Hon na čarodejnice a ostuda, láteří Bielsa po rvačce Uruguayců s fanoušky

13.07., 11:28
Aktuality
Marcelo Bielsa (© AFP)

Trenér Marcelo Bielsa obhajoval chování svých fotbalistů po incidentu s kolumbijskými fanoušky po semifinálové prohře na Copě América. Myslí si, že místo sankcí si uruguayští hráči zaslouží omluvu, protože chránili své nejbližší na tribuně. Na tiskové konferenci také kritizoval pořádající jihoamerickou konfederaci.

"Víte, kdo je zodpovědný za ochranu fanoušků na tribunách. Máte se mě zeptat, zda se hráčům dostalo omluvy od těch, kteří za ochranu bezpečnosti zodpovídají, a ne, jestli se bojím trestu. Hráči reagovali tak, jak by to udělal každý jiný člověk, kdyby viděl, že někdo útočí na jeho ženu, matku nebo dítě," řekl Bielsa.

Podle záběrů na sociálních sítích se do bitky s fanoušky po porážce 0:1 aktivně zapojili především Darwin Núňez a Ronald Araújo. Jejich nejbližší seděli za lavičkou Uruguaye. Už dříve se zastal spoluhráčů kapitán José María Giménez.

Před novináři ho poté následoval argentinský trenér. Sankcí pro své hráče se Bielsa nebojí. "Ta nemá být pro fotbalisty, ale pro ty, kteří je donutili, aby se takto zachovali. Tohle je hon na čarodějnice. A ostuda," řekl osmašedesátiletý někdejší trenér Argentiny, Chile či evropských klubů Leedsu, Lille, Marseille nebo Bilbaa.

Jeho uruguayští svěřenci se na stejném stadionu v Charlotte utkají dnes o bronz s Kanadou. Kolumbie v nedělním finále vyzve argentinské obhájce titulu. V případě disciplinárních trestů mohou hříšníci o zápas přijít.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
veikko

Je to samozřejmě řečeno v emocích, ale že je viníkem pořadatel, je pravda. A nejlepší je, že ten viník se bude rozhořčovat nad pár ranami, které za hodinu přebolely. A jestli chtějí hráče trestat za neprofesionalitu, tak by mohli za tu stejnou neprofesionalitu potrestat i sebe. Stane se to? Těžko...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak možná někdo v těch rozdělených státech dostane padáka, pokud měl na starost bezpečnost na turnaji, to stejně nezjistíme. Každopádně pořadatel je hlavní viník situace, hráči by nemuseli zasahovat kdyby vše bylo v poho. Sranda je že tu největší pecku Darwinovi dal týpek, který v Kolumbii je knězem.

Reagovat
Me2win

Reagovat
Di Stéfano

Tak v USA si usporiadatelia zjavne myslia , že je to baseball kde si sadnú vedľa seba fanúšikovia súpera a v klude si vypijú 3 Budweiseri dajú 4 hotdogy a čumia do mobilu.

Reagovat
Hurrikane

Ono i na MLB se stává, že se do sebe pustí..

Prý ten Kolumbijec, který sestřelil Darwina byl kněz. Holt jiný kraj, jiný mrav.

Reagovat
GjøvikFF

Prostě mu dal milosrdné rozhřešení.

Reagovat
Seydou Doumbia

Psal jsem. Ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého ti ted jebnu

Reagovat
Neutron

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Me2win

Zpacifikoval ďábla

Reagovat
Axelrose

Není se čemu divit, stačí se podívat do dějin a zjistít si, kolik lidí zemřelo v důsledku konání církve, v jejím jméně a podobně.

Reagovat
eleven11

A kolik že zemřelo lidí v důsledku komunismu (ateismu)

Reagovat
Axelrose

To neřeším, jedině že by jsi dokázal, že někdo z atakujicich byl komunista

Reagovat
Jesfey

Reagovat
Mass

Ale to je takovej slabej whataboutismus používanej církví, která hrozně ráda ze sebe dělá mučedníky, přitom má na svých rukou snad nejvíc krve, prvotřídní pokrytectví, které se i dnes vidí hodně ve světových konfliktech. Komunismus a ateismus sou dva rozdílný pohledy na svět. Komunismus je svym způsobem taky náboženství, komunisti věří ne na království nebeské, ale na pozemskou komunistickou utopii. Oběti komunistů byli ideoví odpůrci hlavně velcí držitelé půdy (např. kulaci při velkém hladomoru SSSR v 1932-33), šlechta, roajalisté, nacionalisté, tzn. většinou ti, kteří pokud byli předtím u vlády, tak neváhali likvidovat komunisty ve velkém, jak třeba u Pařížské komuny, Bělogvardějců nebo Kuomintangu. Ber, že v na Východě, Rusku, Ukrajině , Číně vládlo dost tuhé samoděržaví a nevolnictví srovnatelné s otroctvím, není divu, že se komunisté k těm konzervativním složkám chovali násilně, stejně jako představitelé předchozích režimů násilně potlačovali pokusy komunistů svrhnout vlády bohatých. Jelikož jeden z největších pozemkových vlastníků půdy byla církev, logicky po nich znárodňovací komunisté taky šli a kněží byli perzekuováni, zvlášť když kritizovali režim.

Reagovat
El Matador

Oběti komunismu byli všichni kdo se do dostali s tímhle svinstvem jenom do styku. Miliony lidí, který komunisti zabili, byli právě ti bývalí nevolníci, kterým revoluce v Rusku stejně nic dobrýho nepřinesla.

Reagovat
Mass

Vždycky zabíjejí lidé a ne nějaká ideologie. Je jasné, že pokud někde vládla třeba stovky let absolutustická monarchie, tak ze dne na den se tam nenastaví takový svobodný režim, že si všichni odpustí a budou se tam mít rádi, zvlášt když jde o majetky. Když razil Robespierre hesla jako volnost, rovnost, bratrství tak si asi nepředstavoval, že za nějakých 130 let se toho chopí banda jistých Gruzínců a začnou "nepřispůsobivé" posílat do gulagů.

Reagovat
Effenberg

Twl, já jsem si dal zásadu, že se tu budu vyjadřovat pouze k fotbalu, ale jestli máš na stejné úrovni nový zákon a komunistický manifest, tak žiješ zbytečně

Reagovat
Mass

Teď nevim jestli sem se tě dotknul jako komunisty nebo katolíka, že mi píšeš, že si když si dovoluju srovnávat dva totalitní programy, tak žiju zbytečně

Reagovat
veikko

Hele, já ti nevím, ale poukazovat na zločiny církve, když tady chtěl faráře zmlátit samotný Darwin...

Reagovat
Jason_

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele