Je to neúspěch, ale tenhle tým má budoucnost, řekl po vyřazení na ME Hašek

27.06., 08:14
Aktuality
Ivan Hašek (© AFP)

Trenér reprezentace Ivan Hašek označil vypadnutí už ve skupině na mistrovství Evropy po dnešní prohře 1:2 s Tureckem za neúspěch. Šedesátiletý kouč byl přesvědčený, že český tým měl kvalitu na to, aby na turnaji v Německu prošel do vyřazovací fáze. Výkon rozhodčích v dnešním duelu v čele s rumunským hlavním sudím Istvánem Kovácsem hodnotit nechtěl. Na tiskové konferenci uvedl, že navzdory vyřazení má tým budoucnost.

"Musím říct, že je to neúspěch. Jedeme domů, je to smutné, protože jsme měli tým, který měl na to jít dál. Jsem z toho naštvaný i smutný. Je mi líto kluků, myslím, že v dnešním zápase odvedli velmi dobrý výkon. Hráli na hranici sebezranění. Je to hrozná škoda," prohlásil Hašek, jenž převzal mužstvo na začátku roku po Jaroslavu Šilhavém.

Český tým hrál v rozhodující utkání o postup už od 20. minuty bez vyloučeného Antonína Baráka, který byl během chvíle dvakrát po sobě napomínán. Hašek nechtěl výkon sudího Kovácse, jenž v zápase rozdal 18 žlutých a dvě červené karty, komentovat.

"Ještě jsem oba zákroky neviděl. Ale myslím si, že v zápase bylo daleko více zákroků, které by se daly ohodnotit žlutou kartou. Opravdu to nechci hodnotit, protože jsem to ještě neviděl ani zpomaleně. V reálu to tak nevypadalo. Pokud to tak bylo, tak je to samozřejmě hrozná škoda. Šli jsme do zápasu s nějakou strategií a vyloučení to hrozně ovlivnilo," poznamenal Hašek.

Na konci prvního poločasu sudí Kovács naopak druhou žlutou kartu po faulu loktem již napomínaného Kenana Yildize na Vladimíra Coufala nevytáhl. "K rozhodčím se nebudu a nechci vyjadřovat. Stejně jako média mají vždy pravdu, tak má pravdu vždy i rozhodčí. Tam není šance nic změnit," uvedl Hašek.

"Nechci, aby se psalo, že jsme nepostoupili kvůli rozhodčím a že si na ně stěžujeme. Nepostoupili jsme proto, že jsme neporazili Gruzii. Tam je hlavní problém, pak to mohlo vypadat jinak," přemítal Hašek.

Český tým pod ním na šampionátu v Německu získal ve skupině jediný bod za remízu 1:1 s Gruzií, Portugalsku i Turecku podlehl 1:2. "Ten výběr hráčů, který jsme tu měli, je nejmladší na celém Euru a má budoucnost. To, jak hráči pracují, jaká je pozitivní atmosféra v týmu, dává naději do budoucnosti. Tohle už nezměníme. Pro tenhle tým je další výzva kvalifikace na mistrovství světa a uspět na mistrovství světa. Tenhle krok, který byl, prostě nevyšel," řekl Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
bakasa

Neporazili jste nikoho šašku

Reagovat
Pablos

Musím uznat, že má ty promluvy vždy fakt hodně dobrý ....škoda, že u trénování si to moc nemyslím... ale mluví prostě vždy dobře, to se mu musí nechat

Reagovat
Filip12

Až se do A týmu zapracuje Kabongo tak to půjde

Reagovat
fabec1222

Mas basen k EURU?

Reagovat
Filip12

NN ale pro Lidušku jo

Reagovat
PL28

Ten závěr...Tenhle krok, který byl, prostě nevyšel.

To by sedělo na jeho jmenování kouče repre

Reagovat
PL28

Tak každý zmiňuje smůlu, tak já zmíním to velký štěstí, že jsme i s Gruzií nešli bez bodu, po tom jejich posledním brejku. Na to se nějak zapomíná jakoby se to ani nestalo. A neproměněné šanci v tom zápase jsou jen naše nekvalita.

Ale ještě že máme ten nejmladší tým, smůlu, rozhodčího, to bude nakonec fajn zhodnocení.

Jinak k tomu věkovému průměru. Hodně to ovlivňují obránci, co ani nenastoupili. Místo nich tam klidně mohl být Panák Zelený a nic by se nestalo. Akorát ten průměr by už asi nebyl tak dobrej

Reagovat
Moshe Dajan

Štěstí bylo i to, že jsme snad z první střely dali gól Portugalu, přitom jsme si zasloužili za ten odkopávací hnus akorát tak debakl.

Včera se v deseti vyhecovali, ale to bylo spíš navzdory Haškovi a pod vlivem náhodného souběhu vypjatých okolností. Opravdu pochybuju, že trénovali hru v deseti. To nebyla taktika ani zásluha trenérů, jenom krátkodobý sportovní trans.

Reagovat
John Obi Mikel

Neproměněné šance naše jsou nekvalita, neproměněné šance soupeře jsou štěstí. Hrozná demagogie.

Reagovat
ratusek

tak z pohledu Gruzie (soupeře) je to nekvalita a z našeho pohledu my měli štěstí, že oni neměli tu kvalitu. Co se ti nelíbí

Reagovat
oli9

přesně tak..

Soupeř vystřelí 2x za zápas z toho jedenkrát z penalty a máme štěstí....

My to samé uděláme proti Portugalcum akorát bez penalty a jsme luzri a zasloužíme si za ten antifotbal latu

Reagovat
EURO2024

Už se těším na tvoji analýzu, ty nymande.

Reagovat
Kuchta

Má, ale bez tebe

Reagovat
Martin9719

Budoucnost je opravdu slibná. Mladých hráčů moc neprodukujeme a ti nejtalentovanější nehrají v klubech (Hložek). Dále Holeš 31 let, Souček 29, Coufal 31, Kuchta, Provod 27, D. Jurásek který v Evropě už možná potenciál nenaplní, o Barákovi se nebavím a Schick za půl roku 29. Ptám se kde je ta budoucnost??

Reagovat
Me2win

Samozřejmě Matěj Jurásek, pár tragédů ze Sparty a to je vše.

Reagovat
Martin9719

Tak ze Sparty je v tuhle chvíli jedině Vitík a obránců máme dost a umíme je produkovat. Jenže jak chceš něco vyprodukovat když máš zálohu Kairinen - Laci, leví krajní beci pro jistotu v nominaci nejsou, pravá strana je tragéd Wiesner a Preciado, útok Birmančevič a v bráně Dán. A jsme u toho, kde jsou čeští hráči?

Reagovat
Me2win

nejsou. Možná Vlček ještě.

Reagovat
ratusek

taky nechápu ten optimismus a plácání něco o nejmladším věkovém průměru

Reagovat
Gryphonheart

Pro budoucnost hlavně potřebujeme normálního trenéra, a ne někoho, komu ujel vlak před víc než 20 lety a dalších 15 let se mu trenérsky nedařilo ani v 'pralese'! Můžeme klidně prohrávat, ale s grácií a noblesou, a ne s takovým kašparem na lavičce. Stačilo by po zápase aspoň realistický zhodnocení situace, ale toho se od současnýho vedení svazu a repre fakt nedočkáme..

Hráči jsou jaký jsou, ale na hřiště je posílá trenér a Hašek měl teda ultra špatnou ruku a čich na hráče a jen ať si to teď nakrásdně vyžere, plešoun jeden.

Reagovat
Me2win

Reagovat
Milan.B

IHVCD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele