Havel jako náhrada za Hranáče? Párkrát už jsem stopera hrál, je to post jako každý jiný, řekl

28.08., 13:41
Aktuality
Milan Havel (© Viktoria Plzeň)

Obvyklý krajní bek Milan Havel by ve čtvrteční odvetě 4. předkola Evropské ligy proti Hearts mohl v sestavě plzeňských fotbalistů nastoupit ve stoperské trojici místo opory Robina Hranáče, který o víkendu přestoupil do Hoffenheimu. Třicetiletý zadák byl před odletem do Edinburghu tajemný a nechtěl prozradit, zda se v tréninku na tuto variantu chystal, v nadsázce však uvedl, že je připraven naskočit i v brance. V rozhovoru s novináři si pochvaloval, že se po loňském vážném zranění dostává do formy.

Hranáče by ve středu stoperské trojice mohl nahradit Sampson Dweh a místo něj by napravo mohl nastoupit Havel, který jinak v Plzni plní roli halfbeka. "Já nebudu nic prozrazovat, co jsme trénovali, netrénovali. Jsem připravený do zápasu," řekl Havel s úsměvem.

Pozice na stoperu by pro něj nebyla nová, nastoupil na ní třeba v posledním kole minulé ligové sezony na Spartě, byť to bylo nalevo. "V přípravě jsem si to v několika zápasech vyzkoušel. Nastoupil jsem tam párkrát i na konci minulé sezony. Je to post jako každý jiný. Já jsem odmala hrával všude, když mě trenér postaví do brány, budu chytat," žertoval Havel.

Hranáčovi odchod do německé ligy přeje. "Myslím, že můžu mluvit i za ostatní kluky. Zasloužil si to, podával skvělé výkony. O tom fotbal prostě je, že když na to hráč má, jde dál. Pro něj je to určitě velký posun. Věřím, že ho dokážeme nahradit," uvedl Havel.

Jeho tým bude v Edinburghu hájit těsný náskok 1:0 z úvodního domácího zápasu, k postupu by mu tak stačila remíza. "Pro nás je důležité, že si do Skotska vezeme vítězství, které jsme si myslím zasloužili. Asi nás čeká trošku jiný zápas, než byl v Plzni. Oni si přijeli pro remízu, zalezli a zdržovali, tam to bude jiné. Ale my jsme rozjeli sezonu skvěle, takže si věříme," řekl Havel.

"Čeká nás velice bouřlivé prostředí a těžký zápas. Je tam trošku menší hřiště, takže určitě tam bude od nich velká agresivita. Budou se tlačit dopředu. Bude to super, je tam fotbalové prostředí. Pro takové zápasy fotbal hrajeme. Tradiční ostrovní stadion, já se na to hrozně těším. Na ostrovech jsem ještě nehrál," doplnil bývalý hráč Bohemians Praha 1905.

Vloni v létě si na tréninku utrhl achilovku a musel na operaci. Po vážném zranění se až nyní zabydluje v základní sestavě. "Jsem rád, že jsem zdravý, cítím se skvěle. Byl to opravdu náročný rok. Když si srovnám, kde jsem byl před rokem, kdy jsem ležel na posteli a nemohl se skoro hýbat... Teď opět můžu hrát poháry, ligu, je to něco neuvěřitelného. Velký dík patří hlavně rodině a klukům, kteří mě dali do kupy. Pro mě je to fotbalové znovuzrození," řekl Havel.

"Bylo to o velké trpělivosti, hodně o hlavě. Samozřejmě člověk má touhu po návratu, myslí si, že to půjde rychle samo a ono to tak jednoduché není. Bylo to moje první velké zranění a prožíval jsem těžké období. Když už jsem začínal trénovat, znovu mi prasknul sval. To už jsem měl opravdu černé myšlenky. Ale snažil jsem se myslet pořád pozitivně a nakonec se to vrátilo," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
$dolar$

Nevite co je s Gasczykem a Vrbou?

Reagovat
Bex5

Ten prvni si urval loni koleno a dal nevim

Reagovat
$dolar$

No prave, byl v Brne na hostovani, pak si urval koleno a od ty doby jsem o nem neslysel.

Reagovat
Bex5

Taky tak

Reagovat
Sosi

Kterym Vrbou?

Reagovat
$dolar$

Adamem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele