GATTUSO STÁLE NEPANIKAŘÍ

27.03.2007, 15:24
Aktuality
Itálii hrozí, že jako úřadující mistr světa nepostoupí na evropský šampionát. Squadra Azzurra je v tabulce skupiny B až na čtvrté příčce, do konce kvalifikace je ale stále hodně času a ví to i záložník AC Milán Gennaro Gattuso...

Italové ztrácejí na vedoucí tandem Francie, Skotsko pět bodů, mají však jeden zápas k dobru. Tři body z tohoho manka navíc mohou smazat již zítra, kdy doma přivítají Skotsko.

"Skotové sem přijedou bránit. Budou čekat na naše chyby a spoléhat na brejky," tuší hráč, který má se skotským fotbalem bohaté zkušenosti - v začátcích své profesionální kariéry totiž hájil barvy Glasgow Rangers.

"Máme na ně připraven útočný plán a moc dobře víme, jak na ně. Budeme hrát dobře, to vám garantuji. S přihlédnutím na naší současnou pozici je jasné, že se na nás sníší kritika, ale jestli ve středu vyhrajeme, budeme zase zpátky ve hře," říká dále pilíř záložní formace milánského AC.

Itálii se nepovedl především začátek kvalifikace. Domácí remíza s Litvou byla velkou ztrátou, kterou pak svěřenci trenéra Donadoniho nedokázali napravit na půdě Francie. Poté už následovaly dvě výhry - doma proti Ukrajině a v Gruzii.

"Jsme pozadu, protože nám chybí dva body ze zápasu s Litvou. Jsme v těžké skupině, až do konce kvalifikace budou o postup bojovat čtyři týmy. Lidé hodně podceňují Ukrajinu, ale oni jsou velice silní a jen málokdy prohrávají," varuje Gattuso před silou soupeře, nad nímž Itálie na světovém šampionátu v Německu vyhrála 3:0.

Právě před Ukrajinu se Italové mohou zítra posunout, tato možnost však vzhledem k faktu, že Ukrajinci doma hostí Gruzii, příliš pravděpodobná není. Itálii čeká duel se Skotskem a chybět možná bude Gianluigi Buffon. Brankář Juventusu poslední dva dny netrénoval a trenér Roberto Donadoni již povolal Morgana de Sanctise z Udinese.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

A co třeba kdyby postoupilo Skotsko nebo Litva místo "íček" ?

Reagovat
HOST*IL Capitano

hmm bez tottiho to asi nepůjde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele