Hoffenheim uvažuje o změně trenéra, vyhlédl si Nagelsmannova asistenta

13.09., 12:18
Aktuality
Julian Nagelsmann a Sandro Wagner (© Profimedia)

Dvakrát už bundesligový Hoffenheim kontaktoval trenéra Sandra Wagnera (36), aby se stal hlavním trenérem týmu. Dosud vždy neúspěšně. Podle deníku Bild však vedení klubu nyní vytasilo těžší kalibr, oslovilo s nabídkou přímo Německý fotbalový svaz (DFB), jaká je možnost Wagnera uvolnit z pozice asistenta reprezentačního trenéra Juliana Nagelsmanna (37). Zdroje německého listu dokonce mluví o tom, že má Wagner přijít už v zimě poté, co začne studovat potřebnou trenérskou licenci.

Důvodem enormního zájmu o mladého německého kouče je fakt, že současný italský trenér týmu Pellegrino Matarazzo, jehož smlouva vyprší po sezoně, je nespokojený s prací vedení klubu, konkrétně s množstvím letních příchodů, což dává veřejně najevo.

Přestože Hoffenheim v létě investoval do posil včetně českého stopera Robina Hranáče a útočníka Adama Hložka 60 milionů eur (1,5 miliardy korun), není Matarazzo s kádrem veřejně spokojen. Několikrát na tiskové konferenci prohlásil, že očekával mnohem více, a navíc zvučnější posily.

To definitivně přimělo vedení Hoffenheimu, za nějž hrají i čeští krajní obránci Pavel Kadeřábek a David Jurásek, k činu a začalo dělat vše pro to, aby se Wagner v zimě ujal vedení.

"Se Sandrem (Wagnerem) jsem vždy v kontaktu, nedávno jsme spolu seděli a mluvili o jeho budoucnosti. Jsem si vědom toho, že se o něj zajímá mnoho klubů a že vždy dojde k jedné nebo dvěma novým nabídkám na jeho získání," řekl Bildu sportovní ředitel DFB Rudi Völler, aniž by potvrdil zájem Hoffenheiumu.

"Sandro se u nás cítí velmi dobře a ve své roli se mu daří. Jeho konstelace s Julianem (Nagelsmannem) v našem trenérském týmu je ideální, a proto není důvod, abychom něco měnili - minimálně do mistrovství světa 2026," dodal.

Je však na Wagnerovi, jestli se rozhodne z reprezentačního trenérského týmu odejít a stát se poprvé hlavním trenérem, navíc v Bundeslize. Mohutné snahy o jeho získání však podkopávají nohy současnému kouči Matarazzovi.

Otázkou pak je, co se stane se čtveřicí českých hráčů. Pokud by Wagner v zimě opravdu přišel, otřásla by se výrazně nejen především pozice nováčků Hranáče s Hložkem, o jejichž služby současný italský kouč stál. V Německu se dokonce mluví o tom, že by Wagner v případě příchodu vsadil na zcela nové stopery, což by stálo Hranáče místo v základní sestavě.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: eFotbal.cz / Jaroslav Šindelář

Komentáře (13)

Přidat komentář
Rudnevs

Wagner raz bude super tréner To by Hoffenheim zrazu mohol byť opäť zaujímavým tímom aj pre nečeského diváka.

Reagovat
Pipo123

Škoda že netrénoval ešte Unterhaching, spomínam si že bola radosť tipovať na ich zápasy, mohol ich dostať hore, strašne ich mám rád, v nemecku môj oblúbený klub

Reagovat
Rudnevs

Preco Unterhaching? Inak teda Wagner tam bol práve parádny, mal skvelý prístup k hráčom, on je veľká persona.

Reagovat
Pipo123

Spomínam si na nich že hrali 2 Bundesligu niekedy v rokoch 2005-6 a videl som pár zápasov, vtedy sa mi nejak formali sympatie ku klubom, či už k Laziu atd. Potom som ich strašne rád trénoval v FM, ešte som mal v nemecku rád Hansu, ale to len tak okrajovo, žiadne výrazné fandenie to nikdy nebolo.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Rudnevs

Inak by ma teda zaujimalo odkiaľ autor vychádza z tohto stanoviska…

“Pokud by Wagner v zimě opravdu přišel, otřásla by se výrazně nejen především pozice nováčků Hranáče s Hložkem, o jejichž služby současný italský kouč stál. V Německu se dokonce mluví o tom, že by Wagner v případě příchodu vsadil na zcela nové stopery, což by stálo Hranáče místo v základní sestavě.”

V nemeckych mediach sa celkom vyznám a naozaj nikde nikto v Nemecku nerieši, akých stopérov si Wagner privedie a ako to ovplyvní Hranáča, nakoľko nikto nevie, či Wagner a DFB budú vôbec chcieť ukončiť spoluprácu pred 26 Čiže neviem či ste to vzali z nejakého underground fóra všetkých piatich fanúšikov Hoffenheimu alebo či sa jedna proste o čiste vymyslenú informáciu, len aby sa spomenuli Česi.

A navyše.. hore nad tým sa píše, že Matarazzo s posilami spokojný nie je, a preto má odísť (čo je pravda, píše sa o tom aj v DE) a tu zasa píšete, ako veľmi o Hranáča s Hložkom stál. Čiže s Hranáčom a Hložkom je spokojný a s tými ostatnými nie? Alebo ako to mám chápať?

Akože nič v zlom, ja tým českým chalanom prajem tiež, ale niekedy mi ten nacionalizmus v článkoch príde dosť vtipný.

Reagovat
andrew96

Ocenil bych citaci, jak se o tom v Německu mluví no. Působí to jako vytažené z prdele.

Reagovat
dave30

Je to dobrá zpráva pro Adama? Aby pořád přesvědčoval nové trenéry, že na to má...

Reagovat
$dolar$

Treba se konecne najde nekdo, koho presvedci..

Reagovat
Pablos

To už je trošku až moc nápadný né ...přestupy českých hráčů, kteří nastupují hned... aby se vyměnil trenér a přestal je stavět. Dost ohraný už

Reagovat
Transfermarkt

To pro naše kluky, hlavně Robina není dobré. Nedej bože změní rozestavení na čtyřku vzadu a Robin už si nekopne. Jurásek je odepsaný, takže jedinej,kdo by měl šanci hrát by byl Adam

Reagovat
Losinho

Kadeřábek bude hrát úplně v pohodě ty experte.

Reagovat
Transfermarkt

Kadeře ani nehodnotím, to je stálice

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele