Guardiola o zranění Rodriho: Nedá se nahradit, jeho absenci musíme vyřešit jako tým

Dnes, 11:31
Aktuality
Rodri (© AFP)

Pep Guardiola řeší absenci klíčového záložníka Rodriho, který by kvůli vážnému zranění mohl vynechat zbytek sezony. Kouč Manchesteru City prohlásil, že je jeho povinností najít řešení a udržet klub na vítězné vlně. Španělský reprezentant v průběhu nedělního duel Citizens s Arsenalem (2:2) opustil trávník v bolestech a pokud se potvrdí podezření na přetržený zkřížený vaz v pravém koleni, mohl by čerstvý mistr Evropy chybět až rok.

"Rodri bude mimo hru dlouho. Jeden doktor řekl, že je to opravdu velké zranění, druhý zas, že to tak vážné není. Teď čekáme na poslední telefonáty od lékařů, abychom věděli, co přesně mu je a jaký typ operace musí podstoupit," řekl Guardiola po úterní výhře City 2:1 nad Watfordem v Ligovém poháru.

Španělský kouč si je velké rány, kterou zanechá absence jednoho z nejlepších záložníků světa na jeho souboru, vědom. I tak ale věří, že tým, který získal rekordní čtyři tituly Premier League v řadě, může zůstat konkurenceschopný. "Budeme mít dobrou sezonu, svým hráčům věřím. Rodri je nenahraditelný. Když tým dlouho nehraje s nejlepším záložníkem světa, tak to samozřejmě cítit je, mou povinností je teď najít řešení, abychom zůstali na vrcholu tak, jako jsme už mnoho let," uvedl Guardiola.

"I když je jeden hráč tak důležitý, musíte to vyřešit jako tým, a to přesně uděláme," dodal. Najít náhradu bude těžké. Guardiola může sáhnout po Kovačičovi, který Rodriho zastoupil už v souboji s Arsenalem, či po Gündoganovi. Roli defenzivního záložníka by mohli zvládnout i Lewis či Stones.

Španělský středopolař od svého příchodu na Etihad Stadium vynechal v modrém dresu 21 utkání. Sky Blues prohráli sedm z nich. "Teď je důležité ho podporovat, popřát mu ani ne rychlé uzdravení, jako spíše bezpečné. Bezpečné pro jeho budoucnost a kariéru," dodal lodivod úřadujícího mistra nejvyšší anglické soutěže.

Bývalý hráč Atlétika Madrid byl díky své roli při rekordním čtvrtém titulu City a úspěchu Španělska na Euru 2024 označován za možného vítěze Zlatého míče. Jak moc bude Citizens Rodri chybět se může ukázat už v nadcházejícím sobotním utkání proti Newcastlu.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (21)

Přidat komentář
772jozef

Kľúčový hráč pre city táto sezóna sa mi začína páčiť

Reagovat
SunFells

We cannot replace him, we cannot.

Reagovat
kilobyte

Pokud nedají titul, tak si beztak nechají dát od FA odpočet bodů, aby jim to stačilo na 4.-5. místo, aby pak měli klid.

Reagovat
Zdechlina

Vždyť už ho nahradili Oliverem

Reagovat
GrimeBaller98

A az se vrati po zraneni, tak bude prekvapenej, ze ho dalsi ligovy zapas ceka proti Scunthorpe United FC

Reagovat
O.Giroud

A ty budeš prekvapený, že nastúpi proti Villarealu.

Reagovat
GrimeBaller98

treba ano ale 115 charges je 115 charges

Reagovat
sergi

We wish.

Reagovat
Hachim Mastour

Tak teraz už verím, že môžeme vyhrať titul

Reagovat
Gunner14

Humpty Dumpty sat on the wall,

Humpty Dumpty had a great fall

Reagovat
Gunner14

Mikel Arteta replies to complaints over ‘dark arts tactics’.

“No comment. I’ve been there for four years [at Man City], I have all the information. Believe me…”.

Damn

Reagovat
Vopi11

Sem si měl napsat něco k Endrickovi, aby to bylo komplet

Reagovat
Gunner14

Endrick je industry plant

Reagovat
vodka

neni na videu primo arteta, jak navadi hrace k taktickym faulum jeste v city?

Reagovat
vodka

There is the fact that City coach Mikel Arteta, in a documentary, was heard telling his players: "If there is a transition, make a foul."

https://www.bbc.com/sport/football/49371002

Reagovat
icka

nic tajného

Reagovat
Mastný Chobot

Taktické fauly sú predsa niečo iné ako "dark arts" koncept

Reagovat
r.mrazik

co je "dark arts" koncept?

Reagovat
jk

Ale tak taktický faul není zas nějaký “dark art”. V podání woolwiche se můžeš nechat takticky faulovat, aby pak během ošetření Arteta koučoval hráče na hřišti, ale to je něco jiného.

Reagovat
Golasso

To, jak Rodrimu procházely taktické fauly bez žluté, byl teda dark art jak prase

Reagovat
kissak

v klidu Josef, teď proti vám nastupuje marnej Newcastle, to dáte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele