Jaroš prožil úspěšný debut v brance Liverpoolu. Zvládl to skvěle, ukázal svou kvalitu, chválil Slot

Včera, 22:34
Aktuality
Vítězslav Jaroš si odbyl debut v brance Liverpoolu. (© Liverpool FC)

Po více než pěti letech se v anglické Premier League mezi třemi třemi tyčemi objevil český brankář. Vítězslav Jaroš (23) v 79. minutě duelu na hřišti Crystal Palace nahradil zraněného Alissona Beckera (32) a při svém soutěžním debutu v dresu Reds pomohl k výhře 1:0. I přes to, že na hřiště musel neplánovaně, si počínal sebejistě a svým výkonem přesvědčil trenéra Arneho Slota (46) i náročné liverpoolské fanoušky.

"Zvládl to skvěle. Věděli jsme, co umí. Na jaře odchytal výborný půlrok v Rakousku, kde vyhrál ligu i pohár a dnes své kvality ukázal i tady," chválil českého gólmana trenér Slot.

Jaroš do sezony vstupoval jako týmová trojka, v duelu na hřišti Crystal Palace ale Liverpoolu chyběl náhradní gólman Caoimhin Kelleher, zraněného Alissona proto nahradil právě rodák z Příbrami.

První zákrok v nejvyšší anglické soutěži si český gólman připsal až v závěru šestiminutového nastavení, kdy zlikvidoval zakončení Eberechiho Ezeho. Anglický reprezentant v přečíslení nedokázal umístit míč k tyči, důležité ale bylo, že Jaroš jeho pokus udržel a nepustil domácí k dorážce.

Třiadvacetiletý člen širšího reprezentačního týmu přesvědčivým debutem neudělal radost jen trenérům. "Odchytal skvělý zápas, těším se co ukáže dál," zmínil jeden z fanoušků Reds. "Chytá extrémně elegantně. Bude novou hvězdou klubu," přidal se další.

Alisson bude podle Slota bude chybět i po reprezentační pauze, Jaroš by si tak mohl říct o výraznější šanci. "Když jsem viděl, jakým způsobem opouštěl hřiště, lekl jsem se. Bojím se, že to bude na delší dobu," řekl o brazilském gólmanovi manažer Liverpoolu.

Po čtrnáctidenní pauze na Liverpool během jediného týdne čeká Chelsea, Lipsko a Arsenal, Jaroš ale pravděpodobně zůstane jen na lavičce. Při zranění Alissona stále zůstává až druhým v pořadí. Minuty mu tak pravděpodobně nebudou naskakovat takovým tempem, jakým by třiadvacetiletý gólman potřeboval.

I z toho důvodu před sezonou nechtěl plnit roli třetího brankáře. "Je pravda, že chtěl zůstat v Rakousku, ale vysvětlili jsme mu, že klub jako Liverpool potřebuje kvalitního třetího gólmana. Jsem proto rád, že si odbyl debut už teď. Myslím si, že to pro něj byl krásný moment," uvedl Slot.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (6)

Přidat komentář
oli9

super zvládl to , nedělám si iluze 3. golman po té jeho povedené sezoně v Rakousku jsem čekal jeho odchod aby někde chytal.. zůstal... Nevím jestli si u nás někdy zachytá nebo posune snad jedině ,že by byl časem dvojka za tím Gruzíncem protože Kelleher asi nebude chtít být pořád číslo 2 ale tak dlouho nejspíš nezůstane

Reagovat
oli9

Naposledy za Reds nastoupil v srpnu 2005 Milan Baroš.

Reagovat
Kepy_FCB

Baroš>Jaroš

Reagovat
jk

Eriksen>Ozil

Reagovat
Kepy_FCB

Ožil?

Reagovat
Y.Cabaye

Jako ve 23 letech má na to chytat v nejlepších ligách jako jednička, a dělá trojku v Liverpoolu.. nevím jestli to je dobrý rozhodnutí, ale to musí vědět hlavně on. Má na víc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele