Hložek doufá, že bude nadále dávat hodně gólů. Musíme na výhru navázat v lize, burcuje

Dnes, 17:00
Aktuality
Adam Hložek (© UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Měl pusu od ucha k uchu, vítězství chutnalo sladce. Český reprezentant Adam Hložek si užíval slastných pocitů. Byl největší hvězdou svého Hoffenheimu v utkání Evropské ligy proti Dynamu Kyjev, když rozhodl o výhře 2:0. Střelec, který do menšího klubu přišel před sezonou z mistrovského Leverkusenu, se začíná v novém klubu rozjíždět. "Obrovsky důležité vítězství. Pro nás i pro fanoušky," svěřil se klubovému webu.

V Hoffenheimu z toho byl před sezonou hotový poprask. Klub se plácl přes kapsu a koupil českého reprezentanta za pořádný balík eur. Očekávání byla velká, jenže Hložek se svezl s nepříjemnou atmosférou panující v klubu. Média propírala, zda si jej vůbec přál trenér Pellegrino Matarazzo. Třeba s další českou posilou, Robinem Hranáčem z Plzně, mnoho trpělivosti neměl. Po nepovedeném výkonu účastníka letošního Eura 2024 postavil do ústranní a ani jej nenominuje k zápasům.

Hložek nicméně ukazuje, že má Hoffenheimu co nabídnout a být oporou. Za poslední dva duely dal tři branky. Trefil se proti Brémám, kde ale jeho tým ztratil vedení 3:0 a prohrál 3:4. Teď přidal další zásahy proti ukrajinskému Dynamu Kyjev. V evropských pohárech se přitom trefil poprvé od prosince loňského roku, kdy dvakrát skóroval ještě za Leverkusen v souboji s Molde.

"Bylo to velmi důležité vítězství pro nás i fanoušky. Jsem moc rád, že jsme vyhráli. Na to musíme navázat v neděli v bundesligovém utkání," vyslovil nahlas přání, které mají nejspíš všichni v Hoffenheimu.

Rád by k tomu přispěl i on sám dalšími góly. "Doufám, že budu moci i nadále dávat hodně gólů. Fanoušci nás skvěle podporovali, a to je pro nás jako hráče důležité. Musíme společně vykročit dál," pumpoval do týmu optimismus Hložek. Hoffenheim je zatím v německé nejvyšší soutěži až na 16. místě. Tým je pod velkou palbou kritiky a v médiích se spekulovalo, zda ustojí krizové chvíle trenér Matarazzo. Zdá se, že minimálně pro tuto chvíli jej český reprezentant zachránil.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (2)

Přidat komentář
pytlerLFC

Reagovat
oli9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele