Hummels po konci v BVB do Leverkusenu? Zkušený obránce by mohl nahradit Taha

01.07., 12:22
Aktuality
Mats Hummels (© AFP)

Leverkusen může po úspěšné sezoně opustit Jonathan Tah (28), který chce odejít do Bayernu Mnichov, úřadující německý šampion proto hledá náhradu. Podle informací deníku Kicker je mezi kandidáty Mats Hummels (35), který po vypršení smlouvy skončil v Borussii Dortmund.

Bayern se chce vrátit na německý trůn a k tomu potřebuje posílit střed obrany, kam by rád angažoval Jonathana Taha, jenž má před sebou poslední rok smlouvy v Leverkusenu. Osmadvacetiletý stoper se s mnichovským klubem dohodl na podmínkách a nyní o transferu jednají oba kluby, Bayer však kromě odstupného musí sehnat náhradu, protože hamburský odchovanec je považován za jednoho ze čtyř "nenahraditelných" hráčů mistrovského týmu.

Leverkusen chtěl zkušeného dirigenta nahradit Waldemarem Antonem ze Stuttgartu, jenž může odejít za pevnou částku 22,5 milionu eur, hráč se však rozhodl upřednostnit BVB. Další kandidáti jsou buďto extrémně drazí, anebo nesplňují všechny deklarované požadavky Bayeru.

Podle deníku Kicker je mezi zvažovanými možnostmi Math Hummels, jemuž ke konci června vypršela smlouva v Borussii Dortmund. Bývalý německý reprezentant splňuje řadu kritérií Leverkusenu, má potřebné zkušenosti a je také vůdčí osobností, aby mohl převzít Tahovu roli. Hummels rovněž disponuje skvělou obrannou i útočnou hlavou a technicky přesně zapadá do fotbalu Xabiho Alonsa, jehož svěřenci často drží míč.

Německý mistr světa z roku 2014 nenaplňuje očekávání pouze z hlediska rychlosti. Hummels to však v BVB, s nímž postoupil až do finále Ligy mistrů, vynahrazoval důrazem v osobních soubojích, vynikající předvídavostí a načasováním. Borussia však často hrála v hlubším bloku, kde nedostatek rychlosti nebyl tolik viditelný. Je proto otázkou, zda by mohl tento nedostatek kompenzovat i v Bayeru.

Dalším zvažovaným jménem má být Robin Koch z Eintrachtu Frankfurt, jenž má výstupní klauzuli ve výši kolem 20 milionů eur. Tento nákup by ale pro změnu nezapadal do strategie farmaceutického klubu, protože osmadvacetiletý stoper už neslibuje možnost dalšího zhodnocení.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
Witcher

to bude válec s bejčkem na hrotu

Reagovat
Martin9719

Waldi Anton zum BVB!

Reagovat
HV

Reagovat
Mass

*cum

Reagovat
LyEX

Nejaký stopér je z Bayernu na odchode?

Reagovat
Müllered

MDL, Kim i Upamecano... Všichni nejspíš neodejdou, bude záležet na nabídkách.

Reagovat
Kejza

to byl Kim tak mizernej, že by nedostal šanci víc než sezónu? MDL jste se asi měli zbavit už dávno, ale tam chápu, že s tou cenovkou, za kterou přišel, je to složitější.. každopádně slušnej průvan

Reagovat
Psy_cho

Nic moc rozehrávka a vzadu kiksy. A ještě držkoval, že ho nutí hrát jinak než je zvyklý.

Reagovat
Rudnevs

To by mohlo byť zaujímavé ešte na rok či dva Mats by bol jak jeden z tých Talianov, čo si zahrali za Juve, AC i Inter, akurát by si teda zahral za big trojku v Nemecku.

Reagovat
Kucka

Pirlo?

Reagovat
Rudnevs

Pirlo, Bonucci… kto ďalej? Určite je ich ešte zopár

Reagovat
bayern987

Určitě Baggio a myslím že i Edgar Davids (minimálně pár zápasů)

Reagovat
Ingimir

tak bavili sa o Talianoch, to tam potom máš aj Zlatana a Patricka Vieiru

Reagovat
Dufan

Hranáč?

Reagovat
Werkrider

To je doufám kachna jak ten Ronaldo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele