Jeho čísla jsou šílená, chválí Guardiola střelce Haalanda

25.08., 11:39
Aktuality
Pep Guardiola (© AFP)

Erling Haaland (24) opět potvrdil fotbalovému světu svou pověst nekompromisního zakončovatele, když se třikrát trefil do sítě nováčka Ipswiche. Trenér Pep Guardiola (53) se domnívá, že norský reprezentant se svými góly může rovnat i legendám Cristianu Ronaldovi (39) a Lionelu Messimu (37).

Manchester City se v sobotu ve druhém kole nového ročníku Premier League utkal doma s Ipswichem, se kterým si po brzkém gólu ve vlastní síti hladce poradil. Výrazně k tomu přispěl Haaland, který zapsal svůj sedmý ligový hattrick v anglické lize a celkově 10. ve světle modrém dresu.

"Jeho čísla jsou šílená. Co se týče gólů, může konkurovat Cristianovi a Messimu. V jeho věku je to neuvěřitelné. Je obrovskou hrozbou. Doufám, že tu bude ještě mnoho let," řekl Guardiola po zápase novinářům.

Po dvou duelech ligové sezony má Haaland na kontě čtyři přesné zásahy, které by mohly být předzvěstí třetí Zlaté kopačky v řadě. Jeho celková bilance v klubu je 94 gólů a 14 asistencí ve 101 vystoupeních. Útočníkovi, který v minulé sezoně vynechal téměř dva měsíce kvůli zranění nohy, prospělo odpočinkové léto poté, co se Norsko nekvalifikovalo na EURO 2024.

"Před několika týdny jsem říkal, že na tom bude lépe než v předchozích sezonách. V té minulé se trápil, zejména na začátku. Většinu času se cítil unavený a měl problémy s páteří. Tentokrát, bez Eura, přišel s dobrou náladou," uvedl úspěšný španělský trenér.

Haaland nedávno naznačil, že se cítí lépe než kdy jindy. "Nemám žádné bolesti v těle, což je poprvé po dlouhé době. Je to úžasné, mohu se více tlačit dopředu. Měl jsem dlouhou předsezonní přípravu, užil jsem si ji," řekl.

Před reprezentační přestávkou se Citizens poslední srpnový den utkají v Londýně s West Hamem. Proti tomuto soupeři norský kanonýr dosud skóroval čtyřikrát.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (100)

Přidat komentář
sensei25

Co tam po Hallandovi,ale Guardiola je top.Neskutocne ako vie poskladat muzstvo.Aj z “no name” hracov dostane maximum.Ma neskutocny cit na vyber hracov.To nema asi ziadny trener.Po nom nastane v City potopa.

Reagovat
Seydou Doumbia

Těžko to dokázat a nějakým způsobem objektivně měřit, ale příjde mi že Pepek v City dělá fakt nejlepší přestupy a většina hráčů se mu dokonale hodí do jeho systému. Od roku 2016 co je v City mu nevyšel vyloženě jen Mendy, Griliš a Philips

Reagovat
Manik...

Za přestupy. To je neskutečné.

Reagovat
Salfovic

Vy děláte, jak kdyby ty přestupy dělal sám.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak jasně že nedělá, ale kdo tu má vypisovat 150 jmén, kteří na tom dělají, když je ani nezná...prostě pep = pep a jeho 150 lidi

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Ladas321

Dělají i dobré odchody. Třeba z takového Sterlinga vymačkal co se dalo a pak ho poslal pryč, Jesus v City celkem dobrý a včas se ho zbavil, Torres odešel a v Barceloně nic moc, City si koupilo ještě lepší náhradu (Alvareze).

Reagovat
Seydou Doumbia

proto jsem počítal jen flopy za které moc peněz ani nepřišlo...torres by šel taky počítat mezi flopy, ale šel za velkou sumu tak pohoda...ví kdy se koho zbavit, to samé zané, který v baya je těžce za očekaváním

Reagovat
Manik...

Reagovat
Jkb

Já si nemyslím, že jsou to Pepovi přestupy. Jejich sportovní ředitel je Txiki Begiristain, který mu skládal tým v Barceloně, on přivedl Pepa, on přivedl De Bruyna a další hráče. Navíc současný kádr City je taky poskládaný díky datům, City se nějak dostali k tomu jak Liverpool skládal tým a tak nějak si to vypůjčili mám dojem, k tomu si okopírovali to co dělá Chelsea s mladými hráči, kdy kupují co má trochu talentu v mladých kategoriích, kam normální skauting nechodí.

K tomu mají kluby které jim slouží v podstatě jako farmy.

Je to celek co City funguje, proto jsou tak obtížný soupeř a proto jsou tak dominantní, je to práce spousty schopných lidí, samozřejmě placená státem, který má v podstatě neomezené finanční možnosti.

Reagovat
eder

Skutečný vliv Guardioly se všeobecně strašně přeceňuje...

Reagovat
Jkb

To si úplně nemyslím. Čistě z mého subjektivního pohledu je Pep nejlepší trenér fotbalové historie, je tam spousta dalších jmen jako Ferguson, Ancelotti, Arrigo Sacchi, Cruyff, Mourinho a spousta dalších opravdu špičkových trenérů ale Pep je prostě vyjímečný, pro mě.

Já bych mu třeba nedával kredit za to co on neovlivňuje, což je skladba týmu, on s tím týmem potom pracuje, určuje styl hry, taktiku, ovládá šatnu a tak milión dalších věcí a za to všechno si zaslouží kredit podle mě.

A člověk ho nemusí mít rád, ale respektovat ho musí i úplnej hater, protože to co dokázal mluví za vše.

Reagovat
Figurehead

Reagovat
smazaný uživatel

Na rozdíl od nepovedených imitátorů Enriqueho, Artety a Xaviho.

Reagovat
kattos

Reagovat
Jkb

Arteta je nová generace.

Reagovat
jk

Což nevyvrací původní příspěvek.

Reagovat
Jkb

Arteta není imitátor. U něj je velmi jasně vidět vliv Moyese z Evertonu, je tam vidět vliv Wengera a samozřejmě Pepa, ale reálně si opravdu nemyslím, že je to imitátor.

Jeho osobnost byla taková už když byl hráč. Jednou když byl trénink a někdo ztratil zbytečně míč, bylo to období kdy hrozilo, že se Arsenal nedostane do LM, tak Arteta zastavil trénink, vzal hráče do kabiny a tam jim vyčistil žaludky a takových historek je celkem dost.

Ono když se podíváš jaký vliv měl na obranu Arsenalu, poté co se přesunul na DM, to bylo neuvěřitelný.

Já rozumím, že jako fanoušek slepic si chceš kopnout do soupeře, je to smysl tvého života ale jsou lidi na světě co si zaslouží respekt za to jakou práci dělají, i když jsou to soupeři.

Opravdu není potřeba kopat do Artety, stejně tak fanoušci Arsenalu nemají potřebu kopat do Angeho, protože ten chlap dělá slušnou práci pro vás.

Reagovat
jk

Nikdo tu taky nemluví o jeho osobnosti. Alespoň já teda nevím o tom, že by Guardiola posílal zloděje na hráče u večeře a před zápasem s Liverpoolem hrálo na hřišti YNWA.

Mohlo ti napovědět i to, že tam jsou vypsané další dva trenéři.

Že Arteta (a jiní) trenéři běžně kopírují Guardiolu je vcelku známý. Arteta dokonce zkoušel koupit ze City deadwood a posunout to na novou úroveň, ale to mu jak známo moc nevyšlo..

Reagovat
Nizzie

Boha ty si kašpar.

Reagovat
jk

Nevtírej se.

Reagovat
norton

tak isto ako Guardiola kopiruje niekoho ineho. Takto to funguje vo vsetkom. Kazdi sa niecim/niekym inspiruje, ci uz vedome, alebo nevedome.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
kattos

Nedokážu si představit že by v tom nehrál Guardiola hrozně důležitej faktor, myšlenka že on dostává hráče a pak snima pracuje se neshoduje s tím jak hned vyhodil Harta atd

Reagovat
Jkb

Já to myslel trošku jinak. On určitě ví co potřebuje pro svoji hru, třeba u toho brankáře musí být skvělý s míčem, odolný proti presinku a tak dál, ale nemyslím si, že by zrovna on ty hráče nějak skautoval, na to podle mě nemá čas.

On si řekne, potřebuji třeba obránce, co umí bránit, je schopen zahrát s míčem ve středu hřiště, protože v momentě kdy máme míč tak se mění formace a potom jsou tam lidi, co ty hráče najdou a podepíší, myslím si, že mu je v 90% jedno jak se ten hráč jmenuje, to je podle mě starost jiných lidí.

Reagovat
eder

"to co dokázal mluví za vše" - s tím vcelku souhlasím a jeho úspěchy respektuji. Ale nemohu se zbavit dojmu, že měl i hodně štěstí a byl ve správnou chvíli na správném místě. Trénovat tehdejší Barcelonu s tehdejším kádrem na vrcholu (Xavi, Iniesta, Messi,...) a vyhrát s ní aktuální soutěže včetně Ligy Mistrů bych očekával od kteréhokoliv kvalifikovaného trenéra, který nebude asociál nebo negramot. Podobně pak v klubu jako je Bayern, který vyhraje za deset let minimálně devět titulů. A nejinak tomu není ani v Citizens, tedy klubu, který disponuje prakticky neomezeným rozpočtem a nesrovnatelným zázemím a podmínkami. Až prokáže své kvality v nějakém průměrném klubu a vytáhne jej na vrchol, pak smeknu a uznám, že Pep je nejlepší trenér fotbalové historie.

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mistr129

Tak hlavně že ta Barcelona před ním a po něm nebo City před nim fungovaly tak skvele

Reagovat
Kluivert9

Zase tahle sračka

Reagovat
Lojzík

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
AlevsakNevadi

Až prokáže své kvality v nějakém průměrném klubu - toto je preboha taká pičovina. Ziadny top trener nikdy nesiel do priemerného teamu lebo si chcel nieco dokazáť. Navyše Barcelona pred jeho prichodom nebolo uplne top team, ten top team z toho spravil on kedze trenoval B-cko a on povytahoval Iniestu, Busa .

Reagovat
SunFells

Iniestu

Reagovat
AlevsakNevadi

a do pici fakt

Reagovat
Dody10

Reagovat
sergi

Je najlepší, trénuje najlepších. Prečo by šiel niekde nižšie? Tomu fakt nerozumiem.

Reagovat
Kluivert9

Aby ho nějakej Franta z horní dolní začal u piva uznávat přece...

Reagovat
sergi

Sounds legit.

Reagovat
Reggie

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
LyEX

Akože silou mocou upierať Pepovi vplyv na prestupy je už veľmi malicherné, čo z článku o City group a ich fungovaní sa dalo vyčítať bol spôsob ako fungujú agenti po celom svete a správy boli predkladané analytikom, pričom končili u výkonných riaditeľov a samotných trénerov, ktorí mali rozhodujúce slovo.

Reagovat
Salfovic

Říčka ten proces popisoval tak, že Guardiola řekne, jaký typ hráče potřebuje, hlavní skauti se pak dohodnou na nejlepší variantě, Txiki to pak odklepne a jde se kupovat. A třeba zrovna Haaland ani neodpovídal jeho požadavkům.

Reagovat
Sigma Olomouc

De Bruyne přivedl ten český skaut

Reagovat
Kinky7

az na to ze s temi daty to bylo obracene. Pool si udeajne vypujcil data City a platila se dokonce aj mimosoudni kompenzace

tady mas zdroj dokonce z stranek fans Poolu https://www.thisisanfield.com/2019/09/liverpool-paid-man-city-1m-after-allegedly-hacking-scouting-system-in-2013/

Reagovat
Jkb

Aha. Já si celou dobu myslel, že to bylo právě naopak. Tak děkuji za opravu. Křiváci jsou nakonec Liverpool, to jsem teda nečekal ani ve snu.

Reagovat
jk

Reagovat
Luc-Luc

"No name hracov"

Reagovat
r.mrazik

Kdo je no name hráč?

Reagovat
Nizzie

Myslím, že tam jsou důležité ty uvozovky. Podle mě to nemyslel no name v pravém slova smyslu, že to je borec někde z pralesa, ale na úroveň City to jsou prostě hráči, u kterých si řekneš, že až tak na očích nebyli a přesto je vezme a jsou to děla. Za mě třeba jako příklad letos Savinho, loni Doku, možná i Akanji, do kterého bych v BVB neřekl, že bude tak dobrej.

Reagovat
r.mrazik

myslis Doku,ktery stal 65 mega euro?

vsak ten byl v ramci francouzsky ligy dost znamy

tak ono,kdyz mas fungujici tym,tak do nej muzes hodit hrace a ten tym je ponese nahoru

v MU hral vedle scholese gibson! nebo cleverley...

Reagovat
Nizzie

Jo myslím. Cenu absolutně neřeším, tu ovlivňuje x faktorů.

Jasně, že byl ve Francii známý, když tam hrál. To vše co píšeš je samozřejmě pravda, ale pořád na kvalitu City, kdy měl jít do týmu, jehož cílem snad nemůže být nic jiného než treble, to byl ne až tak známý hráč. To samé se dá říct o Savinhovi, taky hráč, který hrál dobře ve Španělsku, ale není to ten top top hráč, kterého by sis u City představoval, že přivedou, jako např. Rodrygo z Realu nebo jiné podobné alternativy. A přesto ti hráči Pepovi fungují v tom systému, jak zmiňuješ.

Reagovat
Kinky7

Co třeba záložník Delph který byl v té rekordní sezóně jedeb z nejlepších na LB. Na případu např Sterlinga je krásně vidět navíc jak hráči po tom co odejdou z city jdou dolů.

Reagovat
r.mrazik

"tak ono,kdyz mas fungujici tym,tak do nej muzes hodit hrace a ten tym je ponese nahoru"

Reagovat
Kinky7

Tak ale ten takhle moc fungujíci tým z něj udělal právě Guardiola. Přebral tým co skončil 4. s 66 body prestarlou obranou a o 2 sezóny později zlomil rekord PL s 100 body.

Reagovat
r.mrazik

ale to se pak bavime o necem uplne jinym

Reagovat
Kinky7

ne. tohle vsechno souvisi jedno s druhym. A stejne jako Guardiola totez umel sir Alex.

Reagovat
r.mrazik

ne, nebavime

bavime se o tom,ze kdyz mas fungujici tym ze skvelych hracu,tak tam nejaky "noname" zapadne uplne v pohode

nabavime se, ze pepek z tech skvelych hracu dela fungujici tym. uplne jine tema

Reagovat
sensei25

Diaz,Laporte,Doku atd atd.Mozno v ramci ligy v ktorej nastupovali,no pre mna su to no name hraci lebo napr portugalsku ligu,francuzsku atd nepozeram.Proste mam z Guardiolu pocit,ze ma cit na vxber hracov.A zrejme ma okolo seba nejaku auru,pretoze ti hraci idu kvalitou smerom nahor.

Reagovat
r.mrazik

Tak v tom případě jsou pro tebe no name skoro všichni no

Reagovat
danielfc

Povedzme si to takto, dokázala by to väčšina špičkových manažérov s takým bezodným budgetom a podporou miliardárov?.... asi ano a na druhú stranu dokázal by Guardiola takto pracovať aj v kluboch, ktoré musia pozerať na každú libru ktorú investujú alebo zaplatia hráčom?...podľa mňa by do takého niečoho ani nešiel. Skrátka Pep so svojim klubom stojí na štarte vždy o niekoľko krokov vpredu, pred štartovacou čiarou.

Reagovat
Kluivert9

On má bezedný Budget? Nějak jsem si nevšiml...

Reagovat
Maximm9

Proti klubum z Champu mu to vzdycky strili

Reagovat
LyEX

Ono to stačí nie? Hlavne keď si vezmem, že napr. taký Arsenal vyhral s klubmi z top 4 a stratil body o titul práve s klubmi zo spodnej časti tabuľky.

Reagovat
SunFells

To se nestalo.

Reagovat
Front hell

A právě proto jsme loni prohráli oba zápasy s Villou, která skončila v top 4

Reagovat
martin.b

@_pauljoyce

Alisson reveals he rejected interest from Saudi Arabia this summer and plans to stay at Liverpool for many years to come. “Yes, they had interest. I want to honour my contract and finish my contract here or make a new one”.

“The club needs to prepare for the future. We are not going to last forever here, I am getting old! No, for a goalkeeper I am still young, I have a lot of energy and I still have much to give for this club and I want to give to the club as much as I can.”

Ali je boží <3

Reagovat
Salfovic

To musí mít Mamrd radost.

Reagovat
avicii

Reagovat
Profesor Ikebara

Haaland se svojí postavou nevydrží hrát tak dlouho jako ti dva. Navíc potřebuje servis od ostatních hráčů. Messi s Ronaldem si dokázali gólovky připravovat sami, zejména tedy Messi. Navíc uměli kopat i přímáky. Takže se jim určitě nepřiblíží natolik, aby to stálo za řeč. Je to stejný typ útočníka jako je Lewa, Kane spousta dalších v historii. Jsou to výborní střelci, ale bez odpovídajícího servisu jsou vlastně k ničemu.

Reagovat
Salfovic

Tak zrovna Lewa pořád ještě drží, takovej Ibra vydržel taky sakra dlouho. Pokud se mu vyhnou vážné zdravotní problémy, tak je klidně nahánět může. Zejména, když zůstane delší dobu v Evropě.

Reagovat
Profesor Ikebara

No Lewa drží, ale jakým způsobem. Ibra byl určitě lepší fotbalista než Haaland a vydržel dlouho, ale gólově zaostává hodně.

Reagovat
Kluivert9

Jakým způsobem?

Reagovat
Profesor Ikebara

Však už je to na něm znát. Zpomalil a víc rozhazuje rukama než hraje.

Reagovat
sensei25

Ibra nikdy nemal take cisla ako ma Halland teraz.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ronado uz si deset roku nepipravi ani hovno.

Reagovat
Golasso

To už musel prasknout ne? Nebo nežere?

Reagovat
Profesor Ikebara

Jo jasně, ale po fotbalové stránce je úplně jinde než Haaland.

Reagovat
Ladas321

Není. Od roku 2015/16 je Ronaldo čistý hrotový útočník a tato jeho verze není v ničem lepší než Haaland. Verze Ronalda 2008 - 2014, ta byla fotbalově jinde než Haaland.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
Nizzie

Reagovat
LyEX

Stále zrovnávať nových hráčov s tými dvoma je už podľa mňa otrepané, ani Guardiola to nemyslel takto, poukázal len na čísla, pričom Kanea, ktorý praktický robil hru slepiciam zo stredu ihriska a nechal vyniknúť Sona by som do tej menovačky určite nezahrnul

Reagovat
Sigma Olomouc

Jojo, 8 doteků s míčem za zápas je super, normálně jich má pět.

Reagovat
Ranoth

niekto hold vyuziva utocnika na drzanie mica a niekto na strielanie golov

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Sigma Olomouc

Já vím, že Haaland jenom zakončuje. Nemyslel jsem to vážně.

Reagovat
Pipo123

Toto je presne ono, dnes veľa trénerov preferuje útočníka čo má milión x loptu u nohy, ale hlavou hrať nevedia, vystreliť tiež nie, ale jo vedia to s loptou. Ďaleko viac sa mi páčili zabijaci ako Viera, Crespo, van Nistelrooy atd. Takých útočníkov je teraz málo, tiež to boli kopyta, ale v šestnástke zabijaci.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Busby babes

https://www.nytimes.com/athletic/5722032/2024/08/25/scott-mctominay-napoli-man-utd-transfer/

tak Scott prej za 30 mega eur a nasledne procenta z prodeje do Neapole, teda pokud se s nima domluvi

Asi dobrej deal, ale skoda odchovance. Scott je fajn, ale chapu proc ho prodavame

Reagovat
monclerjacket

Reagovat
Luc-Luc

Haaland je beast proti slabším týmům, ale jakmile nastoupí proti někomu silnějšímu, tak je invisible.

Reagovat
Busby babes

https://www.transfermarkt.com/erling-haaland/bilanz/spieler/418560

no nevim, proti Bayernu v 9 zapasech 7+2

proti nam v 7 zapasech 6+3

Pool 7 zapasu a 3 goly

Arsenal 6z a 2+2

Sevilla 4 zapasy a 6+2

Tottenham 4 zapasy 3+1

Reagovat
Kily8

Reagovat
Kinky7

to je totiz mytus ktery vznikl po treble sezone aby byl alespon nejaky argument proti Haalandovi - je k nicemu protoze nedal gol v SF proti Realu (kde hp teda vychytal TC neskutecnymi zakroky) ani v finale proti Interu, a finale proti Utd taky nic.

Reagovat
AlevsakNevadi

toto sú tak chujné predstavy fanúšíkov ani Messi,CR nedávali góly v rozhodujúcich zápasoch ako na bežiacom podnose.

Reagovat
LyEX

Tak ono hlavne keď si človek pozrie CR štatistiky z repre, tak tie čísla sú v celku mizerné, z tých top klubov dal len 3 góly Španielsku a 3 Belgicku

Reagovat
Luc-Luc

ok ok

Reagovat
r.mrazik

na svuj vek ma neskutecny cisla

je fakt naprosto skvely

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele