Jindřišek ve 43 letech pokračuje v Bohemians. Chci zpátky titul nejstaršího ligového střelce, hlásí

25.06., 18:16
Aktuality
Josef Jindřišek (© Bohemians Praha 1905)

Nejstarší ligový hráč Josef Jindřišek si velmi váží možnosti hrát za pražské Bohemians 1905 i v následující sezoně. Motivací pro třiačtyřicetiletého záložníka je i to, že by si rád vzal zpět titul nejstaršího ligového střelce. Řekl to v rozhovoru pro klubový web. Jeho novým agentem je Tomáš Hübschman, který minulý týden ve dvaačtyřiceti letech ukončil kariéru.

Jindřišek hraje nejvyšší soutěž od sezony 2003/04. Čtyři ročníky strávil v dresu Jablonce a dva v Olomouci, v Bohemians působí od roku 2009. V první lize dosud nastoupil do 442 zápasů, v nichž vstřelil 25 gólů. V minulé sezoně si s "Klokany" zahrál 2. předkolo Evropské konferenční ligy. Vršovický celek se v pohárech představil po 36 letech.

Loni v říjnu Jindřišek překonal Pavla Zavadila a stal se nejstarším hráčem, který kdy v samostatné lize nastoupil. V pátek se startem letní přípravy vršovický celek informoval o tom, že s Jindřiškem prodloužil kontrakt.

"Velmi si vážím možnosti přidat další ligovou sezonu. Je otázkou, kolik toho odehraju, ale v tréninku budu makat a udělám pro to všechno," prohlásil Jindřišek.

Motivací mu je vzít si zpátky titul nejstaršího ligového střelce. O něj ho na konci května obral Marek Matějovský. Rovněž dvaačtyřicetiletý kapitán Mladé Boleslavi by měl pokračovat v kariéře, jelikož se středočeským mužstvem zahájil přípravu.

"Určitě tam motivace je. Bohužel už jsme zůstali s Matějákem jen my dva, Tomáš (Hübschman) ukončil kariéru. Když jsem se na zápas Boleslavi (s Hradcem Králové) díval, strašně jsem mu gól přál, abych měl motivaci dál pokračovat a překonat ten rekord," uvedl Jindřišek.

Bývalý reprezentant Hübschman je nyní jeho agentem. "Tomáš se dal na novou dráhu. Já jsem mu volal, abych mu pogratuloval ke skvělé kariéře a při tom hovoru jsme se dohodli, že se stanu jeho prvním hráčem," konstatoval Jindřišek.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takhle to dopadá, když už ti zbyde jen ten fotbal. Ještě si chceš na starý kolena poměřovat pindíky. Lidksé ego nemá hranice.

Reagovat
smazaný uživatel

*Lidské

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
kilobyte

Jeho ten fotbal aspoň živí. Ty tady píšeš hovadiny zadarmo. Takže bych o poměřování pindíku pomlčel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak...ano vydělává..ale nemá soudnost...bude se tady celý rok honit, zabírat mladším hráčům místo... jen aby dal jeden pisraný gol...tak nebuď osel..

Reagovat
smazaný uživatel

*posrany

Reagovat
kilobyte

Nikomu místo fakt nezabírá. Pokud není ten mladší hráč lepší než 40+ letý, tak si to místo nezaslouží. Proč by neměl mít soudnost? Protože na sobě chce makat a ještě nechce do "důchodu"?

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se tady ohání nějakým rekordem...a bude nejspíš tahat bídu s nouzí a čekat že se někdy ukopne.

Reagovat
kilobyte

Ohání se rekordem? Vždyť se o něm jenom zmínil.

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně je to zcela zásadní a motivující věc.. jinak by se na už vysral...což jako jako ok ale prostě je to křeč... hráči ve 43 by si už neměli co dokazovat... trochu se s tím smířit a jít dál.

Reagovat
kilobyte

Ale on nebude hrát jen kvůli rekordu. A proč by nemohl hrát, když na to pořád ještě má? To ti jde fakt jen o věk? Kdyby mu bylo o 10 méně a měl stejně výkony, tak by to bylo v pohodě?

Koukat na věk je píčovina. Je to stejné, jako když se přehlížejí mladí hráči, protože jsou ještě moc mladí.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to prostě křeč... Jeden senior hraje a druhý se musí logicky přidat, aby mu nevyfoukl kuře v akci... už se těším na souboj

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

A co se vůbec do mě sereš? To jestli něco komentuji nebo ne, tak nemá vliv na to, že prostě už přehrává a je to křeč... sorry jako...ve 43.. už by měl mít rozum.

Reagovat
kilobyte

A v čem jako nemá rozum?

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl by lpět na blbostech nějakýho rekordu a kvůli tomu si protahovat kariéru... měl by přemýšlet už trošku s větší sebereflexí.

Reagovat
Kucka

Akorát, že Pepa nemá jenom fotbal.

Reagovat
Coutinho10

rekordy jsou od toho, aby se překonávaly, je dobře, že ho ještě uvidíme, to samé podle všeho i Matějovskýho

Reagovat
Salfovic

Přijde mi to už trošku jako křeč.

Reagovat
kilobyte

Křeč je, že mladší nejsou lepší.

Reagovat
St. Pauli

Krec je, ze neumime ty mladsi, kteri by byli i lepsi, udrzet u fotbalu a zaclenovat do kadru.

Reagovat
St. Pauli

A krec taky je, jakym zpusobem PR oddeleni informovalo o prodlouzeni smlouvy s Pepim, kdy na socky napsali, ze konci, ale ze ve skutecnosti nekonci, a ze tu zpravu, ze konci, davaji do supliku, az skonci...

Reagovat
Coutinho10

pokud ho to baví a je přínos, tak proč ne

Reagovat
dave30

Takže první proměněná penalta a končí? Hlavně si ještě musí dát hlas do soutěže o fotbalistu roku (jako téměř každý rok).

Reagovat
kilobyte

To by mu ten rekord dlouho nevydržel, když Matějovský bude hrát ještě 5 let.

Reagovat
Salfovic

Ještě je tu Petržela, kterej pořád patří k nejrychlejším hráčům ligy

Reagovat
St. Pauli

Komentujici tu ocividne ziji stastne a spokojene zivoty.

Reagovat
smazaný uživatel

úplně v pohodě... někdo spíš neví kdy uzavřít kariéru a nebýt osel

Reagovat
St. Pauli

Tak uz prosim Te uzavri svou karieru komentujiciho a nebud Ihacek.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji za doporučení ale bohužel.. tak se uklidni a koukej na fotbal než ti praskne cévka.

Reagovat
Bayernista18

Kdo ho někdy slyšel mluvit, tak mu musí bejt jasný, proč chce dál hrát. Každopádně dávám

Reagovat
St. Pauli

Pan Instalater

Reagovat
Bayernista18

On je ukázkovym příkladem toho, že herní inteligence nemusí nijak souviset s tim, jak inteligentně člověk působí navenek.

Reagovat
Nieuwendyk

Počkej, jako že je blbec?

Reagovat
Bayernista18

Nevim, jestli je blbec, ale v rozhovoru zněl, jako by neuměl do pěti počítat.

Reagovat
mayday

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele