Hokejistům jsem pogratuloval. Teď je řada na nás, abychom na Euru pozvedli prapor, hlásí Souček

27.05., 23:09
Aktuality

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček fandil v neděli přímo v hale hokejistům ve finále mistrovství světa. Jejich triumf na domácím šampionátu bere jako inspiraci pro národní tým na blížícím se mistrovství Evropy v Německu. Záložník West Hamu to uvedl po dnešní pražské premiéře dokumentu Hrdí lvi: Postup, který mapuje celý loňský rok, v němž fotbalisté poosmé za sebou pod vedením tehdejšího trenéra Jaroslava Šilhavého postoupili na Euro.

Souček tráví krátké volno před zahájením závěrečné přípravy a hokejová euforie ho nadchla. "Bylo úžasné, jak při hokejistech stáli fanoušci. Začátek mistrovství jsem sledoval ještě na dálku, nedělní finále se Švýcarskem jsem si vychutnal v hale poprvé naživo. Německo je pro naše příznivce blízko. Pokud nás i tam takhle poženou, třeba by se nám nějaký ten zázrak také mohl povést," řekl Souček novinářům po premiéře filmu.

Fanoušci zažívají mimořádný sportovní rok. Po domácím MS v hokeji následuje fotbalové ME a brzy po něm olympiáda v Paříži. "Hokejistům jsem pogratuloval k parádnímu úspěchu. Teď je na nás, abychom pozvedli prapor. Oni došli k titulu mimořádnou soudržností, a jak film ukazuje, takové je i naše mužstvo. Je to česká vlastnost v kolektivních sportech, díky ní se pak z týmů rekrutují i silné individuality," uvedl devětadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu, kde se rodí spíše slavní hokejisté.

Předseda FAČR Petr Fousek s kapitánem souhlasí. "Pogratuloval jsem svému hokejovému kolegovi Lojzovi Hadamczikovi (předsedovi svazu). Teď je řada na nás. Silná kabina a silné vztahy v týmu, to je tradiční silná česká přednost. Budeme na ni nepochybně sázet i na Euro v Německu," uvedl člen výkonného výboru UEFA.

Již v úterý oznámí trenér Ivan Hašek předběžnou nominaci. "Pro nás bude hranicí úspěchu a neúspěchu postup ze skupiny. Minule jsme však došli do čtvrtfinále, tak proč si to nezopakovat, nebo dokonce nevylepšit. Budeme k tomu potřebovat stejnou podporu fanoušků, jakou měli hokejisté," řekl Souček.

Ve skupině čeká jeho tým Portugalsko, Gruzie a Turecko. "Už jen tím, že dál půjdou i některé týmy ze třetích míst, musí být postup ze skupiny naším cílem. Favoritem je samozřejmě Portugalsko, my tři ostatní ale také pomýšlíme na postup," uvedl Fousek.

Na premiéru dokumentu Hrdí lvi: Postup dorazili také další hráči Jindřich Staněk, David Zima, Václav Černý, Vasil Kušej, Mojmír Chytil a Tomáš Holeš. "Podobných dokumentů přibývá a fanoušci je mají rádi. Přibližují fotbal divákům, proto jsme s přítomností kamery v kabině neměli problém ani my. Za chvíli vlastně ani nevnímáte, že vás někdo natáčí, rychle si zvyknete. Doufám, že se film bude fanouškům líbit a naladí je před startem Eura," přeje si Souček.

"Na hokejové mistrovství plynule naváže fotbalová horečka, šampionát začíná už za pár dnů. Připravili jsme pro fanoušky film složený z unikátních záběrů, které normálně nemají šanci vidět. Uvidí, jak hráči i členové realizačního týmu prožívali jednotlivé zápasy a jak celou cestu kvalifikací vnímali," uvedl ředitel komunikace FAČR Petr Šedivý, který je spolu s Tomášem Kalousem autorem snímku.

Autor: ČTK

Komentáře (78)

Přidat komentář
AnthonyR

Postup ze skupiny bude úspěch.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Nieuwendyk

Strašnější žvást už jsem dlouho nečetl. PR bafuňáře a Fevoluce

Reagovat
Witcher

Vrtulník Tomáš přispěchal se svojí troškou do mlýna.

Reagovat
delfin

Tomáš je vymele.

Reagovat
xjert02

Reagovat
S-C-O-T-T

To si dělají prdel s tím dokumntem ne?

Reagovat
inferno08

Jako udělat dokument z postupu na EURO je docela slabý, ale zase ty záběry z kabiny a podobně jsou fajn. Takže se na to podívám, ale budu u toho mít na ksichtě mírný úšklebek, aby se neřeklo.

Reagovat
Salfovic

Doufám, že tam budou i legendární motivační proslovy Franca.

Reagovat
inferno08

V tom případě to bude vhodné pouštět před spaním jako ukolébavku.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Grupma

Pro zobrazení obsahu je nutné povolit cookies sociálních sítí.

Otevřít nastavení cookies

Z kůkís mám

Reagovat
kattos

Proč by? Překáží to snad?

Pořád to je velká etapa o které je určitě dost co říct.

Pro mě zajímavé

Reagovat
hematop

Myslitel Tomáááš Sssouček zasssyšel další moudro

Reagovat
Grupma

Postup byl taková klasická česká komedie, kdy nás zachraňovali Poláci, kteří to podělali úplně. Na druou stranu Albánie ukázala, že fotbal se opravdu hodně vyrovnává. Tím se stává daleko zajímavější.

Na Euro se moc těším a ano, postup ze skupiny musí být spíš cíl, než vrchol.

Hokejky ukázaly jak to vypadá, když se hraje odvážně a s hlavou nahoře. V této disciplíně Franco neuspěl a po zásluze skončil. Hašek je bojovník, což ukazoval už jako hráč. A taky se mi líbí, že říká o Euru, že je to jen předstupeň k cíli postoupit na mistrovství světa.

Fandit budou všichni. To se pane Souček nebojte. A vrtulník je dobrá oslava gólu - doufám, že si zalítáte.

Reagovat
dextroza_m

Jenže hokejisti jsou narozdíl od těch našich kopaček pořád v top6 na světě, fotbalisti hrají v Evropě druhé až třetí housle.. Nebo spíš hrají na triangl.

Reagovat
Lemond Laws

Top6 na světě mezi 12 týmama co to hrajou na úrovni

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doshcz

Reagovat
Bakary3

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kattos

Reagovat
Beči

Tak ale to samé můžeš říct u fotbalu. Taky tam máš takových 10-12 TOP týmů a zbytek je spíš do počtu.

Reagovat
cr7sux

ale notak, fotbal hraje celé planeta, hokej se mimo sever ani nezná

Reagovat
Beči

Jasně, to nepopírám. Jenom říkám, že těch TOP týmů je tam taky jen pár.

Reagovat
cr7sux

ale je to úplně z jiného důvodu než v hokeji

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tak určitě. Hokej máš top 6 a pak pár týmů co má na čtvrtfinále a ostatni tu šanci moc nemají. Fotbal klidně 50 tým žebříčku fifa může hrát vyrovnaně s top 10. Ms se rozšiřuje i kvůli tomu že kvalita šla nahoru

Reagovat
dextroza_m

Padesát vyrovnaně? Jakože to ubrání s jednou střelou na bránu?

Reagovat
Beči

To je úplná blbost, v 9 z 10 případů ta TOP 10 přejede kohokoliv. Jasně, zízrak se stane, ale to i v hokeji.

Reagovat
smazaný uživatel

1. proti 30. ve fotbale Argentina-Nigérie.

1. proti 30. v hokeji Kanada-Španělsko.

Asi je jasné, který tým má větší šanci na to vyhrát nad favoritem.

1. proti 10. ve fotbale Argentina-Chorvatsko, vyrovnaný zápas.

1. proti 10. v hokeji Kanada-Lotyšsko (v plné síle Kanaďanů by se dal očekávat výsledek tak 9:1)

Prostě si to přiznej.

Reagovat
Beči

Tak zrovna Lotyši nejsou špatní a překvapit giganty umí, viz. loňský bronz. Ale jasně, já netvrdím, že to dá přímo porovnávat s fotbalem, jen říkám, že mezi fotbalovými TOP týmy a tím zbytkem je také velký odstup. A zrovna třeba Chorvaty beru jako jeden z té širší topky.

Reagovat
ratusek

Náhodou MS 1. až 3. divize v hokeji sleduji

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
jenage

Počet členů IIHF: 82

Počet účastníků MS: 16 (20 %)

Počet členů FIFA: 209

Počet účastníků MS: 48 (23 %)

Takže kde je větší konkurence? Čísla neojebeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kiwi-21

Jo a víš jak dopadly mistři světa z Francie z 98 na MS 02 ?

Nepostup ze skupiny a nedaly ani gól

Hokeji se o takové vyrovnanosti může jen zdát

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
dextroza_m

Tak hokej se hraje i v Mongolsku, co bys chtěl... Ale ve finále těm top týmům ve fotbale taky nemůže nikdo konkurovat a je jich tak deset...

Reagovat
Kiwi-21

A z těch 12 na nějaké lepší jen 7

Nechápu jak někdo může porovnávat tyto 2 sporty

Reagovat
JeséRodriguez

To seš ještě hodně milosrdnej, jedna ruka by stačila

Reagovat
JeséRodriguez

Hašek je zatím super oživení (hlavně že tam má na taktiku ty dva mladší asistenty), ale nějak rychle zapomínáš....Šilhavý i přes horší konec má za sebou hodně povedený Euro + uhrál výsledky s velkými týmy v kvalifikaci.

Reagovat
Beči

Nějaký větší úspěch je nereálný, na to prostě už dávno nemáme hráčskou kvalitu. V hokeji to nebylo o zázraku, protože hokejisty máme ještě pořád kvalitní a mají na to. Samozřejmě, štěstíčko je taky potřebné, ale kluci si to zlato na ledě poctivě odmakali. Ale když nemáš hráčskou kvalitu, ani tvrdá práce ti to úplně nevynahradí.

Reagovat
dextroza_m

Proti takové Francii si myslím, že bychom nevyhráli ani jeden z deseti zápasů, prostě na to nemáme.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Bohužel mám stejný pocit

Reagovat
Pepe1911

třeba 2 ze sta

Reagovat
Salfovic

Pravda, na druhou stranu jsme minule klidně mohli dojít do SF.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Nechci shazovat hokej ale je to fakt těžké porovnávat. V hokeji máš top6. Fotbal je mnohem větší konkurence celkově ale máš pravdu s tou kvalitou. Hlavně naše liga je strašně moc fyzická a soubojová. Jedine Schick je fskt rozdílový hráč

Reagovat
Beči

Ale to já nepopírám, ale s kvalitou hráčů to nemá nic společného, ty prostě dlouhodobě nemáme a přitom v minulosti jsme měli několik generací hráčů, kteří bez problémů konkurovali všem TOP týmům.

Reagovat
Radin

V hokeji tam hlavně soupeři to nej neměli, když to my téměř jo...Srovnat se to dalo tak se Švýcarskem, ale Kanada měla to nej mimo, Fini taky, USA by poskládali lepší tým, Švédi dopředu taky...

Reagovat
Beči

USA měli jeden z nejsilnějších týmů za poslední roky, Švédi dokonce vůbec nejsilnější (18 hráčů z NHL). Kanada VŽDYCKY může poskládat tým i lépe, jelikož mají mraky elitních hráčů a i tak tam měli velmi silný výběr. My jsme měli silný výběr, ale rozhodně ne ten nejsilnější možný, chyběli hráči jako Hronek, Hertl, Faksa, Zadina... Navíc ty největší hvězdy nám přijeli jen na pár zápasů a už před nimi jsme hráli se všemi vyrovnaně/přehrávali jsme je. Tohle bylo hodně mimo.

Reagovat
xjert02

Myslim, ze nasi treneri by uz tezko silnejsi tym se spravnou chemii a s hraci pro vsechny potrebne role skladali. Nelze skladat zadny tym pro tymovy sport je na zaklade "vezmu to nejlepsi" dle nejakych statistik. Trener musi vedet, co chce a mit pro vyber tech hracu cit/intuici.

Reagovat
Beči

Souhlasím, bavím se tu pouze o papírově nejsilnějším mančaftu.

Reagovat
Radin

Mimo? Hertl v repre nikdy moc nepředvedl, Faksa a Hronek ok..Kanada bez Makara,McDavida,MacKinnona a dalších elitních hráčů. Švédi sice tolik hráčů z NHL, ale chyběli elitní útočníci Pettersson, Forsberg a další..USA bez lepšího z Tkachuků, Eichela, Larkina i Patrick Kane chyběl..Nám chyběl jeden top obránce, ale jinak jsme tam měli téměř to nej. Moc hokej asi nesleduješ, když si myslíš,že ostatní měli týmy jak na OH bez NHL...Jak říkám srovnatelně to měli jen Švýcaři a těm chyběli Suter a Meier. Jestli si myslíš, že tohle nebylo téměř béčko USA a skoro C Kanady, tak hodně štěstí v realitě na OH..

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
jenage

Teď je řada na vás, abyste se na to MS aspoň dostali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Lemond Laws

Ach jo, srovnávání hokeje a fotbalu

To zase bude období... Ať si všichni ještě užijeme výsledek hokeje a pojdme pak fandit fotbalu. Ale srovnávat nesrovnatelné a snižovat kopačky..

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Salfovic

Nehraje se zase nějaké rugby? To by teprve bylo něco.

Reagovat
Lemond Laws

Myslíš sport gentelmanů?

Reagovat
Nieuwendyk

Rugby se hraje pořád. Ale jestli myslíš světový šampionát, tak až 2027. Bez české účasti, pochopitelně. Holky mají ovšem slušnou šanci dostat se letos na olympyjádu

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
kattos

Reagovat
Grupma

Reagovat
Txapeldun

Adam Hložek: Předurčen k úspěchu

Hrdí lvi: Postup

Česká fotbalová kinematografie nemá chybu

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nieuwendyk

Ještě by měl něco natočit ten vymletej buran z Brna.

Švancara: Mercedes vyjíždí

Reagovat
Grupma

Diskuze k nominační tiskovce bude tady? Speciální článek k tomu jsem tu zatím neviděl.

Reagovat
Lemond Laws

Asi nemá cenu ne? Po nominaci tady hned bude článek

Reagovat
Grupma

Tak já si na to udělal pauzu v práci jak se těším Takže mám velká očekávání i tady

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Rox

"pozvedli bílý prapor"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele