Giroud před evropským šampionátem: Jsem plný nadšení, nostalgie a touhy

14.06., 18:41
Aktuality
Olivier Giroud (© AFP)

Francouzský útočník Olivier Giroud má stále v hlavě prohrané finále s Portugalskem na domácím mistrovství Evropy 2016. Po triumfu na evropském šampionátu v Německu, který startuje dnes, touží o to víc, že po turnaji ukončí bohatou reprezentační kariéru.

Giroux vybojoval s Les Bleus na světových šampionátech zlato i stříbro a také prvenství v Lize národů. Triumf na Euru mu ale uniká. "Jsem plný nadšení, nostalgie a touhy. Hlavním cílem je prožít co nejlepší turnaj. Finálovou porážku z roku 2016 mám stále v hlavě. Sním o výhře na turnaji," řekl na tiskové konferenci sedmatřicetiletý forvard, který z milánského AC zamíří do Los Angeles Galaxy.

Za Francii odehrál 133 zápasů, v nichž si připsal rekordních 57 branek. "Nejdůležitější ze všeho je udržet si správné nastavení. U mě je pořád stejné. Toužím týmu pomoci bez ohledu na to, jakou roli mi trenér svěří. Odevzdám mužstvu maximum a užiju si každou chvíli o to víc vzhledem k tomu, že je to můj poslední turnaj," uvedl Giroud.

Kapitán národního týmu a nedávná posila Realu Madrid Kylian Mbappé ho v rozhovorech označil za "otce" francouzské reprezentace. "Alespoň, že neřekl děda. Je fakt, že pro mladší hráče zastávám roli většího bratra. Necítím ale, že bych s nimi nedržel krok. V hlavě jsem mladší, než kolik mi je. Směju se s nimi, oceňuju jejich hudební výběr, i když to neznamená, že posloucháme to samé. Chci, aby se cítili příjemně," podotkl Giroud.

Výběr trenéra Didiera Deschampse zahájí Euro v pondělí proti Rakousku. Ve skupině D se poté utká s Nizozemskem a Polskem.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Csaplárova past

Těším se na něj, a taky CR7, Modriče, Pepeho, Lukakua a Kroose

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele