Inter získal s předstihem brankářský zástup za Sommera, z Janova přivedl Martíneze

09.07., 19:56
Aktuality
Josep Martínez (© Football Club Internazionale Milano)

Inter Milán posílil své řady o post brankáře, z Janova koupil šestadvacetiletého španělského gólmana Josepa Martíneze. Ten by měl zprvu krýt záda současné švýcarské jedničce Yannovi Sommerovi, počítá se však s tím, že po něm následně žezlo převezme. Včetně bonusů může I Nerazzurri vyjít přestup údajně na 15,5 miliónu eur, pokud se tedy výkonnostní kritéria splní.

Když v červenci roku 2020 opouštěl Martínez svou rodnou zemi a vydal se z Las Palmas do Lipska, očekával, že u bundesligového účastníka dostane větší prostor. Neprosadil se, a tak to zkusil v Itálii. V janovském dresu, kde nejdříve působil formou hostování, už přece našel to, co potřeboval. Pravidelně totiž chytal a v roce 2023 oslavil s klubem postup ze Serie B mezi italskou elitu.

Celkem odehrál za Il Grifone ve druhé i v první nejvyšší soutěži 68 zápasů, včetně těch v domácím poháru, a inkasoval shodnou cifru 68 branek. Nepředpokládá se v rámci této sezóny, že by pravidelně hájil tři tyče na úkor Sommera. Pro zkušeného pětatřicetiletého reprezentanta Nati to ovšem může být poslední ročník v Interu a v Miláně evidentně chtěli mít jistotu, že nebudou shánět náhradu na poslední chvíli. Martínezova smlouva by měla být platná do roku 2029, oficiálně ale její délka potvrzena nebyla.

Autor: Patrik Sandev / football-italia.net

Komentáře (13)

Přidat komentář
I*M

15,5 mega....no snad vedení ví co dělá. Sommer by si podle mě ještě ze 3 roky svoje odchytal.

Reagovat
Nuno čomes

Zatím tomu moc nerozumím teda. Za tolik peněz se bude dva roky dívat na to jak chytá Sommer? Ledaže rok jako dvojka a pak jako jednička už. Otázka je, jestli by za rok k mání nebyl někdo jiný, nasledovaneho ho nemám, tak může jen překvapit.

Spis mě štve, že jsme si nechali utéct Buongiorna.

Reagovat
Seydou Doumbia

Za rok tu bude top materiál Restes z Tulus, nejvíc nadějný golman ve svém věku...kam jde dobré ráno?

Reagovat
pajka-juve

Odchytal nejspíš, ale je dost dobře možné, že by končil jak Handanovič. Zbytečne chyby a pak nahrazení jiným, protože bylo vidět, že už na to nemá podávat konzistentní výkony. Takhle všichni ví na čem jsou a máš v týmu kvalitní backup a postupně si role prohodí. Navíc shánět náhradu, když všichni ví, že prostě musíš je dobrý důvod přitlačit na ceně o něco navíc.

Reagovat
Deki

Jsem zvědav, kolik toho v příští sezoně odchyta. Vždy jsme měli stanovenou jedničku a dvojka chytala za rok tak 7 zápasů, z toho polovinu v Coppě. Za mě zajímavý tah, klidně jsme mohli nového brankáře hledat až za rok a teď dvojku zalepit odchovancem nebo nějakou hostovackou.

Každopádně vítej a ať se daří

Reagovat
PISTOLERO

Že vysolíme tohle mercato tolik peněz za brankáře jsem teda nečekal. Podle mě Sommera v následující sezóně neposadí, takže za mě na první pohled zbytečné. Každopádně věřím Marottovi s Inzaghim, že ví co dělají a proč ho chtěli už teď.

Reagovat
lhotovy

Nevím no. Mě dlouhodobě přijde přestupová politika Interu dost na hlavu. V době kdy byli pod restrikcemi FFP mě štvalo, že přivedli na hostování někoho, kdo hrál dobře a vyčníval z té bídy a pak za něj nedokázali zaplatit opci 10M. Jakmile restrikce skončily, v zásadě jednou na to, že si prodávají budoucnost nad hlavou, když jsou ochotní zpěněžit v podstatě kohokoli nadějného mladého, aby mohli přivádět třicátníky nebo mladíky, jejichž potenciál je přinejmenším pochybný Naštěstí to aktuálně dlouhodobě relativně funguje, asi hlavně proto, že kvalitní hráči s končící smlouvou jsou často ochotni přijít.

Co se týče Martineze, tak ohledně šestadvacetiletého gólmana, který se neprosadil v Lipsku a jakž takž něco chytal v Janově, jsem fakt skeptický. Ale velice rád se budu mýlit.

Reagovat
Truffaldino

Vždyť máte stejná omezení jako AS, krerá jsou v plné platnosti od loňského léta a ještě dva roky budou.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Je tam úprava dohody v rámci FFP pro dobré plnění závazků, zatím jsem neviděl nikde ofiko co vlastně můžeme a jestli to neznamená nové tříleté období.

Reagovat
Truffaldino

Tam bylo přece zrušení nákladového stropu pro evr. poháru, kdy v původní dohodě celkové náklady na soupisku nemohly přesáhnout tutéž hodnotu z předchozího období i kdyby se příjmy klubu jakkoliv navýšili. Po zrušení tohoto pravidla už můžeme napsat všechny hráče pod smlouvou na soupisku (v rámci běžných regulí jako homegrown players atd.).

Jinak jsem nic jiného u nás neviděl, u Interu jsem se snažil něco dohledat a žádnou změnu jsem nenašel, takže předpokládám, že platí základní znění.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Vzhledem k tomu, že utrácíme peníze, tam nějaká změna musela být :D

Četl jsem o tom, konkrétní podmínky nebyly nikde uvedeny.

Reagovat
Pozor skluz!!!

A kdo to zafinancuje, někdo z kádru nebo zas děcka?

Rýsuje se prodej někoho ze základu/pomezí?

Reagovat
MoonKnight

Jediný kdo se snad během roku řešil je Denzel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele