Jsme před rozhodujícím soubojem ve Švédsku v dobré pozici, těšilo Haraslína

Dnes, 11:46
Aktuality
Lukáš Haraslín (© Joe Klamar / AFP)

Přestože Lukáš Haraslín v poslední době táhne ofenzivu fotbalové reprezentace Slovenska, náročný italský trenér Francesco Calzona o něm řekl, že mohl být v kariéře dál, než je teď. Křídelník pražské Sparty vstřelil v pondělí vítězný gól při výhře 3:1 v Ázerbájdžánu v Lize národů. Haraslín v rozhovoru s novináři jen litoval, že se netrefil už v předchozím remízovém duelu se Švédskem, s nímž Slováci soupeří o návrat do druhé ligy soutěže.

V Baku potvrdil svou roli i střelecky. "V posledních měsících je největší ofenzivní hrozbou Slovenska," napsal o Haraslínovi server sportweb.pravda.sk.

Italský kouč slovenského týmu nicméně zůstal kritický nejen k výkonu mužstva, ale i k bývalému hráči Parmy, Gdaňsku či Sassuola. "Haraslín je pro mužstvo velice důležitý. Má nadprůměrné technické kvality. Myslím, že je to hráč, který mohl v kariéře dosáhnout více proti tomu, na jaké úrovni se momentálně nachází," uvedl Calzona na tiskové konferenci.

Haraslín rozhodl v 75. minutě svojí klasickou střelou zpoza šestnáctky k zadní tyči. "Jsem rád i za něj, jenže ani jeho výkon nebyl výjimečný v porovnání s celým týmem. Zapadl do průměru. Drželi jsme ho na hřišti a to se nám vyplatilo," zhodnotil pětapadesátiletý italský trenér.

Slováci díky Haraslínovi využili již po pěti minutách přesilovku po vyloučení soupeře a jsou nadále ve hře o postup do B divize Ligy národů. O postup si to rozdají v listopadu ve Stockholmu se Švédskem, za nímž jsou ve skupině druzí jen o skóre.

Osmadvacetiletý rodák z Bratislavy se v národním týmu trefil poprvé od červnového přípravného duelu proti San Marinu (4:0). "Konečně. Během srazu jsem se zastřeloval. Proti Švédům to nevyšlo. Při první šanci s Ázerbájdžánem jsem se při střele levačkou málem o míč přerazil a pak jsem pravačkou trefil po zemi. Nakonec to tam padlo. Těší mě, že jsem mužstvu pomohl," ulevilo se mu.

Čekáním na další trefu se nenechal znervóznit. "Když to ofenzivnímu hráči nepadá, musí zkoušet dál. Pokud je spoluhráč lépe postaven, je třeba mu přihrát. Jsme útočníci a první myšlenka je často o tom, jak skórovat. Jsem rád, že mi to vyšlo. Jsme před rozhodujícím soubojem ve Švédsku v dobré pozici," dodal Haraslín.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Švédsko
4
3
1
0
11 : 3
10
2
Slovensko
4
3
1
0
8 : 3
10
3
Estonsko
4
1
0
3
3 : 8
3
4
Ázerbájdžán
4
0
0
4
3 : 11
0

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele