit. Jeho skvělé výkony ve špičkových zápasech, jako byl například náš venkovní duel v Leverkusenu, jsou toho jasným příkladem a dodávají nám do příští sezony velký optimismus," uvedl výkonný ředitel bundesligového celku Alexander Rosen.

"Společně s Davidem nyní chceme pokračovat v práci na zajištění toho, aby pravidelně dosahoval své nejvyšší úrovně, a rozhodně mu věříme, že tohoto vývoje dosáhne," řekl na Juráskovu adresu Pirmin Schwegler, šéf profesionálního fotbalu TSG. "Proto jsme rádi, že se nám podařilo prodloužit Davidovo hostování a optimálně tak zaplnit volnou pozici na levém křídle," dodal.

Jurásek přišel do Benfiky před rokem ze Slavie za 14 milionů eur, vysoká očekávání ale nenaplnil. Český reprezentant, jenž měl nahradit Alejandra Grimalda, za lisabonský celek odehrál 12 zápasů ve všech soutěžích a do statistik se zapsal žlutou kartou. Portugalský celek by nicméně - jestliže bude uplatněna opce - neměl příliš tratit, včetně bonusů by mohl dostat až 12 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, tsg-hoffenheim.de

Komentáře (35)

Přidat komentář
8lampard8

ten naruto...

Reagovat
meno

Úplně v cajku, málo co mělo takovej kulturní dopad

Reagovat
Mass

Naštěstí ne na mě.

Reagovat
meno

Je to nadčasový a fakt dobrý

Reagovat
Me2win

Reagovat
Pablos

Snad se nastartuje tvl už. Doufám, že to fakt nebyla jednozápasová kometa repre (Polsko doma). Ale i předtím ve Slávii se mi zdál dobrej, dravej, aktivní s dobrým tahem do útoku a sebevědomím ...jediné co jsem nechápal, že ho lidí chválili za centry, páč vždy, když jsem ho viděl já, tak vše super, ale centry do píče nebo do prvního hráče (Ale to klidně mohl být můj pešek na utkání)

Reagovat
naheCZ

Já mám teda v hlavě, že centry dával skvělý, ale my jsme byli často nemohoucní z toho něco vytěžit. Ale když měl centrovat z volného kopu, tak to šlo vždy do prdele Což jsem nechápal, ze sprintu tam byl schopen sypat naprosto parádní centry, ale z klidu to šlo většinou úplně mimo

Reagovat
Freedo

Měl super prudký přízemní centry do kapsy mezi brankáře a beky. Za repre ale vypadal, že už to neumí.

Reagovat
Pablos

Tak možná to mě ovlivnilo, třeba ve hře nějaký dal a ani jsem mu to moc nepřipsal k dobru a ty z klidu, které jdou ,,více" vidět ve mě utkvěly, že asi centruje na píču Ale je to dlouho, abych si to fakt vybavil... jen vím, že jsem se tomu fakt divil, jak ho v tom centrování každej chválil

Reagovat
Firkraag

Svým způsobem ano, ale měl na to taky ve Slavii vždy třicet pokusů za zápas, ale taky to nemusel dělat v rychlosti a pod tlakem. Tak se mu vždy nějaké povedly.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Nuno čomes

Centry nulové a proti Gruzii snad každý první dotek automaticky zpátky k naší bráně. Tak asi tak

Reagovat
Pablos

Bavím se o době před rokem a půl skoro a ještě déle. Současnost mi popisovat nemusíš, tu vidíme všichni... proto píši, snad se nastartuje tvl už

Reagovat
kattos

Ta jeho kritika na euru se mi vůbec nezdála, přišel mi jako jeden z těch lepších

Reagovat
Me2win

Reagovat
Moshe Dajan

slabý trolling

Reagovat
Simas92

Tak to jsi asi nevidel zadny ze zapasu kde nastoupil

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
Witcher

to byl ten druhej

Reagovat
Transfermarkt

Tak evidentně fotbalu nerozumíš, ale v poho

Reagovat
Losinho

Reagovat
Zaschrona

Jediný z našich, na koho v Lipsku (někteří) fandové Portugalska při oznamování sestavy bučeli. Moc toho teda v Benfice neodehrál, ale vzpomínky tam zjevně dobré nezanechal.

Reagovat
Benfica

v podstate žiadne.. ale to mohli byť skôr fans rivalov

Reagovat
kilobyte

Tak ti by ho měli spíše oslavovat.

Reagovat
Benfica

ani nie

Reagovat
Sigma Olomouc

Ta profilovka na instagramu je jako dítě.

Reagovat
meno

Anime je olbřímí kulturní fenomén wtf

Reagovat
Sigma Olomouc

Jo já vím, ale čekal bych, že on z toho už vyrostl. Ale v pohodě, asi to je jenom můj zastaralý názor.

Reagovat
meno

Jak říct, že by někdo měl vyrůst z filmů. Anime má úplně všechny žánry a Naruto je pro mnoho lidí srdcovka, protože to byla právě ta brána do tohoto vesmíru

Reagovat
doshcz

Reagovat
kilobyte

Kolik ti je, že ještě fandíš fotbalu a nevyrostl jsi z toho?

Reagovat
Nuno čomes

Vzledem k výkonům mě to nepřekvapuje a taky viz tříkolky na soustředění s mladým Sadílkem atd.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Za rok Tykač vysází 200 mega a je zpět

Reagovat
Me2win

Reagovat
$$CaptainKokotko

Podle dat vypadal skvěle a proto Tvrdík mohl vyjednat ještě vyšší částku. To tak nedal v hlavě? Snad to překoná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele