Hradec Králové posílí záložník a odchovanec klubu Samek

25.08., 12:59
Aktuality
Daniel Samek (© US Lecce)

Hradec Králové posílí záložník a odchovanec klubu Daniel Samek. Jeho chystaný příchod z Lecce potvrdil trenér Východočechů David Horejš, transfer by se měl administrativně dořešit v příštích dnech. Podle spekulací médií by měl dvacetiletý český mládežnický reprezentant v Hradci Králové hostovat z italského klubu, kde se zatím neprosadil do prvoligového A-týmu.

"Přivedli jsme Dana Samka. Ještě to není oficiálně oznámeno. Kdy s ním budeme moci počítat, to se uvidí. V nejbližších dnech se to bude řešit," uvedl Horejš na tiskové konferenci po prohře 1:2 v utkání 6. ligového kola v Pardubicích.

Samek se vrátí do rodného města a do klubu, jehož je odchovancem. V létě 2018 přestoupil do Slavie a v 17 letech se dostal do A-týmu Pražanů. V sezoně 2021/22 začal talentovaný střední záložník pravidelně nastupovat a v dosavadních 21 ligových zápasech si připsal tři branky a stejný počet asistencí.

Poté ho na chvíli přibrzdilo zranění a do základní sestavy Slavie už nepatřil. Pražané ho předloni prodali do Lecce. Do prvního týmu italského mužstva se Samek neprosadil a hrál za mládežnický výběr, za který nastoupil do 64 utkání.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Je opce?

Škoda ho, doufal jsem, že se tam prosadí.

Reagovat
Transfermarkt

Měla by být za cca 1,2 mil €

Reagovat
delfin

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
ACSeRw!n

odesel moc brzo no, posral to

Reagovat
PBLead

Reagovat
paver

Za 2 roky přes 60 v Primaveře a ani minuta v áčku, to mu teda hodně pomohlo určitě

Reagovat
Nuno čomes

Tak ve Slavií by asi taky neměl prostor.

Reagovat
meno

Jj, těch 31 zápasů, co dostal je nic. Nechci říct, že úplně zabil 2 roky, osamostatnění v Itálii, dospělost jádyjádyjáda, to mu do života dá, ale čistě fotbalově by byl o 2 roky dospělého fotbalu jinde, kdyby zůstal v SKS

Reagovat
Mass

Vždyť tam dostal prostor jako žádnej jinej hráč jeho věku

Reagovat
Nuno čomes

Na konci tam byly nějaké neshody. Jinak myslíš, že by ho jen tak hned pustily za 2 mega eur?

Reagovat
Mass

Nemůžu říct, že bych tohle nečekal.

Reagovat
Člen_zlořádu

To je ten co měl být lepší než Hložek?

Reagovat
kilobyte

Ještě o Alijagičovi říkali, že bude lepší.

Reagovat
veikko

Před odchodem vynikající hráč, tak snad na to naváže. Sice v tom hradeckém 3-4-3 s jeho (ne)rychlostí to bude pro Kodeše/Dancáka docela těžké, ale fungovat to v pohodě může.

Reagovat
Raffaello

Samek hostuje v Hradci Králové

Daniel Samek odchází z Lecce na hostování do Hradce Králové, italský klub dnes vše potvrdil. Východočeský klub si zajistil i opci na přestup dvacetiletého záložníka, ta má činit třicet milionů eur.

"třicet milionů eur"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele