Haškova pozice v ohrožení není, Fousek chce turnaj zanalyzovat

27.06., 23:25
Aktuality
Petr Fousek (© FAČR)

Šéf Fotbalové asociace ČR (FAČR) Petr Fousek označil vyřazení reprezentace na mistrovství Evropy v Německu už po skupině za neúspěch. Vystoupením národního mužstva se bude zabývat výkonný výbor FAČR, jeho předseda ale nepředpokládá, že by byla v ohrožení pozice trenéra Ivana Haška. Řekl to novinářům po podvečerním návratu mužstva z šampionátu do Prahy.

Český tým na Euru v Německu nesplnil cíl v podobě postupu ze skupiny, který si dal před začátkem turnaje. Haškovi svěřenci si připsali porážky 1:2 s Portugalskem a Tureckem, mezitím remizovali 1:1 s Gruzií. Skupinu zakončili s jediným bodem na posledním čtvrtém místě.

Středeční rozhodující utkání o postup s Turky poznamenalo vyloučení záložníka Antonína Baráka už ve 20. minutě. "Samozřejmě ta červená karta zápas do značné míry ovlivnila. Ale udělali jsme jen jeden bod, přestože naše ambice byla postoupit ze skupiny. To nelze považovat za úspěch. Těch okolností je tam více a my si to v klidu rozebereme," prohlásil Fousek.

Hašek převzal tým na začátku roku po Jaroslavu Šilhavém, který se navzdory postupu na Euro rozhodl skončit. Šedesátiletý kouč má s vedením FAČR smlouvu do konce kvalifikace o mistrovství světa, tedy do listopadu příštího roku, s opcí na baráž, případně závěrečný turnaj.

Neúspěch na evropském šampionátu podle všeho nebude znamenat, že by Haškova pozice byla v ohrožení. "To nepředpokládám, protože za dva měsíce se hraje Liga národů," připomněl Fousek.

Hašek s týmem vyhrál všechny čtyři letošní přípravné zápasy před Eurem, na šampionátu se ale mužstvu nedařilo. Český tým teprve podruhé od rozdělení federace zakončil skupinu bez vítězství a na turnaji byl třetí nejhorší po Skotsku a Polsku. V základní části vypadl podruhé z posledních tří mistrovství Evropy.

Hašek už vedl českou reprezentaci coby dočasný trenér v pěti zápasech v roce 2009. Tehdy s národním mužstvem neprohrál a měl bilanci tří vítězství a dvou remíz.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
kilobyte

Komunikace na hovno, plánování přáteláků příšerný, výsledky hrozný, hra špatná. K tomu ještě nezvládnuté finále poháru, kde Fousek radši ani nebyl. Na práci s mládeží asociace za 4 roky neudělala nic. Jediné dobrá věc, co Fousek "zvládnul", je stavba stadionu. Což zaprvé zaplatí Sparta a za druhé to bude zbytečně za dlouho.

Reagovat
doshcz

Reagovat
raduinho

Správně předsedo! A hlavně s tou analýzou nespěchejte. Stačí v průběhu září.

Reagovat
Frank Lampard 8

To se kvůli tomu bude teprve skládat komise.

Reagovat
smazaný uživatel

S Haskovym kámošem Smicrem v čele.

Reagovat
Tromas

To je fakt předseda klaun. Odehráli jsme nejhorší EURO v historii a je jasně vidět, že jestli to bude tímto směrem pokračovat tak nemá ani cenu hrát kvalifikaci na MS. Haška si tam ale necháme, protože specifická česká kabina a zahraniční trenér by mohl mít vyšší plat. Nechápu proč ho vůbec brali když Hašek posledních 15 let trénoval v arabských prdelích světa což má od vrcholného profesionálního fotbalu v Evropě hodně daleko.

Reagovat
Puskas

Angažoval ho on, okamžitým vyhozením by přiznal chybu.

Reagovat
PL28

Tak dělat si analýzu sám sebe, svých vlastních rozhodnutí, to bude hrozně objektivní no

Reagovat
kilobyte

Sebe analyzovat nebude. Protože i tak by mu mohli vyjít, že je čůrák a co pak.

Reagovat
PL28

No ale bylo by to objektivní

Reagovat
kilobyte

Nebylo. Objektivně by vyšlo megačůrák.

Reagovat
PL28

Reagovat
Puskas

Udělat analýzu, jak za takovýchto okolností vést svaz.

Reagovat
kattos

To přece není možný. Nejde jen o špatný výsledek, ale když teda výsledek nemá tak jakou koncepci a jaký posun týmu Hašek nabízí

Reagovat
veikko

Upřímně, čekal jsi něco jiného? Já jsem po té prohře s Tureckem samozřejmě byl naštvaný, ale říkal jsem si, že si ten vztek nechám až na dobu, kdy se řekne, že: " se turnaj sice nepovedl, ale že to byly vlastně 2 smolné porážky o gól v posledních minutách + chyba zakončujících hráčů v zápase s Gruzií. Trenér přece neudělal nic špatně a v přátelácích vítězil, tak si nezaslouží vyhazov".

Reagovat
pobody's nerfect

Spíš si udělají anállízu a vesele se bude pokračovat dál.

Reagovat
Rudy

Snad nekdo necekal nejakou sebereflexi? Dopadne to jak vsechno v nasem state. Jako vinik se urci nejaka 3 osoba, tohle samozrejme nemohli ovlivnit. Na oko se to jakoze budou snazit vyresit, mozna slozi i nejakou kamaradskou komisi. Dle me by ji mel predsedat pan Pesir at tomu nasadime poradnou korunu. Hlavni gro ale bude nic nemenit, zachovat svoje pozice a snazit se to zamest pod stul.

Reagovat
oli9

Šilhavý musel ven, ač nerad chápal jsem Haška, že nebylo moc možností a času tak proto byl jmenován o... Doufám že svaz nespal a jednal dál...

Reagovat
r.mrazik

a tenhle by mel taky uz tahnout do pice...i s haskem

Reagovat
Csaplárova past

... a kdybychom postoupili ze třetího místa (což by bylo mimochodem úplně trapné) a pak ještě trapněji vypadli s někým jiným, tak tento člověk by hovořil o úspěchu a splnění cíle

Reagovat
Štír 22

Hlavní zodpovědnost za neúspěch nesou Fousek + Hašek a proto musí skončit. Pokud by měl podobný neúspěch Vrba nebo Straka, tak už je na ně pořádaná mediální štvanice.

Chce to radikální a viditelnou změnu. Takže za předsedu místo Fouska např. Poborský, Nedvěd...... Na pozici trenéra ZDENĚK ŠČASNÝ - je v ideálním věku, má charisma, mnoho zkušeností, kromě Sparty vedl i zahraniční velkoklub Panathinaikos Athény. Do týmu si může vzít např. Svědíka, Koubka, Horvátha nebo Straku a pak věřím, že nároďák může šlapat. Prostě kariérista Hašek a jeho kámoš Fousek musí skončit jinak se nic nezmění. Ščasný podobně jako Petržela či Jarabinský má svojí hlavu, nenechá si do všeho kecat od funkcionářů, majitelů......Bohužel TOP trenérům jako Petržela či Jarabinský už ujel vlak, ale to, že ani jeden nároďák netrénoval určitě není náhoda byť Petržela trénoval Zenit Petrohrad a Jarabina Betis Sevilla. Holt vítězí politikaření a zákulisní čachry.

Reagovat
smazaný uživatel

Fousatej hat nezanalyzuje ani svoje uradovani, jak chce analyzovat tohle? Nymand jeden. Nech táhne někam na UEFU a nekurvi český fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele