Hrozně jsem si přál, aby to byl jen sen, vrací se Sadílek ke kontroverznímu zranění

Dnes, 08:45
Rozhovory
Michal Sadílek (© AFP)

Byl to příběh, který provázel český národní tým před i během letošního Eura. Michal Sadílek (25) se na začátku června zranil na závěrečném přípravném kempu v Rakousku během jízdy na tříkolce a přišel tak o možnost zahrát si na evropském šampionátu. Nehoda, kolem které se vytvořila v průběhu času řada spekulací a nejasností, ovšem provází záložníka nizozemského Twente doteď a do týmového tréninku se vrací až nyní, čtyři měsíce od nešťastného momentu. Středopolař národního týmu se rozhodl poprvé v podcastu Livesport Daily otevřeně promluvit o tom, jak celá osudná chvíle probíhala, jak vypadaly první hodiny a dny po této nehodě a jak náročný je jeho návrat na hřiště.

O záložníkovi nizozemského Twente Enschede, se kterým skončil v poslední sezoně na třetí příčce tamní Eredivisie, se před Eurem mluvilo především ve spojení s možným zařazením do základní jedenáctky výběru trenéra Ivana Haška. Jeden moment ale realitu úplně obrátil. Michal Sadílek se při vyjížďce na tříkolce ošklivě zranil a místo do ideální české sestavy na šampionátu zamířil na operační sál.

Nešťastná nehoda změnila během posledních čtyř měsíců jeho život, po dlouhých 70 dnech se poprvé prošel po vlastních nohách a o celé události se teď otevřeně rozpovídal.

"Všechno bylo fajn než se tohle stalo, potom bylo v mém životě hodně tmavo a hrozně jsem za to zaplatil. Bohužel se mi to celé stalo při sjezdu na tříkolce v místě, kde byl snad jediný můstek, u kterého byla roura, kterou tekla voda. Nohou jsem ji trefil a zajel do ní. Od možná ještě horšího zranění mě zachránilo to, že jsem měl tepláky, ale jak jsem si je vyhrnul, tak jsem věděl, že to je špatné. Můžu být rád, že to dopadlo jen takhle, ale v tu chvíli a několika příštích dnech jsem si hrozně přál, aby to byl jenom sen a já se z něj probudím. Nebudu lhát, v jedné chvíli jsem na hotelu bulel extrémně," vypráví Sadílek.

V dnešní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

Dlouhý a náročný návrat na hřiště.

Nezvládnutou komunikaci po jeho zranění.

Pomoc nejbližších přátel a rodiny.

Všechny díly Livesport Daily najdete také na - Apple Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
raduinho

Now it is realita.

Reagovat
PBLead

This is not my sen.

Reagovat
Puskas

Aneb když už na tříkolku, tak jedině v teplákách.

Reagovat
Godwinson

Až se mi vybavil ten blb Drobný, krásný příběh. Kopačky holt málokdy zklamou

Reagovat
Murtago

Tý jo!

Reagovat
Pablos

Tříkolka ho zničila

Reagovat
ACSMan

Ta představa, že to byl jen sen a to euro máme teprve před sebou je hrozná

Reagovat
Taarabt_QPR

z toho bych měl normálně deprese

Reagovat
ACSeRw!n

ja ho nevidel, takze bych se klidne podival

Reagovat
Pablos

BAN

Reagovat
srbic13

Reagovat
Skalda29

Jako děcko kdysi na tříkolce jsem přejel včelu a hrdinně ji chtěl hodit do trávy, ale ta svině ještě žila a pichla mě. Taky jsem bulel a tepláky jsem neměl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele