Jihlava reaguje na mizerný start, u týmu končí trenér Oulehla

28.08., 16:57
Aktuality
David Oulehla (© fcb.cz)

Od kormidla Jihlavy byl dnes odvolán trenér David Oulehla. Vedení posledního týmu tabulky na webu oznámilo, že se s čtyřicetiletým koučem dohodlo na ukončení smlouvy kvůli neuspokojivým výsledkům. Jeho nástupce bude nejspíš znám až v reprezentační pauze, jež bude následovat po víkendovém kole.

Jihlava v nové sezoně ještě nevyhrála. V sedmi druholigových zápasech Vysočina nasbírala jen tři body za remízy a nepohoda týmu vyvrcholila úterním vyřazením v prvním kole poháru po penaltovém rozstřelu s divizním Žďárem nad Sázavou.

"Bohužel vnímáme, že se potýkáme s vleklou sportovní krizí, která se neváže pouze k špatnému startu nového soutěžního ročníku. Trápí nás vlastně celý kalendářní rok 2024, kdy jsme z 22 zápasů dosáhli jen na dvě vítězství," řekl sportovní ředitel a předseda klubového představenstva Lukáš Vaculík k odvolání kouče, jenž u týmu působil od loňského května. "Po neuspokojivém druholigovém jaru jsme v létě přistoupili k poměrně velké obměně kádru. Výsledkový efekt se však přes některé nadějné výkony nedostavil, body do tabulky nám citelně schází."

V pátek Jihlava přivítá v 8. ligovém kole Viktorii Žižkov a Vaculík neočekává, že by už byl na lavičce Oulehlův nástupce. "Rádi bychom trenéra nalezli co nejdříve, okruh adeptů je širší. Pátek však není příliš reálný, nechceme proces nalezení nového kouče uspěchat. Po duelu s Viktorií následují dva týdny reprezentační pauzy, během níž k mančaftu nový lodivod nastoupí. K dispozici mu bude stávající trenérský tým, který by měl zůstat beze změny," řekl bývalý jihlavský kapitán.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Takze Krondak, here we go , nevim jestli s timhle kadrem jakykoliv trener neco udela

Reagovat
mario23

Hlavním problém je Vaculík, ten by se měl chytit se svým fotrem za rukou a vypadnout. Rodina podvodníků a tunelářů akorát. Tam je hlavní problém. Sestup je řekl bych jasnej.

Reagovat
Firkraag

Můžeš o tom napsat něco víc? Mně právě přišel Vaculík jako člověk, co se fakt snaží, aby jihlavskej fotbal nějak vypadal, ale prostě zoufale nejsou finance.

Reagovat
mario23

To je jen na oko. Údajně mu FCV dluží prachy, takže si z toho dělá dojnou krávu, prachy žádný nepřináší, spolu s fotříkem vytunelovaná PSJ, což byl hlavní sponzor FCV. Teď od toho většina dává ruce pryč, peníze vůbec nejsou hlavně kvůli Vaculíkovi, takže to táhne hlavně město, ten rozpočet teď je minimální.

Reagovat
1joni

No teda jistej si tím co píšeš nejsem.

Reagovat
Cotton

Peníze nejsou kvůli insolvenci PSJ před pár lety, od té doby tam není nový hlavní sponzor. Vaculíkové to právě ještě drží při životě, jinak by se o ten klub nikdo nestaral. Myslím, že město financuje jen mládež, někde jsem to četl (nebo možná slyšel ve FNL Zajíci spíš).

Reagovat
mario23

Insolvence PSJ, spíš tunel.

Vaculíkové jsou jednoznačným morem. Většina znalých si přeje jejich konec v klubu. Ty nedrží nic při životě.

Reagovat
cortan

Reagovat
1joni

Reagovat
1joni

Palec patří Cotton

Reagovat
fabec1222

Takže letos sestup a konečná?

Reagovat
podnebný

V jiných klubech se chytají noví majitelé, třeba ve Slavii,Liberci, Plzni, Ostravě, možná to vyřeší i Olomouc a Pardubice, jenom na jihu země pořád mrtvo. Jihlava holt patří do chudého kraje a pšenka jí nekvete. A je to škoda stejně jako u Zbrojovky Brno, kde nemají ani pořádný stadion, nebo u Českých Budějovic, které jsou taky na spadnutí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele