Hložek po doléčení zranění: Bolest už vůbec necítím, nevím o ní, je mi skvěle

08.06., 20:26
Aktuality
Adam Hložek (© Profimedia)

Útočník Adam Hložek je jedním ze sedmi hráčů v nominaci české reprezentace pro mistrovství Evropy, kteří už zažili minulý šampionát. Jednadvacetiletý ofenzivní univerzál v dubnu utrpěl zranění kotníku, ale stihl se dát do pořádku a po doléčení se cítí skvěle. Pomohlo mu, že v závěru sezony za Leverkusen, s nímž získal německý double, dvakrát po sobě naskočil do základní sestavy. V rozhovoru s ČTK také uvedl, že ví, že na něj bude tým na Euru spoléhat více než před třemi lety.

Hložek se zranil na začátku dubna a nehrál měsíc. Že přijde o Euro, se ale příliš nebál. "Furt jsem věděl, že čas tam je. A věděl jsem, že rekonvalescenci dám maximum. Šlo o to překonat nějak tu bolest. Musím říct, že teď to vůbec necítím, vůbec o tom nevím," řekl Hložek.

"Myslím, že jsem si odpočinul i v hlavě. Nějaké zápasy jsem pak odehrál, měl jsem (tři) asistence, hrál jsem proti AS Řím. Musím říct, že po tom zranění se cítím skvěle," pochvaloval si bývalý hráč pražské Sparty v rakouském Schladmingu, kde české reprezentaci v neděli skončí soustředění před Eurem.

Hned po uzdravení nastoupil ve dvou zápasech po sobě v základní sestavě, byť většinu sezony od začátku moc často nehrál. "Musím říct, že jsem z toho byl docela překvapený. Ale samozřejmě jsem byl rád. Myslím, že se mi ta dvě utkání i docela povedla, i když (v Evropské lize) proti AS Řím jsem zavinil penaltu, takovou nešťastnou. Ale naštěstí jsme postoupili. Bohužel finále jsme nezvládli, ale to je fotbal. Double je skvělý," podotkl Hložek.

Leverkusen v sezoně prohrál jediný zápas až ve finále Evropské ligy proti Bergamu. Jinak ovládl bundesligu i domácí pohár. "Užili jsme si to samozřejmě moc. Pro ten klub i město se povedlo něco neskutečného a oslavy podle toho vypadaly. Možná bych si to užil víc, kdybych se na tom podílel nějak víc, ale byl jsem součástí týmu. Myslím, že pokaždé, když jsem nastoupil, jsem podal dobré výkony," řekl Hložek, který jen v pěti zápasech bundesligové sezony nastoupil v základní sestavě, byť měl celkově 23 startů.

Očekává se, že by mohl v létě hledat větší vytížení jinde, nyní se ale chce naplno soustředit na Euro. "Všichni se strašně moc těšíme. Je to v Německu, takže pro české fanoušky skvělá příležitost se dostat na zápasy. Doufám, že to bude úspěšné Euro. Uděláme maximum pro to, abychom postoupili ze skupiny a pak se uvidí," uvedl Hložek, jehož tým ve skupině čekají Portugalsko, Gruzie a Turecko.

"Myslím, že pro mě, pro Patrika (spoluhráče z Leverkusenu Schicka) i pro všechny, co hrají v Německu, to bude speciální mistrovství. Známe to tam, známe ty stadiony. Já už se nemůžu dočkat. A jestli nám místní budou fandit? Asi podle toho, kde budeme hrát. Ale povedlo se nám v Leverkusenu něco neuvěřitelného, tak doufám, že si nás fanoušci budou pamatovat o to víc," řekl Hložek.

Na minulém Euru před třemi lety, kde český celek došel do čtvrtfinále, zasáhl do čtyř z pěti zápasů, vždy jako střídající. "Byl jsem hodně mladý, pozici v týmu jsem měl určitě jinačí. Myslím, že teď jsem zkušenější. Řekl bych, že na mě i tým bude spoléhat. V tom je to jiné," srovnával Hložek.

Do pátečního přípravného utkání na soustředění v Rakousku proti Maltě, které český celek vyhrál 7:1, nezasáhl. V pondělní generálce na Euro proti Severní Makedonii v Hradci Králové už by měl nastoupit.

"Těším se, je to generálka. V Hradci jsem na tom novém stadionu nikdy nehrál, mělo by být vyprodáno. Doufám, že to bude úspěšné utkání a co nejlepší příprava na Euro. Nezlobil bych se, kdybych třeba dal gól. Už by bylo na čase," řekl Hložek, jenž v 31 zápasech za reprezentační "áčko" skóroval dvakrát.

"Vím, že těch gólů v reprezentaci moc nemám. Ale tohle nemůžu mít v hlavě. Dívám se hlavně na to, abychom postoupili na Euru ze skupiny a udělali nějaký dobrý výsledek jako třeba hokejisti," připomněl nedávné zlato z mistrovství světa v Praze.

Národní tým má nového francouzského kondičního trenéra Nicolase Dyona, který pracuje i pro německý Mönchengladbach. "Hned byly vtípky, že je z Mönchengladbachu a že jsme je s Leverkusenem porazili jen jednou. Musím říct, že se mi líbí, jak nastoupil. Měli jsme hned takové zapracování v posilově. Na tréninku jsme kolem sebe všichni koukali a byli z toho trochu překvapení. Ale myslím, že nás dobře připraví," dodal Hložek.

Autor: ČTK

Komentáře (36)

Přidat komentář
Alons0

Já cítím bolest pokaždé, když vidím jeho zakončení.

Reagovat
Pablos

Dobře si mu to nandal …snad se bude lépe spát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neutron

Nezvladajko

Reagovat
Pablos

Reagovat
Losinho

Spíš pohyb bez míče

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Tak hraju já zhruba no

Reagovat
Axelrose

Inženýre, já myslel, že jsi na dovolené.

Nebo to nejsi ty, Venco

Reagovat
KingMaster13

Výjmečně to není Venca

Reagovat
Mass

Tam by snad mohl pomoct trenér.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Je lepší, než Standa Tecl a jakou ten udělal kariéru...

Reagovat
Axelrose

No nevím.

Myslíš že ho bude taky velebit a vytleskavat tribuna Sever.

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Já jsem si nedávno říkal, že mi připadá jako takovej lepší Standa. Ale zároveň jsem se uklidňoval tím, že jsem ho moc hrát neviděl a že mám asi na jeho zápasy / výkony smůlu. Nechci na něj nadávat, když se říká, že je to největší talent od dob Rosického

Reagovat
Salfovic

Čím se teď budou omlouvat jeho mizerné výkony ne ME ?

Reagovat
Mass

Že ho Hašek nutí hrát na špatný pozici.

Reagovat
JacoBee

7+5 během 1000 minut je mizerný?

Reagovat
Sigma Olomouc

Navíc tisíc minut je pořád dobré na to, že Leverusen je jeden z nejlepších týmu v Evropě.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kiwi-21

Z toho 5 gólů proti 2 týmům že 3 a regionální soutěže

To že nehraje v klubu tolik se dá přežít ale v reprezentaci?

32 zápasů 2+2?

Navíc bez míče mizerný a kolikrát vypadá že ho to nebaví a hraje opravdu špatně

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Remt

Mluvíš mi z duše, kolikrát si říkám když ho vidím na hřišti Proč tam jezdí když je mu to pak tak u prdele? A statistika 2+2 za 32 zápasu tu někomu přišla i docela dobrá

Reagovat
oli9

Reagovat
Losinho

Vtipný, jak se z toho někdo snaží udělat úspěšnou sezónu

Reagovat
Seydou Doumbia

kdyby měl 20+20 bez trofeje tak to je uspěšná sezona, když má 7+5 a vyhral ligu a pohár tak je to taky uspěšná sezona jenom jinak

Reagovat
Mass
Reagovat
fabec1222

OT: Hauzr dneska v Inkognitu

Reagovat
fabec1222

Teda už ve čtvrtek*

Reagovat
Mass

Pěknej hajzl, teda jestli myslíš toho z Total Recall

Reagovat
mrtvej ofsajd

Hauzr, see you at the party.

Reagovat
Imos

legenda no hrozný

Reagovat
Witcher

S Patrikem super chodecké combo jestli tam bude i Barák v ponožkach tak bůh s náma

Reagovat
Me2win

Reagovat
Man__United

Míchal Sadílek se včera zranil při pádu z kola na EURO nejede!

To je fakt k posrani takto přijít o turnaj

Reagovat
Pablos

chudák... a to myslím upřímně. Ale bohužel jinak mi to něják neva... on se mi líbí herně čím dál tim míň (ale že je v nominaci jsem bral a taky bych ho nominoval nejspíš).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele