Jović pozdním gólem zachránil Srbsko. Je to neuvěřitelný pocit, zářil

20.06., 22:04
Aktuality
Luka Jović udržel srbskou reprezentaci ve hře. (© AFP)

Když před pěti lety přestupoval srbský reprezentant Luka Jović do Realu Madrid, měl před sebou hvězdnou budoucnost. Jenže ve Španělsku se vůbec neprosadil a dodnes patří k největším přehmatům v historii "Bílého baletu". Dnes na sebe ale znovu výrazně upozornil, když na mistrovství Evropy dal jeden z nejdůležitějších gólů své kariéry a zařídil Srbsku v nastavení remízu 1:1 se Slovinskem.

"Je to neuvěřitelný pocit, dát takový gól," rozplýval se Jović, který v páté minutě nastavení poslal hlavou míč do branky po rohovém kopu. Šlo o poslední akci zápasu. Remíza 1:1 udržela Srbsko ve hře o postup. Z Joviče se stal národní hrdina.

Na chvíli ukázal, proč za něj Real v roce 2019 zaplatil Frankfurtu přes 60 milionů eur. Jenže Jović dal za tři sezony v Madridu jen tři branky, následně šel na hostování zpět do Frankfurtu a nakonec mu Real původně šestiletý kontrakt zrušil a nechal ho zdarma odejít do Fiorentiny. V Itálii se Jović znovu chytil a dnes patří AC Milán.

Od příchodu do Realu na sebe nikdy neupozornil tak výrazně jako dnešním gólem na evropském šampionátu. Byl jeho nejdůležitější v národním dresu. Z deseti předchozích branek za Srbsko byl dosud nejcennějším gól z listopadu 2020 do sítě Skotska, kdy rovněž v závěru vyrovnal na 1:1 a dal Srbsku šanci na postup na minulé Euro, jenže následně Skotsko vyhrálo penaltový rozstřel a postoupilo na úkor Srbů.

"Ten gól proti Skotsku nám nakonec nic nepřinesl, tak doufám, že tenhle gól bude mít lepší pokračování a v závěrečném duelu skupiny porazíme Dánsko. Rozhodně na to máme," řekl Jović.

Jovićovi statistiky ze zápasu se Slovinskem. (©Opta by StatsPerform / AFP)

"Odehráli jsme tu dva dobré zápasy. Bohužel to stačilo jen na bod. Proti Slovinsku to bylo těžké. Je to velmi kvalitní soupeř, hraje ve vysokém tempu a s velkou bojovností. Mnozí je podceňují, ale mě hodně mile překvapili. Proto musíme být rádi i za ten bod," dodal Jović.

Podle trenéra Srbska Dragana Stojkoviče ukázal Jović, co v něm je. "Jsem za něj moc rád. Stačí mu sebemenší prostor, aby byl nebezpečný. Jeho gól je velmi důležitý pro týmové sebevědomí i jeho samotného. Je to úžasný hráč a ještě nám to ukáže," prohlásil Stojković.

Radost mu udělala bojovnost celého týmu. "Nikdy se nevzdáváme. Vždy věříme až do konce. Měli jsme hodně šancí, ale prostě jsme se nemohli trefit. Ale nechtěli jsme přijmout porážku a neustále se snažili. Ten gól byl odměnou," dodal srbský kouč.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele