Jsme pověrčiví, minule jsme si vybírali Liverpool, počká si Pavelka na soupeře

30.07., 23:09
Aktuality
David Pavelka (© AC Sparta Praha)

David Pavelka si po postupu přes irský Shamrock z pověrčivosti odmítá vybírat dalšího soupeře. Sparta ve 3. předkole Ligy mistrů narazí buď na rumunský tým FCSB, nebo Maccabi Tel Aviv. Domácí odvetu s irským mistrem Pavelka odehrál jako kapitán a připomněl, že když kabina na jaře uvítala jako soupeře slavný Liverpool, oba zápasy osmifinále Evropské ligy skončily debaklem.

Vítězstvím 4:2 v domácí odvetě Pražané splnili povinnost a zajistili si podzim v pohárech, protože minimálně skupinu Konferenční ligy teď mají jistou. Ve středu si Letenští počkají na dalšího protivníka, první utkání mezi FCSB a Maccabi skončilo remízou 1:1. "Žádného z těchto soupeřů nepreferujeme. Jsme docela pověrčiví, minule jsme si vybírali Liverpool a víme, jak to dopadlo. S čistou hlavou se podíváme a uvidíme, co bude dál," uvedl Pavelka po utkání na tiskové konferenci.

Ačkoliv je záložník, celou odvetu odehrál v obranné trojici. "Cítím se v obraně docela dobře, během tréninku tam delší dobu hraju. Měli jsme však nějaké nedorazy. Škoda dvou gólů, to je ještě známka jisté nesehranosti," řekl třiatřicetiletý pražský rodák.

Trenér Lars Friis ho za výkon pochválil. "Byl jsem s Pavlasem spokojený. Není to přirozený obránce, ale záložník. Má hodně zkušeností a dokázal, že se s tou pozicí vyrovná. Pro mužstvo má přínos právě svými zkušenostmi," poukázal dánský kouč.

Pavelka odehrál 25 zápasů za reprezentaci a vstřelil jeden gól, v české lize má bilanci 186 utkání a 28 branek. Přestože už v poslední době nepatřil do základní sestavy, Sparta se svým odchovancem koncem června ještě o rok prodloužila smlouvu.

"S kapitánskou páskou jsem odehrál dost zápasů, takže ji příliš nevnímám. Prožívám teď hezké období, po roce zase hraju bez bolesti a bez limitu. Snad se ještě trenérovi do rotace dostanu, i když vnímám, že se někteří kluci uzdravují a reprezentanti už se více zapojují. Snad ale můžu za někoho zaskočit," doufá bývalý hráč Slovácka, Liberce a turecké Kasimpasy.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele