Hráčem měsíce v lize je Diouf, trenérem Trpišovský rovněž ze Slavie

Dnes, 12:54
Aktuality
El Hadji Malick Diouf (© SK Slavia Praha)

Vítězem ankety o hráče měsíce první ligy se za září stal bek El Hadji Malick Diouf z pražské Slavie. Zástupce lídra nejvyšší soutěže uspěl i mezi trenéry, koučům podruhé za sebou kraloval Jindřich Trpišovský. Výsledky dnes zveřejnila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá.

Diouf byl v užším výběru tří hráčů už za srpen, premiérového triumfu v anketě se ale dočkal až nyní. V hlasování porazil spoluhráče ze Slavie záložníka Lukáše Provoda a vítěze za minulý měsíc olomouckého Jana Klimenta, lídra střelecké tabulky nejvyšší soutěže.

Diouf v září pokračoval ve výborných výkonech. Teprve devatenáctiletý senegalský levý halfbek si za uplynulý měsíc připsal v lize tři branky a s pěti góly v sezoně nejvyšší soutěže mu patří dělené druhé místo v tabulce kanonýrů.

Trpišovský navázal mezi trenéry na triumf za srpen, v hlasování za září porazil olomouckého Tomáše Janotku a ostravského Pavla Hapala. Osmačtyřicetiletý kouč se Slavií v září vyhrál všechny čtyři ligové zápasy a vede s ní tabulku o tři body před obhájcem titulu Spartou. V neděli se pražští rivalové utkají v derby v Edenu.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Janotka robbed , tohle se u JT cekalo s timhle kadrem a muze vyhravat klidne kazdy mesic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele