Jablonečtí začali přípravu s Puškáčem či Fortelným, končí Houska

18.06., 21:01
Aktuality
Stadion Střelnice (© FK Jablonec)

Jablonec posílil útočník David Puškáč, kterému skončila smlouva v Bohemians 1905. Na severu Čech by měl nově působit také záložník Jan Fortelmý. Pětadvacetiletý hráč Sparty začal s mužstvem letní přípravu a kluby dolaďují jeho hostování. Jablonecký tým naopak opouští jiný záložník David Houska. Severočeši oznámili změny v kádru na svém webu.

Že má Puškáč po sezoně namířeno z Ďolíčku do Jablonce, potvrdil už v zimě trenér Bohemians 1905 Jaroslav Veselý. Jednatřicetiletý útočník na jaře za Pražany v lize neskóroval a nepatřil do základní sestavy. Bývalý hráč Opavy má v nejvyšší soutěži na kontě 134 startů a 27 branek.

Další posilou týmu nového jabloneckého trenéra Luboše Kozla by se měl brzy stát Fortelný. Ofenzivněji laděný záložník se znovu neprosadil do sparťanského mužstva a opět míří na hostování. V posledním roce a půl ho Letenští zapůjčili do Olomouce. Hostování ze Sparty by si měl v Jablonci prodloužit levý bek či záložník Matěj Polidar.

V severočeském celku po vypršení smlouvy končí zkušený záložník Houska, který už na jaře nepatřil do základní sestavy. Po vypršení hostování odešel také defenzivní univerzál Filip Souček a veterán Tomáš Hübschman ukončil profesionální kariéru. Opustit Jablonec by měl útočník Matěj Náprstek, naopak s klíčovým záložníkem Milošem Kratochvílem klub jedná o pokračování.

Severočeši uplatnili opci na Sebastiana Nebylu a slovenského záložníka po jarním hostování získali natrvalo. Po hostování se do Jablonce vrátil obránce Adrián Slávik. Útočník Jan Chramosta a záložník Michal Černák se po zranění budou v úvodu přípravy chystat individuálně.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
PavlíčeQ

zatim pomerne dobry kroky co se tyce skladani kadru pro pristi sezonu

mrzi akorat konec naprstka, to je hrac s velkym potencialem, jsem zvedavy kam zamiri

Reagovat
ratusek

Fortelný bude posila a Puškáč taky. Toho jsem chtěl k nám. Je to s ním sice těžké a když se mu nechce, tak to každý pozná, ale když se s ním bude dobře pracovat, tak těch cca 10 fíků by dát mohl.

A jak to vlastně vypadá s Pleštilem? Odchází nebo zůstává? Toho jsem taky chtěl před pár lety k nám, ale nějak šel kvalitou dolu

Reagovat
PavlíčeQ

plestil v jablonci skoncil a odesel do bohemky, jemu jsem jako odchovanci pral ale na jablonec bohuzel nemel

Reagovat
ratusek

Jemu asi uškodil hodně ten covid a opakované neuskutečnění přestupu do Bodo. Před tím měl solidně našlápnuto

Reagovat
PavlíčeQ

jo, s tim souhlasim, posledni roky to je ale bohuzel tuctovy hrac bez pridane hodnoty, treba ho bohemka dokaze nakopnout, ale moc tomu neverim

Reagovat
Sosi

Míra ucítil krev v příští sezoně, tak staví nové Galaktikos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele