Howe se nestane nástupcem Southgatea. Není o čem mluvit, vyvrátil spekulace

30.07., 14:40
Aktuality
Eddie Howe působí na lavičce Newcastlu od roku 2021. (© AFP)

Manažer Newcastlu United Eddie Howe (46) v úterý prohlásil, že ho nikdo oficiálně nekontaktoval ohledně volného místa na post hlavního trenéra anglického národního týmu. Britský kouč navíc zdůraznil, že je pevně zavázán klubu z Premier League a má s ním velké plány do budoucna.

"Nikdo mě nekontaktoval, jsem plně oddaný Newcastlu," odpověděl Howe novinářům v Tokiu na otázku, zda ho Anglická fotbalová asociace oslovila ohledně práce pro národní tým.

"Straky" čekají v Japonsku dva přípravné zápasy proti týmům z J-League Urawa Red Diamonds a Jokohama F. Marinos. S prvním jmenovaným se svěřenci zkušeného trenéra utkají ve středu, další zápas je čeká v sobotu.

Jméno Howa bylo spojováno s postem hlavního trenéra Anglie, když po finálové porážce na Euru rezignoval dlouholetý kouč Albionu Gareth Southgate. Kromě rodáka z Londýna kolovaly i spekulace, že by národní tým mohli převzít Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino nebo dokonce Graham Potter.

"Není o čem mluvit," řekl Howe. "Doufám, že podle toho, jak se chovám a jaký jsem každý den, všichni hráči vědí, jak jsem klubu oddaný," dodal.

Howe uvedl, že dlouhá cesta a extrémní vedra v Japonsku mohou pro jeho tým představovat nebezpečí a oba zápasy, tak budou výzvou. "Samozřejmě, když cestujete takhle daleko, ovlivní vás nové prostředí a časový posun. Mluvím z pozice hráčů, je to pro ně náročné," prozradil.

"Myslím, že největší zkouškou pro nás bude vypořádání se s horkem. Už z dnešního tréninku bylo poznat, jaký to má na hráče vliv. Bude to pro ně však ideální test, aby zjistili jak na tom jsou," řekl na tiskové konferenci před středečním zápasem Howe.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (7)

Přidat komentář
biznizmen

Reagovat
eder

Měl by to vzít Roy Hodgson. Reprezentační rytmus by ještě stíhal a horší než Jižní branka by rozhodně nebyl...

Reagovat
Neutron

Ten tam uz bol…

Reagovat
eder

Tím spíš. Má zkušenosti...

Reagovat
Neutron

Akoze po Southgatovi tam odporucat Woja

Reagovat
eder

No jistě! Woy by jim ještě nakopal prdele...

Reagovat
Transfermarkt

Po vzoru Španělů vzít trenéra U21

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele