Ještě tvrdší pád pro Bordeaux, Championnat National mění za čtvrtou nejvyšší soutěž

02.08., 13:55
Aktuality
Sídlo v Bordeaux (© AFP)

Slavný klub Girondins Bordeaux bude v další sezoně nakonec hrát až čtvrtou ligu. Oznámila to francouzská federace. Šestinásobný ligový šampion byl původně kvůli dluhům přeřazený ze druhé do třetí ligy, nedokázal ale předložit požadované finanční záruky.

Klub, v němž v minulosti vyrostli například Zinédine Zidane nebo Bixente Lizarazu, stále nedokázal stabilizovat kritickou situaci. Na počátku července ho finanční orgány přeřadily do třetí ligy kvůli ztrátě 40 milionů eur (přes miliardu korun) v klubovém rozpočtu. Minulý týden Girondins vyhlásili bankrot a uzavření mládežnické akademie. O profesionální licenci přišli po 87 letech a navíc zrušili přípravná utkání před sezonou.

Bordeaux předloni sestoupilo z elitní Ligue 1. Okamžitý návrat se týmu nepovedl i kvůli tomu, že poslední a klíčový zápas předminulé sezony skončil kontumací kvůli výtržnostem fanoušků. Letos mužstvo obsadilo v druhé nejvyšší soutěži až dvanácté místo.

Mezi lety 2009 až 2019 hrál za Girondins i bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil. Po skončení hráčské kariéry se začal věnovat trénování v rezervním týmu, pak byl u "áčka" jako asistent a krátce i jako dočasný kouč.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
JacoBee

"Okamžitý návrat se týmu nepovedl i kvůli tomu, že poslední a klíčový zápas předminulé sezony skončil kontumací kvůli výtržnostem fanoušků."

No a tohle je důvod, proč ten tým zanikne. Mohou si gratulovat.

Pochybuji, že se z toho někdy vyhrabou. Samo o sobě je těžké projít ze 3/4 do první, ale když nemají ani korunu? bye

Reagovat
Manik...

Se silným majitelem to je reálné.

Reagovat
Mönchengladbach

Plašil je úplně zlikvidoval.

Reagovat
mayday

Reagovat
Beči

Smutný pád tradičního klubu. Snad se z toho v budoucnu vyhrabou jako se to povedlo Rangers.

Reagovat
Mass

Snad se taky nevrátí jako totální mrdky.

Reagovat
Filip12

OT Potocká málem ded

Reagovat
frezi

astmatický záchvat len

Reagovat
sergi

Tak to sú fanúšikovia ozaj mentálni atléti ak zato vtedy nepostúpili...

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

No podla vsetkeho tam islo o to, ze jeden blby fanusik pocas oslavy golu vybehol k hracovi a sotil ho. Nehovorim, ze to nic nebolo, ale nebolo to zase take hrozne na prerusenie a potom nasledne ukoncenie zapasu. A co som sa dalej docital, tak ten hrac to tusim potom uhraval na otras mozgu atd., proste to vyznievaa ako taka "francuzska futbalova fraska".

Reagovat
sergi

No dpč, dobrá komédia, ale vieš, nevieme súvislosti, ak mali predtým upozornenie nejaké, źe sa im to stalo predtým. Ale hej, sotenie je jedna vec no hrať to na otras mozgu je tiež teda demencia.

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Pravda, neviem o vsetkych suvislostiach a navyse, ked vobec nesledujem LFP. Ale francuzske komentare pod videom su dost vypovedne a ironicke v podstate, napriklad nieco v zmysle "J'étais tellement choqué par cet acte ultra violent... que je n'ai pas dormi de la nuit - I was so shocked by this ultra violent act... that I didn't sleep all night" alebo "La legend veut que le joueurs à été amputé des deux jambes - Legend has it that the player had both legs amputated."

Reagovat
fenixLFC

wtf ved to je uplne jedno. problem s vbehnutim ludi na travnik nie je len o preruseni zapasu ale najma o tom ze sa mozu dostat k hracom a napadnut ich (jak sa stalo kedysi grealishovi v derby). ked fanusik soti do hraca na ihrisku tak je uplne jedno nakolko to bolo velke, je to automaticky na ukoncenie duelu. jasne, ten hrac bude spina lebo je simulant ale nic to nemani na tom ze to je obrovsky exces so zasluzenym trestom

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Klidek. Ved ja netvrdim, ze to bolo spravne a urcite som za potrestanie toho fanusika, to nebolo fakt normalne. Uz aj tak ho musia mat vsetci vlastni "radi" za tento exces Osobne som len povedal svoj nazor, ze by som kvoli tomu nezrusil zapas na totalku, ale to je uz kazdeho nazor a pohlad na vec.

Reagovat
sergi

No za mňa to bol tiež až príliš tvrdý trest, navyše ak je to posledný a zároveň rozhodujúci zápas tvl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele