Garcia našel dvě pozitiva, Schmidt viděl nenormální zápas

21.10.2015, 14:47
Aktuality
Na co dívat se bylo včera večer v Leverkusenu. Domácí Bayer a AS Řím svedly souboj o důležité body do základní skupiny Ligy mistrů a diváci nakonec viděli osm branek. Zklamaní byli po utkání hráči italského celku, ještě sedm minut před koncem totiž vedli o dva góly...

"Plynou z toho alespoň dvě pozitiva. Za stavu 0:2 jsme to mohli vzdát, místo toho jsme hráli dobře a dali čtyři góly. Každopádně v závěru jsme měli hrát v defenzívě lépe. Ale je to bod ze hřiště soupeře, to je pozitivní. Čtyři góly na hřišti soupeře jsou hodně, to je pravda, důležitý ovšem je přístup týmu. Až zbytečně moc jsme se zatáhli," uvědomoval si po utkání kouč Giallorossi Rudi Garcia.

V úvodních minutách byl hodně vidět Javier Hernández. Mexický útočník už ve čtvrté minutě proměnil pokutový kop, o čtvrt hodiny později pak zvyšoval na 2:0. Leverkusen přesto do kabin neodcházel s náskokem, ve 29. minutě snížil Daniele De Rossi a tentýž hráč se následně postaral také o vyrovnání.

Krátce po návratu na trávník dokonal obrat AS Miralem Pjanić a když se v 73. minutě prosadil rovněž Iago Falqué, zdálo se být o majiteli tří bodů rozhodnuto.

"Hráči musejí v kabině pochopit, že je to chyba všech. Dali jsme čtyři góly a kredit za ně si zaslouží všichni. Zároveň se musíme pořádně zlepšit v defenzívě. Díky této ztracené výhře jsme v tabulce skupiny na posledním místě," dodává Garcia.

O dělbě bodů rozhodly 84. a 86. minuta. V prvním případě se parádní ranou prezentoval Kevin Kampl, na jehož zásah pak navázal Admir Mehmedi.

"Bylo to vším, jen ne normálním zápasem. Proto ale trenéři, hráči a diváci chodí na stadion. Nakonec jsme ještě měli velkou šanci dát na 5:4, to by bylo úplně nejbláznivější. Posledních sedm minut mohlo být klíčových pro náš případný postup ze skupiny," ví domácí kouč Roger Schmidt.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ked uz toto nedalo, ich postup zo skupiny nevidim vobec ruzovo..

Reagovat
smazaný uživatel

9 bodů stále ve hře. Bayer by mohli v odvetě doma porazit. Na Barceloně není nemožné plichtit. A Bate doma, no povinnost porazit. Klidně mohou dát 7 z 9. Na druhou stranu, stejně tak mohou vyjít zase jen se 2 body. Ale šance tam stále jsou a nemalé.

Reagovat
10

Bod z Německa bez ohledu na okolnosti pozitivní je. Roma má dva zápasy doma, po nich by v ideálním případě mohla mít 8 bodů. S bodem z Nou Campu bych moc nepočítal.

Leverkusen jede do Říma, do Borisova a pak má v posledním kole doma Barcelonu, která tou dobou nejspíš bude mít jistotu prvního místa → béčková sestava, což AS vůbec nenahrává. Čtyři body ze tří zápasů Leverkusenu by znamenaly postup AS, v ideálním případě by tu remízu mohli uhrát už v Bělorusku.

Pořád se ale bavíme o AS, takže bude všechno jinak a v posledním zápase to doma poserou v přímým zápase o postup s Borisovem.

Reagovat
Lech

Poslední odstavec uplně to vidím...

Reagovat
smazaný uživatel

s BATE se nedá současná italská špička vůbec srovnávat. samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

ale chlapci, však přeciž je to úplně jednoduché:

AS-Bayer 2:1, Barca-BATE 4:0

Barca-AS 3:1, BATE- Bayer 0:0

Bayer-Barca 1:2, AS-BATE 3:0

Reagovat
johnn

Leverkusen v Rime remizuje 2:2 a tak si postup uhaji pred Rimom aj pred Bate.

Reagovat
Slejdy

ty pudeš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele