Jsme smutní, ale jsem přesvědčený, že se nám zase rychle vrátí radost, řekl Sagnol po vyřazení Gruzie

01.07., 11:33
Aktuality
Willy Sagnol (© AFP)

Trenéra gruzínských reprezentantů Willyho Sagnola mrzelo nedělní osmifinálové vyřazení na mistrovství Evropy po prohře 1:4 se Španělskem. Je si ale jistý, že až zklamání opadne, dostaví se zase radost pramenící z vědomí, čeho zakavkazská země při premiéře na Euru dosáhla. Řekl to na tiskové konferenci.

Gruzie při debutu na velkém turnaji překvapivě postoupila ze skupiny. Po prohře 1:3 s Tureckem, remíze 1:1 s Českem a výhře 2:0 nad Portugalskem se dostala do osmifinále z třetího místa. V něm ale nestačila na favorizované Španěly, přestože vedla.

"Byla to naše první útočná akce, z níž jsme dali gól. Pokud bychom v prvním poločase udrželi vedení, měli bychom ve druhém o trochu víc energie. Celkově vzato si ale Španělsko zasloužilo vyhrát, o tom nemůže být pochyb," prohlásil Sagnol.

"Jsme trochu smutní, protože jsme prohráli. Jsem si ale jistý, že si za několik dnů uvědomíme, co se nám podařilo. Jsem přesvědčený, že se nám zase velmi rychle vrátí radost," uvedl sedmačtyřicetiletý Francouz.

Na kontinentální šampionát se Gruzie, která se na podzim v Lize národů znovu utká s Čechy, dostala z play off. "Musíte si na chvíli sednout a zamyslet se nad tím, co jste dokázali. Myslím si, že při pohledu na poslední rok můžeme být všichni šťastní, protože posun týmu byl naprosto úžasný," mínil Sagnol.

"Jsem velmi hrdý na to, co hráči v posledních měsících dokázali. Teď nastal konec cesty, ale jsem si jistý, že ta další bude rovněž vzrušující," doplnil někdejší hráč Monaka či Bayernu Mnichov.

Následujícím cílem podle něj bude postup na další závěrečný turnaj. "Chvíli potrvá, než to zpracujeme. Měli jsme fantastický tým a předvedli jsme skvělý týmový výkon. Hodně tvrdě jsme pracovali na tom, abychom se sem dostali. Uděláme všechno pro to, abychom se dostali na další velký turnaj. Máme velkou radost a hrdost, co jsme v posledních dnech a týdnech dokázali. Všechno to byla skvělá zkušenost. Všichni to budeme chtít prožít znovu," řekl Sagnol.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
2miguel1

Naivny futbal z ich strany, aletak pre oko divaka len dobre

Reagovat
Pablos

Ani né... z protiútoku dostali až pak ke konci ty góly, tam už jim nic jiného nezbývalo, jinak to zavřené měli (jen nemají tak dobrou obranu, ale zase dobrého brankáře no).

Reagovat
Novak.Usykovic

Dostali se stejně daleko jako pragmatičtí, agresivní a nesympatičtí tragédi z Dánska pod vedením toho namistrovaného agresivního kodaňského diktátora.

Další prosím. Tyhle nesmysly o naivitě už jsou pomalu takové "Gael Cliche" jako že český fotbal je specifické prostředí, do kterého se nehodí cizinci.

Reagovat
Rudnevs

Akeho diktatora zas?

Reagovat
jitrnica

JAk by měli s podobným kádrem hrát, chytráku?

Reagovat
Pablos

přeci ultra betón bez šance... ale se skórem 0:1 asi podle něj

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Novak.Usykovic

Sagnol > dánský no name na lavičce antifotbalistu z Kodaně

Sagnola jsem měl rád už z dob Bayernu. Starý dobrý "trochu ugly" mnichovský olympijský stadion.... Elber, Kahn, Scholl, Salihamidzic, Makaay, Kovac, Lucii, Pizarro, Roque Santa Cruz..... Osmifinále LM na zimou poničeném trávníku... To bejvávaly časy.

A všimli jste jak se alfa Sagnol nevymlouval na rozhodčí? Naopak je pozitivní a snažil se svými hochy hrát krásný kreativní fotbal.... Důraz na kvality jednotlivců a jejich seberealizaci.

Neskutečný kontrast s tou dánskou sketou, kodaňská woke beta z dánského narodaku, který naordinoval svému týmu ho*no. A pak si ještě možná pasivně agresivně vybíjí svůj vztek a jeď doma.

Víc Sagnolu do fotbalu prosím!!!

Reagovat
pobody's nerfect

Dánský trenér ti ojel psa nebo proč na něj máš takovou hromadu invektiv?

Reagovat
Pablos

ojel srbský psy

Reagovat
Univerzál

Dánové vyřadili Srbsko. O ničem jiném to není.

Reagovat
pobody's nerfect

Jenom dobře. Méně sympatický narod na celém mistrovství nenajde.

Reagovat
Novak.Usykovic

Důvodů je více.

MS 2022 v Kataru

Dánsko - Tunisko 0:0

Dánsko - Francie 1:2

Austrálie - Dánsko 1:0

Celé toto EURO naprostá holistická srajda o Dánů a ještě k tomu nesympatické arogantní ksichty, co jsou na hřišti schopné leda provokovat nebo udělat krtka. Totálně nezáživný fotbal. I Řecko hrálo lepší fotbal na EURO 2004.

Reagovat
Damis

Že tě třeba Anglie nenapadla. Ale malé Dánsko, srbe

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Acrocephalus

Gruzinci indivudalne lepe vybaveni nez nasi, 1 na 1, kontrola mice, rychlost, vsechno bylo na jejich strane. Dokud nasi nebudou lpet a drilovat nejen na tymovych, ale urcitych individualnich kvalitach, budeme se trapit i s tymy tabulkove "horsimi" nez jsme my. Krome San Marina, Malty, Andory a jinych trpasliku nedokazeme vyhrat suverenne a "v suchym triku" s nikym v Evrope. Zmente to uz!

Reagovat
Nihilister

Že nemáme moc vkus se ukazuje skoro každou olympiádu, ne?

Reagovat
Kejza

jsme právě byli mnohdy dost oceňováný.. a myslel jsem, že třeba minule modrotisk nebo tenkrát ty holinky v Londýně byly vlastně i lidma přijatý

Reagovat
ratusek

ty dosavadní olympijské kolekce byly krásné a povedené. Tohle je naprostý hnus k zblití

Reagovat
Nihilister

Jsem asi součástí bubliny, kde se to moc nelíbilo...

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele