Ještě jsme nedosáhli toho, co opravdu chceme, řekl trenér Sparty Friis

30.07., 22:41
Aktuality
Lars Friis (© AC Sparta Praha)

Sparťané si postupem přes Shamrock ve 2. předkole Ligy mistrů zajistili podzimní účast v pohárech, podle trenéra Larse Friise však ještě nedosáhli toho, po čem opravdu touží. Tím je postup do "milionářské" soutěže, kde se naposledy představili v sezoně 2005/06. Řekl to na tiskové konferenci.

Sparta navázala na týden starou výhru 2:0 z Dublinu a po domácím vítězství 4:2 postoupila do 3. předkola. Pražané si zahrají v nejhorším případě Konferenční ligu. "Není to tak, že bychom se cítili klidněji, že si zahrajeme hlavní fázi. Jedním z našich cílů je postup do Ligy mistrů. Budeme o ni bojovat, větší boj už neexistuje. Tohle byl první krok z několika. Máme velkou radost z postupu do dalšího předkola. Ještě jsme ale nedosáhli toho, čeho opravdu dosáhnout chceme," uvedl Friis.

Čeští šampioni doma rozehrají 3. předkolo za týden proti rumunskému FCSB, nebo Maccabi Tel Aviv. "Mám kolem sebe skvělé lidi, kteří sledují oba týmy. Zítra se na zápas budeme dívat. Od zítra je začnu sledovat. Prioritou je ale teď páteční zápas s Duklou," prohlásil dánský kouč.

Jeho svěřenci vyhráli i čtvrtý soutěžní zápas v sezoně. "S motivací nemáme problémy. Nejdůležitější je pro mě udržet hráče hladové. Je jedno, jestli hrajeme v Teplicích, doma s Duklou nebo v evropských pohárech. Musíme odvést svou práci. Kluky můžu jen pochválit, čtyři utkání, čtyři výhry," podotkl Friis.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Witcher

za aktuální fotku

Reagovat
hematop

Ve Spartě sněží i v létě. To je naprosto známý fakt.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Grupma

"A když budu chtít, bude na Letné i v létě sněžit," pravil Lars skromným hlasem.

Reagovat
smazaný uživatel

S tolika chybami jaké bylo u Sparty vidět ve včerejším zápase podle mě nemají šanci přejít přes poslední kola, kde na ně budou číhat těžcí soupeři.

Reagovat
kilobyte

Musíš si uvědomit, že tohle kolo Sparta hrála spíše jako přípravu. Někteří hráči hráli v předkole první zápasy v sezóně a dokonce první zápasy za Spartu. Takže tam byla vidět nesehranost. Dost opor chybělo. V další kolech budou sestavy a hra vypadat jinak.

Teď prostě hráli, co potřebovali na postup.

Reagovat
Grupma

Kéž by. Z té defenzivy šla hrůza

Reagovat
ratusek

Reagovat
kilobyte

Tak Pavelka proti lepším soupeřům na stoperu hrát asi nebude. Ross neabsolvoval přípravu a teprve se sehrává s týmem, Imanol to samé. Wiesner taky není první volba na beka. Navíc tomu moc nepomáhal rozhodčí, který nejdříve trestal hráče Sparty za každý souboj a hned tahal žluté, ale u Irů byl skoro slepý.

Když vezmeš jen tu obranou pětku, tak ideální sestava je asi Vitík, Sorensen (Panák pokud bude ready), Zelený na stoperu a wingbeci Preciado, Ryneš. Když to porovnáš s pětkou Pavelka, Ross, Sorensen a Wiesner, Imanol. To je o úroveň jinde. Když započítáš nesehranost, tak už je to o 2 úrovně.

Fakt bych to nehodnotil podle posledních zápasů, protože to fakt vypadá, že si Sparta prodloužila herní přípravu.

Reagovat
Neri04

Samozrejme. Ale kdo chce Spartu bit...

Mimochodem, vazne vidis Zeleneho do zakladu? V Irsku se mi vubec nelibil, ta leva strana Zeleny - Imanol horela.

Reagovat
kilobyte

Tak to bylo dost Imanolem. Ten se potřebuje rozehrát a sehrát.

Reagovat
Neri04

Vidim to jinak, mne se Zeleny vubec nelibil. Dobry backup, ale do zakladu se mi nezda.

Reagovat
doshcz

Jo mel se koupit novej stoper levak ale asi proste nebylo koho, tezky najit takovy profil. Ja bych zkusil aspon toho Spacila z Hradce a at se o to se Zelenym poperou.

Reagovat
Martin2626

EUbolsevici porazili traktoristy z Irska a uz maji vytazenej hreben a cesou se do bezvedomi.

Reagovat
Nieuwendyk

Smaž se prosím

Reagovat
Grupma

Poprvé byl aspoň trochu vtipný a ty na něj hned takhle!

Reagovat
BaggioRoberto

Na pesinku!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele