Jurásek doufal, že nastoupí proti Portugalsku. Budu dál čekat na šanci, hlásí

20.06., 20:54
Aktuality
Matěj Jurásek si proti Portugalsku nezahrál. (© Profimedia)

Křídelník Matěj Jurásek si na mistrovství Evropy v Německu užívá roli benjamínka české reprezentace. Ve 20 letech nejmladší člen týmu marně tajně doufal, že by se v úvodním utkání skupiny proti Portugalku mohl aspoň na pár minut dostat na trávník. Věří, že jeho šance přijde v dalších zápasech. Na šampionátu se mu zatím nejvíce líbí Španělé, s jejich talentem Laminem Yamalem by si rád jednou zahrál. Řekl to v rozhovoru s novináři.

Jurásek navzdory pozici benjamínka přílišnou nervozitu necítí. "Snažím se to nějak nevnímat. Samozřejmě nějaká tíha tam je a musí být. Ale řekl bych, že to snáším normálně," řekl Jurásek poté, co se dnes s třemi spoluhráči zúčastnil slavnostního přijetí reprezentace na radnici v Hamburku.

V úvodním duelu s Portugalci zůstal jen na lavičce, kde sledoval, jak český tým brankou inkasovanou v druhé minutě nastavení prohrál 1:2. "Trochu jsem doufal, že mě tam trenér aspoň na chvíli šoupne, když jsme dostali druhý gól. Aspoň na tři minuty udělat tam nějaký vítr. Nakonec zvolil jinou variantu a já budu čekat na šanci v dalších zápasech," uvedl Jurásek.

Je přesvědčen, že český tým navzdory porážce od Portugalska postoupí ze skupiny, v níž ho čekají ještě Gruzie a Turecko. "I když jsme první zápas prohráli, máme kvalitu na to, abychom z dalších dvou získali šest bodů. Teď se na to připravujeme a věřím, že to dokážeme," řekl Jurásek.

Křídelník pražské Slavie, který má v reprezentačním "áčku" zatím dva starty a jeden gól, se snaží co nejvíce přiučit od zkušenějších spoluhráčů. "Jsem strašně rád, že mohu být v týmu, protože vím, že je tu kvalita. Snažím se hodně odkoukat od starších kluků, co tu jsou a jsou třeba zatím na vyšších úrovních, než jsem já. Koukám na starší kluky a říkáme si, co zlepšit," řekl Jurásek.

Stejně jako nejlepší střelec v aktuální české nominaci Patrik Schick má silnou levou nohu. "Myslím, že na levačce už mi nemá co poradit. Takže s tím se o tomhle nebavíme," vtipkoval Jurásek, který má v českém týmu jmenovce levého obránce Davida.

Sleduje i další zápasy na šampionátu. "Zaujala mě třeba hra Španělska, to asi nejvíc. Ten mladík (Yamal) je dobrý a věřím, že si s ním jednou zahraju v týmu," podotkl Jurásek s úsměvem na adresu šestnáctiletého talentu z Barcelony.

Na turnaji ještě nebyla k vidění ani jedna bezbranková remíza. "Myslím, že je to ofenzivní silou těch týmů. Neřekl bych, že je to špatnou defenzivní prací. My jsme taky dobře pracovali do defenzivy a stejně jsme dostali dva góly. Gólmani také třeba nejsou z ligových soutěží tolik zvyklí na střely z dálky, i tím to může být," přemítal Jurásek.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
letitfly

Docela mě včera zarazilo, když v Lize naruby říkali, že je na tréninku dost laxní a být trenérem, tak by ho propleskli. To je za mě obrovskej red flag

Reagovat
Mass

Být trenérem, tak by ty joudy z Ligy naruby za žvanění takových hovadin taky propleskl.

Reagovat
letitfly

Přijde mi to jako zajímavej inside. Protože přesně my, co do toho nevidíme, tak budem nadávat, proč nehraje právě třeba Jurásek, kterej je technickej a mohl by nám pomoct, ale nevidíme do tréninku a dalších věcí

Reagovat
Mass

Jo ale je to přece nesmysl, v repre už hráč nenabere kondici nebo něco podobnýho. Tak už musej brát jen taktiku a signály, pilovat souhru.

Takže nevěřim tomu, že když ve Slavii si na fyzičku ještě Matěj přidává, tak že by flákal v repre techniku a taktiku.

Reagovat
letitfly

Už jsem v životě trénoval se spoustou kluků, co v tréninku přesně tyhlety "nepodstatný" věci ojebávali a není to za mě dobrej signál do budoucnosti. To může být třeba důvod toho, proč ve Slavii pořád nemá pevný místo v sestavě

Reagovat
Mass

To ale kromě Holeše a Oskara nemá nikdo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele