Jsme s posilami spokojení, ale neznamená to, že je kádr uzavřený, vysvětlil Friis

17.07., 16:15
Aktuality
Lars Friis (© Sparta Praha)

Trenér Sparty Lars Friis je spokojený s kádrem, s nímž český mistr zahájí obhajobu ligového titulu. Na dnešní tiskové konferenci dánský kouč uvedl, že si hodně slibuje od dvou posil, které letenský klub představil až v úterý večer. Sportovní ředitel Tomáš Rosický řekl, že angažování dánského stopera Mathiase Rosse a španělského levého beka či křídla Imanola Garcíi je výsledkem dlouhodobého sledování a složitého vyjednávání. Kádr ještě nepovažuje za uzavřený.

Dvě poslední posily dorazily na Letnou na poslední chvíli. Ross přišel z Galatasaraye Istanbul na roční hostování s opcí, García na přestup z Athleticu Bilbao. Otázkou je, zda budou připraveni již na páteční utkání prvního ligového kola proti Pardubicím.

"Oba už dnes s námi trénovali a podali poměrně solidní výkon. Také se podrobili testům a rovněž je slušně zvládli. Uvidíme, jestli už budou nachystaní na Pardubice, nebo třeba na předkolo s Shamrockem. Nasadíme je hned, jak si budeme jistí, že je pro ně správný čas. Je realita, že přišli až teď. Je to složité, klub na příchodech tvrdě pracuje a je běžné, že se jednání táhnou. Zásadní je, že jsou oba tady. S tím jsem moc spokojený, což se týká i celého kádru," řekl Friis.

Ross se stal dalším Dánem v mužstvu. Rosický ale nesouhlasí s tvrzením, že Sparta razí při posilování skandinávskou cestu. "Bereme přece hráče z různých míst, nejen z této oblasti. Sledujeme ligy, kde jsou pro nás hráči dostupní. Máme dobrou zkušenost třeba s fotbalisty, kteří jako velmi mladí odešli do velkého klubu, ale pak měli problém se v něm naplno prosadit. O Mathiasovi jsme dobře věděli ještě dříve, než k nám přišel Lars. Ale že ho dříve trénoval a zná jeho charakter, samozřejmě hrálo roli. Trenér je vždy součástí přestupových plánů," poukázal Rosický.

Španělská LaLiga je nicméně výjimečná. García v uplynulé sezoně odehrál za Bilbao devět zápasů v lize a jednou nastoupil v domácím poháru, který Athletic vyhrál. V předchozích ročnících hostoval ve druhé lize v Mirandésu a Eibaru. "Imanol má typologii obránce, která se nám líbí. Když vidíte, že v poháru hraje proti Barceloně poločas na Rafinhu, druhý pak na Yamala a zvládne to, je předpoklad, že to zvládne i u nás," dodal Rosický s úsměvem.

"Málokdo si asi uvědomuje, jak těžké je dostat sem hráče z Bilbaa nebo předtím třeba Preciada, který hrál na mistrovství světa. Jak těžká jednání to jsou, kolik času zaberou. Získat hráče za týden možná jde na PlayStationu, ale ne v reálném životě. Musíte v tom hráči být hodně dlouho a přesvědčit ho, že Sparta je pro něj dobrý krok," poznamenal sportovní ředitel.

Kromě navrátilců z hostování byl první posilou kosovský reprezentant Ermal Krasniqi z Rapidu Bukurešť. "V této fázi je těžké říct, zda se jedná o konečnou podobu kádru. Dveře před nikým nezavítáme, trh budeme nadále sledovat. Teď jsme postavení tak, jak jsme být chtěli, což ale neznamená, že někdo ještě nepřijde. Momentálně jsme spokojení s tím, s čím do sezony jdeme," uvedl Rosický.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Y.Cabaye

Obrana teď vypadá slušně, jen mám trochu starost o střed hřiště. Vypadá to, že začátek sezóny bude kreativně stát na Sadílkovi, tak snad se předvede. Pavelku bych tam viděl nejradši co nejmíň... Samozřejmě otazník je ještě v útoku, kde je nemalá šance, že někdo z útočného trojlístku odejde. Ale to snad má Rosa podchycený.

Reagovat
Luka3enko

no mě by zajímalo docela jak je na tom kairinen, protože trénoval s navrátilcema z repre, ale nikdo neříkal jak je na tom.

Reagovat
kilobyte

Ale s míčem netrénoval, ne? Snad bude ready už na 3. předkolo.

Reagovat
Luka3enko

cvičení s balónem tam mají https://youtu.be/F5s9C7PItik?si=YSpbzIkycY8qRcQ9 (cca 8:30)

Reagovat
kilobyte

Tak to je super. Je stihne ještě před 3. předkolem rozehrát.

Reagovat
kilobyte

Spíše na Solbakenovi.

Reagovat
ratusek

A už se zlepšil? Nebo je to pořád posouvač dozadu

Reagovat
kilobyte

To brzo uvidíš.

Reagovat
Mr.Mike

Bude lepsi nez na jare ale nejspis platnejsi bude spis jako defenzivnejsi

Reagovat
Likan7

Zítra 0+2, uvidíš

Reagovat
ratusek

Aby z toho hned nebyla ztráta, proti soupeři, který je v totálních sračkách. Teda dle místních fanoušků, veřejně to asi "nějak" funguje

Reagovat
jsemdement

Třeba konečně přesedlal z baletu na fotbal a uvidíme toho nového TR10 nejen poběžkávat.

Reagovat
Y.Cabaye

Tak zatím to bylo tak, že se hrálo Kairinien - Laci a Sadílek - Solbakken s tím, že Laci a Solbakken byli ti defenzivnější štíty co hodně napadali rozehrávku. Ale přiznám se, že sem nějak neodchytil s čím Solbakken přišel, jestli jako kreativní záložník tak asi proč ne, ale na jaře se mi tak nejevil.

Reagovat
kilobyte

Na jaře se teprve rozkoukával. Ty zimní posily to mají prostě těžší. Navíc když nedostával moc šancí. Hrál to spíše na jistotu, což když má tvořit nejde.

Reagovat
Witcher

Ježíš tady bude breku za měsíc

Reagovat
podnebný

Ofenzivní desítku t.č. bez Kairinena Sparta nemá. Ale klidně bych tam viděl Daňka, který by si s Pardubicemi zahrál proti svým bývalým. Možná uvidíme, jaký pokrok udělal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele