Hamšík směrem k Osimhenovi: Je mi líto, že odešel, ale Lukaku ho nahradí

12.09., 20:50
Aktuality
Marek Hamšík (© AFP)

Marek Hamšík se v obsáhlém rozhovoru pro Il Corriere dello Sport vyjádřil k novým posilám Neapole, prodeji kanonýra Victora Osimhena či nad novým koučem Partenopei Antoniem Contem. A zmínil také svou budoucnost, která by se mohla týkat i návratu do klubu, ve kterém se stal naprostou legendou.

Neapol po mistrovské sezoně prožila značnou kocovinu. Loni obsadila až desátou příčku a letos je bez pohárů. A co víc, z týmu odešel také nejlepší střelec posledních let Victor Osimhen. To ale legendě Partenopei Marku Hamšíkovi vůbec nevadí, v rozhovoru pro Il Corriere dello Sport prohlásil, že jeho schopnosti může plnohodnotně nahradit Romelu Lukaku, letní akvizice z Chelsea. "Je mi líto, že Osimhen odešel, ale pravděpodobně to nemělo s fotbalem nic společného. Nejsem do toho nijak zainteresovaný a jen vím, že Neapol podepsala skvělou náhradu. Lukaku je špičkový útočník a klidně může dát dvacet branek," myslí si bývalý slovenský záložník.

To u další letní posily, Scotta McTominaye z Manchesteru United, má Hamšík pochybnosti. Ty se netýkají jeho kvalit, nýbrž zařazení do systému italského velkoklubu. "Klidně by mohl být jako já. Je to útočně laděný útočník, miluje závěry zápasů jako já, ale bude hodně záležet na systému. Aktuálně to vypadá, že Lobotka a Anguissa jsou neohroženi. A tak bude McTominay podle mě spolehlivým žolíkem," podotkl Hamšík, podle kterého je jeho krajan v Neapoli aktuálně naprosto nepostradatelný.

"Je nedotknutelný, drží středovou řadu pohromadě," pochválil Lobotku a následně se zastavil také u nového kouče Neapole Antonia Conteho. "Bylo to poměrně rázné rozhodnutí klubu. Je to úspěšný trenér s obrovskými zkušenostmi a všichni víme, jak pracuje. Myslím, že je to správné jméno po situaci, která nastala po loňské sezoně," doplnil.

A závěrem se pozastavil i nad svou budoucností. "Vidím se jako trenér," přiznal. Ohledně možného přechodu do Neapole je ale sedmatřicetiletý rodák z Banské Bystrice zatím zdrženlivý. "Začal jsem trénovat děti a uvidíme, jak to půjde. Myslím si ale, že k převzetí Neapole potřebuju ještě opravdu hodně času," dodal někdejší vynikající středopolař.

Autor: eFotbal.cz / Tomáš Dvořák

Komentáře (22)

Přidat komentář
Messi14

osimhen je overrated

Reagovat
ACSeRw!n

za to Lukaku ne co

Reagovat
Rezan

Lukaku a jeho skoro 200 gólů v TOP ligách a 85 v repre?

Reagovat
Grupma

myslíš "přeceňovaný"?

Reagovat
Talker

Vidíš, jak umíš anglicky

Reagovat
Grupma

Hlavně mám rád češtinu. I přes tu čtyřku na maturitním vysvědčením. Dělám v IT a musím říct, že čím dál víc mám problém rozumět - ne tématu, ale vyjadřování mladých expertů.

Reagovat
Moshe Dajan

Lukaku i s jednou nohou > Osminoh

Reagovat
Seydou Doumbia

Opiceman*

Reagovat
Pithivier

Klokanomet > Seydou Doumbia

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pithivier

Je to meho srdce sampion, i kdyz uz teda pod nickem Izraelskeho dustojnika

Reagovat
Eichel

Reagovat
kris_kros

Hamsik je pan

Reagovat
O.Giroud

Hamsik ma dobru vodu

Reagovat
EZ

v restike co mal v BA, tak som zazil scenu jak casnik ojebaval turistov o drobne a konfrontovali ho

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Alika

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Mr.Mike

Nas zajima fotbal

Reagovat
Grupma

Hamšík to tu asi nečte.

Reagovat
cervo

To ale legendě Partenopei Marku Hamšíkovi vůbec nevadí... a hned v prvej vete "Je mi líto, že Osimhen odešel"

Reagovat
772jozef

Šašek celý Hamšík

Reagovat
kitas

Prečo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele