Haaland dvěma góly sestřelil Slovinsko a stal se historicky nejlepším střelcem Norska

Včera, 23:23
Aktuality
Erling Haaland se stal historicky nejlepším střelcem norské reprezentace. (© Fredrik Varfjell / NTB / AFP)

Norsko ve třetím kole Ligy národů přehrálo Slovinsko (3:0), proti němuž dvakrát skóroval Erling Haaland, který si vylepšil bilanci na 34 reprezentačních gólů. Kanonýr Manchesteru City na tuto metu potřeboval 36 startů a v pouhých 24 letech se stal historicky nejlepším kanonýrem norské reprezentace.

Haaland poslal svěřence trenéra Ståleho Solbakkena v Oslu do vedení po sedmi minutách, navzdory výrazné převaze se však Norsko do přestávky nedočkalo pojistky. Až krátce po změně stran se prosadil další ostrostřelec Alexander Sörloth a po jeho přihrávce dal výsledku konečnou podobu znovu Haaland. Norové se po třech zápasech (2-1-0) drží na čele skupiny v Lize B.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Leedsu se 33. a 34. reprezentačním zásahem posunul do čela tabulky střelců v historii norského národního týmu před Jörgena Juveho. Za sebou má Haaland další bývalé norské kanonýry Johna Carewa (24), Oleho Gunnara Solskjaera (23), Toreho Andrého Floa (23), Steffena Iversena (21) nebo Joshuu Kinga (20). Sörloth má na kontě 19 branek.

Haaland prožívá skvělou sezonu, v deseti soutěžních duelech za Manchester City skóroval jedenáctkrát a další tři trefy přidal ve třech podzimních reprezentačních startech.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Norsko
3
2
1
0
5 : 1
7
2
Rakousko
3
1
1
1
6 : 3
4
3
Slovinsko
3
1
1
1
4 : 4
4
4
Kazachstán
3
0
1
2
0 : 7
1

Autor: Jiří Vojík / vi.nl, x.com/FabrizioRomano

Komentáře (18)

Přidat komentář
fantomas10

Kolik muze dat 50?

Reagovat
Pankrac

Gólů za zápas? Nebo let v profi fotbale?

Reagovat
Uwe háže buly

70

Reagovat
Vlkoslav

Sice me na klubove urovni totalne sere, protoze kope za spatnej tym, ale s Norskem bych mu i pral uspech. Mohli by jim dorust do zakladu jeste nejaci nadstandartni hraci, Protoze za nim a Odem dloooooouho nic neni a je to skoda. Oba dva patri na sampionaty!

Reagovat
Salfovic

Sorloth, Bobb a další. Kádr mají kvalitní, minimálně na pravidelné postupy na šampionáty.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak postup na nějaké blbé euro není úspěch, spíš je zklamání se tam nedostat. Čtvrtfinále Eura je v možnostech toho týmu (Ajer, Reyrson, Edegard, Berge, Ostigard, Nusa, Bobb, Hollander, Sorloth)

Reagovat
-R2D2-

Dost trpěj na brankáře. Ta dvojice vepředu je ok, obranu s kvalitním koučem a dostatečnou intenzitou taky vymyslíš, ale gólmana neokecáš. Ve výsledku maj zajímavej tým. Jsem zvědavej co vyroste z Nusy.

Reagovat
Salfovic

Ve čtyřiadvaceti, to je šílený

Reagovat
Mr.Mike

Hlavne 36z/34g zabijak

Reagovat
Witcher

By mohl hrát v Rodu draka jak je šerednej

Reagovat
Pankrac
Reagovat
Novak.Usykovic

Je to taková malá zrůda. Docela bych si ho tipnul na homosexuála, ale šeredného v tomto případě.

Reagovat
Novak.Usykovic

Až tenhle klučina s nabotoxovanymi rty dotáhne svůj tým na ME nebo MS, tak se můžeme bavit. Dokud ne, tak je to jenom ropný doklepavač, který není schopný rozhodovat zápasy proti velkým týmům ve velikých zápasech. Vzpomeňme si na zápasy proti Interu, Realu, Arsenalu, Liverpoolu atd.

A už říkal i Henrys Big Meeksem a Carrou na CBS golazzo, že Haaland neumí nic vytvořit sám. Spoléhá pouze na spoluhráče.

Reagovat
sensei25

Boha ty si analatik ako aj ti dole spomenuty.

Reagovat
Neutron

Tak je to hrotak dpc a navyse v tej repre ani zdaleka nema spoluhracov ako v City a goly dava stale.

Reagovat
Seydou Doumbia

on ti stejně napíše že ty goly dává proti vesnicím, to máš fuk

Reagovat
Witcher

Lafata na jeho pozici by měl stejný čísla

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele