Hazard se v Chelsea uvázal do léta roku 2020

12.02.2015, 14:40
Aktuality
Eden Hazard, belgická hvězda Chelsea, podepsal na Stamford Bridge novou smlouvu na pět a půl roku, která ho v Londýně udrží až do léta 2020. Hazard by měl po tuto dobu pobírat 200 tisíc liber týdně, což z něj udělá nejlépe placeného hráče klubu a jednoho z nejlépe placených fotbalistů světa.

Už stávající smlouva zajišťovala Hazardovi pohádkový plat 185 tisíc liber týdně, nový kontrakt by mu měl přinést ještě o 15 tisíc liber týdně více. Dostane se tak před Diega Costu, se kterým se dosud o pozici nejplacenějšího hráče Chelsea dělil.

"Jsem opravdu šťastný, že jsem s Chelsea podepsal novou smlouvu. Od léta 2012, kdy jsem do klubu přišel, jsem se tu cítil vždy skvěle. Klub mě ve všem podporoval," libuje si 24letá ofenzivní hvězda. "Manažer mi pomohl se hodně zlepšit, fanoušci jsou fantastičtí a perfektně si rozumím i se svými spoluhráči," sčítá všechny klady Hazard.

Chelsea Player of the Year 2014 věří, že důvěru, kterou v něj klub vkládá, dokáže splatit především získanými trofejemi. "Doufám, že se nám podaří získat spoustu trofejí, počínaje Capital One Cupem. Po něm budeme i nadále pracovat tvrdě až do konce sezóny," dodal pro oficiální stránky klubu belgický reprezentant.

S podpisem nové smlouvy se dlouho otálelo, manažer Chelsea José Mourinho vtipkoval, že musí nejprve koupit odpovídající pero. Dnes se fanoušci konečně dočkali a nadšení neskrývá ani Portugalec. "Jsem velmi šťastný, že Eden podepsal nový kontrakt," nechal se slyšet zkušený trenér.

"Ukazuje to jeho důvěru v to, že realizační tým i spoluhráči mu pomohou stát se nejlepším hráčem planety. Už teď patří mezi špičkové hráče a jeho vývoj je fantastický. Pořád je velice mladý a může se stát tím úplně nejlepším," zakončil Mourinho.

Eden Hazard přišel do Chelsea v létě 2012 bezprostředně poté, co tým okolo Petra Čecha a Didiera Drogby vyhrál Ligu mistrů. Belgičan v následující sezóně pomohl Blues triumfovat v Evropské lize, loni však zůstal zcela bez trofeje. Letos k ní má našlápnuto velmi dobře, Chelsea vede 13 kol před koncem Premier League o 7 bodů.

Autor: Marek Ustohal / chelseafc.com

Komentáře (615)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele