Jsem s ním spokojený, skvělý hráč, nešetří Flick chválou na adresu Lewandowského

25.08., 13:46
Aktuality
Hansi Flick (© AFP)

Robert Lewandowski (36) opět dokázal, že je důležitou součástí barcelonského týmu. Trenér Hansi Flick (59) svého útočníka pochválil poté, co polský kanonýr gólem ve druhém poločase rozhodl o sobotní ligové výhře Katalánců nad Athleticem. Zamlouval se mu také výkon křídelníka Raphinhy (27).

Po dvou kolech LaLigy má Lewandowski na kontě tři branky. Vítěznému gólu do sítě Athleticu předcházely dva góly v úvodním utkání na hřišti Valencie, kterou Barcelona rovněž porazila 2:1.

"Znám Roberta velmi dobře a nemyslím si, že se vrátil do formy. Mám totiž za to, že přesně takové věci on prostě umí, vždy jsem ho tak vnímal," řekl Flick pro DAZN. Pod jeho vedením v Bayernu v letech 2019 až 2021 nastřílel Polák 83 gólů v 71 zápasech a získal několik významných titulů včetně trofeje pro vítěze Ligy mistrů v roce 2020.

"Jsem s ním spokojený, nejde jen o góly, které dává, ale také o jeho kolektivní úsilí a způsob, jakým předvádí vysoký a velmi efektivní presink. Po fyzické stránce je stoprocentní. Naprostý profesionál, který bere kondici velmi vážně. Ví, jak se vypořádat s tlakem, viděli jsme to po vyrovnávací brance ve druhém poločase. Skvělý hráč," dodal německý kouč.

Flick pochválil také brazilského křídelníka Raphinhu, který opět exceloval na pozici ofenzivního záložníka: "Rafa může hrát na jakémkoli útočném postu. Může hrát na pozici desítky nebo měnit místa, je fenomenální v presinku. Někoho takového jsme potřebovali, protože nám stále chybí několik hráčů."

Gavi, Ronald Araújo a Frenkie de Jong jsou zranění, zatímco novou posilu Daniho Olma Barcelona pro LaLigu zatím neregistrovala kvůli tomu, že by se klub nevešel do pravidel finančního fair play (FFP). Flick je však s týmem i jeho výsledky spokojen.

"Po dvou výhrách proti tak těžkým soupeřům a za takových okolností musím být velmi spokojený. V obraně si vedeme dobře," zhodnotil lodivod, jehož tým příště vyzve Rayo.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (10)

Přidat komentář
2miguel1

On ked je fyzicky nabombeny čo pod Flickom musi byt, tak je to proste delo

Reagovat
Kejza

zrovna on je fyzicky nabombenej celou kariéru

Reagovat
blaugrana

Ešte to chce zapracovať na efektivite a bude to skvelé.

Reagovat
2miguel1

Btw, ten Nou Camp do 15.decembra je asi utopia ze?

Reagovat
Kluivert9

Údajně až od příští sezóny...

Reagovat
LAM

A kde si slyšel tuhle údajnost?

Reagovat
Visca el barca

Přesně tak. Ta společnost co to staví, by měla velké penále. Plus se tam i prodávaj permice.

Reagovat
roman1978

Lidé se také ptají

Will Camp Nou be open in 2024?

The club representatives confirmed the plan to return to the Spotify Camp Nou in December, with a minimum capacity of 64,000 spectators in the first and second tiers, while the third tier construction continues. The first match at 60% capacity is expected to be in late December 2024.17. 7. 2024

Reagovat
-R2D2-

Pojedu až bude stopro. A prosím ať vyřešej tu vrchní obrazovku. Přece tam nejebnou panely 4x 65"..

Reagovat
2miguel1

https://www.instagram.com/reel/C_Bx5ECi_kp/?igsh=MXJtbnpxcDZ3eWpqYg==

Len je 26.8 a vyzera to takto niesom stavitel, ale ako chcu na tomto hrať o 3 mesiace?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele